Στο συκεκριμένο θέμα, ως φαρμακοποιός αν θέλετε μπορώ να σας διαφωτίσω στο τι γίνεται....Εάν πληρώνεις το μήνα μόνο 220€ για ασφάλιση είσαι τυχερός,διότι σε εμένα είναι 700€ με βαρέα.
Τώρα για εαν σου δίνουν φάρμακα η όχι οι φαρμακοποιοί για έλα στην θέση τους να έχεις επιταγές να τρέχουν 2-3 μήνες και να περιμένεις να σε πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.Αλλά δεν μου φταίνε τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά το Μπατσόκ που τα γ@μήσε όλα.
Λεφτά από τον ΕΟΠΠΥ (δηλαδή από όλα τα ταμεία στην ουσία) έχουμε να δούμε από το Φεβρουάριο.
Οπότε έσοδα=0.
Την ίδια στιγμή, τα φάρμακα τα οποία προμηθεύομαι από την αποθήκη, τα πλήρωνα μέχρι πρότινος με επιταγή 30 ημερών.
Πλέον, η αποθήκη τα ζητάει μετρητά και σε 2 μέρες.
Άρα προφανώς δεν μπορώ να στοκάρω...
Τις περισσότερες φορές, έρχεται ο πελάτης και πετάγεται κάποιος στην αποθήκη να φέρει το φάρμακο αν ο πελάτης έχει τα χρήματα για να το πληρώσει...
Και σαν να μην φτάνει αυτό, για ΟΛΑ τα χρήματα που μου χρωστάει το κράτος, εγώ είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω εγκαίρως το ΦΠΑ μου στην εφορία.
Έχω δηλαδή πληρώσει φόρους για χρήματα που δεν έχω πάρει ΠΟΤΕ!
Ακόμα και αν αυτή τη στιγμή οι φαρμακοποιοί αποφασίσουμε να αρχίσουμε να εκτελούμε συνταγές, η κατάσταση θα είναι ακριβώς η ίδια.
Γιατί πολύ απλά ακόμα και συνταγή να έχει ο ασφαλισμένος, εγώ δεν θα έχω τα χρήματα για να πληρώσω άμεσα την αποθήκη για το φάρμακό του, οπότε δεν θα μπορώ να του το παρέχω..