@DINFUN
Οφέλη και κίνδυνοι υπάρχουν πάντα και παντού. Τα οφέλη μιας jailbroken συσκευής για εμένα είναι αυτά που δεν μου προσφέρει η clean. Καταρχάς το iFile για να πλοηγούμαι στα αρχεία μου, winterboard, sbsettings, SSH (το οποίο με βολεύει σε πολλά πράγματα), Terminal,ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ καθώς και πολλά δευτερεύοντα όπως αναφορά στα μηνύματα, μετρητές μηνυμάτων, και πολλά πολλά ακόμα.
Ο καθένας μας έχει κάποιες ανάγκες και ο καθένας καλύπτεται διαφορετικά. .......
Δεν βλέπω κινδυνο περα απο το να αναγκαστουμε σε restore. Ενταξη υπαρχουν τα σκουλικια αλλα υπάρχει λύση.
Συμφωνω σε πολλα γιατι κι εγω τις ίδιες αναγκες πανω κάτω έχω.
Εκτός του winterboard που αν και μ αρεσουν τα θεματα στο κινητό μου (παλιότερα εφτιαχνα θεματα για WWM και τα ανεβαζα στο XDA), το θεωρω οτι σε παρασυρει σε φορτωμα που αποβαινει σε βαρος οσων ειπα και στο προηγουμενο μηνυμα μου.
Λογικό είναι να θέλουμε πρόσβαση στα αρχεια της συσκευης μας, αλλα η αναγκη αυτη πολλαπλασιαζεται οταν εχεις JB και θες να προσθεσεις πραγματακια κλπ
Σε μη JB iPhone μαλον δεν χρειαζεται αφου υπάρχουν εφαρμογές που αποθηκευεις οτι θέλεις και τα βλεπεις. Το σπασιμο ειναι οτι ειτε με τον ενα τροπο είτε με τον αλλον δεν ειναι οσο απλο θα επρεπε.
Με το SSH θελεις κομπιουτερ να εχει το προγραμματακι, με iphone explorer να εχει iTunes. Μεσω app store εφαρμογών θελεις κομπιουτερ συνδεδεμενο στο ιδιο wifi. Δεν υπάρχει η απλοτητα να βαζεις το καλωδιο και να κανεις οτι θελεις. Ειναι σπαστικο να πηγαινεις σε καποιο γραφειο και να λες δωσε μου τον κωδικο του wifi klp Αλλα πάλι όλοι εχουμε ενα usb στα κλειδιά μας.
Εγω τα απαραιτητα στο ζητημα αυτό τα εχω λύσει με το GoodReader και το Quick Office. Μπορω να αποθηκευσω attachments που λογικα θα ειναι word, excel, pfd και να τα επεξεργαστω όσο γινεται σε μια τετοια οθονιτσα.
Με το GoodReader μπορω εκτος απο αρχεια να κατεβασω οτι θελω απο τον Safari.
Εκει που δεν μπορω να κάνω τιποτα χωρίς JB είναι για παράδειγμα το μαγείρεμα σ' ενα πρόγραμμα πλοήγησης. Εχω αγοράσει το NDrive Egypt. Δεν περιέχει Ελληνικές φωνές. Οταν ημουν σε JB, εμπαινα στην Library της εφαρμογής και εριχνα το αρχειακι της Ελληνικης γλώσσας που είχα βρει στο διαδυκτιο. Η το αρχειο με τα αγαπημενα pois.
Πάντως και στα WWM που είναι μπατε σκυλοι αλέστε, αμα δειτε σε κανα φορουμ, ολο ερωτησεις του στυλ ρε παιδια εβαλα αυτο και τώρα μου κάνει εκεινο κλπ. Απο τα πολλα tweaks κανουν το λειτουργικο αγνωριστο. Και καλα καποιος που ξερει τι κανει. Οι περισσότεροι ομως δεν εχουν ιδεα και παιδευονται αφανταστα.
Εγω θα ημουν ευχαριστημενος με μια διαχειριση οπως στο mac os η αντε, κλειδωσε μου τα αρχεια του συστηματος αλλα ασε μου την δυνατοτητα να διαχειριζομαι οπως θελω τους φακελους μου. Να μπορω να επισυναψω ευκολα ενα αρχειο excel χωρις να χρησιμοποιω εφαρμογη.
Να γινεται με την ιδια απλοτητα που επισυναπτω μια φωτογραφια. Αλλα σου λέει αμα τους τ' αφησω ανοικτα, ο καθε Γιωργακης θα βρισκει πιο ευκολα τρυπες και μετα θα χανω απο τις σπασμενες εφαρμογές.