Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

"Καμένη" Baseband μετά από Αναβάθμιση IOS ?

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
13 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   Dimitris9

Dimitris9

iPH newbie

• 23 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 04/06/2012 - 18:09

Καλησπέρα σε όλη τη παρέα .
Επανέρχομαι με ένα Θέμα-Πρόβλημα που είχα πρίν από 3 μήνες και μόλις τώρα βρήκα τη λύση του .
Όταν κυκλοφόρησε η IOS 5.0.1. έκανα update σε ένα IPhone 3gs , το αποτέλεσμα ήταν να "κολήσει" και να μη λειτουργεί μετά το update βγάζοντας σφάλμα (-1) .
Είχα ανοίξει τότε ένα post , ζητώντας τη βοήθεια όσων από εσάς γνώριζαν κάτι για το συγκεκριμένο πρόβλημα . Το συμπέρασμα που είχε βγεί ήταν ότι το πιθανότερο ήταν να έχει "καεί" η baseband ....οπότε θα έπρεπε να πω αντίο στο 3gs μου .
Το πρόβλημα για όποιον θέλει να ρίξει μια ματιά , αναφέρετε λεπτομερώς σε αυτό το post :

http://www.iphonehel...ate σε 5.0.1.

Η απάντηση που πήρα από το service της Apple και αφού κράτησαν την συσκευή μου για έλεγχο περίπου 2 εβδομάδες , ήταν ότι είχε "καμένη" baseband και ότι μπορούσα με 172 € να δώσω την χαλασμένη μου συσκευή και να μου την αντικαταστήσουν με μία άλλη πλήρως ανακατασκευασμένη . Η απάντηση μου ήταν .... σας ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα πάρω .
Αφού μου επέστρεψαν τη συσκευή μου , σκέφτηκα να τη πάω σε κάποιο από τα καταστήματα που εξειδικεύονται στις επισκευές Apple . Η απάντηση που μου έδωσαν ήταν η ίδια ....η μόνη διαφορά ήταν ότι εκεί μου ζήτησαν 150 € για να μου αλλάξουν τη baseband . Μη έχοντας άμεση ανάγκη τη συσκευή μου , μιας και είχα ήδη ένα 4G και το 3GS το χρησιμοποιούσα ώς δεύτερη συσκευή δεν τους το άφησα για επισκευή .
Την προηγούμενη εβδομάδα .....και ενώ είδα έφτιαχνα το συρτάρι του γραφείου μου , είδα πεταμένο μέσα το μηλοτηλέφωνο . Σκέφτηκα να πειραματιστώ λιγάκι αφού έτσι και αλλιώς δεν μπορούσα να του κάνω μεγαλύτερη ζημιά .

ΤΕΛΙΚΑ Η "ΚΑΜΕΝΗ" BASEBAND ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ 150-172 €

Η baseband μόνο καμένη δεν ήταν , αυτή τη στιγμή το τηλέφωνο μου λειτουργεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στην 5.0.1. και με jailbreak .

Επειδή όταν είχα το πρόβλημα , ψάχνοντας αριστερά και δεξιά ....είδα ότι αντίστοιχο πρόβλημα είχαν και άλλες συσκευές , άλλων μελών σε διάφορα φορουμ , θα σας δώσω έναν οδηγό για το πως "έφτιαξα" την baseband στο Μηλοτηλέφωνο μου .

Αυτά που θα χρειαστούμε είναι τα παρακάτω ( τα βρίσκουμε όλα πολύ εύκολα μόλις τα googlάρουμε)

1. redsn0w_win_0.9.6rc16
2. sn0wbreeze 2.9.5
3. iOS 4.1 restore.ipsw ( στη συγκεκριμένη περίπτωση την έκδοση για 3GS )
4. iOS 5.0.1 restore.ipsw
5. iReb r5

Λοιπόν η διαδικασία που ακολούθησα είναι η έξής :
(Σημειώστε ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς κάρτα sim στη συσκευή ...δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο , απλά έτυχε και ήταν χωρίς sim μιας και το τηλ. δεν το χρησιμοποιούσα )

Έβαλα τη συσκευή σε DFU MODE , ανοίξα το ITunes και συνδέσα το τηλέφωνο . Με Shift + Restore επέλεξα την iOS 4.1 restore.ipsw που είχα αποθηκεύσει στο pc .
αφού τελειώσει το restore , μου έβγαλε κάποιο σφάλμα ( δυστηχώς δεν συγκράτησα τον αριθμό σφάλματος ) και έλεγε ότι το restore δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί .
Τότε έκλεισα το το Itunes και άνοιξα το Redsnow ( με δεξί κλικ και εκτέλεση ως διαχειριστής λόγω των windows 7 ) . Πάτησα στο Browse και επέλεξα την iOS 4.1 restore.ipsw που είχα ήδη περάσει στο τηλέφωνο . Επέλεξα ναι στο αναδιώμενο παράθυρο και με έβαλε στο μενού επιλογών του redsnow . Εκεί ξετσεκάρισα τα πάντα και τσέκαρα μόνο το "install IPad baseband" .
Όταν το redsnow τελείωσε , το τηλέφωνο ήταν πάλι "Ζωντανό" και φορούσε την IOS 4.1.

Αφού κατάφερα και έβαλα πάλι σε λειτουργία το μηλοτηλέφωνο μου , το άφησα καμμιά εβδομάδα , έτσι όπως ήταν με την παλιά IOS και το χρησιμοποιούσα ως δεύτερη συσκευή .
Αφού όμως είδα ότι το τηλέφωνο λειτουργούσε κανονικότα ....με έτρωγε να δοκιμάσω να το "ανεβάσω" σε κάποια επόμενη έκδοση . Δεν ήθελα να ρισκάρω ξανά να το δω να νεκρώνει από κάποιο update μέσω itunes , οπότε ακολούθησα άλλη συνταγή .
Με το sn0wbreeze έφτιαξα μία CFW της iOS 5.0.1 και την έκανα restore μέσω Itunes και χρησιμοποιόντας και το Ireb .
Ίσως θα πρέπει να σημειωθεί ότι χρησιμοποίησα την επιλογή "Expert Mode" και δεν τσέκαρα την επιλογή "Activate the iPhone" ( και πάλι δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο στη διαδικασία , απλά έτσι μου έκατσε ) Αυτά τα αναφέρω γιατί κάνοντας όλη την διαδικασία , κράταγα κάποιες σημειώσεις για τα βήματα που ακολουθούσα ...σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά .....να το ξαναδοκιμάσω με άλλες επιλογές . Ίσως κάποιοι από τους συμφορουμίτες που θα το διαβάσουν και θα ξέρουν περισσότερα απ'όσα ξέρω εγώ .....θα μπορούν να μας εξηγήσουν αν αυτές οι επιλογές παίζουν ή δεν παίζουν ρόλο στη διαδικασία .
Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό ....κατά κάποιο τρόπο ....το πέτυχα στη τύχη ....μιας και όπως είπα , δεν είχα τίποτα να χάσω ή να χαλάσω , τουλάχιστον με τα μέχρι τότε δεδομένα .

Όπως έγραψα και στην αρχή , αυτή τη στιγμή το iphone 3gs που η Apple με διαβεβαίωσε ότι έχει "καεί" , λειτουργεί κανονικότα στην IOS 5.0.1 και με jailbreak

Ελπίζω η "κατά τύχη" ανακάλυψη μου να βοηθήσει και άλλους φίλους που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα .....και δεν θα χρειαστεί να δώσουν τα 170€ που ζητά η Apple χωρίς λόγο .

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Sectoras

Sectoras

iPH Addict

• 824 μηνύματα
  • Twitter:@sector2001
  • Κινητό: iPhone 4S
  • GameCenter:sector2001

Δημοσίευση 04/06/2012 - 18:21

Του φλασσατες την iPad baseband Γιαυτο αναστυθηκε το baseband !!!

Σαν νορμάλ baseband δεν θα έπαιζε ποτε όμως !! Αυτοί καλα σου είπανε ότι δεν φτιάχνει ! Η ψηλο καφριλα με την iPad bb κάνει μια ζημια φτιάχνει μια άλλη όμως ;) πάντως μια χαρα σου βγήκε !!

Τσεκαρεις wifI-Bluetooth -σήμα αν δουλεύουν απροβληματιστα;;

Το gps πάντως το εχασες ! Αλλα απο το να μην δουλεύει καθόλου μια χαρα !

#3   platijet

platijet

iPH Member

• 317 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 06/06/2012 - 08:35

Πάντως μου αρέσει που για κάτι χαλασμένο στα ηλεκτρονικά χρησιμοποιείται ο όρος "καμμένο" και βέβαια αυτό έχει ρίζες στους ενισχυτές ήχου , οπου τότε η συνηθισμένη βλάβη ήταν η "καμμένη έξοδος" ..... αχχχ καλές εποχές.....

#4   petros29

petros29

iPH Hero

• 4.323 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 06/06/2012 - 08:54

φίλε μπορείς να μας γράψεις λίγο τα 5 πρώτα ψηφία του serial number? Πάντως είσαι πολύ τυχερός που πήρε την ipad baseband. Συνήθως δεν έχει αποτέλεσμα...

#5   leon81

leon81

iPH newbie

• 6 μηνύματα

Δημοσίευση 06/06/2012 - 19:03

Που κανω το λαθος?Το "install IPad baseband που ειναι?http://img29.imagesh...89/73550285.png

#6   nikoz87

nikoz87

iPH Intergalactic Leader

• 21.572 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:TheNikoz

Δημοσίευση 06/06/2012 - 19:08

Που κανω το λαθος?Το "install IPad baseband που ειναι?http://img29.imagesh...89/73550285.png

Έχεις δει πως τρέχεις άλλο redSn0w?

#7   leon81

leon81

iPH newbie

• 6 μηνύματα

Δημοσίευση 06/06/2012 - 20:07

Έχεις δει πως τρέχεις άλλο redSn0w?

Εχεις δικιο θα ξαναδοκιμασω σε λιγο μαλλον και ελπιζω να παρει μπρος

#8   leon81

leon81

iPH newbie

• 6 μηνύματα

Δημοσίευση 06/06/2012 - 20:16

Και ετσι τιποτα.Αυτα εδω βγαζει και τα κανω ολα σωστα νομιζωhttp://imageshack.us...0/58609506.png/

Τελευταία επεξεργασία από: leon81, 06/06/2012 - 20:17

#9   nikoz87

nikoz87

iPH Intergalactic Leader

• 21.572 μηνύματα

Δημοσίευση 06/06/2012 - 20:19

Τι συσκευή έχεις;;

#10   leon81

leon81

iPH newbie

• 6 μηνύματα

Δημοσίευση 06/06/2012 - 20:25

iphone4

#11   petros29

petros29

iPH Hero

• 4.323 μηνύματα

Δημοσίευση 06/06/2012 - 20:26

Τι συσκευή έχεις;;

λές να προσπαθεί να το κάνει σε 4αρι?

Τελευταία επεξεργασία από: petros29, 06/06/2012 - 20:28

#12   nikoz87

nikoz87

iPH Intergalactic Leader

• 21.572 μηνύματα

Δημοσίευση 06/06/2012 - 20:27

Άδικα παλεύεις!!!!

Η iPad Baseband είναι ΜΟΝΟ για iPhone 3G/3GS

λές να προσπαθεί να το κάνει σε 4αρι?

Όπως είδες! :)

#13   petros29

petros29

iPH Hero

• 4.323 μηνύματα

Δημοσίευση 06/06/2012 - 20:27

iphone4

παλικάρι μου το 4αρι δεν παίρνει την ipad μη το παλεύεις.. σε ποιον παροχό είναι κλειδωμένο?

Άδικα παλεύεις!!!!

Η iPad Baseband είναι ΜΟΝΟ για iPhone 3G/3GS

Όπως είδες! :)

άστο έπαθα πλάκα :D :D

#14   leon81

leon81

iPH newbie

• 6 μηνύματα

Δημοσίευση 06/06/2012 - 20:28

Κριμα χαρηκα τσαμπα οτι θα επαιρνε επιτελους μπροστα.Ευχαριστω πολυ παντος για τον χρονο σου.

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες

Google (1)