Καλημέρα σε όλους, θέλω να σας ευχατιστήσω για τα σχόλιά σας για την εφαρμογή.
Οι δύο εφαρμογές που έχω υλοποιήσει είναι τα πρώτα μου επιχειρηματικά βήματα και θέλω να πάνε καλά...
Σύντομα πιστεύω θα είνια διαθέσιμη και η άλλη εφαρμογή (Gadgets ToGo) την οποία έχει καθυστερίσει αρκετά η Apple (φανταστείτε ότι το WorldTags το άρχισα ενώ είχα τελειώσει το Gadgets ToGo!!!!!!) ενώ με τόση αναμονή έχω ήδη έτοιμο και το πρώτο update με σημαντικές βελτιώσεις στο περιβάλλον, νέο εικονίδιο, νέα εφέ και 2 νέα widgets!
Και πάλι ευχαριστώ πολύ...
Κωνσταντίνος
Αυτό εννοώ όταν μιλάω για market plan με ορίζοντα. Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες developers φτιάχνουν όπως - όπως μια εφαρμογή, την βάζουν υπερτιμολογημένη στο AppStore, και περιμένουν να βγάλουν τα λεφτά που επένδυσαν με τη μία. Αν το θυμηθούν (ή άμα φάνε γερό κράξιμο) βγάζουν update, και αμα δούν πως δεν βγάζουν όσα φράγκα περίμεναν, αρχίζουν να δουλεύουν και δεύτερη εφαρμογή, όλα αυτά φυσικά ενάντια σε κάθε κανόνα και κάθε λογική που διέπει την αγορά ανάπτυξης εφαρμογών, ανεξαρτήτου πλατφόρμας. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι βέβαια απλός: Η πλατφόρμα ανάπτυξης του iPhone έχει γεμίσει κυριολεκτικά με κάθε λογής άσχετους, που είτε δεν γνωρίζουν γρί απο developing, είτε έχουν γνώσεις προγραμματισμού αλλά δεν γνωρίζουν τιποτα για την συγκεκριμένη πλατφόρμα, και απλά έχουν μπεί στο τριπάκι "το iPhone είναι το trend της εποχής, με δυο γραμμές κώδικα βγάζεις χρήμα με ουρά"...
Εδώ για πρώτη φορά έχουμε μια πραγματικά λογική, σοβαρή και επαγγελματική προσέγγιση του ζητήματος. Η ανάπτυξη δεν σταματά πότε: το πρώτο update του Gadgets to Go είναι ήδη έτοιμο πρωτού καν βγεί η εφαρμογή στο AppStore, η ανάπτυξη της δεύτερης εφαρμογής ξεκίνησε με το που τελείωσε η ανάπτυξη της πρώτης, ενώ το update της πρώτης εφαρμογής είναι και αυτό ήδη έτοιμο. Η τιμολόγηση της πρώτης εφαρμογής δείχνει ξεκάθαρα πως ο developer δεν τρέφει αυταπάτες πως θα βγάλει τα χρήματα που επένδυσε σύν κέρδη κατευθείαν με την πρώτη εφαρμογή (και υποθέτω ούτε με τη δεύτερη), αλλά σαν κάθε σοβαρός επιχειρηματίας επιχειρεί να αποκτήσει πρώτα μια βασική ομάδα εφαρμογών (την αρχική πλατφόρμα των προϊόντων) και μια σταθερή βάση πελατών, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να κάνει απόσβεση της αρχικής επένδυσης και στην συνέχεια να αποκτήσει και κέρδη καθώς το πλήθος των εφαρμογών θα αυξάνεται, ενώ παράλληλα η πελατειακή βάση θα αυξάνεται σταθερά τόσο μέσω της έμμεσης διαφήμισης (διάδοση απο τον ένα χρήστη στον άλλο) όσο και άμεσης (σχόλια στο ApStore και σε διάφορα sites). Καθώς μάλιστα τα δύο πρώτα προϊόντα - εφαρμογές απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά (άλλη μια απόδειξη της σοβαρότητας του developer) και όχι αποκλειστικά και μόνο την Ελληνική, το όλο εγχείρημα έχει σαφώς πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας...
Όπως έγραψα και παραπάνω, το συγκεκριμένο πλάνο θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης, αντιγραφής και βελτίωσης απο όλους τους Έλληνες developers, μπας και δούμε στο μέλλον καλύτερες εφαρμογές, γιατί με τις Θερμίδες, τα Εορτολόγια και τα Ανέκδοτα δεν πρόκειται να πάμε μπροστά...
Κωνσταντίνε, έκανες την καλύτερη δυνατή αρχή, και πιστεύω ότι οι χρήστες θα σε τιμήσουν δεόντως. Εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσεις έτσι όπως ξεκίνησες, και να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα (lol). Καλή σου επιτυχία...
Τελευταία επεξεργασία από: Tillter, 06/11/2009 - 13:23