iPhone 5
Δημοσίευση 13/09/2012 - 09:27
Βλέπω τη σφαγή που γίνεται από χθες, τόσο με τους fan της Samsung αλλά βλέπω και αρκετούς απογοητευμένους fan της Apple και απλά θέλω να πώ κάτι...
Νομίζω πως όλοι ξεχνάτε πως η Apple ουδέποτε πόνταρε στο hardware. Ποτέ δεν κυνήγησε να γίνει η εταιρία με το κινητό με τον αχύτερο επεξεργαστή, την μεγαλύτερη RAM ή την καλύτερη κάρτα γραφικών. Η Apple ποντάρει σε 3 πράγματα:
1. Στην εμπειρία χρήσης - κακά τα ψέμματα, το iOS είναι το πιο εύχρηστο λειτουργικό σύστημα, που λειτουργεί άψογα και πανεύκολα.
2. Στον σχεδιασμό - δεν την ενδιαφέρει απλά ένα κινητό να είναι όμορφο αλλά να το νιώθεις πολύ όμορφα στο χέρι.
3. Στην αίσθηση ότι αγοράζοντας ένα προϊόν της γίνεσαι μέλος μιας ξεχωριστής ομάδας
Μπορεί λοιπόν το iPhone5 να μην είναι ο ηγέτης στο hardware (αλήθεια ποιό από τα iPhone υπήρξε ηγέτης στο hardware όταν βγήκε; τα πρώτα iPhone δεν ήταν καν 3G και παρόλα αυτά σάρωσαν σε πωλήσεις) αλλά η αίσθηση που έχεις κάθε φορά που πιάνεις μια τέτοια συσκευή και η εμπειρία χρήσης αποδεικνύουν ότι καμιά φορά η ευκολία χρήσης είναι σημαντικότερη από ένα σαρανταπύρηνο επεξεργαστη (που λέει ο λόγος).
Όσον αφορά τη σύγκριση με τη Samsung.... νομίζω πως συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα που απευθύνονται σε τελείως διαφορετικό κοινό. Για μένα - προσωπική γνώμη που μπορεί να είναι και λανθασμένη - το Galaxy 3 είναι ένα μεγάλο και δύσχρηστο στο χέρι κινητό, με κακή αίσθηση (είναι μεγαλύτερο από το χέρι μου και δεν βολεύει να το κουβαλάς), με κακά υλικά που σου δίνουν την αίσθηση του φτηνου, λαβυρινθώδες (σε σχεση με το iOS) λειτουργικό αλλά εντυπωσιακό hardware που δεν ξέρω βέβαια αν όντως αναδεικνύεται ή απλά υπάρχει για να υπάρχει.
And there is one more thing... το iPhone έφερε επανάσταση στα κινητά. Κακά τα ψέματα, για μένα υπάρχει το iPhone και όλα τα υπόλοιπα που θέλουν να γίνουν iPhone. Από το 2007 ξαφνικά όλα τα κινητά γέμισαν ιδέες και τρόπους χρήσης που πρώτο το iPhone έβαλε στην αγορά. So - if it works, don't fix it - στη συγκεκριμένη περίπτωση don't change it dramatically.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενεία.
Ad
Δημοσίευση 13/09/2012 - 09:31
παίξει τελικά στην Ελλάδα ... Ισως ρωτώντας κάποιους "διαβασμένους" σε OTE κυρίως ..
Δημοσίευση 13/09/2012 - 09:32
Του χρόνου όπου διαβάζω για το επόμενο iphone θα το αγνοώ!
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δεν ενθουσιαστήκαμε αρκετοί γιατί πριν καν να κυκλοφορήσει το είχαμε ήδη δει...NO SUSPENSE.
Σωστός ο φίλος ! Όλα ήταν οπως τα ξέρουμε και δεν μας ενθουσίασε ...
Δημοσίευση 13/09/2012 - 09:44
Ευχαριστω για τις πληροφορίες!!αν παει ο φίλος μου στο apple store στην Αμερική κ πει ότι το θέλει για να το στείλει στην Ελλάδα λες να μην ξέρουν πόιο κάνει;
Αν δεν μάθουμε θα πρέπει να πάρουμε μια εταιρεία στην Ελλάδα να μας πει ποιο κάνει.
ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!
Δημοσίευση 13/09/2012 - 09:48
Ευχαριστω για τις πληροφορίες!!αν παει ο φίλος μου στο apple store στην Αμερική κ πει ότι το θέλει για να το στείλει στην Ελλάδα λες να μην ξέρουν πόιο κάνει;
Ακριβώς οτι είπε ο Κώστας ...εν αναμονή , δέν θα ξέρουν...
Δημοσίευση 13/09/2012 - 09:48
Δημοσίευση 13/09/2012 - 09:53
Δημοσίευση 13/09/2012 - 09:55
Δημοσίευση 13/09/2012 - 09:56
Δημοσίευση 13/09/2012 - 10:01
Εγώ πάντως παιδιά έχω μπερδευτεί πάρα πολύ...Εχω το 3GS τώρα και σε 9 μέρες λήγει το συμβόλαιο μου και μου είχε πει η Cosmote και η Vodafone για Iphone 190 επιδότηση για κάθε μία απο τις 3 συνδέσεις που έχουμε...Και δεν ξέρω τι να κάνω...Να πάρω το 4s? Να περιμένω πάντως μέχρι Δεκέμβρη μου πάει πολύ...Δεν ξέρω τι να κάνω....Πότε θα είμαστε 100% πότε θα έρθει Ελλάδα?
Καλό είναι να περιμένεις να έρθει το 5άρι.Λογικά μέχρι τις 5 βαριά 15 Οκτωβρίου θα έρθει και Ελλάδα.Επίσης αν η επιδότηση σου την βλέπεις μικρή κάνε μια αίτηση φορητότητας να τους στριμώξεις λίγο να στην ανεβάσουν.
Δημοσίευση 13/09/2012 - 10:02
παιδια καλημερα...μετα την ξενερα την χθεσινη εχω πολλες αποριες..η οθονη εχει γυαλι gorrilla glass 2?ο A6 ειναι ενας υπερχρονισμενος Α5 η' ειναι 4πυρηνος?μνημη οπως παντα δεν μαθαμε αλλα υποθετουμε 1γιγα?το κονεκτορ απλα ετσι μας ηρθε και το αλλαξαμε δεν προσφερει κατι αλλο? ουτε πιο γρηγορο και τετοια?
Γιατι ξενερα γιατρε μου; Τι περιμενες κ δεν σ εδωσε;
Δημοσίευση 13/09/2012 - 10:03
Τι εννοεις 2 εκδοσεις?
Εκτός της CDMA έκδοσης, θα κυκλοφορήσουν και δύο εκδόσεις για GSM.
παιδια εχει gorilla glass 2? ?
Δε νομίζω (αν και δεν αναφέρθηκε...).
Αν είχε θα το έλεγαν.
Το πολυαναμενόμενο iPhone 5 αποκαλύφθηκε στο χθεσινό event της Apple επαληθέυοντας όλες σχεδόν τις φήμες που είχαμε ακούσει τους τελευταίους μήνες και ήδη σήμερα διέρρευσαν τα πρώτα hands-on videos. Δείτε τα παρακάτω για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα του τηλεφώνου:
Τελευταία επεξεργασία από: Moly, 13/09/2012 - 10:05
Δημοσίευση 13/09/2012 - 10:04
Ως είθισται η Apple δεν αναφέρεται σε τεχνικές λεπτομέρειες, όπως τα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή, και κάθε φορά πρέπει να περιμένουμε μέχρι την άρση του εμπάργκο και τα πρώτα reviews και teardowns. Έτσι και τώρα δεν γνωρίζουμε επίσημα τίποτα για τον Α6, τον επεξεργαστή που βρίσκεται στο iPhone 5. Ωστόσο, ο γνωστός Anand Lal Shimpi της ιστοσελίδας Anandtech δίνει τη δικιά του εκτίμηση στα τεχνικά χαρακτηριστικά του A6. Συγκεκριμένα, ο Anand κρίνοντας από τις επιδόσεις του iPhone 5, το ιστορικό της Apple και κάποιες πληροφορίες που γνωρίζει θεωρεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί δύο ARM Corter A15 πυρήνες χρησιμοποιώντας την 32nm LP HK+MG κατασκευαστική διαδικασία της Samsung.
Εάν η εκτίμηση του Anand επαληθευτεί είναι αρκετά σημαντικό αφού αυτό σημαίνει ότι η Apple κατάφερε και έφερε στην αγορά τον πρώτο Α15 ξεπερνώντας τις Nvidia, Texas Instruments, Broadcom, Samsung κτλπ που έχουν ανακοινώσει και αυτές παρόμοιες υλοποιήσεις αλλά δεν έχουν κυκλοφορήσει κάτι. Όσον αφορά την GPU ο Anand θεωρεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί τέσσερις PowerVP SGX543 πυρήνες (από τους δύο στο iPhone 4S) φέρνοντας περίπου διπλάσια απόδοση στο iPhone 5.
[via Anadtech]
Follow me on twitter
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4
0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες