Τips για ελαχιστοποίηση Lag στο ipod 4g.
Δημοσίευση 06/06/2012 - 21:13
Ηταν εργοστασιακά στην 5.01 και το πηγα αμεσως πριν το χρησιμοποιήσω στην 5.1.1
Γνωρίζοντας οτι εχει τον πολυ καλο επεξεργαστη Α4 (όπως το iphone 4) αλλα με την μιση μνήμη Ram, δεν μπορουσα να δικαιολογήσω το lag,
και ετσι διαβαζοντας πολλα ποστς σε ξενα forums, ακομα και στο apple support διαπιστωσα πως το προβλημα ειναι γεγονος.
α)scrolling μεταξύ των οθονών.
β)scrolling πανω/κατω
γ)safari
δ)ξεκλείδωμα οθόνης
ε)αργη ανταπόκριση ανοιγμα εφαρμογών και πάγωμα συσκευής.
Συμπερασματικά απο ολα αυτα που διαβασα αναφερω εδω:
- Από την 4.3.5 εκδοση οσοι πηγαν στην 5.0.0 αντιμετωπισαν και την μεγαλύτερη πληθώρα lag.
- Στην 5.0.1 δεν αλλαξε σχεδόν τίποτα.
- Στην 5.1 και στην 5.1.1 υπαρχει μια μικρή βελτίωση
Tips:
1)Ρυθμίσεις - Safari - Προηγμένα - Δεδομενα ιστότοπου - αφαιρεση όλων.
2)Ρυθμισεις - Γενικά - Spotlight - απενεργοποίηση όλων ( εγω αφησα μονο την μουσικη)
3)Ρυθμίσεις - Γενικά - Υπηρεσίες τοποθεσίας - καιρος εκτός.( και να κλεινετε τις τοποθεσιες οταν δεν χρειαζεστε.)
4)Ρυθμίσεις - Γενικά - Ημ/ώρα - Κλειστό στο αυτοματη ρύθμιση. και Περιορισμοι στο Οχι.
5)Απενεργοποιηση του icloud απο το ipod.
6)Ελευθερος χωρος τουλαχιστον 1Gb, και βγαζουμε εκτος οτι εφαρμογες δεν χρησιμοποιουμε και απλα υπαρχουν μεσα.
7) Κανουμε ενα Hard reset μετα απο τις παραπάνω αλλαγες ή μια επανεκκίνηση
Αυτα απο μενα συμφωνα με τα οσα διαβασα!!
Ad
Δημοσίευση 06/06/2012 - 22:07
περα απο αυτα καλο ειναι να τσεκαρουμε τι υπαρχει και στις Γνωστοποιησεις και οτι αχρηστο να το αφαιρεσουμε! μαζι με το ημερολογιο το οποιο καιει και πολυ μπαταρια..
Δημοσίευση 06/06/2012 - 22:09
Σε λιγο θα την σβηνουμε εντελως για να μην εχει προβλημα καποια συσκευη σου...
Δημοσίευση 06/06/2012 - 22:13
ειδικα οταν περιορισα το spot light δεν υπαρχει πλεον καθολου scrolling lag στις οθονες..
στην 4,3,5 ολοι λεγανε οτι πηγαινε ρολοι η συσκευουλα., με το που πηρε το ios 5 τα επαιξε..
Δημοσίευση 06/06/2012 - 22:16
εγω ειδα παντως διαφορα οταν τα εκανα με το lag μου.
ειδικα οταν περιορισα το spot light δεν υπαρχει πλεον καθολου scrolling lag στις οθονες..
στην 4,3,5 ολοι λεγανε οτι πηγαινε ρολοι η συσκευουλα., με το που πηρε το ios 5 τα επαιξε..
Το περιεργο ειναι οτι το ipod touch 3g που προσφατα χαρισα στην ανηψια μου , παει σφαιρα με 5.0.1 jailbreak.
Δημοσίευση 06/06/2012 - 22:19
Το περιεργο ειναι οτι το ipod touch 3g που προσφατα χαρισα στην ανηψια μου , παει σφαιρα με 5.0.1 jailbreak.
τι να πω...παντως για το 4αρι και το ios 5 ολοι φωναζαν στην apple στα ξενα φορουμς να κανει κατι και να τους ακουσει γιατι ειχαν μεγαλο προβλημα...
Δημοσίευση 08/06/2012 - 22:04
ευχαριστω φίλε πολυ χρήσιμο ..Πρόσφατα κάτοχος του ipod 4g, ενθουσιασμενος απο το iphone 4s, απογοητευτικά απο το lag που αντιμετώπισα.
Ηταν εργοστασιακά στην 5.01 και το πηγα αμεσως πριν το χρησιμοποιήσω στην 5.1.1
Γνωρίζοντας οτι εχει τον πολυ καλο επεξεργαστη Α4 (όπως το iphone 4) αλλα με την μιση μνήμη Ram, δεν μπορουσα να δικαιολογήσω το lag,
και ετσι διαβαζοντας πολλα ποστς σε ξενα forums, ακομα και στο apple support διαπιστωσα πως το προβλημα ειναι γεγονος.
α)scrolling μεταξύ των οθονών.
β)scrolling πανω/κατω
γ)safari
δ)ξεκλείδωμα οθόνης
ε)αργη ανταπόκριση ανοιγμα εφαρμογών και πάγωμα συσκευής.
Συμπερασματικά απο ολα αυτα που διαβασα αναφερω εδω:
- Από την 4.3.5 εκδοση οσοι πηγαν στην 5.0.0 αντιμετωπισαν και την μεγαλύτερη πληθώρα lag.
- Στην 5.0.1 δεν αλλαξε σχεδόν τίποτα.
- Στην 5.1 και στην 5.1.1 υπαρχει μια μικρή βελτίωση
Tips:
1)Ρυθμίσεις - Safari - Προηγμένα - Δεδομενα ιστότοπου - αφαιρεση όλων.
2)Ρυθμισεις - Γενικά - Spotlight - απενεργοποίηση όλων ( εγω αφησα μονο την μουσικη)
3)Ρυθμίσεις - Γενικά - Υπηρεσίες τοποθεσίας - καιρος εκτός.( και να κλεινετε τις τοποθεσιες οταν δεν χρειαζεστε.)
4)Ρυθμίσεις - Γενικά - Ημ/ώρα - Κλειστό στο αυτοματη ρύθμιση. και Περιορισμοι στο Οχι.
5)Απενεργοποιηση του icloud απο το ipod.
6)Ελευθερος χωρος τουλαχιστον 1Gb, και βγαζουμε εκτος οτι εφαρμογες δεν χρησιμοποιουμε και απλα υπαρχουν μεσα.
7) Κανουμε ενα Hard reset μετα απο τις παραπάνω αλλαγες ή μια επανεκκίνηση
Αυτα απο μενα συμφωνα με τα οσα διαβασα!!
Δημοσίευση 08/06/2012 - 22:10
Δημοσίευση 08/06/2012 - 22:18
Spotlight, και για το safati τα δεδομενα, που δεν το ηξερα αυτο μιας και εσβηνα μονο cache/cookies.
Επισης οι χρηστες λεγανε πως αν βγαλεις και το icloud (κατι που δεν εκανα γιατι το θελω) παει ακομα πιο καλα, καθως και τις τοποθεσιες, μην αφηνεις πολλες εφαρμογες να κανουν χρηση τοποθεσιων.
Δημοσίευση 08/06/2012 - 22:28
Δημοσίευση 18/06/2012 - 09:52
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες