Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 6 ψήφοι

Αγαπημενες Τηλεοπτικες Σειρες

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
5163 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1021   Fade2Black

Fade2Black

iPH Contributor

• 1.842 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 26/03/2014 - 13:35

Το χτεσινό Following πάντως ήταν απογοητευτικό...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1022   KostasKor

KostasKor

iPH Contributor

• 1.896 μηνύματα
  • Twitter:@kostasspil
  • Κινητό: iPhone 3GS

Δημοσίευση 26/03/2014 - 14:30

Το χτεσινό Following πάντως ήταν απογοητευτικό...

Γιατί ρε συ; 

#1023   Fade2Black

Fade2Black

iPH Contributor

• 1.842 μηνύματα

Δημοσίευση 26/03/2014 - 20:53

Κάτσε να θυμηθώ πώς μπαίνει το σπόιλερ...

Spoiler

edit. μου πήρε 3 edit για να πετύχω το spoiler άλλο ένα 4 για να γράψω αυτό εδώ το edit!  :P

Τελευταία επεξεργασία από: Fade2Black, 26/03/2014 - 20:55

#1024   KostasKor

KostasKor

iPH Contributor

• 1.896 μηνύματα

Δημοσίευση 26/03/2014 - 23:53

Spoiler

#1025   crisk

crisk

iPH Enthousiast

• 453 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 27/03/2014 - 11:54

Εγώ δεν έχω πρόβλημα που αργούν στα ελληνικά οι υπότιτλοι.

Έχω που είναι το 90% απαράδεκτη η μετάφραση των αγγλικών, σχεδόν σαν να κάνουν απλά Google translator. Άμα δεν κατέχει κάποιος καλά μια γλώσσα, ας μην μεταφράζει. Η έκφραση των Άγγλων πχ "good god" δεν μεταφράζεται "καλέ μου θεέ", είναι γελείο! 'Η η φράση "good job" (για κάτι που κατάφεραν) δεν μεταφράζεται "καλή δουλειά" στα ελληνικά (λέμε ποτέ εμείς "καλή δουλειά" όταν καταφέρνουμε κάτι;; )! Ή που έψαχνα ένα με χούλιγκανς έργο το "Awaydays" και το 'χαν στα ελληνικά τον τίτλο "Περασμένες μέρες" (ενώ είναι "Εκτός έδρας")!

Επίσης, δεν γίνεται να πετά μέσα στους υπότιτλους φράσεις του τύπου "καλά, θα πάω στο Athens Mall να το πάρω" ή "τρώω από τον Γρηγόρη junk food", γιατί απλά... δεν έχουν (στην τάδε ξένη ταινία) "Γρηγόρης Μικρογεύματα" ή Athens Mall.

Τεσπα, εγώ από κει που δεν είχα σειρές, έχω πήξει. Βλέπω... 5-6 μαζεμένες. Βλέπω και το "Believe", το "The 100" και ξεκίνησα και το "Da Vinci Demons".

Τελευταία επεξεργασία από: crisk, 27/03/2014 - 11:55

#1026   KostasKor

KostasKor

iPH Contributor

• 1.896 μηνύματα

Δημοσίευση 27/03/2014 - 13:58

Συνημμένο αρχείο  ImageUploadedByTapatalk1395921504.196656.jpg   159,88KB   26 λήψεις

#1027   Fade2Black

Fade2Black

iPH Contributor

• 1.842 μηνύματα

Δημοσίευση 27/03/2014 - 15:13

Εγώ δεν έχω πρόβλημα που αργούν στα ελληνικά οι υπότιτλοι.

Έχω που είναι το 90% απαράδεκτη η μετάφραση των αγγλικών, σχεδόν σαν να κάνουν απλά Google translator. Άμα δεν κατέχει κάποιος καλά μια γλώσσα, ας μην μεταφράζει. Η έκφραση των Άγγλων πχ "good god" δεν μεταφράζεται "καλέ μου θεέ", είναι γελείο! 'Η η φράση "good job" (για κάτι που κατάφεραν) δεν μεταφράζεται "καλή δουλειά" στα ελληνικά (λέμε ποτέ εμείς "καλή δουλειά" όταν καταφέρνουμε κάτι;; )! Ή που έψαχνα ένα με χούλιγκανς έργο το "Awaydays" και το 'χαν στα ελληνικά τον τίτλο "Περασμένες μέρες" (ενώ είναι "Εκτός έδρας")!

Επίσης, δεν γίνεται να πετά μέσα στους υπότιτλους φράσεις του τύπου "καλά, θα πάω στο Athens Mall να το πάρω" ή "τρώω από τον Γρηγόρη junk food", γιατί απλά... δεν έχουν (στην τάδε ξένη ταινία) "Γρηγόρης Μικρογεύματα" ή Athens Mall.

Τεσπα, εγώ από κει που δεν είχα σειρές, έχω πήξει. Βλέπω... 5-6 μαζεμένες. Βλέπω και το "Believe", το "The 100" και ξεκίνησα και το "Da Vinci Demons".

Ελάχιστες φορές έχω πετύχει κακούς υπότιτλους. Γενικά η ποιότητα είναι καλή τις περισσότερες φορές, σπάνια υπάρχουν μικρολαθάκια. Αλλά όχι να μου λες πώς δε λέμε στην Ελλάδα καλή δουλειά, για κάτι που κάνουμε καλά! Εγώ το λέω συνέχεια!!!

Όσο για τις παραπομπές με ελληνικά στοιχεία το βρίσκω απίστευτα διασκεδαστικό και αστείο. Έχω ξαναναφέρει το γέλιο που είχα ρίξει σε μετάφραση δε θυμάμαι ποιας σειράς, όταν κάποιος είπε ότι "το έδειξε και η τηλεόραση" και η μετάφραση ήταν "το είπε και η λαμπίρη στο μεσημεριανό"... Κλασσικό και το γαμώ την παναχαική μου!

#1028   crisk

crisk

iPH Enthousiast

• 453 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 27/03/2014 - 17:18

Εγώ δεν λέω "καλή δουλειά", λέω "τα καταφέραμε"! (Καλά, παίζει το πιο γελοίο απ' όλα τα μεταφρασμένα κτλ., να ναι τα επεισόδια της Ντόρας που βλέπω με την ανηψιά μου! Άκρως γελοία μεταγλώτιση).

Ούτε το βλέπω διασκεδαστικό να παραπέμπουν σε ελληνικά στοιχεία, όταν μάλιστα η ταινία δεν είναι κωμωδία! Το γελειοποιεί.

Τελευταία επεξεργασία από: crisk, 27/03/2014 - 17:19

#1029   Fade2Black

Fade2Black

iPH Contributor

• 1.842 μηνύματα

Δημοσίευση 27/03/2014 - 21:08

Συνημμένο αρχείο  a.jpg   101,11KB   28 λήψεις

#1030   KostasKor

KostasKor

iPH Contributor

• 1.896 μηνύματα

Δημοσίευση 27/03/2014 - 21:12

Θα χει και το τόξο του μαζί; :P

#1031   Fade2Black

Fade2Black

iPH Contributor

• 1.842 μηνύματα

Δημοσίευση 27/03/2014 - 21:13

Αστειεύεται ή παίζει να παίζει στη δεύτερη σεζόν;

#1032   KostasKor

KostasKor

iPH Contributor

• 1.896 μηνύματα

Δημοσίευση 27/03/2014 - 21:14

Δεν έχω δει κάτι, αλλά δεν νομίζω να το έκανε για πλάκα

#1033   vanni

vanni

iPH Contributor

• 1.599 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone SE
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 27/03/2014 - 22:18

Εγώ δεν λέω "καλή δουλειά", λέω "τα καταφέραμε"! (Καλά, παίζει το πιο γελοίο απ' όλα τα μεταφρασμένα κτλ., να ναι τα επεισόδια της Ντόρας που βλέπω με την ανηψιά μου! Άκρως γελοία μεταγλώτιση).

Ούτε το βλέπω διασκεδαστικό να παραπέμπουν σε ελληνικά στοιχεία, όταν μάλιστα η ταινία δεν είναι κωμωδία! Το γελειοποιεί.

η λογική της μετάφρασης είναι να καταλαβαίνει ο θεατής γιαυτό και γίνεται παραπομπή σε κάτι ελληνικό δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να ξέρουν τι σημαίνει αυτό που λέει στην ταινία όπως αν μετέφραζαν ελληνική ταινία θα έκαναν παραπομπή σε κάτι δικό τους ώστε να το καταλάβει ο εκάστοτε θεατής πχ "πάμε το βράδυ σε ένα τσιπουράδικο" για να το καταλάβει ένας ξένος θα πρέπει να βρει κάτι αντίστοιχο αλλιώς δεν θα καταλάβει τι εννοεί.

Please Before You Ask A Question Use Google You'll See It Will Be Your Best Friend

#1034   KostasKor

KostasKor

iPH Contributor

• 1.896 μηνύματα

Δημοσίευση 27/03/2014 - 22:57

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το εξής:

Spoiler

Η ατάκα ήταν :“O.J. and Charles Manson weren't available?”.

Θα προτιμούσες  το original?

Τελευταία επεξεργασία από: KostasKor, 27/03/2014 - 22:58

#1035   Fade2Black

Fade2Black

iPH Contributor

• 1.842 μηνύματα

Δημοσίευση 28/03/2014 - 09:25

Σωστός! Το είδα και εγώ και γέλασα! 

Βέβαια υπάρχει και η λύση που έχω δει αρκετές φορές σε υπότιτλους και η οποία θα ικανοποιούσε τον crisc και είναι να γράφεις τη μετάφραση ακριβώς όπως είναι και μετά να ακολουθεί παρένθεση που να λέει επεξήγηση. Το έχω πετύχει πολλές φορές και είναι καλό, αλλά προσωπικά προτιμώ πολύ περισσότερο την ελληνική βερσιόν! Έχει πλάκα!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 20

0 μέλη, 20 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες