Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Γιατί γίνεται αυτό το πράγμα με τους Έλληνες Developer ?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
214 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#76   Alex0077

Alex0077

    iPH Master

  • 5.732 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:ALEX0077

Δημοσίευση 06/05/2012 - 01:44

Μα δεν εκφράζω άποψη για να διαφωνείς/συμφωνείς αλλά δεδομένα.


Εχεις καποια στοιχεια; Αν ναι δημοσιοποιησε τα και μετα μιλα

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#77   playcompass

playcompass

    iPH Member

  • 232 μηνύματα
  • Twitter:@playcompass
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 06/05/2012 - 01:48

Εχεις καποια στοιχεια; Αν ναι δημοσιοποιησε τα και μετα μιλα


Τι στοιχεία; Παραπάνω έγραψα ότι η Top Paid 10άδα στην Ελλάδα πρέπει να είναι σε διψήφιο αριθμό downloads.

π.χ. έστω ότι μια εφαρμογή είναι στη θέση 20 και από κει κάνει 30 downloads με τιμή 0.79Ε. Αυτό σημαίνει 15Ε τη μέρα γι τον developer.

#78   Alex0077

Alex0077

    iPH Master

  • 5.732 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:ALEX0077

Δημοσίευση 06/05/2012 - 01:52

Τι στοιχεία; Παραπάνω έγραψα ότι η Top Paid 10άδα στην Ελλάδα πρέπει να είναι σε διψήφιο αριθμό downloads.

π.χ. έστω ότι μια εφαρμογή είναι στη θέση 20 και από κει κάνει 30 downloads με τιμή 0.79Ε. Αυτό σημαίνει 15Ε τη μέρα γι τον developer.


Εγω βλεπω την εφαρμογη farmakeia με 2000 μονο ratings.. Βαλε και αλλους πολυ παραπανω που ισως δεν εκαναν rating,, βγαλε και λιγους απο promo..

Τελευταία επεξεργασία από: Alex0077, 06/05/2012 - 01:53


#79   Lefteris23

Lefteris23

    iPH Addict

  • 624 μηνύματα
  • Twitter:@LefterisHaritou
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 06/05/2012 - 01:57

Τα νούμερα εκεί είναι, από 5 μέχρι 25 ευρώ την ημέρα σε διακύμανση, με τον μέσο όρο κοντά στα 15 Ευρώ

Ας πούμε οτι τα φαρμακεία έχουν 4000 downloads επί 0.48 = λιγότερα από 2000 ευρώ σε πόσο διάστημα, κοντά 1 χρόνο?

#80   Alex0077

Alex0077

    iPH Master

  • 5.732 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:ALEX0077

Δημοσίευση 06/05/2012 - 02:01

Τα νούμερα εκεί είναι, από 5 μέχρι 25 ευρώ την ημέρα σε διακύμανση, με τον μέσο όρο κοντά στα 15 Ευρώ

Ας πούμε οτι τα φαρμακεία έχουν 4000 downloads επί 0.48 = λιγότερα από 2000 ευρώ σε πόσο διάστημα, κοντά 1 χρόνο?


Πιστευω οτι ειναι αρκετα πιο πανω τα downloads .. Δεν νομιζω το 50% να κανειraring.. Σιγουρα ειναι μικροτερο το ποσοστο σε τετοιες εφαρμογες.•

Ξεφυγαμε ομως απο το θεμα παιδια. Ειπαμε να ακουσουμε και την αποψη καποιων ας πουμε developers αλλα ας μην επεκταθουμε για το ποσα παιρνουν. Το τοπικ για αλλο λογο το ανοιξα. Αν θελετε συνεχιστε σε αλλο τοπικ αυτη τη συζητηση.

Υγ οποιος θεωρει το κερδος μικρο , απλα δεν μπαινει δεν μπορω να καταλαβω γιατι κλαιγεστε. Έλεος. Δεν παρακαλεσε κανεις κανεναν να βγαλει εφαρμογη. Αν δεν σας αρεσει καντε κατι αλλο ή στραφειτε σε απλλη αγορα οπως ειπε ενας αλλος.

Τελευταία επεξεργασία από: Alex0077, 06/05/2012 - 02:02


#81   illusionist

illusionist

    iPH newbie

  • 21 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 06/05/2012 - 02:04

τπτ αστο

Τελευταία επεξεργασία από: illusionist, 06/05/2012 - 02:05


#82   iKotsen

iKotsen

    iPH Addict

  • 864 μηνύματα
  • Twitter:@KonstantinosDr1
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:kotsen1991

Δημοσίευση 06/05/2012 - 05:48

Φίλε μου άκου μερικά πράγματα έτσι για να ξέρεις άν δεν τα ξέρεις! (Φιλικά το λέω)
Η apple σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις εσύ σε ποιές χώρες θες να υπάρχουν οι εφαρμογές σου! Ο τρόπος είναι πολύ απλός! κάνεις ένα κλίκ σε ένα τετραγωνάκι πρίν την χώρα που θές! ΑΡΑ δεν είναι κάτι τρομερό να κάνεις ένα κλίκ και δίπλα από την Ελλάδα και να έχεις και από εκεί μερικά ή και χιλιάδες downloads!

Ετσι για να μην λέμε και ότι θέλουμε όλοι εδώ!


δεν σε παρεξηγώ προς θεού!! Συζητηση κάνουμε!! Όπως είπα έχει πολύ λίγο καιρό που ξεκίνησα με τις εφαρμογές!! Να είσαι καλά που με ενημέρωσες και για κάτι τέτοιο!!

Το " για να μην λέμε ότι θέλουμε " περιτό ήταν!! Καλή σου ημέρα!!

#83   zozos

zozos

    iPH User

  • 173 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 06/05/2012 - 10:11

Ως τώρα έβγαλα τα εξής συμπεράσματα...
1)Αν είσαι Έλληνας developer μην κάνεις σοβαρές εφαρμογές στα ελληνικά. Θα βγάλεις ελάχιστα και δεν θα έχεις καθόλου υποστήριξη
2)Αν τόσο πολύ θέλεις να κάνεις κάτι που να σου αποφέρει, κάνε μια εφαρμογή για εφημερεύοντα και μη, φαρμακεία. Θα παίρνεις έτοιμα τα στοιχεία και δεν θα κουραστείς ιδιαίτερα
3)Αν θέλεις να κάνεις παιχνίδι ξέχασέ το. Αν είναι μέτριο θα πάει άπατο. Αν αξίζει δεν θα πάει όπως του αξίζει, αφού δεν έχεις μηχανισμούς προώθησης.
4)Αν σκέφτεσαι να κάνεις μόνο αρπαχτές στυλ Isouvla θα έχεις με ελάχιστη κούραση ένα ικανοποιητικό κέρδος. Θα σε κατηγορούν/βρίζουν παντού σε forums/appstore αλλά το μεροκάματο θα βγεί... έστω και αν το σενάριο της εφαρμογής-αρπαχτής θα πρέπει να το επαναλαμβάνεις συχνά (ιkatharadeutera,idekapentaugousto...).
5)Γενικά σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο να στραφείς αποκλειστικά στη διεθνή αγορά. Στην Ελλάδα των 300.000 iphones, αγοράζουν οι 5.000. Οι υπόλοιποι δεν έχουν δηλώσει καν πιστωτική. Αρκετοί δεν έχουν καμία εμπορική εφαρμογή. Οι υπόλοιποι τα έχουν jailbreak και κατεβάζουν αποκλειστικά σπασμένες. Μερικοί από αυτούς κατηγορούν για bugs που έχουν διαπιστώσει στις πειρατικές εφαρμογές...σε forums..

*Moυ έκανε εντύπωση αυτό που είπε ο Lefteris23 για τα updates. Νομίζω έχει δίκιο. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη περίπτωση που αναγκάζει η εταιρεία τους developers να βγάζουν δωρεάν αναβαθμίσεις. Ίσως πιο δίκαιο θα ταν να είχε την επιλογή χρέωσης ο developer. Ώστε να μην καταλήγουμε σε φαινόμενα τύπου iradio με μετονομασίες προγραμμάτων. Αργά η γρήγορα θα έχουμε εφαρμογές τύπου fifa... δηλαδή fifa 2011, 2012, 2013...

#84   dchristo81

dchristo81

    iPH Addict

  • 862 μηνύματα
  • Twitter:@ChristodApps
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad
  • GameCenter:dchristo81

Δημοσίευση 06/05/2012 - 13:50

Παιδιά καλησπέρα, να πω κ εγω την άποψη μου ως προγραμματιστής. Έχουμε με τον αδερφό μου κ λένα κολλητό φτιάξει μια ομάδα (Psarokokkalo) κ από το 1999 φτιάχνουμε εφαρμογές. Πάντοτε δωρεάν καθώς είμαστε χομπίστες κ ασχολούμαστε ερασιτεχνικά. Στο iOS μπήκαμε τον Ιούλιο του 2011. Το πρώτο που κάναμε ήτανε να κάνουμε porting το αγαπημενο μας παιχνίδι που φτιάξαμε για πρώτη φορα το 2001. Ασχοληθήκαμε περίπου 3 μήνες (ήμασταν άνεργοι κ οι τρεις εκείνοι την περίοδο κ είχαμε απειρο χρόνο!!). Το ανεβάσαμε δωρεάν στο appstore τον Οκτώβρη κ πήγαμε πολύ καλά. Στο εξωτερικό!!!!!! Γιατί από Ελλάδα τίποτα... Κ ήτανε κ δωρεάν! Ελάχιστα comments από Ελλάδα. Στο εξωτερικό πήγε πολύ καλά κ μας έδωσε το έναυσμα να συνεχίσουμε πιο εντατικά.

Σήμερα, θα σας πω ότι πάμε καλά αν κ δεν έχουμε κέρδη -γιατί επαναλαμβάνω πως δεν μας ενδιαφέρει, ίσα-ισα να μην μπαίνουμε μέσα θέλουμε κ το έχουμε καταφέρει αυτό- αλλά η ηθική ικανοποίηση να χρησιμοποιούν την εφαρμογή σου μερικές χιλιάδες Έλληνες καθημερινά μας αρκεί. Μια τέτοια εφαρμογή είναι το iΠαραδάκι που φτιάξαμε (κ δεν το λέω για διαφήμιση). ΤΟ ΤΙ ΘΑΨΙΜΟ ΦΑΓΑΜΕ τις πρώτες 30 μέρες δεν φαντάζεστε! Μετά έστρωσε το πράγμα κ η εφαρμογή είναι πλέον σταθερά στις πρώτες θέσεις του finance στο ελληνικό appstore. Έχει πάρει πολλές θετικές κριτικές κ νομίζω πως το αξίζουμε. Δεν δέχομαι να χαρακτηριζόμαστε ΟΛΟΙ ως το ίδιο ανεύθυνοι κ ευκαιριάκηδες!

Εμείς, τη συγκεκριμένη εφαρμογή που ούτε διαφημίσεις ούτε τίποτα έχει την αναβαθμίζουμε συνεχώς (δείτε απλά το history update) κ έχουμε συνεχώς έναν διάυλο επικοινωνίας με τον κόσμο. Στο iphone δεν βγάζεις λεφτά με τις εφαρμογές, τέλος. Εκτός αν είσαι η ΕΑ ή υλοποιήσεις μια εφαρμογή πραγματικά πρωοτοποριακή. Ακόμα κ έτσι θες χρήματα για promotion αλλιώς ξέχνα το.

Απλά να σας πω, ότι δεν υπάρχει λόγος να αγοράζετε με τη μία μια εφαρμογή. Διαβάζετε τις κριτικές των προηγουμένων κ κάντε κ εσεις τη κριτική σας πάντοτε. Όσοι αξίζουν με αυτό τον τρόπο επιβραβεύονται κ όσοι δεν το αξίζουν χάνονται. Αυτα :)

#85   zozos

zozos

    iPH User

  • 173 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 06/05/2012 - 14:09

Σήμερα, θα σας πω ότι πάμε καλά αν κ δεν έχουμε κέρδη -γιατί επαναλαμβάνω πως δεν μας ενδιαφέρει, ίσα-ισα να μην μπαίνουμε μέσα θέλουμε κ το έχουμε καταφέρει αυτό- αλλά η ηθική ικανοποίηση να χρησιμοποιούν την εφαρμογή σου μερικές χιλιάδες Έλληνες καθημερινά μας αρκεί.


Μα μόλις σήμερα βγάλατε εμπορική εφαρμογή η οποία κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο εκτός από Ελλάδα και Κύπρο.

#86   IakwvouChris

IakwvouChris

    iPH newbie

  • 48 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 06/05/2012 - 14:13

Μα μόλις σήμερα βγάλατε εμπορική εφαρμογή η οποία κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο εκτός από Ελλάδα και Κύπρο.


Άστα... και εγώ μόλις το διάβασα αυτό σκέφτηκα... Κοροίδευόμαστε μεταξύ μας;

#87   dchristo81

dchristo81

    iPH Addict

  • 862 μηνύματα
  • Twitter:@ChristodApps
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad
  • GameCenter:dchristo81

Δημοσίευση 06/05/2012 - 14:16

Άστα... και εγώ μόλις το διάβασα αυτό σκέφτηκα... Κοροίδευόμαστε μεταξύ μας;


Μάλλον δεν διαβάσατε καλά τί έγραψα...

Τελευταία επεξεργασία από: dchristo81, 06/05/2012 - 14:18


#88   giannisg2004

giannisg2004

    iPH Contributor

  • 914 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 06/05/2012 - 14:23

Νά κάνω μιά ερώτηση (κυριολεκτική, καθόλου ειρωνική):
Απ'όσο ξέρω, τό σέ ποιά stores θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή τό επιλέγεις απλά τσεκάροντας κάποια checkboxes πρίν τήν δημοσιεύσεις.
Δηλαδή ο "κόπος" είναι μηδαμινός.
Οπότε η λογική κίνηση είναι να το δημοσιεύσεις και στό Ελληνικό store και ότι γίνει.

Εκτός άν υπάρχουν και άλλοι λόγοι (ίσως λογιστικοί), ή ας πούμε άν οι Έλληνες θάβουν τήν εφαρμογή καί σάς δημιουργούν κακό όνομα.
Πραγματικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε τούς λόγους.

#89   dchristo81

dchristo81

    iPH Addict

  • 862 μηνύματα
  • Twitter:@ChristodApps
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad
  • GameCenter:dchristo81

Δημοσίευση 06/05/2012 - 15:15

Μεγάλη κουβέντα φίλε... Δεν έχει σχέση με τις κριτικές όμως. Αντιθέτως, είναι δεκτές οι κριτικές κ ας είναι κ αρνητικές.

#90   Alex0077

Alex0077

    iPH Master

  • 5.732 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:ALEX0077

Δημοσίευση 07/05/2012 - 00:20

Dchristos81 πηγαινε να δουλεψεις αλλους που θα μας μιλησεις κι ολας εσυ. Βγαλε τις εφαρμογες σου στην Αγγλια και τη Γερμανια και ξεφορτωσου μας.. Καλυτερα να μην βλεπουμε κι ολας τις εφαρμογες σου στο ελληνικο app store.. Να καθαρισει και λιγο

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες