Δημοσίευση 15/11/2009 - 14:59
Το πήρα και εγώ, είναι καλή και φτηνή λύση για υποτυπώδες έστω home surveillance.
Με WiFi δούλεψε αμέσως, με 3G όμως ήθελε λίγο "tinkering": Καταρχάς ήθελε διάβασμα στο support forum του site του κατασκευαστή για να εντοπίσω την πηγή του προβλήματος. Εντάξει, το πρόβλημα ήταν το σύνηθες, ήθελε port forwarding. Αρχικά θέλει μια προσθήκη στην registry για να ενεργοποιήσεις την επιλογή για χρήση Ports στο iCamSource, και μετά την απαραίτητη επέμβαση στο router για να ανοίξεις τα απαιτούμενα ports. Παιδεύτηκα βέβαια λίγο ακόμα, γιατί μιας και έχω το firewall του Eset Smart Security, ήθελε άνοιγμα και απο εκεί. Εντέλει δουλεψε... με WiFi έχει πολύ καλή απόκριση, με 3G μην περιμένετε πολλά πράγματα, τα frames είναι λίγα ακόμη και με full σήμα. Στην τελική όμως και τα λίγα frames είναι αρκετά για την δουλειά που το θές (η οποία συνήθως είναι να δείς αν είναι κανείς εκεί που κοιτά η κάμερα, κοινώς home surveillance).
Θα βάλω στο PC και μια δεύτερη web camera που έχω κάπου καταχωνιασμένη, να δω πως δουλεύει και περισσότερες απο 2 κάμερες στο ίδιο PC...
Όσο για την τιμή της εφαρμογής, ναι μεν δεν είναι και ότι φτηνότερο, απο την άλλη βέβαια είναι αρκετά φτηνό για το είδος του, και απευθύνεται μάλλον στο πορωμένους του είδους (3.99 ευρώ, ενώ το Air Cam έχει 5.99 ευρώ. 5.99 έχει και το AtHome Camera, το οποίο έχει και video recording). Ακόμα και αν δώσεις τα 0.79 ευρώ για να πάρεις την αναβάθμιση των Push Notifications, και πάλι φτηνότερα έρχεται...