[Οδηγός] Πώς διαμορφώνουμε τη Lockscreen
Δημοσίευση 15/02/2013 - 00:36
Ad
Δημοσίευση 15/02/2013 - 00:37
Δημοσίευση 15/02/2013 - 00:50
Ευχαριστώ. Update στο Winterboard?Όλοι εχουμε το ίδιο προβλημα περιμένουμε να βγει update
Δημοσίευση 16/02/2013 - 12:40
Δημοσίευση 18/02/2013 - 16:42
Δημοσίευση 18/02/2013 - 17:01
Υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξουμε τα fonts? Για παράδειγμα στο weekday? Επίσης πως μπορώ να βάλω Ελληνικά τις ημέρες της εβδομάδας? Όταν αλλάζω το "Monday" με "Δευτέρα" μου βγάζει απλά κυβάκια, σαν να μην αναγνωρίζει την γραμματοσειρά. Δεν υπάρχει επιλογή αλλαγής γλώσσας στο LB.html
τι μας λεει ο οδηγος ;
SPAN#clock {
font-family: Heiti TC;
font-weight:bold;
color: #ffffff;
text-shadow: 0px 0px 8px #fff;
font-size: 40px;
text-align: left;
opacity: 0.9;
font family: η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται
font weight: είναι bold αν μου φαίνονται "χοντρά" μπορώ να τα κάνω normal, αν θέλω παραπάνω επιλογές τότε ορίζω τιμή από 100 (normal) ως 900 (bold)
color #ffffff (απόλυτο λευκό) εδώ μπορώ να αλλάξω το χρώμα σε ότι χρώμα θέλω, φτάνει να ξέρω το όνομα του, για να βρω τις κωδικες ονομασιες των χρωματων παω εδω
αν θέλω να τα αλλάξω, πχ σε κόκκινα τότε γράφω red (και μου δίνει το βασικό κόκκινο) ή αν θέλω απόχρωση τότε βάζω τον κωδικό της πχ #dd1818
text-shadow η «λάμψη» που μπορεί να βγαίνει από κάποιο κείμενο (δεν έχουν όλα), εδώ είναι υπόλευκη, δεν μου αρέσει, θα την αποκρύψω
προσθέτω λοιπόν δυο slashes* μπροστά και γίνεται //text-shadow: 0px 0px 8px #fff;
Με τη διαφορα που εσυ δεν θα πας στο #clock, αλλα στο #weekday (ή οπως οριζεται στο θεμα σου)
Στο font family θα ορισεις την γραμματοσειρα που θελεις οπως επισης αν θελεις 2 διαφορετικες γραμματοσειρες, μια την νεα δηλ και μια αυτη που υπαρχει, θα πρεπει :
1. να προσθεσεις την ιδια την γραμματοσειρα μεσα στο θεμα
και να την ορισεις στην αρχη του κωδικα γραφοντας
@font-face { font-family: Η Γραμματοσειρα σου; src:url(Ονομα Γραμματοσειρας.ttf); }
2. και στην παραγραφο με τις μερες να γινει ετσι
SPAN#weekday { font-family: Η Γραμματοσειρα σου;
Τις αλλαγες για τις μερες της βδομαδας θα τις κανεις σε notepad++ με κωδικοποιηση UTF-8, επισης η γραμματοσειρα που θα χρησιμοποιησεις πρεπει να ειναι συμβατη, δεν ειναι ολες οι γραμματοσειρες ρυμθισμενες για ελληνικα
δεν εχουν ολα τα θεματα translation.js, αλλα και να εχουν πολλες φορες τα ελληνικα μπερδευονται, και ετσι τα αποφευγουν
Δημοσίευση 18/02/2013 - 17:59
Είμαι σε Mac. Πως μπορώ να ξέρω ποια fonts ταιριάζουν. Για παραδειγμα η παράγραφος στο html είναι αυτή
SPAN#weekday { font-family: Helvetica; font-weight: bold; text-align: center; color: #FFFFFF; font-size: 25px; padding-right: 0px; text-transform: uppercase; // text-shadow: 1px 1px 1px #000; display:
Αλλάζω το Helvetica αλλά ότι και να βάλω απλά γράφει Monday σε μια γραμματοσειρά που δεν είναι αυτή που βαζω. Απλά ειναι διαφορετική από Helvetica (Νομιζω πως είναι Arial). Το font που βάζω πρεπει να είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή μου ή στο iPhone? Θέλω να πω: Αν κατεβάσψω ένα font από το ιντερνετ και το αποθηκεύσω στον υπολογιστή μου, θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο Photoshop για παράδειγμα. Λογικό είναι όμως το iPhone αυτό το Font να μην το αναγνωρίσει, έτσι δεν είναι? Που μπορώ να βρω μια λίστα με τα fonts (εστω αγγλικά) που το iPhone θα αναγνωρίσει? Φανταζομαι για τον ίδιο λόγο δεν μου αναγνωρίζει και τα ελληνικά. Υπάρχει κάποιος φάκελος στο iPhone που έχει τα fonts? Κατι δοκίμασα με το Bytafont μήπως βγάλω άκρη αλλα τελικά δεν έβγαλα
Update 1. Μετά τις συμβούλες σου τα καταφερα και καταλαβα πως λειτουργεί το όλο θέμα. Δεν είχα κάνει το βήμα 1 που μου παραθέτεις. Σε ευχαριστώ. Δοκιμάζω και τα ελληνικά και ενημερώνω...
Τελευταία επεξεργασία από: efi19, 18/02/2013 - 18:05
Δημοσίευση 18/02/2013 - 18:32
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Είμαι σε Mac. Πως μπορώ να ξέρω ποια fonts ταιριάζουν. Για παραδειγμα η παράγραφος στο html είναι αυτήSPAN#weekday { font-family: Helvetica; font-weight: bold; text-align: center; color: #FFFFFF; font-size: 25px; padding-right: 0px; text-transform: uppercase; // text-shadow: 1px 1px 1px #000; display:
Αλλάζω το Helvetica αλλά ότι και να βάλω απλά γράφει Monday σε μια γραμματοσειρά που δεν είναι αυτή που βαζω. Απλά ειναι διαφορετική από Helvetica (Νομιζω πως είναι Arial). Το font που βάζω πρεπει να είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή μου ή στο iPhone? Θέλω να πω: Αν κατεβάσψω ένα font από το ιντερνετ και το αποθηκεύσω στον υπολογιστή μου, θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο Photoshop για παράδειγμα. Λογικό είναι όμως το iPhone αυτό το Font να μην το αναγνωρίσει, έτσι δεν είναι? Που μπορώ να βρω μια λίστα με τα fonts (εστω αγγλικά) που το iPhone θα αναγνωρίσει? Φανταζομαι για τον ίδιο λόγο δεν μου αναγνωρίζει και τα ελληνικά. Υπάρχει κάποιος φάκελος στο iPhone που έχει τα fonts? Κατι δοκίμασα με το Bytafont μήπως βγάλω άκρη αλλα τελικά δεν έβγαλα
Update 1. Μετά τις συμβούλες σου τα καταφερα και καταλαβα πως λειτουργεί το όλο θέμα. Δεν είχα κάνει το βήμα 1 που μου παραθέτεις. Σε ευχαριστώ. Δοκιμάζω και τα ελληνικά και ενημερώνω...
Για mac δοκιμασε το textWrangler
Στο photoshop ειναι πολυ πιθανο να μπορεις να το χρησιμοποιησεις
ομως αλλο υπολογιστης και αλλο iPhone
Οσο αφορα το ειδος των γραμματοσειρων
Υπαρχουν γραμματοσειρες για υπολογιστες, και γραμματοσειρες για τα iPhone (arial θα δεις πχ, αλλα εχουν διαφορα)
Υπαρχουν γραμματοσειρες που ειναι "δυτικες" και καποιες που υποστηριζουν ελληνικα
Γενικα το θεμα γραμματοσειρα στα ελληνικα, ειναι δυσκολο
Αν εισαι στην 6, μπορεις να δεις τις υποστηριζομενες γραμματοσειρες εδω, οσες απο αυτες ξερεις οτι μπορουν να δουλεψουν με ελληνικα, μπορεις να εφαρμοσεις στο θεμα σου
Αν εχεις καποια γραμματοσειρα που ξερεις οτι υποστηριζει ελληνικα, αλλα δεν ειναι στην λιστα και εφοσον μπορει να μπορει να λειτουργησει σε iPhone, τοτε περνας το αρχειο της στο τηλεφωνο και γραφεις τον ορισμο στον κωδικα οπως σου ειπα πιο πανω
@font-face... κτλ
Το BytaFont το χρησιμοποιουμε για αλλαγες γραμματοσειρων στο Springboard, οχι στην Lockscreen
Δημοσίευση 18/02/2013 - 19:43
Και πάλι ευχαριστώ.
ΥΓ: Το προηγούμενο μου ποστ το έγραψα πριν δω την απάντησή σου οπότε μπορεί να σβηστεί
Τελευταία επεξεργασία από: efi19, 18/02/2013 - 19:46
Δημοσίευση 18/02/2013 - 19:59
Δημοσίευση 18/02/2013 - 20:10
Δημοσίευση 18/02/2013 - 20:12
Δημοσίευση 18/02/2013 - 20:50
#desc και
# temp
κ στο font-size εκει να αλλαξεις λιγο προς τα πανω την τιμη
Δημοσίευση 18/02/2013 - 21:05
Δημοσίευση 18/02/2013 - 21:12
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2