Παιδια,να καταθεσω και εγω την αποψη μου σχετικα με το θεμα των ελληνων developer,ως προγραμματιστης(οχι σε ios).Αρχικα,να επισημανω οτι αν μια εφαρμογη πωλειται εναντι καποιου χρηματικου ποσου επιβαλλετε οτι αυτος που την εφτιαξε,πρεπει να συνεχισει να ασχολειτε και να δινει νεα update σε χρηστες και ειναι απαραδεκτο να σταματαει τα update και ο χρηστης να μην μπορει να δουλεψει πλεον την εφαρμογη(ή να δουλευει πλεον ελλειπως).Τωρα,ας παμε στις free εφαρμογες.Ειδα πολλοι να γραφουν οτι επειδη ειναι free οι εφαρμογες,το να μην συντηρουνται και πολυ καλα δικαιολογειται,κατι το οποιο δεν ισχυεi.Οταν καποιος αναλαμβανει να φτιαξει μια εφαρμογη πρεπει να ξερει και να εχει την διαθεση,οτι θα πρεπει συνεχως να ασχολειτε με την εφαρμογη αυτη,και οχι να την αφηνει στην τυχη της.Αμα πιστευει οτι δεν μπορει να τα καταφερει,ας το αφησει καλυτερα ή ας γραψει οτι η εφαρμογη αυτη δημιουργηθηκε καθαρα ως χομπι και οτι δεν εχει κανεναν εμπορικο σκοπο,ωστε να ξερει ο χρηστης τι να περιμενει,και οχι να την παρουσιαζει σαν "την" εφαρμογη και μετα να την παραταει.Ακομα ειδα ελληνες developer να φτιαχνουν εφαρμογη οι οποια δεν διατιθεται στα ελληνικα appstore.Το οτι μια εφαρμογη δεν εχει κερδος αν ειναι στα ελληνικα,μπορει και να ισχυει σε καποιο βαθμο.Αλλα ελληνες να μην φτιαχνουν εφαρμογες που να δουλευουν ΚΑΙ στον τοπο τους το θεωρω απαραδεκτο.Με αυτην την λογικη δεν θα επρεπε να βγαινει τιποτα στα ελληνικα,ουτε σε αγορες παρομοιες με της ελληνικες γιατι δεν εχουν το μεγιστο κερδος.Φτασαμε ως εδω γιατι πολλοι ελληνες ειχαν πανω απο ολα τα φραγκα και το πως θα βγαλουν λεφτα.Αμα ο μονος σκοπος ειναι το κερδος και δεν αγαπας αυτο που φτιαχνεις εισαι απο χερι χαμενος,και αργα ή γρηγορα θα αποδειχθει.Το ξερω οτι πρεπει να ζησει και ο developer και οτι απο καπου πρεπει να βγαλει κερδος ωστε να μπορεσει να φτιαξει και αλλες εφαρμογες,αλλα ας το κανει με ορθο τροπο,και οχι να πουλαει ευχεριακα εφαρμογες ή να τις διαθετει μονο στις μεγαλες αγορες,και να εχει μονο σκοπο το κερδος.
Αυτα για τους developer.
Τωρα και οι χρηστες θα πρεπει να ειναι λιγο πιο προσεκτικοι και να μην ειναι τοσο εριστικοι καθως υπαρχει πολυς κοπος πισω ακομα και απο τις πιο απλες εφαρμογες.Ασ θυμηθουμε οτι τα σχολια και οι προτασεις εχουν σαν σκοπο να βοηθησουν τους developer και οχι να τους κριτικαρουν.Φυσικα και σε περιπτωσεις που καποιος εγκαταλειπει μια εφαρμογη(και οταν δεν ειναι free πολυ περισσοτερο)θα πρεπει να ασκηθει εντονη και πολυ αυστηρη κριτικη,αλλα ας αναλογιστουμε οτι με την καλλιεργεια του οτι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ DEVELOPER ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ σταματαμε την δημιουργεια ελληνικων εφαρμογων,γιατι βλεποντας αυτα κανεις δεν θα φτιαχνει ουτε θα αγοραζει ελληνικες εφαρμογες.
Το οτι ο καθενας γενικευει τα παντα απο μεμονωμενες περιπτωσεις,καθως και οτι ασχολουμαστε με κατι οσο μονο εχει δημοσιοτητα ειναι ενας απο τους βασικους παραγοντες που σαν χωρα οδηγηθηκαμε εδω.Ας μην το κανουμε και εδω,και οδηγηθουν οι ελληνες developer να κανουν εφαρμογες για το εξωτερικο και οι ελληνες χρηστες να αγοραζουν εφαρμογες του εξωτερικου.
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
Καλησπέρα.. Συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που λες.. Εγώ ξεκίνησα να λέω την άποψή μου στο αρχικό ποστ και είπα ότι αυτό ισχύει για τις περισσότερες ελληνικές εφαρμογές.. Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις (ανέφερα και παραδείγματα ). Μερικοί developers που διαφωνούσαν τελείως με όλο αυτό... τι να πω.. Μάλλον δεν έχουν βρεθεί σε θέση να έχουν πληρώσει 10-20-30 ευρώ για ελληνικές εφαρμογές και ξαφνικά.. με επόμενα updates της apple (πχ από iOs 3 σε iOS4 και iOS 5 κτλ) να σταματούν να δουλεύουν οι εφαρμογές και να μην υποστηρίζονται.. Το λιγότερο νομίζω που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να αναβαθμίζει την εφαρμογή του έστω 1 φορά το χρόνο απλά και μόνο για να δουλεύει σε μελλοντικές εκδόσεις του iOS .. Αν και νομίζω ότι θα πρέπει να γίνονται updates σχετικά πιο συχνά (ανάλογα και με την εφαρμογή) αλλά αυτό που είπα νομίζω ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς..
Όποιος έχει συνήθεια να αγοράζει και όχι να κατεβάζει εφαρμογές από installous και μάλιστα ελληνικές και με κάποια συχνότητα σίγουρα θα με καταλαβαίνει..
Τώρα βγαίνουν κάποιοι άλλοι συναδελφοι σου και λένε ότι δεν έχει κέρδος το ελληνικό app store και άλλες τέτοιες μ***ς κατα τη γνώμη μου.. Κι ας είναι έτσι.. Οφείλεις να ευχαριστήσεις τους χρήστες που πλήρωσαν λεφτά για να αγοράσουν τη δουλειά σου και να αποκτήσεις καλές σχέσεις μαζί τους έτσι ώστε να σε προτιμάνε και στο μέλλον. Εγώ πχ έχω τσεκάρει κάποιους Έλληνες deveopers που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ξαναγοράσω εφαρμογή τους. Το αν συμφέρει ή όχι το ελληνικό app store θα έπρεπε να το είχες "ανακαλύψει" από πριν. όχι να τα ρίχνεις στους "πελάτες σου". Και όπως είπαμε πολλές φορές μπορείς ταυτόχρονα να έχεις την εφαρμογή σου σε πολλά app stores και όχι μόνο στο ελληνικό..
Όσο για την άποψή σου κάποιοως που κανουν εφαρμογές που τις διαθετουν σε όλα τα app stores εκτός του ελληνικού και του κυπριακού συμφνώ και σε αυτό.. Απαράδεκτο (αν και κάθε άποψη σεβαστή)
ΥΓ Νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος αυτων που απαντησαν πριν δεν πρέπει να ξέρουν κάποιους βασικούς νόμους της αγοράς και της πώλησης και προώθησης... Όταν μιλάνε για κάποιους "βλάκες " και καλά που τη δίνουν free κτλ.. Η απάντηση που έδωσε κάποιος ότι όταν κάποιος δίνει το ψωμί δωρεάν , εσύ θα πρέπει να κάνεις το ψωμί πιο νόστιμο νομίζω ότι είναι η πιο πετυχημένη.. Και πράγματι έτσι είναι.. Ο ανταγωνισμός πάντα είναι καλός παντού.. Όπου υπάρχει μονοπωλιο , χάνει ο καταναλωτής. Ο ανταγωνισμός είναι "υγεια" σε μια αγορά.
Τελευταία επεξεργασία από: Alex0077, 10/05/2012 - 23:02