Εντάξει, για τα υπόλοιπα προϊόντα τής Apple μήν ανησυχείτε.
Εδώ και τουλάχιστον 2-3 χρόνια, όλες οι αναβαθμίσεις σχεδόν (iMac, Mac Mini, Mac Pro καί MacBook Pro) παρουσιάζονται σιωπηλά στό site τής Apple.
Εξαίρεση αποτέλεσε για ένα διάστημα τό Air στό οποίο αφιερωνόταν λίγος χρόνος από κάποιο σημαντικό Keynote, αλλά αυτό συνέβαινε επειδή ήταν πολύ νέο προϊόν, και ίσως νέα κατηγορία προϊόντος.
Απλά από ένα σημείο και μετά, οι αναβαθμίσεις είναι αναμενόμενες, π.χ. ξέρεις ότι άν βγάλει νέο chip η Intel, θα το έχουν τά νέα Mac, αν βγάλει νέα κάρτα γραφικών η AMD θα τήν έχουν τά νέα Mac, κ.ο.κ. .
Επίσης, και η δύναμη τών μηχανημάτων έφτασε σέ τέτοιο βαθμό, που μόνο το αναβαθμισμένο hardware δέν θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εντυπωσιακό Keynote (λίγο πολύ, τίς ίδιες δυνατότητες με το παλιότερο θα είχε). Γι'αυτό πλέον τά Keynotes που αφορούν τά Mac, επικεντρώνονται στο Mac OS (που όντως κάνει τήν διαφορά από έκδοση σέ έκδοση!).
Νομίζω κάτι παρόμοιο θα γίνει και με το iPad. Αρχίζουμε και φθάνουμε σέ ένα ζενίθ. Η ανάλυση έφτασε σε ένα σημείο που παραπάνω είναι υπερβολή καί αχρείαστη.
Η μπαταρία είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Τά γραφικά προσεγγίζουν και ξεπερνούν πολλές κονσόλες.
Πιστεύω πώς σέ καμιά διετία και μετά, το hardware δέν θα αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς, απλά θα ακολουθεί τήν φυσική εξέλιξη τής τεχνολογίας ώστε να εξυπηρετεί τό software, το οποίο θα κλέβει τήν παράσταση!
Και εγώ νομίζω είναι σωστή αυτή η κίνηση, όπως σωστό ήταν καί μέχρι τώρα να "όνοματίζει" τα μοντέλα ώστε να καθιερώσει ισχυρό brand.
Αυτό μένει να επαληθευτεί από το επόμενο (ή μεθεπόμενο) iPhone!