Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία

Γιατί γίνεται αυτό το πράγμα με τους Έλληνες Developer ?

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
214 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#136   Alex0077

Alex0077

iPH Master

• 5.732 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:ALEX0077

Δημοσίευση 10/05/2012 - 22:57

Παιδια,να καταθεσω και εγω την αποψη μου σχετικα με το θεμα των ελληνων developer,ως προγραμματιστης(οχι σε ios).Αρχικα,να επισημανω οτι αν μια εφαρμογη πωλειται εναντι καποιου χρηματικου ποσου επιβαλλετε οτι αυτος που την εφτιαξε,πρεπει να συνεχισει να ασχολειτε και να δινει νεα update σε χρηστες και ειναι απαραδεκτο να σταματαει τα update και ο χρηστης να μην μπορει να δουλεψει πλεον την εφαρμογη(ή να δουλευει πλεον ελλειπως).Τωρα,ας παμε στις free εφαρμογες.Ειδα πολλοι να γραφουν οτι επειδη ειναι free οι εφαρμογες,το να μην συντηρουνται και πολυ καλα δικαιολογειται,κατι το οποιο δεν ισχυεi.Οταν καποιος αναλαμβανει να φτιαξει μια εφαρμογη πρεπει να ξερει και να εχει την διαθεση,οτι θα πρεπει συνεχως να ασχολειτε με την εφαρμογη αυτη,και οχι να την αφηνει στην τυχη της.Αμα πιστευει οτι δεν μπορει να τα καταφερει,ας το αφησει καλυτερα ή ας γραψει οτι η εφαρμογη αυτη δημιουργηθηκε καθαρα ως χομπι και οτι δεν εχει κανεναν εμπορικο σκοπο,ωστε να ξερει ο χρηστης τι να περιμενει,και οχι να την παρουσιαζει σαν "την" εφαρμογη και μετα να την παραταει.Ακομα ειδα ελληνες developer να φτιαχνουν εφαρμογη οι οποια δεν διατιθεται στα ελληνικα appstore.Το οτι μια εφαρμογη δεν εχει κερδος αν ειναι στα ελληνικα,μπορει και να ισχυει σε καποιο βαθμο.Αλλα ελληνες να μην φτιαχνουν εφαρμογες που να δουλευουν ΚΑΙ στον τοπο τους το θεωρω απαραδεκτο.Με αυτην την λογικη δεν θα επρεπε να βγαινει τιποτα στα ελληνικα,ουτε σε αγορες παρομοιες με της ελληνικες γιατι δεν εχουν το μεγιστο κερδος.Φτασαμε ως εδω γιατι πολλοι ελληνες ειχαν πανω απο ολα τα φραγκα και το πως θα βγαλουν λεφτα.Αμα ο μονος σκοπος ειναι το κερδος και δεν αγαπας αυτο που φτιαχνεις εισαι απο χερι χαμενος,και αργα ή γρηγορα θα αποδειχθει.Το ξερω οτι πρεπει να ζησει και ο developer και οτι απο καπου πρεπει να βγαλει κερδος ωστε να μπορεσει να φτιαξει και αλλες εφαρμογες,αλλα ας το κανει με ορθο τροπο,και οχι να πουλαει ευχεριακα εφαρμογες ή να τις διαθετει μονο στις μεγαλες αγορες,και να εχει μονο σκοπο το κερδος.
Αυτα για τους developer.
Τωρα και οι χρηστες θα πρεπει να ειναι λιγο πιο προσεκτικοι και να μην ειναι τοσο εριστικοι καθως υπαρχει πολυς κοπος πισω ακομα και απο τις πιο απλες εφαρμογες.Ασ θυμηθουμε οτι τα σχολια και οι προτασεις εχουν σαν σκοπο να βοηθησουν τους developer και οχι να τους κριτικαρουν.Φυσικα και σε περιπτωσεις που καποιος εγκαταλειπει μια εφαρμογη(και οταν δεν ειναι free πολυ περισσοτερο)θα πρεπει να ασκηθει εντονη και πολυ αυστηρη κριτικη,αλλα ας αναλογιστουμε οτι με την καλλιεργεια του οτι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ DEVELOPER ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ σταματαμε την δημιουργεια ελληνικων εφαρμογων,γιατι βλεποντας αυτα κανεις δεν θα φτιαχνει ουτε θα αγοραζει ελληνικες εφαρμογες.
Το οτι ο καθενας γενικευει τα παντα απο μεμονωμενες περιπτωσεις,καθως και οτι ασχολουμαστε με κατι οσο μονο εχει δημοσιοτητα ειναι ενας απο τους βασικους παραγοντες που σαν χωρα οδηγηθηκαμε εδω.Ας μην το κανουμε και εδω,και οδηγηθουν οι ελληνες developer να κανουν εφαρμογες για το εξωτερικο και οι ελληνες χρηστες να αγοραζουν εφαρμογες του εξωτερικου.

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

Καλησπέρα.. Συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που λες.. Εγώ ξεκίνησα να λέω την άποψή μου στο αρχικό ποστ και είπα ότι αυτό ισχύει για τις περισσότερες ελληνικές εφαρμογές.. Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις (ανέφερα και παραδείγματα ). Μερικοί developers που διαφωνούσαν τελείως με όλο αυτό... τι να πω.. Μάλλον δεν έχουν βρεθεί σε θέση να έχουν πληρώσει 10-20-30 ευρώ για ελληνικές εφαρμογές και ξαφνικά.. με επόμενα updates της apple (πχ από iOs 3 σε iOS4 και iOS 5 κτλ) να σταματούν να δουλεύουν οι εφαρμογές και να μην υποστηρίζονται.. Το λιγότερο νομίζω που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να αναβαθμίζει την εφαρμογή του έστω 1 φορά το χρόνο απλά και μόνο για να δουλεύει σε μελλοντικές εκδόσεις του iOS .. Αν και νομίζω ότι θα πρέπει να γίνονται updates σχετικά πιο συχνά (ανάλογα και με την εφαρμογή) αλλά αυτό που είπα νομίζω ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς..

Όποιος έχει συνήθεια να αγοράζει και όχι να κατεβάζει εφαρμογές από installous και μάλιστα ελληνικές και με κάποια συχνότητα σίγουρα θα με καταλαβαίνει..
Τώρα βγαίνουν κάποιοι άλλοι συναδελφοι σου και λένε ότι δεν έχει κέρδος το ελληνικό app store και άλλες τέτοιες μ***ς κατα τη γνώμη μου.. Κι ας είναι έτσι.. Οφείλεις να ευχαριστήσεις τους χρήστες που πλήρωσαν λεφτά για να αγοράσουν τη δουλειά σου και να αποκτήσεις καλές σχέσεις μαζί τους έτσι ώστε να σε προτιμάνε και στο μέλλον. Εγώ πχ έχω τσεκάρει κάποιους Έλληνες deveopers που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ξαναγοράσω εφαρμογή τους. Το αν συμφέρει ή όχι το ελληνικό app store θα έπρεπε να το είχες "ανακαλύψει" από πριν. όχι να τα ρίχνεις στους "πελάτες σου". Και όπως είπαμε πολλές φορές μπορείς ταυτόχρονα να έχεις την εφαρμογή σου σε πολλά app stores και όχι μόνο στο ελληνικό..
Όσο για την άποψή σου κάποιοως που κανουν εφαρμογές που τις διαθετουν σε όλα τα app stores εκτός του ελληνικού και του κυπριακού συμφνώ και σε αυτό.. Απαράδεκτο (αν και κάθε άποψη σεβαστή)

ΥΓ Νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος αυτων που απαντησαν πριν δεν πρέπει να ξέρουν κάποιους βασικούς νόμους της αγοράς και της πώλησης και προώθησης... Όταν μιλάνε για κάποιους "βλάκες " και καλά που τη δίνουν free κτλ.. Η απάντηση που έδωσε κάποιος ότι όταν κάποιος δίνει το ψωμί δωρεάν , εσύ θα πρέπει να κάνεις το ψωμί πιο νόστιμο νομίζω ότι είναι η πιο πετυχημένη.. Και πράγματι έτσι είναι.. Ο ανταγωνισμός πάντα είναι καλός παντού.. Όπου υπάρχει μονοπωλιο , χάνει ο καταναλωτής. Ο ανταγωνισμός είναι "υγεια" σε μια αγορά.

Τελευταία επεξεργασία από: Alex0077, 10/05/2012 - 23:02

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#137   Alex0077

Alex0077

iPH Master

• 5.732 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:ALEX0077

Δημοσίευση 10/05/2012 - 23:08

-Να περιμένουν 2-3 μήνες για να δουν αν αναβαθμίζεται μια εφαρμογή (των 0.79) ώστε να την αγοράσουν (ειπώθηκε σε αυτό το topic).

Ναι, εγώ το είπα και νομίζω ότι είναι σωστό.. Γιατί να πετάξω έτσι τα λεφτά μου.. Και δεν είναι μόνο τα 0.79 της μιας εφαρμογής.. Συνολικά μπορεί να έχω "πετάξει¨ έτσι και πάνω από 30 ευρώ.. Αν αθροίσεις όλα τα 0.79 και κάποιες άλλες λίγο πιο ακριβές που αχρηστεύονται και γίνονται μη λειτουργικές μέσα σε λίγους μόνο μήνες..
Παλιότερα μπορεί να μου ήταν χρήσιμη μια εφαρμογή και να την αγόραζα αμέσως.. Τώρα όμως θα παρακολουθήσω να δω αν έχω την κατάλληλη υποστήριξη. Και δεν είναι αστείο αυτό αν σου ακούγεται έτσι. Η υπηρεσία μετά την πώληση είναι πάρα πολύ σημαντική για ένα προιόν που αγοράζεις. (και ξαναλέω ότι μην το βλέπεις για μία συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά για αθροιστικά).

Έχετε υπ όψιν σας ότι ο μόνος τρόπος να βγάλει μια εταιρία λεφτά δεν είναι να έχει επί πληρωμή το s/w της.Υπάρχουν κι άλλες πηγές πλούτου εκτός του απλού χρήστη.
Παραδείγματα πολλά.Ένα από αυτά και πολύ γνωστή η Mozilla.

Φυσικά και ισχύει.. Και εδώ ξαναλέω αυτό που είπα και πριν ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν κάποια βασικά στη λειτουργία της αγοράς μάλλον... Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο παράδειγμά σου αλλά ξέρω πολλά τέτοια..

#138   igogos

igogos

iPH Contributor

• 1.044 μηνύματα

Δημοσίευση 11/05/2012 - 01:05

Τί έχεις να πεις για το ελληνικό αγοραστικό κοινό; Προσωπικά μου βγάζει αντίστοιχη αν όχι μεγαλύτερη μιζέρια. Τί εννοώ;
-Nα έχουν κινητά 600ευρώ και να παρακαλάνε για ένα promo σε εφαρμογές των 0.79ευρώ.
-Να παίρνουν τα promos και να βαριούνται να κάνουν και ένα απλό rating στο appstore
-Να περιμένουν 2-3 μήνες για να δουν αν αναβαθμίζεται μια εφαρμογή (των 0.79) ώστε να την αγοράσουν (ειπώθηκε σε αυτό το topic).
-Να απαιτούν updates εφ όρου ζωής για τις εφαρμογές
-Να έχουν αντικαταστήσει το appstore με το installous
-Nα κάνουν διαρκώς σχόλια... "Aφού το angry birds κάνει 0.79, γιατί η εφαρμογή σου που είναι χειρότερη κάνει 1.59;

Aυτό δεν είναι μιζέρια...;

Μερικές διευκρινήσεις από εμένα:

1. Φυσικά και παρακαλάει για πρόμο ο κόσμος σε εφαρμογές των 0,79 διότι αν πληρώσει για 10 "μούφες" (και πίστεψε με συνήθως για μούφες πρόκειται) θα έχει ήδη ξοδέψει 7,90 ευρώ. Η δε σύγκριση που κάνεις είναι τελείως άσχετη εφόσον το άηφον στα 600 (και το δικό μου στα 900) αξίζει κάθε σέντσι σε αντίθεση με 100αδες από τις εφαρμογές του app store που βρωμίζουν τον τόπο και απλά πιάνουν χώρο.
2. Το να πάρει κάποιος ένα πρόμο και να μην γράψει παίζει να είναι και χάρη σε κάποιες περιπτώσεις. Εγώ πχ αποφεύγω να σχολιάζω εφαρμογές που τις θεωρώ για πέταμα εκτός αν θέλω να προφυλάξω το χρήστη από το να ασχολείται και να κατεβάσει βλακείες. Enough is enough με τα freemium/διαφημίσεις κτλ.
3. Αν η ζωή μιας εφαρμογής είναι μηνών τότε για ποιο λόγο να πληρώσει κανείς οτιδήποτε? Εννοείς μήπως ότι το App Store είναι γενικά μια αρπαχτή ορισμένων? Και για ποιόν λόγο να την υποστηρίξω εγώ την αρπαχτή? Ή νομίζεις πως είσαι σε θέση ή έχεις το δικαίωμα να κρίνεις αν τα 0.79 είναι για μένα πολλά λεφτά ή όχι? Αν η εφαρμογή δεν είναι διαχρονική τότε απλά θα πεταχτεί. Αν πρόκειται να πεταχτεί τότε εξαρχής δεν έπρεπε να κοστίζει οτιδήποτε. Πού τη βλέπεις τη μιζέρια σε αυτό?
4. Εφ'όρου ζωής αναβαθμίσεις σίγουρα δεν απαιτεί κανένας τη στιγμή που ούτε 1 στις 100 εφαρμογές δεν έχει ζωή άνω του μηνός. Για να μην μιλήσω για τις τόσο πολλές εφαρμογές που πετάνε 2 update την εβδομάδα για "bug fixing". Θέλω να πω...περιμένεις ως dev το σεβασμό των άλλων (όχι εσύ προσωπικά) όταν ο ίδιος την πέταξες την εφαρμογή στο Αpp Store σε beta μορφή ουσιαστικά και περίμενες να σου πούνε 100 άτομα ότι κρασάρει για να κάνεις bug fix. Ναι αλλά την εφαρμογή την πλήρωσαν. Και χάνουν και χρόνο για να κατεβάζουν updates που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει. Χαμένος χρόνος δηλαδή χαμένο χρήμα.
5. Το "αντικατέστησαν το app store με το installous" είναι μια γενίκευση που καλό είναι να μην την πετάμε όποτε βολεύει. Σίγουρα κάποιος κόσμος το κάνει αλλά όχι όλοι. Σε κάθε περίπτωση δε νομίζω ότι μπήκε κανείς στο installous ψάχνοντας το κάθε iKlainMain συνήθως ψάχνουν σοβαρές ή ακριβές εφαρμογές οπότε η μέση ελληνική αρπαχτή δεν κινδυνεύει.
6. Αλήθεια γιατί το angry birds κάνει 0,79 και η δική σου εφαρμογή 1,59 ενώ είναι χειρότερη? Πιο τίμιο ερώτημα δε νομίζω πως μπορεί να τεθεί.

Καταληκτικά θέλω να προσθέσω πως το App Store είναι μια ελεύθερη αγορά. Είναι βέβαια δύσκολο να βρείς τις "καλές" εφαρμογές ανάμεσα σε τόσες και τόσες αλλά καμία εφαρμογή που αξίζει πραγματικά δεν χάνεται. Είμαι υπέρ της στήριξης των Ελλήνων devs με κάθε τρόπο αλλά τουλάχιστον ας προσπαθούν να δώσουν κάτι πιο φρέσκο και νέο.

Υ.Γ. Promo μου δώσανε μία φορά. Έχω αγορασμένες καμιά 70 εφαρμογές. Άλλες 700 περίπου από προσφορές "free for 24H". Δε χρειάζεται να κλέψεις τίποτα αν ξέρεις να "διαβάζεις" το app store. Είναι όμως τρομερά ενοχλητικό κάθε μέρα να θές 20 updates σε εφαρμογές και τα 19 να είναι "bug fixing"

#139   dchristo81

dchristo81

iPH Addict

• 862 μηνύματα
  • Twitter:@ChristodApps
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad
  • GameCenter:dchristo81

Δημοσίευση 11/05/2012 - 06:14

Γιατί ειναι ενοχλητικά τα updates? Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω αυτό. Glitches/bugs πάντοτε θα εμφανίζονται όσο κ αν έχεις δοκιμάσει μια εφαρμογή. Το να μην γίνεται αναβάθμιση ειπβαι τραγικό για μένα.

#140   zozos

zozos

iPH User

• 173 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 11/05/2012 - 12:56

1. Φυσικά και παρακαλάει για πρόμο ο κόσμος σε εφαρμογές των 0,79 διότι αν πληρώσει για 10 "μούφες" (και πίστεψε με συνήθως για μούφες πρόκειται) θα έχει ήδη ξοδέψει 7,90 ευρώ. Η δε σύγκριση που κάνεις είναι τελείως άσχετη εφόσον το άηφον στα 600 (και το δικό μου στα 900) αξίζει κάθε σέντσι σε αντίθεση με 100αδες από τις εφαρμογές του app store που βρωμίζουν τον τόπο και απλά πιάνουν χώρο.
2. Το να πάρει κάποιος ένα πρόμο και να μην γράψει παίζει να είναι και χάρη σε κάποιες περιπτώσεις. Εγώ πχ αποφεύγω να σχολιάζω εφαρμογές που τις θεωρώ για πέταμα εκτός αν θέλω να προφυλάξω το χρήστη από το να ασχολείται και να κατεβάσει βλακείες. Enough is enough με τα freemium/διαφημίσεις κτλ.
3. Αν η ζωή μιας εφαρμογής είναι μηνών τότε για ποιο λόγο να πληρώσει κανείς οτιδήποτε? Εννοείς μήπως ότι το App Store είναι γενικά μια αρπαχτή ορισμένων? Και για ποιόν λόγο να την υποστηρίξω εγώ την αρπαχτή? Ή νομίζεις πως είσαι σε θέση ή έχεις το δικαίωμα να κρίνεις αν τα 0.79 είναι για μένα πολλά λεφτά ή όχι? Αν η εφαρμογή δεν είναι διαχρονική τότε απλά θα πεταχτεί. Αν πρόκειται να πεταχτεί τότε εξαρχής δεν έπρεπε να κοστίζει οτιδήποτε. Πού τη βλέπεις τη μιζέρια σε αυτό?
4. Εφ'όρου ζωής αναβαθμίσεις σίγουρα δεν απαιτεί κανένας τη στιγμή που ούτε 1 στις 100 εφαρμογές δεν έχει ζωή άνω του μηνός. Για να μην μιλήσω για τις τόσο πολλές εφαρμογές που πετάνε 2 update την εβδομάδα για "bug fixing". Θέλω να πω...περιμένεις ως dev το σεβασμό των άλλων (όχι εσύ προσωπικά) όταν ο ίδιος την πέταξες την εφαρμογή στο Αpp Store σε beta μορφή ουσιαστικά και περίμενες να σου πούνε 100 άτομα ότι κρασάρει για να κάνεις bug fix. Ναι αλλά την εφαρμογή την πλήρωσαν. Και χάνουν και χρόνο για να κατεβάζουν updates που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει. Χαμένος χρόνος δηλαδή χαμένο χρήμα.
5. Το "αντικατέστησαν το app store με το installous" είναι μια γενίκευση που καλό είναι να μην την πετάμε όποτε βολεύει. Σίγουρα κάποιος κόσμος το κάνει αλλά όχι όλοι. Σε κάθε περίπτωση δε νομίζω ότι μπήκε κανείς στο installous ψάχνοντας το κάθε iKlainMain συνήθως ψάχνουν σοβαρές ή ακριβές εφαρμογές οπότε η μέση ελληνική αρπαχτή δεν κινδυνεύει.
6. Αλήθεια γιατί το angry birds κάνει 0,79 και η δική σου εφαρμογή 1,59 ενώ είναι χειρότερη? Πιο τίμιο ερώτημα δε νομίζω πως μπορεί να τεθεί.

Καταληκτικά θέλω να προσθέσω πως το App Store είναι μια ελεύθερη αγορά. Είναι βέβαια δύσκολο να βρείς τις "καλές" εφαρμογές ανάμεσα σε τόσες και τόσες αλλά καμία εφαρμογή που αξίζει πραγματικά δεν χάνεται. Είμαι υπέρ της στήριξης των Ελλήνων devs με κάθε τρόπο αλλά τουλάχιστον ας προσπαθούν να δώσουν κάτι πιο φρέσκο και νέο.

Υ.Γ. Promo μου δώσανε μία φορά. Έχω αγορασμένες καμιά 70 εφαρμογές. Άλλες 700 περίπου από προσφορές "free for 24H". Δε χρειάζεται να κλέψεις τίποτα αν ξέρεις να "διαβάζεις" το app store. Είναι όμως τρομερά ενοχλητικό κάθε μέρα να θές 20 updates σε εφαρμογές και τα 19 να είναι "bug fixing"

1)Είναι λίγο δύσκολο να μπω στη λογική σου αλλά θα προσπαθήσω. Σου φαίνεται λογικό αυτό που γίνεται με τα promos; Δηλαδή με το που παρουσιάζεται μια εφαρμογή όλοι να ζητάνε από ένα κωδικό; Αν φοβάσαι ότι είναι μούφα τότε περίμενε να δοκιμαστεί πρώτα. Διάβασε σχόλια στο appstore και σε forums. Μην τα πρήζεις όμως στους developers... Δεν χρωστάνε εξάλλου promo σε κανένα.
2) Δηλαδή πιστεύεις πως πολλές σου χρωστάνε και χάρη που δεν σχολιάζεις αρνητικά μια εφαρμογή που την κατέβασες με promo. Θεωρώ ανήθικο αν άφηνες αρνητική κριτική σε μια τέτοια περίπτωση. Μπορείς να συμβουλέψεις τον developer βέβαια για τα αρνητικά που διαπίστωσες. Ακόμα και τότε δεν σου χρωστάει καμία χάρη...
3)Θεωρείς πολλά τα 0.79 ευρώ επειδή αν πάρεις χ εφαρμογές θα δώσεις Χ χ .79. Δεν μπορώ να σχολιάζω τέτοιο επιχείρημα... Και 1 λεπτό να έκανες θα έλεγες πως αν έπαιρνες 100 τέτοιες εφαρμογές θα πετούσες 1 ευρώ... Πάντως οι αναβαθμίσεις του appstore είναι free σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις (π.χ pc)
4) Σε χαλάει το bug fixing; Noμίζεις ότι είναι χαζές η αναβαθμίσεις αυτές; Προσωπικά εκτιμώ όταν βλέπω τον developer να φροντίζει για τη σταθερότητα της εφαρμογής
5)Aν κινδυνεύουν οι ελληνικές εφαρμογές απτο installous, ρώτα τους δημιουργούς των imedicines, farmakeia... Eσύ είναι που ισοπεδώνεις την ποιότητα των ελληνικών
6)Τότε κατέβασε μόνο το angry birds... γιατί συγκρινόμενοι μαζί του, λίγο-πολύ όλοι οι άλλοι σε κλέβουν.. Ίσως για τις ελληνικές να έπρεπε να σε πληρώνουν και οι developers...

Σου απάντησα μόνο και μόνο επειδή μου φαίνονται προκλητικά όσα λες. Αν δεν στηρίξουμε τους Έλληνες προγραμματιστές νομίζω θα χάσουμε όλοι.

#141   zacharisharris

zacharisharris

iPH Member

• 213 μηνύματα

Δημοσίευση 11/05/2012 - 13:17

Επινοείς δικαιολογίες για απόψεις που μόνο εσύ έχεις. Αν δε σου αρέσουν τα updates, που πραγματικά παίζει να σίσαι ο 1οσ άνθρωπος απο τον οποίο το ακούω ποτέαυτό τότε βρες κανένα άλλο Store, άλλης πλατφόρμας να ξοδέψεις τα χρηματά σου όπως Android κλπ που εφαρμογές αναβαθμίζονται κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα ή και ποτέ σε πολλές περιπτώσεις. Όσο για τα promos , ΝΑΙ το θεωρώ ζητιανιά να βάζω ενα post για τη νέα εφαρμογήμου και απο κάτω να πετάγονται όλοι οι ντατσουνόγυφτοι για promo. ΟΚ δίνω 2-3 και όποιος προλάβει. Αλλά να σου στέλνουν pm, λες και είσαι υποχρεωμένος να τους μοιράσεις απλόχερα τη δουλειά που με κόπο έχεις κάνει, ε οχι εκει ΠΑΡΑΠΑΕΙ.

#142   TEMBELATOR

TEMBELATOR

iPH newbie

• 83 μηνύματα

Δημοσίευση 11/05/2012 - 14:10

και να τους χρωστάς και χάρη.... Τί να πεις....

Τελευταία επεξεργασία από: TEMBELATOR, 11/05/2012 - 14:19

#143   igogos

igogos

iPH Contributor

• 1.044 μηνύματα

Δημοσίευση 11/05/2012 - 14:48

1)Είναι λίγο δύσκολο να μπω στη λογική σου αλλά θα προσπαθήσω. Σου φαίνεται λογικό αυτό που γίνεται με τα promos; Δηλαδή με το που παρουσιάζεται μια εφαρμογή όλοι να ζητάνε από ένα κωδικό; Αν φοβάσαι ότι είναι μούφα τότε περίμενε να δοκιμαστεί πρώτα. Διάβασε σχόλια στο appstore και σε forums. Μην τα πρήζεις όμως στους developers... Δεν χρωστάνε εξάλλου promo σε κανένα.
2) Δηλαδή πιστεύεις πως πολλές σου χρωστάνε και χάρη που δεν σχολιάζεις αρνητικά μια εφαρμογή που την κατέβασες με promo. Θεωρώ ανήθικο αν άφηνες αρνητική κριτική σε μια τέτοια περίπτωση. Μπορείς να συμβουλέψεις τον developer βέβαια για τα αρνητικά που διαπίστωσες. Ακόμα και τότε δεν σου χρωστάει καμία χάρη...
3)Θεωρείς πολλά τα 0.79 ευρώ επειδή αν πάρεις χ εφαρμογές θα δώσεις Χ χ .79. Δεν μπορώ να σχολιάζω τέτοιο επιχείρημα... Και 1 λεπτό να έκανες θα έλεγες πως αν έπαιρνες 100 τέτοιες εφαρμογές θα πετούσες 1 ευρώ... Πάντως οι αναβαθμίσεις του appstore είναι free σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις (π.χ pc)
4) Σε χαλάει το bug fixing; Noμίζεις ότι είναι χαζές η αναβαθμίσεις αυτές; Προσωπικά εκτιμώ όταν βλέπω τον developer να φροντίζει για τη σταθερότητα της εφαρμογής
5)Aν κινδυνεύουν οι ελληνικές εφαρμογές απτο installous, ρώτα τους δημιουργούς των imedicines, farmakeia... Eσύ είναι που ισοπεδώνεις την ποιότητα των ελληνικών
6)Τότε κατέβασε μόνο το angry birds... γιατί συγκρινόμενοι μαζί του, λίγο-πολύ όλοι οι άλλοι σε κλέβουν.. Ίσως για τις ελληνικές να έπρεπε να σε πληρώνουν και οι developers...

Σου απάντησα μόνο και μόνο επειδή μου φαίνονται προκλητικά όσα λες. Αν δεν στηρίξουμε τους Έλληνες προγραμματιστές νομίζω θα χάσουμε όλοι.

Δικαίωμα σου να θεωρείς προκλητικά όσα λέω εγώ θεωρώ πρόκληση να κατεβάζω πεταμένες εφαρμογές από δήθεν developers της κακιάς ώρας στη συσκευή μου. Ειδικά ορισμένοι (ξέρουν ποιοι είναι) που καταφεύγουν και σε fake ratings για να σε πείσουν ότι δε θα κατεβάσεις σκουπίδια? εκεί πια τι να πείς.

Δεν θεωρώ ανήθικο να θάψω την εφαρμογή σου αν όντως είναι για πέταμα. Είναι άλλο πράγμα μια εφαρμογή να έχει λάθη και άλλο να μην πραγματοποιεί όσα υπόσχεται.

Επίσης ναι αν μου δίνεις τη μία μέρα την εφαρμογή και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα με σπαμμάρεις με bug fixing updates σημαίνει πως η εφαρμογή δεν ήταν έτοιμη για διάθεση άρα με χρησιμοποίησες σαν πειραματόζωο άρα δεν με σέβεσαι άρα με κορόιδεψες. Ποιό ακριβώς σημείο δεν καταλαβαίνεις σε αυτή τη φράση?

Τέλος θα σου έλεγα να μη βιάζεσαι να χαρακτηρίζεις ανθρώπους που δε γνωρίζεις. Μακάρι να υπήρχαν πολλοί σαν εμένα να τα χώνουν για εφαρμογές ενώ είναι jailbroken και θα μπορούσαν χαλαρά να κατεβάζουν ότι γουστάρουν. Αλλά από τη στιγμή που δεν το κάνω αυτό, το ελάχιστο που περιμένω είναι οι devs (Έλληνες και ξένοι) να μην κάνουν φτηνές αρπαχτές.

Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο στη χώρα μας που ισχύει το minimum input maximum output αλλά μετά μην κλαίτε όταν σκάει ένα αστεράκι και θάψιμο. Για τόσο άξιζε το εγχείρημα σας.

Υ.Γ. Αν με ψάξεις στο app store θα δείς ποιός είμαι πως γράφω και τι αναφέρω. Εγώ δεν γράφω απλά "τέλειο" και φεύγω. Εξηγώ πάντα τι μου άρεσε τι δε μου άρεσε κτλ.

#144   thanasis

thanasis

iPH Guru

• 9.488 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 11/05/2012 - 14:59

Κύριοι προσέξτε τους χαρακτηρισμούς σας και συζητήστε ΚΟΣΜΙΑ.Χαρακτηρισμοί όπως "ντατσουνόγυφτοι" και ζητιάνοι παρακαλώ να λείπουν.Έχετε το ελεύθερο να κάνετε κριτική και να σχολιάσετε όπως θέλετε αρκεί να μην προσβάλλετε τα υπόλοιπα μέλη.

Αν δεν αντιλαμβάνεστε από μόνοι σας ότι μειώνετε την θέση σας στα μάτια των αναγνωστών και ότι πρέπει να τους σεβαστείτε ,τουλάχιστον σεβαστείτε όσους δεν ανήκουν στην κατηγορία των "ντατσουνόγυφτων" και εκφέρουν την γνώμη τους πολιτισμένα και όμορφα με επιχειρήματα.

Τελευταία επεξεργασία από: Vasilis, 11/05/2012 - 15:28

ezgif_com_crop_2.gif

#145   webforyou

webforyou

iPH Enthousiast

• 491 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 12/05/2012 - 11:23

Κύριοι προσέξτε τους χαρακτηρισμούς σας και συζητήστε ΚΟΣΜΙΑ.Χαρακτηρισμοί όπως "ντατσουνόγυφτοι" και ζητιάνοι παρακαλώ να λείπουν.Έχετε το ελεύθερο να κάνετε κριτική και να σχολιάσετε όπως θέλετε αρκεί να μην προσβάλλετε τα υπόλοιπα μέλη.

Αν δεν αντιλαμβάνεστε από μόνοι σας ότι μειώνετε την θέση σας στα μάτια των αναγνωστών και ότι πρέπει να τους σεβαστείτε ,τουλάχιστον σεβαστείτε όσους δεν ανήκουν στην κατηγορία των "ντατσουνόγυφτων" και εκφέρουν την γνώμη τους πολιτισμένα και όμορφα με επιχειρήματα.

σωστος

#146   larryf13

larryf13

iPH Member

• 250 μηνύματα
  • GameCenter:larryf13

Δημοσίευση 12/05/2012 - 13:30

Τα updates είναι μια μαλακία και μισή. Επειδή οι εφαρμογές δεν περνούν τον κύκλο της ανάπτυξής τους όπως κανονικά θα έπρεπε, αλλά γίνονται release όσο πιο γρήγορα γίνεται είναι γεμάτες bugs και ελλείψεις γι' αυτό βγαίνουν τα updates.

Αυτό το κάνουν ακόμα και μεγάλες εταιρείες που βγάζουν διάσημα προγράμματα, π.χ. Google Chrome.

Μάγκας είναι αυτός που βγάζει μια εφαρμογή η οποία προσφέρει τις βέλτιστες δυνατές υπηρεσίες χωρίς update για το μέγιστο δυνατό χρόνο.

Λογικές, "ας το βγάλουμε και το διορθώνουμε", "ας το βγάλουμε και βλέπουμε ανάλογα με το πως θα πάει", "θα βγάλουμε ένα update όπως κάνουν όλοι", δυστυχώς έχουν γίνει μόδα και ακόμη πιο δυστυχώς φαίνονται θετικά στον καταναλωτή. Ο καταναλωτής δίκαια το βλέπει έτσι.

Το βλεπει έτσι γιατί δεν έχει χρόνο/εμπειρία για να ξέρει ότι μπορούσε να υπάρχει και το καλύτερο, δηλαδή όλα τα features, ελάχιστα bugs, βέλτιστη εμπειρία χρήσης χωρίς update.
Τα πολλά updates εκτός από τους παραπάνω λόγους αποσκοπούν και στη διαφήμιση του προϊόντος.
Φθηνές τακτικές που έχουν ρημάξει την αγορά και ο χρήστης αναλώνεται στο να βλέπει νουμεράκια δίπλα στο εικονίδιο του App Store και να τρώει 10 λεπτά τη μέρα στο να κάνει updates και να χαίρεται. Ίσως και να βαριέται και να μην τα κάνει, και καλά κάνει.

Η πραγματικότητα και τα γεγονότα μπορεί να μη βολεύουν αλλα αποτελούν κάτι το οποίο δεν αμφισβητείται, εν αντιθέσει με τις απόψεις.

Αυτά, για να μη διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα σχετικά με τα updates.

Είδε η Mozilla να ανεβάζει τα νούμερα των εκδόσεων η Google στον Chrome και έχουν φτάσει και οι δύο τώρα στην έκδοση 200. Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;

#147   Lefteris23

Lefteris23

iPH Addict

• 624 μηνύματα
  • Twitter:@LefterisHaritou
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 12/05/2012 - 15:53

Τα updates είναι μια μαλακία και μισή. Επειδή οι εφαρμογές δεν περνούν τον κύκλο της ανάπτυξής τους όπως κανονικά θα έπρεπε, αλλά γίνονται release όσο πιο γρήγορα γίνεται είναι γεμάτες bugs και ελλείψεις γι' αυτό βγαίνουν τα updates.

Αυτό το κάνουν ακόμα και μεγάλες εταιρείες που βγάζουν διάσημα προγράμματα, π.χ. Google Chrome.

Μάγκας είναι αυτός που βγάζει μια εφαρμογή η οποία προσφέρει τις βέλτιστες δυνατές υπηρεσίες χωρίς update για το μέγιστο δυνατό χρόνο.

Λογικές, "ας το βγάλουμε και το διορθώνουμε", "ας το βγάλουμε και βλέπουμε ανάλογα με το πως θα πάει", "θα βγάλουμε ένα update όπως κάνουν όλοι", δυστυχώς έχουν γίνει μόδα και ακόμη πιο δυστυχώς φαίνονται θετικά στον καταναλωτή. Ο καταναλωτής δίκαια το βλέπει έτσι.

Το βλεπει έτσι γιατί δεν έχει χρόνο/εμπειρία για να ξέρει ότι μπορούσε να υπάρχει και το καλύτερο, δηλαδή όλα τα features, ελάχιστα bugs, βέλτιστη εμπειρία χρήσης χωρίς update.
Τα πολλά updates εκτός από τους παραπάνω λόγους αποσκοπούν και στη διαφήμιση του προϊόντος.
Φθηνές τακτικές που έχουν ρημάξει την αγορά και ο χρήστης αναλώνεται στο να βλέπει νουμεράκια δίπλα στο εικονίδιο του App Store και να τρώει 10 λεπτά τη μέρα στο να κάνει updates και να χαίρεται. Ίσως και να βαριέται και να μην τα κάνει, και καλά κάνει.

Η πραγματικότητα και τα γεγονότα μπορεί να μη βολεύουν αλλα αποτελούν κάτι το οποίο δεν αμφισβητείται, εν αντιθέσει με τις απόψεις.

Είδε η Mozilla να ανεβάζει τα νούμερα των εκδόσεων η Google στον Chrome και έχουν φτάσει και οι δύο τώρα στην έκδοση 200. Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;

Έχεις προγραμματίσει ποτέ στην ζωή σου?

#148   konion2010

konion2010

iPH Contributor

• 1.128 μηνύματα

Δημοσίευση 12/05/2012 - 16:11

Έχεις προγραμματίσει ποτέ στην ζωή σου?

Και εγω αυτο ηθελα να ρωτησω.Το να λες οτι τα update ειναι αχρειαστα,ειναι εκτος πραγματικοτητας.Αμα ασχολεισε με την εφαρμογη σου φυσικα και θα κανεις update για να την αναβαθμισεις περαιτερο.Τωρα αν καποιοι το κανουν για αυτα που λες παραπανω,δεν νομιζω οτι ειναι η πλειονοτητα.

#149   larryf13

larryf13

iPH Member

• 250 μηνύματα
  • GameCenter:larryf13

Δημοσίευση 12/05/2012 - 17:32

"Χωρίς update για το μέγιστο δυνατό διάστημα", όχι ποτέ.

Τα φαινόμενα να γίνεται release μια εφαρμογή και έπειτα από μια βδομάδα να βγαίνει update καυτηριάζω.

Φυσικά και προγραμματίζω, και φυσικά κάνουν τα update για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω. Αλλιώς μια εφαρμογή θα έβγαζε update ανα εξάμηνο, άντε ανα τρίμηνο.

Επίσης να σημειώσω το ελλιπές beta testing, ή μάλλον το μηδενικό, όπως και την ελλιπή (ή μερική) δοκιμή στο διαθέσιμο hardware. Στην περίπτωσή μας αν μια εφαρμογή π.χ. απαιτεί iOS5 και πάνω πρέπει να έχει δοκιμαστεί σε 3GS, 4, 4S, iPad, iPad2, iPad3, iPod Touch 3G και 4G. Σιγά μην τα κάνει κάνεις αυτά.

#150   dchristo81

dchristo81

iPH Addict

• 862 μηνύματα
  • Twitter:@ChristodApps
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:dchristo81

Δημοσίευση 12/05/2012 - 19:25

Παιδιά λίγο να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Τα updates είναι σημαντικότατα!!!

Ως προγραμματιστής ακολουθώ κ εγω μια σειρα διαδικασιών μέχρι να φτάσουμε στη στιγμή της κυκλοφορίας. Χωρίς να υπεραναλύσω θα σας εξηγήσω τί κάνουμε εμείς ως ομάδα κ όλοι οι υπόλοιποι προγραμματιστές.

Αφου σκεφτούμε μια εφαρμογή κ την σχεδιάσουμε (εδώ δεν υπάρχει λόγος να αναλύσω τα στάδια, δεν ενδιαφέρει τον καταναλωτη-χρήστη) φτάνουμε στο κρισιμότερο στάδιο εκείνο της "δοκιμής".
Φτάνοντας σε αυτό το στάδιο εννοείται πως η εφαρμογή ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να αλλάξει! Τα χαρακτηριστικά της κ όλο το interface δεν αλλάζει σε αυτό το στάδιο.

Τώρα το beta testing ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! Αυτο που υποχρεωτικά γίνεται είναι το λεγόμενο alpha testing δηλαδή ο εσωτερικός έλεγχος από τη δημιουργική ομάδα. Το beta testing είναι η ανοιχτή δοκιμή από τον κόσμο. Πρακτικά, εμεις ως ομαδα δεν μπορουμε να κανουμε κατι τετοιο καθως δεν εχουμε τα απαραιτητα χρηματα ουτε κυκλο ανθρωπων με συσκευες iOS ώστε να το δώσουμε εστω σε 100 άτομα.

Τώρα το update κυκλοφορει ειτε για glitches-bugs που εμφανίζονται κ τα διορθωνει ειτε γιατι αλλαζει η πλατφορμα (πχ. στο iOS πήγε απο 4 στο 5, στα windows απο vista σε 7) ειτε γιατι προσθετει πραγματα (πχ. σε ένα παιχνίδι εξτρα πιστες). Όπως κ να έχει κακό δεν είναι το update.

Τώρα που υπαρχει το διαδίκτυο μια εφαρμογη ως επι το πλείστον υποστηρίζεται κ λειτουργει κομπλε. Επειδη όμως θυμάμαι την εποχη προ internet 1997 για παραδειγμα που τα updates τα αγοραζες ως "δώρο" σε περιοδικά η/υ!!!

Υγ. Εμείς σαν ομάδα έχουμε 1 iPhone 3GS, 1 iPhone 4s κ ένα iPad1, πώς να ελέγξουμε όλες τις εφαρμογές μας σε όλα τα iOS συστήματα; Πρέπει να αγοράσουμε τα πάντα για να είμαστε σίγουροι; Οταν εμφανιστει προβλημα (όπως κ εμφανίστηκε προβλημα σε εφαρμογή μας στο rotation σε iPad2) μας ενημερώνει ο κόσμος κ το διορθώνουμε.

Τελευταία επεξεργασία από: dchristo81, 12/05/2012 - 19:29

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2