Για ποιο λόγο; Εφόσον το iPhone μου έχει data plan με τον provider μου, όταν κάνω enable το tethering χρεώνεται το κινητό (με τον ένα ή άλλο τρόπο, βλ. Vodafone). Εάν ενεργοποιήσω λοιπόν το internet tethering μέσω bluetooth στο iPhone μου, και το κάνω pair με το iPad, μπορεί το iPad να χρησιμοποιήσει το iPhone σαν modem όπως κάνει ένα laptop (π.χ. κάποιο MacBook); Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να το επιβεβαιώσει;
1.Χρησιμοποιωντας
Bluetooth δεν γινεται γιατι η Apple δεν εχει ξεκλειδωσει το συγκεκριμενο feature στο bluetooth stack του iPad. (Οπως δεν εχει ξεκλειδωμενο και το file transfer εξαλλου)
2.Χρησιμοποιωντας
USB δεν γινεται γιατι το iPad, δεν ειναι macbook ή οποιοδηποτε αλλο laptop ή αλλος υπολογιστης, που σημαινει οτι δεν υπαρχει master USB interface στο iPad. Συμπεριφερεται οπως και το iPhone, ως slave USB interface.
Αν το iPad ειχε κανονικη θυρα USB, τοτε θα μπορουσε να γινει tethering απο το iPhone.
3.Η Apple αποφασισε να προσφερει και το
μοντελο 3G του iPad, με micro-sim. Πραγμα που σημαινει οτι δεν ειχε ποτε σκοπο να υποστηριξει tethering με το iPhone out-of-the-box. Και εκανε τα παντα για να μην επιτρεπεται, με σκοπο να κερδισουν και οι παροχοι κινητης τηλεφωνιας, λογω νεων συμβολαιων 3G data plan.
4.Ο μονος τροπος για να δωσεις internet στο iPad μεσω iPhone ειναι να κανεις jailbreak το iPhone και να εγκαταστησεις το MyWi. Με αυτο το προγραμμα το iPhone μετατρεπεται σε ενα WiFI spot, στο οποιο μπορει να συνδεθει ασυρματα το iPad και να παρει internet.
Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 13/04/2010 - 11:25