Αφενός μεν είναι πολύ αστείο να γεμίζουν οι σελίδες όλον τον Φόρουμ με αρνητικά σχόλια σχετικά με το iPhone 5 χωρίς όμως στην πραγματικότητα να το έχει πιάσει κανείς στα χέρια του και να το κρήνει δοκιμάζοντας της δυνατότητες του σε πραγματικό χρόνο και να σχηματίσει μια κάπως πιο αντικειμενική άποψη έτσι ώστε να συνοδεύει το σχόλιο του και με επιχειρήματα, αφετέρου για ακόμα μια φορά κατάφερε η Apple με τον ένα ή τον άλλον τρόπο να μιλάει όλος ο πλανήτης για αυτήν (επιτυχία λέγετε αυτό).
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας.... το τηλέφωνο είναι άψογο και τούμπανο από χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Παραδοσιακά η Apple ποτέ της δεν μιλούσε με νούμερα για τα χαρακτηριστικά των φορητών συσκευών της γιατί πολύ απλά το iOS μπορούσε και έτρεχε απροβλημάτιστα και ακούραστα σε όλα τα κινητά της και αυτό γιατί είναι ένα φορητό λειτουργικό που δεν χρειάζεστε την τεράστια επεξεργαστική δύναμη ούτε την άφθονη RAM για να τρέξει σωστά (άσχετα που έχει μεγάλο επεξεργαστή). Συνεχίζω λοιπόν και συμπληρώνω πως σε καμία παρουσίαση προϊόντος της δεν μπήκε στον κόπο να μας πει πόσα GHz είναι ο επεξεργαστής η πόση RAM συνοδεύει την συσκευή γιατί η υπολογιστική ισχύει για αυτούς αλλά και για τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται μεταφράζετε και μετριέται μέσα από την καθημερινότητα και από της πολλαπλές εργασίες που εκτελεί ο χρήστης και φέρνει σε πέρας χωρίς κανένα πρόβλημα με αυτό.
Έχω κουραστεί να διαβάζω από φίλους σε αυτό το φόρουμ αλλά και σε πολλά άλλα, ότι το GS3 ή το Galaxy Note κτλ έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά από το iPhone ή πως το πλήθος τον χαρακτηριστικών αυτών είναι τέτοιο που τα καθιστούν γίγαντες δυνατοτήτων μπροστά στο νέο iPhone..... Είμαστε σοβαροί

Θέλω να καταλήξω στο εξής, όταν ένας χρήστης iPhone σερφάρει στο ίντερνετ, τσεκάρει και απαντάει στα μέιλ του, παίζει Ν.Ο.V.A 3, οργανώνει την μουσική του συλλογή, βγάζει φωτογραφία την παρέα του στην παραλία, ένας άλλος χρήστης Android λίγο πιο κάτω κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα με της ίδιας σχεδόν αξίας κινητό του GS3..... Αποτέλεσμα?? και οι δύο είναι ευχαριστημένοι! Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά... στο iOS γίνονται όλα πιο απλά πιο γρήγορα, χωρίς κολλήματα.
Τέλος ακούω συχνά σχετικά για κλειστό λειτουργικό για ανοιχτό λειτουργικό για περιορισμούς και άλλα τέτοια..... Όσο εσείς γατάκια που θέλετε ανοιχτό λειτουργικό, κάνετε root την συσκευή σας και αλλάζετε ROM και απολαμβάνετε τα καλούδια της σούπερ συσκευής σας με τα σούπερ χαρακτηριστικά της αφήστε τον κόσμο να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα του με τα iPhone και τα apps ή με τα Android του και τα apps του κτλ.
Για να μην με παρεξηγήσουν κάποιοι οι συσκευές που χρησιμοποιώ είναι Galaxy Note & iPhone 4s, όχι τίποτε άλλο για να μην με κατηγορήσουν κάποιοι πως είμαι fun της apple. Είμαι απλά fun της τεχνολογίας γενικά και fun της διεκπεραίωσης της δουλειάς μου απροβλημάτιστα. Και ναι, δυστυχώς η ευτυχώς το μηλόφωνο δεν με πρόδωσε ποτέ ούτε καθυστέρησε ποτέ ούτε κόλλησε ποτέ σε σχέση με το Note που μερικοί το χαρακτηρίζουν σούπερ που αν και με ICS έχει ακόμα παιδικές ασθένειες το λειτουργικό.....