Γιατί γίνεται αυτό το πράγμα με τους Έλληνες Developer ?
Δημοσίευση 08/05/2012 - 20:05
Ad
Δημοσίευση 08/05/2012 - 20:07
Και πάνω απ' όλα, ΜΙΖΕΡΙΑ.
Μου είναι απλά αδύνατον να πάρω στα σοβαρά έστω την φράση "Έλληνες iOS developers" τη στιγμή που είναι δεδομένο ότι οι μισοί τουλάχιστον απο τους αυτο-αποκαλούμενους developers είναι 15χρονα - 16χρονα μαθητούδια που κοιτάνε πως θα βγάλουν τον επόμενο Ονειροκρίτη (ή την επόμενη iSouvla, ή το επόμενο iRixteGomenes ή το επόμενο iXematiasma...
Τί έχεις να πεις για το ελληνικό αγοραστικό κοινό; Προσωπικά μου βγάζει αντίστοιχη αν όχι μεγαλύτερη μιζέρια. Τί εννοώ;
-Nα έχουν κινητά 600ευρώ και να παρακαλάνε για ένα promo σε εφαρμογές των 0.79ευρώ.
-Να παίρνουν τα promos και να βαριούνται να κάνουν και ένα απλό rating στο appstore
-Να περιμένουν 2-3 μήνες για να δουν αν αναβαθμίζεται μια εφαρμογή (των 0.79) ώστε να την αγοράσουν (ειπώθηκε σε αυτό το topic).
-Να απαιτούν updates εφ όρου ζωής για τις εφαρμογές
-Να έχουν αντικαταστήσει το appstore με το installous
-Nα κάνουν διαρκώς σχόλια... "Aφού το angry birds κάνει 0.79, γιατί η εφαρμογή σου που είναι χειρότερη κάνει 1.59;
Aυτό δεν είναι μιζέρια...;
Τελευταία επεξεργασία από: GeorgeP79, 08/05/2012 - 20:09
Δημοσίευση 08/05/2012 - 20:09
Δημοσίευση 08/05/2012 - 20:25
Επίσης κανείς δε δίνει ψωμί τζάμπα για να χρειαστεί να το κάνω καλύτερο. Ακόμα και το πιο χάλια ψωμί πωλείται. Όλα πωλούνται είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Υπάρχουν επιτροπές ανταγωνισμού, ωράρια, συννεννοήσεις ώστε οι έμπορες να κερδίζουν.
Αυτό το παράδειγμα με το δωρεάν ψωμί το έχω ακούσει και αλλού.
Η απάντηση λοιπόν είναι, άν ο ανταγωνιστής μοιράζει δωρεάν ψωμί, πρέπει εσύ να κάνεις το ψωμί σού πιό νόστιμο. Τόσο απλά!
Πρώτη φορά βλέπω προγραμματιστή όταν εκφράζει τήν προσωπική του γνώμη (κι όχι τήν πολιτική τής εταιρείας που δουλεύει) να είναι τόσο αρνητικός απέναντι στό κίνημα τού free software / open source.
Είναι λυπηρό, ειδικά αν μιλάμε για νέα άτομα. Ειδικά εκφράσεις τού τύπου: Το λογισμικό είναι προϊόν πολυτελείας και με βάση αυτό θα έπρεπε να είναι ποιοτικό και να κοστίζει ακριβά.
Εκτός και αν το έλεγες ειρωνικά και δέν το κατάλαβα...
Αυτό είναι όλο το πρόβλημα και μας πιάνουν κότσο. Δε βλέπω free βενζίνη ούτε πετρέλαιο. Δεν είδα free οδοντίατρο, ούτε καφετέρεια.
Γιατί να δώ open source λογισμικό και γιατί να είμαι υπέρ; Για να είμαι μάγκας; Ναι θα είμαι μάγκας. Μάγκας θα είναι και αυτός που θα προσφέρει free βενζίνη. Αλλά δεν το κάνει κανείς.
Η λογική ορίζεται με βάση τη συνήθεια. Αν δεν είχε υπάρξει ποτέ το open source και το εμφάνιζε σήμερα ένας μάγκας όλοι θα πέφτανε να τον φάνε. Απλά επειδή από τις απαρχές της ιστορίας των Η/Υ τα άτομα που ασχολούνταν με το άθλημα ήταν λίγα, συνήθως ευκατάστατα παγιώθηκε κακώς αυτό το κατεστημένο του αρκετά διαδεδομένου free και open source. Σε κανέναν άλλο κλάδο δε συμβαίνει αυτό.
Είμαι και προγραμματιστής και μέρος της εταιρείας.
Τελευταία επεξεργασία από: larryf13, 08/05/2012 - 20:31
Δημοσίευση 08/05/2012 - 21:40
Τώρα με τη κοπέλα που λέει ότι "κανείς δεν μου χάρισε τίποτα" εχει δίκιο. Οκ! Ο φούρναρης πουλάει το ψωμί. Ο υδραυλικός πουλάει τη τεχνογνωσία του. Κ εσύ ως προγραμματίστρια πουλάς την εφαρμογή σου κ καλα κάνεις κ σε όποιον αρέσει! Όμως, αυτός που δίνει μια εφαρμογή δωρεάν ΔΕΝ σου κάνει ζημιά κ ΔΕΝ είναι βλάκας! Απλά ανταμοίβεται κ αυτός αντί χρημάτων με τη χαρά του μα χρησιμοποιούν κάποιοι το έργο του. Τόσο απλά.
Τελευταία επεξεργασία από: dchristo81, 08/05/2012 - 21:43
Δημοσίευση 08/05/2012 - 21:40
Σπασμένες εφαρμογές δεν έχω - ποτέ δεν είχα. Ακόμα και όταν είχα Jailbreak στο iPhone μου (τώρα δεν το έχω), Installous και σπασμένα δεν είχα βάλει ποτέ. Απο Ελληνικές εφαρμογές έχω το Swipy/ Swipy HD (το έχω αγοράσει ΚΑΙ για το iPad), το Farmakeia, το Efimereies, και το TaxiBeat αυτή τη στιγμή στη συσκευή (και 3-4 ακόμα apps που είναι free). Κατά καιρούς έχω αγοράσει μερικά ακόμα apps που θεώρησα αξιόλογα (όπως το Pop Corny και το Tap Disc) και θέλησα να υποστηρίξω τους δημιουργούς τους, απλά και μόνο επειδή κατάφεραν να φτιάξουν κάτι που άξιζε (το Tap Disc μάλιστα δεν το έπαιξα ποτέ, αλλά το αγόρασα απλά και μόνο επειδή είναι καταπληκτική δουλειά).
@GeorgeP79
Τι έχω λοιπόν να πω για το Ελληνικό αγοράστικό κοινό.
-Nα έχουν κινητά 600ευρώ και να παρακαλάνε για ένα promo σε εφαρμογές των 0.79ευρώ.
Αυτό δεν είναι μιζέρια, είναι γυφτιά.
-Να παίρνουν τα promos και να βαριούνται να κάνουν και ένα απλό rating στο appstore
Αυτό δεν είναι μιζέρια, είναι κατάντια.
-Να περιμένουν 2-3 μήνες για να δουν αν αναβαθμίζεται μια εφαρμογή (των 0.79) ώστε να την αγοράσουν (ειπώθηκε σε αυτό το topic).
Αυτό είναι όντως μιζέρια.
Αυτό το αφήνω ασχολίαστο...
Αυτό είναι απλά κλοπή.
-Nα κάνουν διαρκώς σχόλια... "Aφού το angry birds κάνει 0.79, γιατί η εφαρμογή σου που είναι χειρότερη κάνει 1.59;
Αυτό είναι απλά ανθρώπινη βλακεία: ΚΑΜΙΑ εφαρμογή, και ειδικά παιχνίδι, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να είναι καλύτερη απο το Angrly Birds (απο άποψη επιτυχίας και δημοφιλίας). Οπότε με βάση την βλακώδη λογική, ΟΛΕΣ οι εφαρμογές θα πρέπει να είναι φτηνότερες απο 0.79.
Οπότε η άποψη μου για το Ελληνικό αγοραστικό κοινό είναι πως πρόκειται για ένα εκρηκτικό μίγμα μιζέριας, γυφτιάς και βλακείας. Όχι πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά όταν η πλοιοψηφία έχει τέτοια χάλια...
@larryf13
Είμαι υπέρ και του free, και του Open Source. Όπως είμαι υπέρ και του Commercial Software. Έχω PC με Windows 7, τα οποία τα έχω αγοράσει κανονικότατα, όπως είχα αγοράσει και τα Vista, και τα XP και όλα τα άλλα πριν απο αυτά. Χρησιμοποιώ LibreOffice και TheGimp και ένα κάρο άλλα free και open source προγράμματα. Χρησιμοποιώ επίσης Photoshop Elements, Advanced System Optimizer και SPB Wallet που τα έχω αγοράσει. Έχω αγοράσει το Diablo III και περιμένω να πάει 15 του μήνα για να ξεσκιστώ στα μπουντρούμια με τους φίλους μου για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον. Δεν είμαι προγραμματιστής και δε δουλεύω σε καμία εταιρεία. Κάτι το οποίο αξίζει και είναι δωρεάν, το χρησιμοποιώ. Κάτι το οποίο αξίζει και είναι επι πληρωμή, το αγοράζω και το το χρησιμοποιώ. Σε αυτή τη χώρα πρέπει κανείς να λέει τα αυτονόητα ξανά και ξανά μπάς και εμπεδωθούν.
Δημοσίευση 08/05/2012 - 23:55
@webforyou:
Σπασμένες εφαρμογές δεν έχω - ποτέ δεν είχα. Ακόμα και όταν είχα Jailbreak στο iPhone μου (τώρα δεν το έχω), Installous και σπασμένα δεν είχα βάλει ποτέ. Απο Ελληνικές εφαρμογές έχω το Swipy/ Swipy HD (το έχω αγοράσει ΚΑΙ για το iPad), το Farmakeia, το Efimereies, και το TaxiBeat αυτή τη στιγμή στη συσκευή (και 3-4 ακόμα apps που είναι free). Κατά καιρούς έχω αγοράσει μερικά ακόμα apps που θεώρησα αξιόλογα (όπως το Pop Corny και το Tap Disc) και θέλησα να υποστηρίξω τους δημιουργούς τους, απλά και μόνο επειδή κατάφεραν να φτιάξουν κάτι που άξιζε (το Tap Disc μάλιστα δεν το έπαιξα ποτέ, αλλά το αγόρασα απλά και μόνο επειδή είναι καταπληκτική δουλειά).
@GeorgeP79
Τι έχω λοιπόν να πω για το Ελληνικό αγοράστικό κοινό.
Αυτό δεν είναι μιζέρια, είναι γυφτιά.
Αυτό δεν είναι μιζέρια, είναι κατάντια.
Αυτό είναι όντως μιζέρια.
Αυτό το αφήνω ασχολίαστο...
Αυτό είναι απλά κλοπή.
Αυτό είναι απλά ανθρώπινη βλακεία: ΚΑΜΙΑ εφαρμογή, και ειδικά παιχνίδι, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να είναι καλύτερη απο το Angrly Birds (απο άποψη επιτυχίας και δημοφιλίας). Οπότε με βάση την βλακώδη λογική, ΟΛΕΣ οι εφαρμογές θα πρέπει να είναι φτηνότερες απο 0.79.
Οπότε η άποψη μου για το Ελληνικό αγοραστικό κοινό είναι πως πρόκειται για ένα εκρηκτικό μίγμα μιζέριας, γυφτιάς και βλακείας. Όχι πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά όταν η πλοιοψηφία έχει τέτοια χάλια...
@larryf13
Είμαι υπέρ και του free, και του Open Source. Όπως είμαι υπέρ και του Commercial Software. Έχω PC με Windows 7, τα οποία τα έχω αγοράσει κανονικότατα, όπως είχα αγοράσει και τα Vista, και τα XP και όλα τα άλλα πριν απο αυτά. Χρησιμοποιώ LibreOffice και TheGimp και ένα κάρο άλλα free και open source προγράμματα. Χρησιμοποιώ επίσης Photoshop Elements, Advanced System Optimizer και SPB Wallet που τα έχω αγοράσει. Έχω αγοράσει το Diablo III και περιμένω να πάει 15 του μήνα για να ξεσκιστώ στα μπουντρούμια με τους φίλους μου για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον. Δεν είμαι προγραμματιστής και δε δουλεύω σε καμία εταιρεία. Κάτι το οποίο αξίζει και είναι δωρεάν, το χρησιμοποιώ. Κάτι το οποίο αξίζει και είναι επι πληρωμή, το αγοράζω και το το χρησιμοποιώ. Σε αυτή τη χώρα πρέπει κανείς να λέει τα αυτονόητα ξανά και ξανά μπάς και εμπεδωθούν.
Συμφωνώ σε όλα.
Το πρόβλημα δεν είναι οι επιλογές του καταναλωτή. Το πρόβλημα είναι ότι το Gimp είναι free.
Δημοσίευση 09/05/2012 - 00:33
Εν κατακλειδι, για να μην σκατε και να νιωθετε μακακες που πετατε τσαμπα λευτα για πραγματα που δεν λειτουργουν, να αποφευγετε τισ περισσοτερες ελληνικουρες, οι λιγες ελληνικες εφαρμογες που αξιζουν κανουν μπαμ (οπως taxibeat, popcorny, skroutz κ.α.). Δυστυχως c'est la vie!!!
Αυτη ειναι η γνωμη μου!
Δημοσίευση 09/05/2012 - 05:41
Γιατί πριν κατεβάσω μία εφαρμογή θα πρέπει να κοιτάω αν είναι ελληνική ή ξένη?
Το 99,99999% των εφαρμογών που έχω κατεβάσει/πληρώσει δεν έχω κοιτάξει τι εθνικότητας ήταν ο δημιουργός.
Αν η εφαρμογή αξίζει θα την κατεβάσω. Αν όχι, από δω παν κι οι άλλοι... Και ας την έφτιαξε και η μάνα μου...
Καλώς ή κακώς οι εφαρμογές είναι εργαλεία. Και όταν ψωνίζω εργαλεία κοιτάω να με βολεύουν.
Οπότε Έλληνα developer βγάλε σωστές εφαρμογές (βλέπε Taxibeat) και όλα θα πάρουν το δρόμο τους...
Θες να τις χρεώσεις? Χρέωσέ τες.
Θες να τις δώσεις δωρεάν και να βάλεις διαφημιστικά banner για να κερδίσεις από κει? Βουρ και γω μαζί σου.
Αλλά κοίτα να είναι αξόλογη η εφαρμογή σου (σε σχέση με τις εναλλακτικές) ώστε να την αγοράσω/κατεβάσω.
Μην επαναπαύεσαι στο ότι θα την κατεβάσω/αγοράσω μόνο και μόνο επειδή είναι ελληνική.
Δημοσίευση 09/05/2012 - 08:53
Το πρόβλημα δεν είναι οι επιλογές του καταναλωτή. Το πρόβλημα είναι ότι το Gimp είναι free.
Κοίτα, καταλαβαίνω τι σε κάνει να το λες αυτό. Θα πρέπει όμως να διαφωνήσω. Το ότι το Gimp είναι free, είναι η απάντηση σε ολους αυτούς που λένε οτι το Photoshop είναι πανάκριβο. To Photoshop είναι όντως πανάκριβο, μόνο γι΄ αυτούς όμως που το θέλουν για να διορθώσουν το red eye στη φωτογραφία της γκόμενας που τράβηξαν το καλοκαίρι στη Λούτσα με το iPhone. Για τον επαγγελματία γραφίστα είναι απλά η επένδυση που θα του επιτρέψει να κάνει σωστά τη δουλειά του (και να πληρωθεί γι'αυτή τη δουλειά). Για τον μη-επαγγελματία, υπάρχουν δεκάδες ενναλακτικές λύσεις, με κορυφαία φυσικά το GImp. Όλοι όμως θέλουν να έχουν το Photoshop στο PC τους, κι ας μη ξέρουν/ χρησιμοποιούν ούτε τα 3/4 των πραγμάτων που μπορεί να κάνει. Οπότε το να λες οτι οι επιλογές του καταναλωτή δεν είναι το πρόβλημα, δε στέκει. Η παιδεία (και συγκεκριμένα η έλλειψη της) είναι ΠΑΝΤΑ πρόβλημα.
Δημοσίευση 09/05/2012 - 08:55
Εγώ κάθε μέρα βλέπω αξιόλογες Ελληνικά apps να ανεβαίνουν στο φόρουμ μας και κάθε μέρα κάποιες παλαιότερες να αναβαθμίζονται.
ΟΚ, μπορεί να μην είναι οι καλύτερες στην κατηγορία Games,Entertainment, κτλ, αλλά γιατί τέτοια απαξίωση βρε παιδιά?
Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι που ξεκίνησαν να ασχολούνται, ξεκίνησαν μέσα απο κάποιο φόρουμ όπως αυτό σαν απλοί χρήστες που ήθελαν να πάνε την αγάπη τους για αυτές τις συσκεύες ένα βήμα παραπάνω (ένα απο αυτούς είμαι και εγω). Γιατί τέτοια κακία και τέτοια χολή για όλους αυτούς?! Δηλαδή, εαν κάποιος δεν έχει την δυνατότητα να φτιάξει τα καλύτερα γραφικά, ηχητικά εφέ και να έχει την πιο προτώτυπη ιδέα, πρέπει να μην δημοπσιεύει εφαρμογές για να μην συγχύζεστε? Κανένας δεν σας αναγκάζει να τις αγοράζετε!
Να μιλήσω προσωπικά για εμένα:
Ασχολούμε με τον προγραμματισμό λιγότερο από ένα χρόνο. Πριν απο μερικούς μήνες έβγαλα το "ΤΑΧ Τεκμήρια", δωρεάν και χωρίς Ads. Την κατέβασαν πάνω απο 10.000 Έλληνες. Την ενημέρωσα 4 φορές έτσι ώστε να καλύψω από μικρο-bugs μέχρι το νέο iPad. Το τελευταίο update το κατέβασαν περίπου 6000 Έλληνες, 2 μήνες μετά την κυκλοφοριά της εφαρμογής. Υπολογίζω λοιπόν οτι περίπου τόσοι κράτησαν την εφαρμογή στο τηλ για να την ξαναχρησιμοποιήσουν (πέραν του αρχικού υπολογισμού των τεκμηρίων τους).
Μπαίνω λοιπόν στο φόρουμ και διαβάζω ότι όλοι είμαστε άχρηστοι, απατεώνες, καλύτερα να μην βγάζουμε εφαρμογές και μόνο το TAXIbeat & farmakeia αξίζουν. Πως λέτε να νιώθω
Φαντάζομαι ότι για παρόμοιο λόγο και ο dchristo δεν θέλει να κυκλοφορεί εφαρμογές στη χώρα μας...
Δημοσίευση 09/05/2012 - 09:20
Διαβασα οτι κατι λετε για τα open source προγραμματα. Και κατι δεν σας αρεσει πανω σ αυτο ε?
Συγνωμη, αλλα το Mac σας ειναι Unix-o-ειδες. Και το Unix, ειναι ανοιχτο λογισμικο απο το 1969.
Επισης, πολλες απο τις εφαρμογες που χρησιμοποιειται, ειναι επισης ελευθερο και ΔΩΡΕΑΝ λογισμικο.
Δεν καταλαβα γιατι ειπωθηκαν αυτα που ειπωθηκαν.
Ειδος πολυτελειας, το λογισμικο, και πρεπει να το πληρωνουμε. Μα τι ακουω.
Δεν ξερω τι σας ειπε και ποιος σας το ειπε.
Λοιπον, τα πραγματα ειναι αλλιως. ΕΝΤΕΛΩΣ.
Και θα προσπαθησω να δωσω την δικια μου εμπειρια, σαν χρηστης και χομπιστας τα τελευταια 16-17 χρονια.
Το λογισμικο ναι, ειναι το δυσκολο κομματι. Αλλα υπαρχει και ενα δυσκολοτερο. Και αυτο λεγεται Hardware.
Οποτε φιλοι μου, αφηστε αυτους που κανουν το hardware, να κανουν και τις συμφωνιες με την εκαστοτε εταιρια λειτουργικων, για την πληρη υποστηριξη του.
Εμεις, παιρνουμε εναν υπολογιστη. Και εχουμε την πληρη ελευθερια να τρεξουμε οτι λειτουργικο θελουμε. Ολα τρεχουν παντου πλεον. ΟΛΑ. Για μας τσαμπα, καποιοι πληρωνουν. Δεν αναφερομαι σε πειρατια , μην παρεξηγηθω. Εταιρια εναντιον εταιριας ειναι, δεν μας αφορα.
Ποιο ειναι το point μου τωρα, γιατι ξεφυγα λιγο. Λοιπον, αν δεν υπηρχε το ελευθερο λογισμικο να κοντραρει στα ισια, και να ειναι πολυ καλυτερο μερικες φορες απ το κλειστο λογισμικο, θα ειχαμε αυτην τη στιγμη ολοι Windows Vista οι μεν, Οsx 10.5 οι δεν, και θα ειμασταν ευχαριστημενοι. Σκεφτειτε ποσες φορες τα open source προγραμματα εδειξαν τον δρομο σε αλλα, πληρωτεα. Και εν τελει, δεν ειμαστε και ολοι επαγγελματιες, αλλοι απλα κανουμε τον χαβαλε μας. Απο μουσικη μεχρι και 3Δ.
