να μιλησουμε κ λιγο με επιχειρηματα για το που υπερεχει το αντροιντ εναντι του ιος(κατα τη γνωμη μου κ κατα τις δικες μου αναγκες παντα)
ολα οσα θα αναφερω γινοντε απο αντροιντ ΧΩΡΙΣ σπασιμο η κατι παρομοιο.
αναφορες μηνηματων.
δυνατοτητα εναλακτικης εφαρμογης διαχειρησης μηνηματων
δυνατοτητα widget ολων των ειδων με δυνατοτητα κλικ πχ στον καιρο κ αναλυτικη του αναλυση.
δυνατοτητα εναλακτικης εφαρμογης διαχειρισης επαφων κ κλησεων
δυνατοτητα αλαγης θεματος η κ ολικου launcher
περασμα μουσικης κ φωτογραφιων-βιντεο κ λοιπων αρχειων με drag n drop
δυνατοτητα επιλογης για καταργηση του multitasking η μεμονομενων εφαρμογων
πληρης λειτουργεια scrool στο dock
δυνατοτητα αλαγης θεματων κ χρωματων στο πληκτρολογιο.
κ ποσα ποσα αλλα πραγματα που πραγματικα βαριεμαι να τα αναφερω.
(να σημειωθει οτι οσες εφαργογες αναφερω,διατιθοντε ΔΩΡΕΑΝ απο το play store)
Τα παίρνω με τη σειρά:
1. Σωστό
2. Όχι απόλυτα σωστό, το iOS 6 έχει επιλογές σχετικά με τα SMS αναλόγως αποστολέα (ήχους κλήσης, δόνηση, διαφορετικό mode). (στο settings ή στο edit μιας επαφής)
3. Εδώ είσαι λάθος από την αρχή διότι πρέπει να ορίσουμε λίγο τις έννοιες. Σε μία λειτουργιλα, δλδ ενημέρωση καιρού, βάζεις τη στάμπα,το ονοματίζεις δλδ widget. Ναι, το ios δεν έχει widgets. Αν όμως το ονομάτιζες εφαρμογή, ή πεδίο στο notification center ναι έχει και κάνει τα ίδια. Είναι σα να σου λέω, το αντρόιντ δεν έχει κάτι, που το έχει το ιΟΣ επειδή ελτσι είναι φτιαγμένο.
4. Πάλι όχι απόλυτα σωστό στο iOS 6. Τα ίδια...
5. Συμφωνώ, αν και ΔΕ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ο εναλλακτικός launcher. Περιττά features που έλεγα.
6. Ναι χωρίς εφαρμογή δε γίνεται. Αλλά, πραγματικά, γιατί μας ξενίζει το τικάρισμα των άλμπουμ, των λιστών, των φακέλων ακόμη του iTunes από το drag n drop? σκεφτείτε το λίγο. Εννοείται πως ακόμη και με free apps γίνονται αυτά
7. Αν και αυτό μου φαίνεται πάλι λίγο androides, υπάρχει το 2ο σκέλος. Όσο για το πρώτο υπάρχει ένα εξαιρετικό jaw dropping άρθρο, που περιγράφει τον θαυμάσιο τρόπο που λειτουργεί το multitasking se iOS. Δεν είναι σαν του Android φίλε!
8. Πάλι είναι feature του Android συστήματος, δε μπορεί να υπάρχει σύγκριση. Ρε παιδιά είναι σα να μου λέτε γιατί η γυναίκα δεν έχει @@ια...Αφού αλλιώς είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί ο ένας και αλλιώς ο άλλος. Δε της χρειάζονται τα @@@!!!!
9. Ναι δε γίνεται
Να σημειώσω πως διάβασα που αναφέρεις χωρίς εφαρμογές ή JB αλλά ήθελα να τα αναφέρω όλα για τους νεότερους.
Όπως βλέπεις είναι καλύτερο ή χειρότερο λόγο γούστου. Αν σου πω πως δε θέλω ένα σύστημα με 500 άχρηστες παραμετροποιήσεις, τότε φίλε μου, όλα αυτά που τα έχετε ως συν, γίνονται μείον! Και η Απλ ξεκινά ανάποδα. Το δίνει με λίγα, λιτό και περιττό στα βασικά και σου δίνει μέσω εφαρμογών να κάνεις όλα αυτά σχεδόν που αναφέρεις.
Άρα ίσως πρέπει εδώ, να κάνετε έναν εσωτερικό διάλογο και να κατασταλάξετε στο γιατί δε γουστάρετε το 5άρι. Λόγω λίγων features από το εργοστάσιο που τα περισσότερα συγκεντρώνονται στη συσκευή κατά το δοκούν και ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός (και όχι εξ αρχής ένα μπουκωμένο λειτουργικό που χάνεσαι...το ξαναλέω:οι γονείς μου δεν είναι advanced users όπως εμείς) ή λόγω της πολιτικής της Απλ?
Πέρασα από την ηλικία του τούμπανου μικρομηχανήματος που σε λίγο καιρό πετιώταν. Τώρα βρήκα κάτι που λειτουργεί, άψογα, είναι μίνιμαλ και ευχάριστο.
Πραγματικά, είναι θέμα αισθητικής και κοσμοθεωρίας τα δύο λειτουργικά. Με τα λίγα και καλά του iPhone, έχω ηρεμήσει.