Εξαρτάται σε ποιό μηχάνημα το τρέχεις και ανέφερα πως υπάρχει ενδεχόμενο ασυμβατότητας κάποιου hardware λόγω drivers (που είναι δουλειά της Psystar να εγκαθιστά και να τους ενημερώνει)Το έχει τρέξει κανείς, αυτό το πρόγραμμα, για να μας πεί εντυπώσεις;
Παραθέτω συμπέρασμα από ένα τέστ σε 2 υπολογιστές (από τα πολλά που θα γίνουν) από το Computerworld
Άρα έχει δουλειά ακόμα η Psystar μπροστά της το οποίο προϋποθέτει...να συνεχίσει να υπάρχει ως εταιρεία"It seems like Psystar still has a lot of homework to do when it comes to drivers and hardware compatibility.
Final analysis
Psystar's Rebel EFI is an interesting tool, but it is very limited when it comes to the selection of hardware that you can use. The company really needs to create a compatible hardware list and post that on its Web site -- and it also needs to create some usable documentation."
Όσο βγαίνουν τέτοια test θα τα παραθέτω...
Το Get a Mac (αν και είμαι Mac-άκιας) δεν μπορείς να το λες σε όλους, στα χρόνια που ασχολούμαι με υπολογιστές έχω δει και ανθρώπους που έχουν στήσει πολύ "δυνατά" PC και γνωρίζοντας να τα δουλεύουν δεν υστερούσαν σε σχέση με ένα Mac (βέβαια για να φτιάξεις/παραγγείλεις ένα "δυνατό" (επώνυμο) PC πληρώνεις αντίστοιχη τιμή με ένα Mac)Αφου σας αρέσει τόσο πολύ το λεοπαρντ GET A MAC. Η μαγεία με τα μακ είναι ότι είναι όλα έτοιμα εκ των προτέρων και δουλεύουν όλα. οπότε με το που μπαίνεις στη διαδικασία να ασχολείσαι με drivers σπασίματα καλύτερα είναι κάποιος να κρατήσει το pc του που αυτά κανει ουτος η αλλος
Επίσης έχει προκύψει το θέμα της μετάβασης από XP σε Windows 7 οπότε εκεί "πατάει" και η Psystar (αφού θα κάνεις που θα κάνεις μετάβαση...)
Και γιατί να μην δοκιμάσει ο καθένας το λειτουργικό MAC στο PC του; Αυτό συμφέρει (κατά κάπιο τρόπο) την Apple γιατί θα κάνει πιο εύκολη τη μετάβαση στο να αγοράσει κόσμος τους υπολογιστές της εφόσον θα είναι εξοικιωμένοι με το λειτουργικό - Μην ξεχνάμε η Apple κερδίζει πουλώντας υπολογιστές παρά λειτουργικό - το λειτουργικό το έχει προεγκατηστημένο κάθε καινούργιος Mac
Προσωπικά προτιμώ να είμαι ανοιχτός και στις δύο πλατφόρμες, άσχετα αν επαγγελματικά με την φωτογραφία δε θα μπορούσα να δουλέψω σε PC. Σήμερα μάλιστα παράγγειλα τον iMac 27" (έχω τρελαθεί - δε μπορώ να περιμένω ) και εννοείται πως θα βάλω και Windows 7 για να κρατάω επαφή από τη μία αλλά και για να τρέχω χιλιες-δυό εφαρμογούλες που βγαίνουν μόνο για PC ή και κάποια hardware που είναι PC only... Μεταξύ μας θα ανησυχούσα πολύ αν επικρατούσε μόνο ένα μονοπωλιακό λειτουργικό...
Μην ξεχνάμε επίσης ότι δεν είναι σύμπτωση που κυκλοφορεί τώρα η Psystar το πρόγραμμα της καθώς επίκειται η κυκλοφορία του λειτουργικού της Google, το Chrome OS, που θα τρέχει και σε PC και σε Mac.
Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 27/10/2009 - 15:00.