Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 45 ψήφοι

iPhone 5

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2772 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#2341   dream21

dream21

iPH Hero

• 3.898 μηνύματα
  • Twitter:@dream2100
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:iPhonegr

Δημοσίευση 13/10/2012 - 15:59

Και 3 και 4 φορές να γίνει βαφή στο αλουμίνιο το πρόβλημα θα υφίσταται με το παραμικρό χτύπημα.
Ενώ είμουν σε λίστα αναμονής στο Λονδίνο περιμένοντας για το iPhone 5 αποφάσισα να μην κανω τελικά αγορά περιμένοντας μπάς και αλλάξει η βαφή του αλουμινίου και το φτιάχνουν με τη μέθοδο τις ανοδίωσης.Δεν πρέπει να είναι με ηλεκτροστατιστική βαφή το αλουμίνιο του iPhone :(

Αναρτημένη εικόνα

Τελευταία επεξεργασία από: dream21, 13/10/2012 - 16:03

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2342   zotosdim

zotosdim

iPH User

• 129 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 13/10/2012 - 16:22

Bρε παιδια εδω διαβαζω, πω πω κανει γρατζουνιες και πως θα το πουλησω μετα
ακομα δεν το εχουν αγορασει και σκεφτονται ποτε θα το πουλησουν

Εχω το λευκο εδω και 20ημερες χωρις θηκη(αλλη αισθηση) αν και εχω αγορασει δυο κ περιμενω κ μια τριτη, χαχαχαχα
Δεν εχει παθει το παραμικρο και χωρις πολυ προσοχη!!!

Σε περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει απο που εχει ξεκινήσει όλη η ιστορία θα σε ενημέρωσω οτι μιλάμε για τα μαύρα, μιας και μονο αυτα εχουν αυτο το πρόβλημα. Τα άσπρα ειναι μια χαρα...

#2343   Mik3Q

Mik3Q

iPH Enthousiast

• 369 μηνύματα

Δημοσίευση 13/10/2012 - 16:27

Σε περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει απο που εχει ξεκινήσει όλη η ιστορία θα σε ενημέρωσω οτι μιλάμε για τα μαύρα, μιας και μονο αυτα εχουν αυτο το πρόβλημα. Τα άσπρα ειναι μια χαρα...

Μαλλον εσυ δεν τα διαβασες γιατι εγω εχω απαντησει σε ερωτηση ;)

#2344   Researcher

Researcher

iPH Hero

• 3.615 μηνύματα

Δημοσίευση 13/10/2012 - 16:32

Μήπως πλέον χρησιμοποιούν άλλη βαφή;

#2345   kalymnos07

kalymnos07

iPH User

• 127 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad mini
  • GameCenter:Ps4

Δημοσίευση 13/10/2012 - 17:27

ρε γαμωτ.... ολα τα προηγουμενα iphone τα επερνα μαυρα ή επειδη ειχε ασπρο ή επειδη αργησε να βγει το ασπρο και τωρα που θελω πραγματικα να παρω το μαυρο επειδη ειναι ποιο ωραιο για εμενα ειναι προβληματικο την τυχη μου επανω

#2346   trololos

trololos

iPH User

• 152 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 13/10/2012 - 18:00

Κοιτάξτε, τα γεγονότα είναι τα εξής:

1) ενδεχομένως να έχουν αλλάξει πλέον τη βαφή δεδομένου ότι το κινητό είναι σχεδόν 1 μήνα σε κυκλοφορία και τα τεμάχια που φτάνουν αυτή τη στιγμή στα καταστήματα το πιο πιθανό παράχθηκαν την προηγούμενη βδομάδα.

2) εάν παίρνετε iPhone για να κοιτάτε την βαφή και το εξωτερικό του τότε δεν σας αξίζει. η ουσία του κινητού ήταν και θα είναι η λειτουργικότητά του. τέτοιος ντόρος δεν γίνεται ούτε καν για θέματα ασφάλειας λογισμικού που είναι και πιο ουσιώδη από την κωλογρατζουνιά πάνω στο μαυροτενεκέ!

#2347   ioik

ioik

iPH User

• 199 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 13/10/2012 - 19:08

Παιδια το θέμα δεν ειναι το αλουμίνιο αλλα η βαφή! Ειναι λογικό μια βαφή να ειναι πιο ευαίσθητη σε σχέση με το γυαλί το 4/4s.
Οσο για τους πάγκους, γραφεία, και όργανα γυμναστικής που γράφει ένας φίλος πιο πάνω, τοποθετώντας ότι το πάχος που έχουν αυτές οι βαφές δεν μπορεί να εφαρμοστεί πάνω στο iPhone γιατι θα γίνει χοντροκομμενο!

#2348   trololos

trololos

iPH User

• 152 μηνύματα

Δημοσίευση 13/10/2012 - 19:52

Λοιπόν επειδή πέρα από το τρολλάρισμα να κοιτάμε και τα γεγονότα, παραθέτω ένα ενημερωτικό ποστ από το φόρουμ του macrumors όπου ένας τυπάς εξηγεί τι παίζει με τη βαφή:

Part of the problem with the comments on this forum is people generally have no idea what they're talking about. When it comes to anodise it seems like people really do have no idea.

Before you reply about my comments please take a look at the products my company designs and manufactures:

http://www.360precision.com

In any given year we have thousands of individual components hard anodised. What may seem like a simple process is far from it. There are dozens of variables that need to be EXACT to achieve a consistent colour and finish. I don't know the precise science behind the process but I know enough to provide an intelligent comment regarding the iPhone issues.

My first comment is on the photo on the first page, these types of marks are not actually scratches IN the anodise but transference from a less hard material. In this photo they've not actually removed the anodise from the iPhone but left behind material from the key on the surface. These marks can either but rubbed off or polished out. Yes, type III hard anodise is actually HARDER than the material car keys are made from.

Second comment is regarding the scuffs and general appearance of the finish. With aluminium you will always need some type of surface treatment BEFORE the anodise process to remove either machine marks or markings from other manufacturing processes. With any of these processes unless you have the parts highly polished the aluminium will always have a slight texturing, couple that with the hard finish of the anodise and you end up with a very fine like sandpaper effect.

We tried a sand blast finish on a batch of our parts and even after general handling during assembly the parts looked scuffed. Basically you end up with the part covered in dead skin cells and oils from the skin. So unless the iPhone backing was shinny like the chamfered edge you're always going to end up with a part that picks up marks from your hands and other materials it comes into contact with. They will however clean off.

As I don't have an iPhone 5 I can't actually test to see the actual spec of anodise used. But from looking at the colour and the fact that Apple needs an absolute colour and finish match between all iPhones I find it hard to believe that it is in-fact type III but more like type II anodise. Although type II is hard, it's nowhere near as durable as type III.

With type III anodise it's extremely difficult to guarantee an extreme colour match between batches of material. With aluminium you will always have variation of the alloy composition even within the the same spec. Slight changes in the copper or silicon content can have an effect on the shade of black you can achieve when the parts are anodised. The last thing Apple would want is some parts really black and others dark grey.

Also due to the thickness of the part it would be difficult to type III anodise without actually burning or pitting the part. The minimum thickness for type III hard anodise is 25 microns, so you have 12.5 micron growth INTO the part and an additional 12.5 micron growth ON the apart. Type I or II on the other hand can be much thinner making the process far easier.

The other factor is environmental. Type III anodise produces a lot of toxic by products that need to be disposed of and I can't see this process fitting in with Apple's environmental policy.

I could of course be wrong and until I have an iPhone 5 and can measure the actual thickness I can only speculate.

What I can say though is that unless you're actually GOUGING the back plate almost ALL scuffs and scratches should either rub off or in extreme chases be polished out using a t-cut type polish.

Matt

#2349   trololos

trololos

iPH User

• 152 μηνύματα

Δημοσίευση 13/10/2012 - 19:59

Και ένα βίντεο για να ησυχάσουμε λίγο:

#2350   kpol

kpol

iPH User

• 188 μηνύματα

Δημοσίευση 13/10/2012 - 20:18

αυτο που μπορω να πω οτι με ενοχλει περισσοτερο δεν ειναι το οτι αν γρατζουνιεται η οχι γιατι και αντοχη να ειχε εφαμιλλη των 700 ευρω παλι αν δεν το χεις σε θηκη μπορει καπως να πεσει .
Το σημαντικο ειναι αλλο και δεν εχω ακουσει κανεναν να αναφερεται σε αυτο.
Ενω στο 4ρι γρατζουνουσα πλατη εβρισκα μαιμου θες , γνησια θες με ενα 80ρι το πολυ το κανα καινουριο ,σε σημειο που ελεγα γιατι βαζεις θηκες γαμωτο πιο ακριβα τα χεις πληρωσει απο το να παιρνεις καινουρια μπρος πισω.
Στο καινουριο με αυτη την μονοκοκ κατασκευη αλλαζει τιποτα ρε παιδια? και αν ναι τοτε μπορει καποιος να μου πει το ΚΟΣΤΟΣ ?
αυτο ειναι ισως που με ενοχλει πιο πολυ.
Οσο για τις φερραρι που ειπε καποιος μελος τον ενημερωνω οτι εχει αδικο και ας το ψαξει αν θελει πως απο τις 360 modenna και μετα η φερραρι φερνει και παραδιδει το αμαξι στον ιδιοκτητη με μια κεραμικη επιστρωση στο χρωμα οπου με κλειδι και περιπου δυναμη 4 κιλων νιωθεις απλα το κλειδι να γλιστραει χωρις να μπορεις να αφησεις γρατζουνια..
οποτε ας μην εχουμε αυτο το παραδειγμα εν ισχυ γιατι απλα δεν ιφισταται.
Αυτη ειναι η αποψη μου ισως να χω και αδικο αλλα αυτη ειναι ...

#2351   Mik3Q

Mik3Q

iPH Enthousiast

• 369 μηνύματα

Δημοσίευση 13/10/2012 - 20:34

αυτο που μπορω να πω οτι με ενοχλει περισσοτερο δεν ειναι το οτι αν γρατζουνιεται η οχι γιατι και αντοχη να ειχε εφαμιλλη των 700 ευρω παλι αν δεν το χεις σε θηκη μπορει καπως να πεσει .
Το σημαντικο ειναι αλλο και δεν εχω ακουσει κανεναν να αναφερεται σε αυτο.
Ενω στο 4ρι γρατζουνουσα πλατη εβρισκα μαιμου θες , γνησια θες με ενα 80ρι το πολυ το κανα καινουριο ,σε σημειο που ελεγα γιατι βαζεις θηκες γαμωτο πιο ακριβα τα χεις πληρωσει απο το να παιρνεις καινουρια μπρος πισω.
Στο καινουριο με αυτη την μονοκοκ κατασκευη αλλαζει τιποτα ρε παιδια? και αν ναι τοτε μπορει καποιος να μου πει το ΚΟΣΤΟΣ ?
αυτο ειναι ισως που με ενοχλει πιο πολυ.
Οσο για τις φερραρι που ειπε καποιος μελος τον ενημερωνω οτι εχει αδικο και ας το ψαξει αν θελει πως απο τις 360 modenna και μετα η φερραρι φερνει και παραδιδει το αμαξι στον ιδιοκτητη με μια κεραμικη επιστρωση στο χρωμα οπου με κλειδι και περιπου δυναμη 4 κιλων νιωθεις απλα το κλειδι να γλιστραει χωρις να μπορεις να αφησεις γρατζουνια..
οποτε ας μην εχουμε αυτο το παραδειγμα εν ισχυ γιατι απλα δεν ιφισταται.
Αυτη ειναι η αποψη μου ισως να χω και αδικο αλλα αυτη ειναι ...

To ''προβλημα'' δεν ειναι στην πλατη αλλα στο bezel ;)

#2352   angelo-ifone

angelo-ifone

iPH Contributor

• 1.836 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 13/10/2012 - 20:50

http://youtu.be/hAMpp1QFTeI εδώ δείτε, κάνουν σχέδιο στην πλάτη του!

και η φωτο ειναι απο ελλαδα. ωραιος ο τυπος.
ειναι ακριβο αυτο το lazer ?
ακυρο μολις το γουγλαρα γυρω στα 8000 δολλαρια , δηλαδη 6-6,5 χιλιαρικα εδω δηλαδη 300 πλατες iphone απο 25 ευρωπουλα ξεπληρωνεται

#2353   kalymnos07

kalymnos07

iPH User

• 127 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad mini
  • GameCenter:Ps4

Δημοσίευση 13/10/2012 - 21:11

Και ένα βίντεο για να ησυχάσουμε λίγο:

http://www.youtube.com/watch?v=k2BxL0nRDlY

καλα πλακα μας κανει εδω εμεις κανουμε αμαν να ερθει και αυτος το κοπαναει!!!!

#2354   ioannouandrew

ioannouandrew

iPH newbie

• 98 μηνύματα

Δημοσίευση 14/10/2012 - 02:41

Παιδιά καλησπέρα, είμαι καινούργιος στα περί iPhone. Θέλω να ρωτήσω όποιον ξέρει για την δυνατότητα χρήσης του iPhone 5 διεθνώς. Ένας φίλος μου θα πάει τέλος του μήνα Αμερική και Καναδά και του είπα να μου φέρει ένα iPhone 5 unlocked. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη έκδοση που πρέπει να μου φέρει ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ σε όποια χώρα θέλω, κυρίως για Κύπρο και Αμερική? Σας ευχαριστώ.

#2355   slay3rg1

slay3rg1

iPH Elite Poster

• 2.189 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS

Δημοσίευση 14/10/2012 - 03:23

Παιδιά καλησπέρα, είμαι καινούργιος στα περί iPhone. Θέλω να ρωτήσω όποιον ξέρει για την δυνατότητα χρήσης του iPhone 5 διεθνώς. Ένας φίλος μου θα πάει τέλος του μήνα Αμερική και Καναδά και του είπα να μου φέρει ένα iPhone 5 unlocked. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη έκδοση που πρέπει να μου φέρει ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ σε όποια χώρα θέλω, κυρίως για Κύπρο και Αμερική? Σας ευχαριστώ.

Άκου τώρα τι πράγμα γίνεται για Αμερική δουλεύει το Α1428 για την Κύπρο το Α1429
Αυτο εχει να κάνει με το LTE Network εάν θέλεις να έχεις LTE στην Αμερική πάρε το μοντέλο A1428 εάν θέλεις να έχεις LTE στην Κύπρο πάρε το Α1429 εάν και νομίζω πως δίκτυο στην Κύπρο LTE δεν υπάρχει

Τελευταία επεξεργασία από: slay3rg1, 14/10/2012 - 03:24

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 14