Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα το επόμενης γενιάς iPhone θα μοιάζει όπως στην παραπάνω φωτογραφία, σύμφωνα με όλες τις διαρροές των τελευταίων βδομάδων. Ένα από τα σημεία που ξεχωρίζουν - πέρα από την μεγαλύτερη οθόνη - είναι η διχρωμία στο πλαίσιο στο πίσω μέρος της συσκευής εξαιτίας της χρησιμοποίησης της τεχνικής unibody.
Ο σχεδιαστής Don Lehman εξηγεί σε δημοσίευμά του το πως αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει στην Apple να δημιουργήσει μια συσκευή πολύ δυνατότερη, ελαφρύτερη και λεπτότερη από το τωρινό iPhone 4/4S. Ουσιαστικά, το όλο «παιχνίδι» αφορά την κεραία. Στο iPhone 4 η κεραία ήταν το δεξί πλαίσιο κάτι που δημιούργησε προβλήματα (βλέπε Antennagate) και ανάγκασε την Apple να εξελίξει τον σχεδιασμό στο CDMA iPhone 4 και στο iPhone 4S με τη διπλή κεραία στο πάνω και κάτω πλαίσιο σε μορφή U.
Η κεραία στο iPhone 4
Oι κεραίες στο iPhone 4S
Αν, λοιπόν, οι διαρροές είναι αληθινές και όντως αυτό που βλέπουμε είναι το έκτης γενιάς iPhone, τότε η Apple έχει διατηρήσει τις δύο κεραίες σε μορφή U αλλά έχει αξιοποιήσει το μεσαίο τμήμα με το σχεδιασμό unibody σε ένα μόνο κομμάτι μετάλλου αντί για δύο όπως στο iPhone 4S έχοντας ως αποτέλεσμα μια δυνατότερη, λεπτότερη και ελαφρύτερη συσκευή. Προσέξτε, μάλιστα, πως ακόμα και οι υποδοχές (bosses) αποτελούν μέρος του πλαισίου συμβάλλοντας αισθητά στην επίτευξη του στόχου για μια συσκευή με μεγαλύτερη αντοχή και μικρότερο βάρος.
Αν αναρωτιέστε γιατί δεν χρησιμοποιείται εξ ολοκλήρου μέταλλο σε όλη την επιφάνεια του iPhone αυτό οφείλεται στα τσιπ των Wi-Fi, GPS, Bluetooth και GSM/CDMA των οποίων τα σήματα δεν πρέπει να παρεμποδίζονται. Είναι ένας από τους λόγους που το original iPhone είχε το πλαστικό κομμάτι στο κάτω μέρος και τα iPhone 3G/3GS ήταν κατασκευασμένα από πλαστικό εξ ολοκλήρου από πίσω.
Πρόκειται γενικότερα για μια εξαιρετική ανάλυση από τον Lehman, του οποίου το αρχικό δημοσίευμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.