Κατά τη διάρκεια του keynote της παρουσίασης του iPad ο Steve Jobs είπε πως το App Store φιλοξενεί πάνω από 140,000 εφαρμογές.Σύμφωνα, λοιπόν , με την εταιρεία αναλύσεων Distimo ο αριθμός αυτός πλέον ξεπερνά τις 150,000. Το θέμα είναι ότι το App Store μεγαλώνει πολύ γρήγορα που αυτοί οι αριθμοί χάνουν πια το νόημα τους. Το ενδιαφέρον έγγυται σε κάποια άλλα στοιχεία που παρουσιάζει η Distimo.
Για παράδειγμα, από τις 150,000 εφαρμογές το 75% είναι επί πληρωμή και μόνο το 25% είναι δωρεάν εν αντιθέσει με το Android Market, όπου πάνω από το 60% των εφαρμογών είναι δωρεάν.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι την μεγαλύτερη κατηγορία εφαρμογών στο App Store καταλαμβάνουν τα βιβλία. Συνολικά, υπάρχουν πάνω 27,000 εφαρμογές με βιβλία από τις οποίες το 92% είναι επί πληρωμή κάτι που θα αποδειχθεί ιδιαίτερα οφέλιμο για την Apple καθώς το iPad αποτελεί και ένα e-book reader. Kαι παρόλο που εικάζεται ότι η Amazon με το Kindle δεν έχει λόγο ανησυχίας εξαιτίας της e-ink τεχνολογίας που θεωρητικά υπερέχει της LED οθόνης φαίνεται πως τα στοιχεία αυτά διαψεύδουν αυτή την άποψη.

Συνολικά, βέβαια, στο App Store τα παιχνίδια έχουν το πρώτο λόγο με πάνω από 28,000 τίτλους διαθέσιμους με το ποσοστό των δωρεάν παιχνιδιών να είναι σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των βιβλίων. Τα παιχνίδια και τα βιβλία είναι οι δύο δημοφιλέστερες κατηγορίες με την τρίτη θέση να καταλαμβάνει η κατηγορία Entertainment με λίγο πάνω από 20,000 εφαρμογές και την τέταρτη θέση η κατηγορία Education με λίγο πάνω από 10,000 εφαρμογές.
[via
TechCrunch]