Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος που το παρατηρώ, αλλά βρισκόμαστε σε ένα τεχνολογικό τέλμα (ελπίζω προσωρινό). Δηλαδή, το 5 δε θα έχει ριζικές διαφορές από το 4S, όπως και το 4S δεν είχε από το 4.. και ούτω καθεξής. Θέλω να πω, το να αυξήσουν το ύψος της οθόνης ή τη χωρητικότητα της μπαταρίας δεν είναι κάποια καινοτομία, είναι απλά μια άλλη
επιλογή. Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι ζούμε σε ένα γενικότερο τεχνολογικό τέλμα, στην εποχή του "Evolution not Revolution". Ποια ήταν η τελευταία φορά που παρουσιάστηκε κάτι και μείναμε με ανοιχτό το στόμα; Προσωπικά θυμάμαι το πρώτο MacBook Air, έκτοτε τα πάντα είναι λίγο πολύ αναμενόμενα. Αφήστε που ειδικά η Apple αποσυντονίζει και χειραγωγεί το αγοραστικό κοινό ώστε να τους πείσει ότι εξακολουθούμε να καινοτομούμε. Πχ, το Retina Macbook Pro. Κατά τη γνώμη μου;
Άχρηστο! Αφού έτσι κι αλλιώς τα εικονίδια μεγεθύνονται διότι δεν υπάρχει ανθρώπινο μάτι να μπορεί να διαβάσει 15άρα οθόνη σε 2880Χ1440. Όμως, το τμήμα marketing μπορεί να καυχιέται ότι
"έχουμε την υψηλότερη ανάλυση που βγήκε ποτέ σε φορητή συσκευή"Είναι ευθύνη της Apple όλα αυτά; Και ναι και όχι. Γιατί και η Apple από κάπου ψωνίζει. Αν η Intel της δώσει ένα νέο cpu που είναι "30% ταχύτερος από τον προηγούμενο", ε, αυτό θα διαφημίσει. Τι άλλη επιλογή έχει;
Πριν όμως φτάσουμε να λέμε ότι μας αρέσει ή δε μας αρέσει το νέο iPhone, ας αναρωτηθούμε; Τι θα θέλαμε στην πραγματικότητα να έχει που δεν το έχει τώρα; Και μιλάω για hardware, όχι software, αυτό είναι τελείως διαφορετικό κεφάλαιο. Γιατί προσωπικά, όσο κι αν ψάξω, δεν μπορώ να βρω κάτι που να μην έχω στο 4S. Άντε ίσως μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, άντε ίσως και λίγο καλύτερο σήμα, άντε και ίσως λίγο λεπτότερο... Βλέπετε όμως; Αφού κατά βάθος κι εμείς οι ίδιοι θέλουμε "λίγο παραπάνω από τα ίδια".
Εξάλλου, όπως είχε πει και ο Steve:
"A lot of times, people don't know what they want until you show it to them"Mε άλλα λόγια, μας πουλάνε ότι θέλουν (φυσικά δεν ισχύει μόνο για την Apple, αλλά εννοείται ότι η Apple είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτής της τακτικής).
Τελευταία επεξεργασία από: dj_aris, 12/09/2012 - 13:20