Και υπαρχουν πλεον προγραμματα δωρεαν για να κανεις οτι θελεις. Πολλες φορες δε, αυτα ειναι ανωτερα απο αλλα που χρειαζονται χρηματα.
Δεν εχει το δικαιωμα δηλαδη ο μεσος χρηστης να προσπαθησει να κανει κατι και να μην πληρωσει ενα προγραμμα? Ο χρηστης δεν ειναι μια μηχανη που κοβει χρημα για να το δινει σε εταιριες ολη την ζωη του. Οι εταιριες υπαρχουν επειδη υπαρχουμε εμεις να πληρωνουμε. Καταλαβετε το.
Α ναι, θα υπηρχαν και μερικα ΝΕΡΔΣ, θα ηταν αραχτοι με pc που να κοστιζουν το μισο απ οτι το δικο σου, να κανει τα παντα γρηγοροτερα και καλυτερα απο σενα, και απλα δεν θα το ηξερες. Και το λειτουργικο τους θα το ειχαν παρει τσαμπα ε!
Μπορει και να το ειχαν φτιαξει και αυτοι εν μερει....
Kαι επειδη εμπλεξα λιγο τις εννοιες ελευθερο λειτουργικο και ανοιχτο λειτουργικο, νομιζω το καταλαβατε, ζηταω συγνωμη.
Καλη σας μερα, πινω το καφεδακι μου.
Τωρα για το αν ενα app πρεπει να ειναι πληρωτεο ή οχι. Ειμαι υπερ του να ζηταει χρηματα, βιοποριστικοι οι λογοι, και ικανοποιηση απο την αλλη. Ικανοποιηση νοιωθει και ο χρηστης που παιρνει ενα τιμιο app στα χερια του. Το αν θα ζητησεις χρηματα εξ αρχης, ή αν ειναι in app ειναι αλλο θεμα.
Τι εξτρα μπορεις να προσφερεις μεσα απ την εφαρμογη που οντως να ειναι χρησιμο? Πολλα και διαφορα, υπαρχουν πολλες επιλογες.
Ολο αυτο τελικα ειναι θεμα στρατιγηκης. Δεν ειναι απλο. Δεν νομιζω να εχω γνωση πανω σε αυτο , και προτιμω για πραγματα τα οποια δεν γνωριζω να αφησω καποιον εμπειροτερο να τα πει.
Συνεχιζω την πρωινη παρανοια με το θεμα ελληνες devs. Ακομα καλυτερα Ελληνικες ομαδες δημιουργιας, ειναι πιο ολοκληρωμενο σαν τιτλος. Δεν ξερω ομως εαν υπαρχουν και τοσο οργανωμενες ομαδες σαν τον τιτλο. Γιατι? Γιατι το indy, αρχιζει να υποχωρει . Η ομαδα ειναι αναγκαια για εξελιξη, και υλοποιηση. Αν μπορουσε ο καθενας μονος του να κανει τα παντα, ολα θα ηταν πολυ αλλιως. Σεβομαι μερικες προσπαθειες ελληνων, οπως μισω καποιες αλλες. Και ναι, μερικες οντως δεν θελω καν να ακουω γι αυτες. Δεν αναφερω ονοματα, δεν υπαρχει λογος. Απλα γιατι απ την στιγμη που κανεις μια προσπαθεια να μην την κανεις οσο το δυνατον καλυτερα. Για να ξεκινας να κανεις κατι, σημαινει πως γνωριζεις τον τροπο. Απ το 0 και με how to δεν καταφεραν και παρα πολυ σημαντικα πραγματα. Θες να αφιερωσεις χρονο και φαια ουσια. Καντο. Δεν θα ζημιωθεις. Οταν ομως πας να μου πουλησεις φυκια για μεταξωτες κορδελες, το χεις χασει το παιχνιδι. Πριν καν σηκωθει το app σου.
Δημιουργικοτητα, ορεξη, υπομονη και καλη διαθεση. Το να αγαπας την δουλεια σου ειναι λογικο και σεβαστο. Σεβασου και τους πελατες σου.
Δημοσίευση 09/05/2012 - 09:31
Το θέμα είναι ότι ο πήχης έχει ανέβει πάρα πολύ στο app store και οι χρήστες έχουν συνηθίσει σέ πολύ καλές εφαρμογές με πολύ χαμηλή τιμή. Η εφαρμογή σού, άν κυκλοφορούσε τίς πρώτες μέρες τού App Store, άνετα θα έπιανε 7-10€, καθώς εκεί κινούνταν τότε οι τιμές.
Το θέμα όμως είναι άλλο. Η μιζέρια και η έλλειψη κατανόησης και από τούς χρήστες και από τούς developers. Ο δέ χρήστης ξεφτιλίζεται και βάζει πειρατική μία εφαρμογή τών 0,79€, ή όπως λέχθηκε παραπάνω κρίνει τόν developer με τήν λογική "η εφαρμογή σου είναι καλύτερη από τό Angry Birds και είναι ακριβότερη;", ο δέ developer απαντάει αλαζονικά (για 'μένα) "άν δέν σ'αρέδει γράψε εσύ τηβ εφαρμογή και πούλα τήν φθηνότερα".
Γενικά, υπάρχει μία αλαζονεία και από τίς δύο πλευρές (μιλάω πάντα για τήν πλειοψηφία!): Ο χρήστης θεωρεί τόν developer άπληστο και ανεπαρκή και κατακρίνει τήν δουλειά τού, ο developer αποκαλεί τόν χρήστη ανίδεο, αχάριστο και γύφτο. Και έτσι φτάνουμε στήν κατάσταση που βρισκόμαστε.
Δημοσίευση 09/05/2012 - 11:32
Διαβασα μερικα πραγματακια ετσι, φευγαλεα και σκαλωσα λιγακι.
Διαβασα οτι κατι λετε για τα open source προγραμματα. Και κατι δεν σας αρεσει πανω σ αυτο ε?
Συγνωμη, αλλα το Mac σας ειναι Unix-o-ειδες. Και το Unix, ειναι ανοιχτο λογισμικο απο το 1969.
Επισης, πολλες απο τις εφαρμογες που χρησιμοποιειται, ειναι επισης ελευθερο και ΔΩΡΕΑΝ λογισμικο.
Δεν καταλαβα γιατι ειπωθηκαν αυτα που ειπωθηκαν.
Ειδος πολυτελειας, το λογισμικο, και πρεπει να το πληρωνουμε. Μα τι ακουω.
Δεν ξερω τι σας ειπε και ποιος σας το ειπε.
Λοιπον, τα πραγματα ειναι αλλιως. ΕΝΤΕΛΩΣ.
Και θα προσπαθησω να δωσω την δικια μου εμπειρια, σαν χρηστης και χομπιστας τα τελευταια 16-17 χρονια.
Το λογισμικο ναι, ειναι το δυσκολο κομματι. Αλλα υπαρχει και ενα δυσκολοτερο. Και αυτο λεγεται Hardware.
Οποτε φιλοι μου, αφηστε αυτους που κανουν το hardware, να κανουν και τις συμφωνιες με την εκαστοτε εταιρια λειτουργικων, για την πληρη υποστηριξη του.
Εμεις, παιρνουμε εναν υπολογιστη. Και εχουμε την πληρη ελευθερια να τρεξουμε οτι λειτουργικο θελουμε. Ολα τρεχουν παντου πλεον. ΟΛΑ. Για μας τσαμπα, καποιοι πληρωνουν. Δεν αναφερομαι σε πειρατια , μην παρεξηγηθω. Εταιρια εναντιον εταιριας ειναι, δεν μας αφορα.
Ποιο ειναι το point μου τωρα, γιατι ξεφυγα λιγο. Λοιπον, αν δεν υπηρχε το ελευθερο λογισμικο να κοντραρει στα ισια, και να ειναι πολυ καλυτερο μερικες φορες απ το κλειστο λογισμικο, θα ειχαμε αυτην τη στιγμη ολοι Windows Vista οι μεν, Οsx 10.5 οι δεν, και θα ειμασταν ευχαριστημενοι. Σκεφτειτε ποσες φορες τα open source προγραμματα εδειξαν τον δρομο σε αλλα, πληρωτεα. Και εν τελει, δεν ειμαστε και ολοι επαγγελματιες, αλλοι απλα κανουμε τον χαβαλε μας. Απο μουσικη μεχρι και 3Δ.
