Σύμφωνα, λοιπόν, με δύο πηγές τους έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών αν και δεν είναι γνωστοί οι όροι των συμφωνιών.
Μέσω του Lala μπορεί κάποιος να ακούσει δωρεάν οποιοδήποτε τραγούδι για μία φορά μέσα από μια επιλογή που ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια τραγούδια. Αργότερα, μπορεί να επιλέξει να αγοράσει το συγκεκριμένο τραγούδι για 10 σεντ και να το ακούει όσες φορές θέλει μέσω του ίντερνετ. Αν θελήσει να αποθηκεύσει το τραγούδι στον υπολογιστή του θα πρέπει να πληρώσει 79 σεντ. Εν αντιθέσει, ο τρόπος που λειτουργεί το iTunes είναι διαφορετικός και αποστασιοποιείται από το σύστημα του cloud.
Η μουσική βιομηχανία δεν γνωρίζει ακόμα την κατεύθυνση που θα κινηθεί ο τρόπος που ο κόσμος θα αγοράζει μουσική. Δηλαδή, εάν τα τραγούδια θα αποθηκεύονται στους servers της εκάστοτε μουσικής υπηρεσίας (”cloud”) ή στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας. Η τάση στον τεχνολογικό χώρο γενικότερα δείχνει ότι το cloud αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλές και μάλλον δείχνει προς το μέλλον και είναι λογικό η Apple να θέλει να έχει τα πάντα καλυμμένα.
Τον Οκτώβριο η Google σύναψε συμφωνία με το Lala και το iLike ως μέρος της μηχανής αναζήτησής της, όπως έκανε και το Facebook.
To iTunes προσφέρει πάνω από 11 εκατομμύρια τραγούδια σε 23 χώρες παγκοσμίως και αποτελεί τον μεγαλύτερο κατάστημα πώλησης μουσικής στον κόσμο με 8.5 δις τραγούδια πωλήσεων.
Αυτό που προβλέπουν μερικοί είναι ότι η Apple θέλει να κινηθεί σε ένα διαφορετικό μοντέλο για το iTunes, το οποίο θα περιλαμβάνει κάποια μηνιαία/ετήσια συνδρομή.
[via Bloomberg]