Καλημέρα σας! Συμπληρώνω κι εγώ λίγες μέρες με το πεντάρι μου (μαύρο 16GB) και είπα να ποστάρω εδώ τις εντυπώσεις μου. Όχι ότι έχω κάποιο πρόβλημα αλλά ακριβώς επειδή στο ποστ γράφουν τα -ελάχιστα κατά τη γνώμη μου- παιδιά που είχαν πρόβλημα, μπορεί να δημιουργείται μια συγκεχυμένη εικόνα.
Καταρχήν το βρήκα από Multirama Ρόδου. Ρώτησα την υπάλληλο τι μπορώ να κάνω αν το ανοίξω στο σπίτι και εντοπίσω χτυπήματα. Μού πρότεινε η ίδια να το ανοίξω εντός καταστήματος (προς τιμήν της) και διαπιστώσαμε καταρχήν ότι ειναι άψογο. Επίσης επειδή μέχρι τότε είχα δει μόνο άσπρο demo από κοντά, έχω να πω ότι το μαύρο ήταν περισσότερο της αρεσκείας μου, σε σημείο αυτού που λέμε "έρωτας με την πρώτη ματιά"
Του φόρεσα κατευθείαν μεμβράνες Zagg HD μπρος πίσω και του έβαλα μια λεπτή και μαλακή θήκη Belkin. Το οπτικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, αλλά δυστυχώς κρύβεται η όμορφη διχρωμία πίσω. Ισως αργότερα αν βρω λεπτή και διαφανή θήκη να την προτιμήσω.
Το τηλέφωνο λειτουργεί σφαίρα, γενικώς δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με συνδεσιμότητα (WiFi, 3G) ούτε τις κατασκευαστικές αστοχίες που αναφέρουν κάποιοι (τρίξιμο της οθόνης κλπ). Το Internet λειτουργεί πολύ -αλλά πάρα πολύ- γρήγορα, ακόμα και στα ίδια δίκτυα με το τεσσάρι μου.
Η νέα οθόνη ειναι super. Γενικώς δεν μου κακοφαίνεται το aspect ratio 16:9 όπως φοβόμουν, ίσα ίσα που τώρα κοιτώντας το τεσσάρι μου έχω την εντύπωση ότι η οθόνη ειναι μικρή και υπερβολικά τετράγωνη. Το νέο μέγεθος της οθόνης δεν αξιοποιείται ακόμη πλήρως λόγω και της πρόχειρης αναβάθμισης των stock εφαρμογών (που δεν προστέθηκε κάποια νέα λειτουργικότητα) και της μη αναβάθμισης προς το παρόν σημαντικών εφαρμογών όπως what's app και YouTube. Ωστόσο, η πιο σημαντική αλλαγή στην οθόνη κατά τη γνώμη μου είναι το color saturation, το οποίο έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά, δίνοντας έναν άψογο συνδυασμό του χρώματος των AMOLED (χωρίς over saturation) και της ευρείας γωνίας θέασης των IPS.
Τα ακουστικά είναι καλύτερης ποιότητας από τα παλιά. Δεν κάθονται βέβαια και πάλι τελείως ασφαλώς στα αυτιά, αλλά ο ήχος και το μπάσο τα καθιστούν κατα τη γνώμη μου καλή αγορά ακόμη και για τους κατόχους παλαιότερων συσκευών και iPads.
Η ποιότητα των υλικών για τις λίγες ώρες που τα αισθάνθηκα πριν βάλω τα προστατευτικά μου φάνηκε πολύ. Αλλά το γεγονός ότι ειναι εξευτελιστικά ελαφρύ σε συνδυασμό με το βάψιμο του πλαισίου, το έχει κάνει να φαίνεται πιο πολυτελές στο μάτι, αλλά πιο ψεύτικο και ευπαθές στο χέρι.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι το τηλέφωνο από hardware πλευράς ειναι μπόμπα, αλλά η ανανέωση στο software ειναι επιτακτική όπως έχω γράψει πολλές φορές. Θα ήθελα να ευχηθώ όλοι σύντομα να έχετε τα δικά σας και να είστε τόσο ευχαριστημένοι όσο εγώ, και κυρίως να έχουμε όλοι μια δουλειά που να μας επιτρέπει να το πάρουμε χωρίς στεναχώρια.
Σας χαιρετώ για να προλάβω και την πτήση μου!