Παιδιά για να είμαι ειλικρινής δεν το γουστάρω το jb. Τεκμηριώνω.
Επί εποχής iphone 3g που δεν υπήρχαν καν τα ελληνικά άξιζε, έβαζες ρε παιδί μου ελληνικά! Είχε μια βασική χρησιμότητα.
Από την άλλη υπάρχουν άπειρες εφαρμογές οι οποίες κάποιες είναι καλές κ κάποιες όχι όπως στο appstore. Όμως καμία
εφαρμογη στο appstore δεν είναι tweak σε αντίθεση με το cydia -επεμβαίνει δηλ στον κύριο κώδικα, περιουσία της Apple κ άρα παράνομο να τον αλλάζεις
εφόσον δεν σου δίνει την άδεια ποοοοόσο μάλλον να τον εμπορεύεσαι κιόλας. Πολλά tweaks είναι όμορφα, ιδίως όσα είδα στο βιντεο, όμως προσωπικά
κρίνω ότι δεν μου χρειάζονται.
Όσο για τα πειρατικά games καλό είναι να λέτε την αλήθεια όσοι το κάνετε jb, 90% το installous κ τσαμπέ παιχνίδια κατεβάζετε. Για μένα το να παίρνεις
πειρατικά σπασμένες εφαρμογές (που υπολειτουργούν, πχ no game center κλπ κλπ κλπ) αξίας 0,79 ευρώ είναι λαθος κ με βρίσκει αντίθετο
Το κατάλαβα τώρα ιδίως που φτιάχνω εφαρμογές κ βλέπω τί κούραση κ κόπο καταβάλει ενας developer. Κ δεν μιλάω για την ΕΑ!!! Οι πλειοψηφία των
ανθρώπων που γράφουν εφαρμογές για το iphone είναι ερασιτέχνες μικρού βεληνεκούς devlopers χωρίς διαφημιστές κ κεφαλαιο πίσω τους.
Επίσης, διακυβεύεται η σταθερότητα του iphone σας με εφαρμογές τρίτων ξέμπαρκων που απλά κάνουν την πλάκα τους κ φτιάχνουν αμφιβόλου
ποιότητος εφαρμογές. Η Apple σου σπάει τα νεύρα μέχρι να σου εγκρίνει μια εφαρμογή αλλά όταν στην εγκρίνει σου εγγυάται ότι παίζει οκ κ δεν πρόκειται
να σου δημιουργήσει πρόβλημα στη συσκευή σου. Θα μπορούσα να εμβαθύνω κ να σας εξηγήσω αναλυτικότατα γιατί είναι πρόβλημα ο κώδικας
που χρησιμοποιεί για πχ ένα jb για το iOS 5.0 κ ότι δεν πρέπει να κάνετε jb παρα μόνο όταν είσαστε 200% σίγουροι για το τί κ πώς το κάνετε.
Συνέχεια βλέπω στo forum θέματα τύπου "μου κολλαέι με jb σε ιΟΣ 5.0" ή "έτρεξα αυτή την εφαρμογή κ δεν μου παίζει καλά το Χ ή το Υ, τίνα κάνω?".
Δέχομαι τη λογική του "είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει εναλλακτικό μαγαζάκι πέρα του apple appstore" κ συμφωνώ αλλά είναι κ δικαίωμα της Apple
να κάνει ότι γουστάρει με το λογισμικό της.