Άντε πάλι η ιστορία με το εμπάργκο...
Αρχικά καταλάβετε ότι ένα εμπάργκο από πλευράς καταναλωτών είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να γίνει σωστά και να πετύχει.
Δεν έγινε ποτέ, δεν θα γίνει τώρα από τους Έλληνες που δεν συμφωνούν ούτε για το αν είναι πρωί ή βράδυ...
Δεύτερον, μιλάτε για εμπάργκο σε μία εταιρεία.
Εδώ δεν κάναμε εμπάργκο αποχής από τις εκλογές μπας και καταλάβαιναν τίποτα οι ΚΛΕΦΤΕΣ που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια, θα κανουμε τώρα?
Ας εξετάσουμε το ποιός ευθύνεται για τις τιμές στην Ελλάδα.
Η Apple? Δε νομίζω. Όσο πουλάει χονδρική στην Ιταλία πουλάει και σε μας. Γιατί να πουλάει περισσότερο?
Το μόνο που μπορείς να κατηγορήσεις την Apple είναι τα 40-50 ευρώ πάνω που είναι σε όλες της χώρες της Ευρώπης.
Οι πάροχοι? Δε νομίζω. Με τα ίδια ποσοστά κέρδους δουλεύουν και αυτό φαίνεται γιατί αλλιώς θα είχαμε εμφανείς αποκλίσεις από τον έναν στον άλλον.
Οπότε πως από τα σύνορα μέχρι το ράφι βγαίνει τέτοιο καπέλο?
Για σκέψου πόσοι νέοι φόροι και χαράτσια στα ΠΑΝΤΑ ήρθαν να προστεθούν στις ήδη υψηλές φορολογίες τα τελευταία χρόνια?
Πολύ σωστά. Έχεις το υψηλότερο ΦΠΑ στην Ευρώπη. Ούτε καν θέλω να σκέφτομαι τα έξοδα εκτελωνισμού κλπ...
Οπότε δε σου φταίει καμία Αpple και κανένας πάροχος.
Άντε και δεν το πήρε κανείς.
ΤΙ θα γίνει νομίζεις? Την άλλη μέρα θα το βάλουν 400 ευρώ?
ΌΧΙ. Θα σου πω τι θα γίνει.
Απλά η Apple θα πει "ΟΚ, πάμε γι άλλα, σιγά τη ζημιά..." και από το επόμενο release θα είμαστε στο τελευταίο γκρουπ ΚΑΙ ΑΝ!
Μη σου πω ότι δεν θα είμαστε καν στα πλάνα της...
Οπότε τρέχα να το παρεις πρώτος για να μη πάει στο τελευταιο γκρουπ το iPhone. Δεν είδα κανέναν να στεναχωριέται που το iPhone 2G δεν ήρθε ποτε Ελλάδα. Μία χαρά κυκλοφορούσαν και εδώ. Άσχετος φορολογίας ο κάθε καταναλωτής οφείλει να ειναι συνειδητοποιημένος και να μην αφήνει να τον παίρνουν κορόιδο.
Πολύ σωστά αναφέρεις το παράδειγμα των εκλογών όπου για άλλη μία φορά αποδείξαμε τον ωχαδερφισμό μας ως έθνος.
Για τα αμερικανάκια μη μιλάμε όμως. Μπορεί να τους λέμε ενα σωρό αλλά ηνκαταναλωτική τους συνείδηση ειναι στα ύψη. Μόνο πρόσφατα μετά από εμπάργκο μαζικό στις γαλακτοβιομηχανίες καταφέρανε και ρίξανε τις τιμές μετά από μία αδικαιολόγητη άυξηση (για αυτούς). Αυτό κάτι λέει