Και υπαρχουν πλεον προγραμματα δωρεαν για να κανεις οτι θελεις. Πολλες φορες δε, αυτα ειναι ανωτερα απο αλλα που χρειαζονται χρηματα.
Δεν εχει το δικαιωμα δηλαδη ο μεσος χρηστης να προσπαθησει να κανει κατι και να μην πληρωσει ενα προγραμμα? Ο χρηστης δεν ειναι μια μηχανη που κοβει χρημα για να το δινει σε εταιριες ολη την ζωη του. Οι εταιριες υπαρχουν επειδη υπαρχουμε εμεις να πληρωνουμε. Καταλαβετε το.
Α ναι, θα υπηρχαν και μερικα ΝΕΡΔΣ, θα ηταν αραχτοι με pc που να κοστιζουν το μισο απ οτι το δικο σου, να κανει τα παντα γρηγοροτερα και καλυτερα απο σενα, και απλα δεν θα το ηξερες. Και το λειτουργικο τους θα το ειχαν παρει τσαμπα ε!
Μπορει και να το ειχαν φτιαξει και αυτοι εν μερει....
Kαι επειδη εμπλεξα λιγο τις εννοιες ελευθερο λειτουργικο και ανοιχτο λειτουργικο, νομιζω το καταλαβατε, ζηταω συγνωμη.
Καλη σας μερα, πινω το καφεδακι μου.
Τωρα για το αν ενα app πρεπει να ειναι πληρωτεο ή οχι. Ειμαι υπερ του να ζηταει χρηματα, βιοποριστικοι οι λογοι, και ικανοποιηση απο την αλλη. Ικανοποιηση νοιωθει και ο χρηστης που παιρνει ενα τιμιο app στα χερια του. Το αν θα ζητησεις χρηματα εξ αρχης, ή αν ειναι in app ειναι αλλο θεμα.
Τι εξτρα μπορεις να προσφερεις μεσα απ την εφαρμογη που οντως να ειναι χρησιμο? Πολλα και διαφορα, υπαρχουν πολλες επιλογες.
Ολο αυτο τελικα ειναι θεμα στρατιγηκης. Δεν ειναι απλο. Δεν νομιζω να εχω γνωση πανω σε αυτο , και προτιμω για πραγματα τα οποια δεν γνωριζω να αφησω καποιον εμπειροτερο να τα πει.
Συνεχιζω την πρωινη παρανοια με το θεμα ελληνες devs. Ακομα καλυτερα Ελληνικες ομαδες δημιουργιας, ειναι πιο ολοκληρωμενο σαν τιτλος. Δεν ξερω ομως εαν υπαρχουν και τοσο οργανωμενες ομαδες σαν τον τιτλο. Γιατι? Γιατι το indy, αρχιζει να υποχωρει . Η ομαδα ειναι αναγκαια για εξελιξη, και υλοποιηση. Αν μπορουσε ο καθενας μονος του να κανει τα παντα, ολα θα ηταν πολυ αλλιως. Σεβομαι μερικες προσπαθειες ελληνων, οπως μισω καποιες αλλες. Και ναι, μερικες οντως δεν θελω καν να ακουω γι αυτες. Δεν αναφερω ονοματα, δεν υπαρχει λογος. Απλα γιατι απ την στιγμη που κανεις μια προσπαθεια να μην την κανεις οσο το δυνατον καλυτερα. Για να ξεκινας να κανεις κατι, σημαινει πως γνωριζεις τον τροπο. Απ το 0 και με how to δεν καταφεραν και παρα πολυ σημαντικα πραγματα. Θες να αφιερωσεις χρονο και φαια ουσια. Καντο. Δεν θα ζημιωθεις. Οταν ομως πας να μου πουλησεις φυκια για μεταξωτες κορδελες, το χεις χασει το παιχνιδι. Πριν καν σηκωθει το app σου.
Δημιουργικοτητα, ορεξη, υπομονη και καλη διαθεση. Το να αγαπας την δουλεια σου ειναι λογικο και σεβαστο. Σεβασου και τους πελατες σου.
Εγώ το λέω ότι το λογισμικό είναι είδος πολυτελείας. Γιατί είναι είδος πρώτης ανάγκης; Νερό είναι;
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 9
0 μέλη, 9 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες