Tassimo ή Dolce Gusto;
#151
Δημοσίευση 19/03/2013 - 23:21
Ad
#152
Δημοσίευση 21/03/2013 - 16:31
#153
Δημοσίευση 26/05/2013 - 11:37
Τελευταία επεξεργασία από: Maverick, 26/05/2013 - 11:47
#154
Δημοσίευση 27/05/2013 - 22:23
#155
Δημοσίευση 27/05/2013 - 22:35
#156
Δημοσίευση 29/05/2013 - 15:17
Παιδια επειδη και εγω ενδιαφερομαι να αγορασω ενα τετοιο μηχανημα,τι προτεινετε?Εγω περισσοτερο το θελω για τσαι κρυο ή ζεστο οποτε κλινω προς την Dolce Gusto...Αξιζει?
Εχω και τις 2 και η dolce gusto ειναι πολυ καλυτερη.
#157
Δημοσίευση 29/05/2013 - 15:19
Αποψή σου. Η ποιοτητα κατασκευής είναι πολύ καλή, ειχα πάρει το πιο ακριβο μοντέλο που κυκλοφορούσε κ είναι άψογο.
ρωτα σε ενα μαγαζι ποσες τασιμο τους εχουν γυρισει και θα δεις οτι δεν ειναι αποψη μου.
Απο ποιοτητα κατασκευης ειναι χαλια η τασιμο.
#158
Δημοσίευση 17/10/2013 - 19:12
παιδιά καλησπερα. διαβασα αρκετες απαντησεις και μου ηρθε η επιθυμία να πω κι εγω την γνωμη μου. Αρχικά αυτό που αποκόμισα απο τις περισσοτερες απαντησεις ηταν ο κλασσικός νουμερο 1 κινδυνος του να παιρνεις γνωμες απο forum. Kλασικα όλοι εκθειάζουν αυτο που αγοράσανε χωρις να εχουν δοκιμάσει τον ανταγωνισμο, και μερικοι το υποστηρίζουν λες και ειναι μέτοχοι...
Η αποψη μου:
-δεν τιθεται θέμα γευσης είναι απλώς θέμα γουστου όπως όλα τα τρόφιμα. Επίσης η δυναμη της συνήθειας ειναι τεράστια. να φανταστειτε χρονια εβγαζα σκάρτες όλες τις κρεπερί τις αθηνας επειδη πιστευα οτι η κρέπα είναι αυτη που μου έμαθε για κανα δυο δεκαετιες η μοναδικη κρεπερι που ειχε η μικρή επαρχιακη πολη που μεγάλωσα...! αρα τασιμο, γκουστο, νεσπρεσο , παρτε οτι θεέτε. εχω δοκιμασει απ'ολες , εχω την gusto, μια χαρα ειναι ολες.
-σχετικα με την προτροπη πολλων "παρε κανονικη μηχανη" . Η κανονικη μηχανη εσπρεσσο έχει αντλια , η οποια πιεζοντας εξαναγκαζει το νερο να περάσει μεσα απο τον καφε. άρα οι παραμετροι που παιζουν ρόλο στην παρασκευη του ειναι μεταξυ άλλων , ο διαμελισμος του καφε, το πάτημα που θα του κάνεις , η διαρκεια που θα περνάει το νερο απο μεσα του, η ακριβης θερμοκρασια και φυσικα η δύναμη και η σταθερότητα της αντλιας . αυτο σημαινει πως αν δεν ασχοληθεις σοβαρα δεν θα κανεις ποτε καλο καφε. επισης σημαινει ότι πρεπει να παρεις μια ακριβη μηχανη διοτι η φθηνες απο αντλια (bar ) θερμοκρασια κλπ ειναι μαπα. Αρα αν καποιος δεν εχει ορεξη να γινει ειδικος του καφε ξεχναει την manual διαδικασια. Οι αυτόματες μηχανες τυπου gusto tassimo κλπ δουλευουν με τον εξης απλο τρόπο . Μια τετοια μηχανη ειναι μια απλη αντλια πίεσης , που "σπρωχνει δηλαδη" το νερο μεσα απο μια κάψουλα όπου είναι εγκλωβισμενος ο καφες σε συγκεκριμενο διαμελισμο ποσοτητα και "πατημα" και απλως μολις ξεπεραστει μια ποσοτητα πιεσης σπαει το κατβ μερος και εξαναγκαζει το νερο να διέλθει απο μεσα του και να μπει στο ποτύρι μας. απλο αξιόπιστο, φθηνο, αλλα δεν μπορουνμε να βάλουμε οτι καφε θελουμε κλπ κλπ
-Σχετικα με χημικα. Δεν ειμαι σιγουρος για τον ζεστο εσπρεσο, αλλα ο φρεντο σίγουρα εχει χημικα μεσα καθως εσπρεσσο με κρυο καφε ΔΕΝ γινεται. αρα κατι εχουν κανει οι τεχνολογοι τροφιμων εκει. Απο την αλλη ειναι πιθανο να ειναι σκετος καφες μεσα στην καψουλα του καφε, αλλα δεν ειμαιστε και 100% σιγουροι οτι δεν βαλαν κατι προσθετο μεσα πχ για ν αμην σβωλιαζει ή να μην σφίγγει ή (απο τον νου μου τα βγαζω , αυτοσχεδιαζω λιγο) οτιδηποτε αλλο.
Αυτα απο μενα. ελπιζω να βοηθησα λιγο.
Τελευταία επεξεργασία από: groody, 17/10/2013 - 19:22
#159
Δημοσίευση 20/10/2013 - 22:41
#160
Δημοσίευση 20/10/2013 - 23:10
ρωτα σε ενα μαγαζι ποσες τασιμο τους εχουν γυρισει και θα δεις οτι δεν ειναι αποψη μου.
Απο ποιοτητα κατασκευης ειναι χαλια η τασιμο.
Εδώ γελάμε! Εσύ δηλαδή πήρες σβάρνα τα κατ/τα κ έβγαλες πόρισμα ότι τις γυρνάνε οι πελάτες τους πίσω γιατί έχουν κακή ποιότητα κατασκευής!!! Ό,τι να'ναι...
#161
Δημοσίευση 20/10/2013 - 23:34
Τελευταία επεξεργασία από: daskalakispavlos, 20/10/2013 - 23:35
Knowledge Is Power
#162
Δημοσίευση 19/10/2016 - 16:41
Ανοίγω ξανά το θέμα για συζητήσεις.
Dolce gusto δεν έχω καν σαν ιδέα τι βγάζει.
Tassimo οτι καφές και αν δοκίμασα δεν είναι εσπρέσσο μοιάζει με στιγμιαίος καφές επιπέδου ζεστό νερό και σκόνη μη σας πω νεροζούμι. Σε ροφήματα lacta κάτι κάνει.
Nespresso καλός μεστός καφές και όμορφος καφές δίχως να κάνεις χάλια την κουζίνα σου με τις αυθεντικές μόνο κάψουλες γιατί οτι άλλο δοκίμασα φάνηκε η διαφορά
Εσπρεσίερες με κόκκους μακράν ο καλύτερος που δοκίμασα με όποια μειονεκτήματα διαθέτει συχνή αλλαγή κόκκων ελέω της υγρασίας και μεγάλο χώρο που δεσμεύει στην κουζίνα
Εσπρεσίερες με αλεσμένο καφέ θέλει χρόνο και εμπειρία με μια aeg που είχα δεν μπόρεσα να βγάλω ποτέ καλό καφέ πάντα κάτι γινόταν λάθος στην πίεση στην κλίση του αλεσμένου καφέ? Άλλες φορές έβγαινε δυνατός αρκετές φορές έβγαινε αρύς. Νομίζω εάν είχα επενδύσει κανένα 12 ώρο επάνω της μπορεί και να τα κατάφερνα.
espresso της illy τι καπνό φουμάρει με τις πλαστικές κάψουλες? Ακούγονται πολύ καλά σχόλια
Πάντως τον καλύτερο φρέντο εσπρέσσο της ζωής μου τον πλήρωσα 7 ευρώ τον ένα και ήταν στο Κανόνι στην Κέρκυρα και μάλιστα ήταν τόσο ποιοτικός τόσο μεστός και τόσο αρωματικός που από την λαιμαργία μου ήπια 2 τον ένα πίσω από τον από τον άλλο.
Τελευταία επεξεργασία από: billytilaver, 19/10/2016 - 16:43
#163
Δημοσίευση 19/10/2016 - 17:40
Όλα τα αλλά είναι απλά ροφήματα με καφεΐνη (με το συμπάθειο)
#164
Δημοσίευση 19/10/2016 - 17:59
Καλά τα ψέματα καφέ σοβαρό μόνο από μηχανή με αλεσμένο καφέ θα ευχαριστηθείς !! Και αυτόν με την προϋπόθεση ότι θα τα χώσεις σε μηχανή σωστή ,μύλο σωστό καφέ φρέσκο καβουρδισμένο από την κατάλληλη πηγή (δυο στην Ελλάδα ) και πολύ διάβασμα και δοκιμές (με σημειώσεις σε μπλοκάκι).
Όλα τα αλλά είναι απλά ροφήματα με καφεΐνη (με το συμπάθειο)
Συμφωνώ απόλυτα.Έχω μια Gaggia baby black και μύλο ascaso και κάθε μέρα πίνω κορυφαίο εσπρέσο.
#165
Δημοσίευση 19/10/2016 - 18:18
Καλά τα ψέματα καφέ σοβαρό μόνο από μηχανή με αλεσμένο καφέ θα ευχαριστηθείς !! Και αυτόν με την προϋπόθεση ότι θα τα χώσεις σε μηχανή σωστή ,μύλο σωστό καφέ φρέσκο καβουρδισμένο από την κατάλληλη πηγή (δυο στην Ελλάδα ) και πολύ διάβασμα και δοκιμές (με σημειώσεις σε μπλοκάκι).
Όλα τα αλλά είναι απλά ροφήματα με καφεΐνη (με το συμπάθειο)
Άρα δεν μιλάς για τις gaggia τις απλές μιλάμε για πάνω απο 300 και αν βάλουμε ένα καλό μύλο 200 ευρώ η 500 είναι με το καλημέρα. Δεν αντιλέγω θέλει εμπειρία και εξάσκηση. Εγώ φέτος έμαθα οτι η επιφάνεια του καφέ πρέπει να είναι παράλληλη με το πάτωμα ειδάλλως αν υπάρχει μικρή κλίση ο καφές τρέχει από εκεί και βγαίνει νερουλός. Το μόνο που ίσως αγόραζα μετ έπειτα μπορεί να ήταν μηχανή που δουλεύει με κόκκους μια της krups στα 500 και τα ενσωματώνει όλα αλλά και πάλι με φρενάρει κόστος και ταχύτητα στην 1 περίπτωση.
Στο σπίτι λειτουργούμε ως εξής 6 μίση στο πόδι μπάνιο, 7 λεπτά καφέ στο σαλόνι 7 ώρα την κάνουμε από το σπίτι δηλαδή αυτό που μας εντυπωσιάζει στην nespresso είναι η τρομερή ταχύτητα όχι το βγάλε βάλε καθάρισε και τα λοιπά. Πάντως με μια της aeg των 200 ευρώ δεν εντυπωσιάστηκα.
Τελευταία επεξεργασία από: billytilaver, 19/10/2016 - 18:22
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 7
0 μέλη, 7 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες