Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 39 ψήφοι

Μετάβαση από iOS σε Android

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
14208 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#12091   valsamis

valsamis

iPH Elite Poster

• 2.579 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 01/07/2014 - 14:58

0 διεργασιες . Τι αλλο θες .. Αυτο που τρεχει απο το dropbox ειναι service..  Στο android (τραμαρα τους) υπαρχουν και services 

εγω βαρεθηκα να ασχολουμε, παω να δω τηλ...  δεν ξερω τι αλλο να κανω

IOS Developer & Instructor    www.valsamis.me

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#12092   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2.334 μηνύματα
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:ntnskrds

Δημοσίευση 01/07/2014 - 15:00

εγω βαρεθηκα να ασχολουμε, παω να δω τηλ...  δεν ξερω τι αλλο να κανω

Οταν βλεπω εσενα και τον Στεφανο να τρωγεσται μια φραση μου ερχεται στο μυαλο. Απο μια δαιφημιση που ελεγε 'Προσοχη ! Μια σπιθα αρκει να φερει την καταστροφη'  :)

#12093   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • GameCenter:stefano_d23

Δημοσίευση 01/07/2014 - 15:00

0 διεργασιες . Τι αλλο θες .. Αυτο που τρεχει απο το dropbox ειναι service.. Στο android (τραμαρα τους) υπαρχουν και services

Φυσικα 0 διεργασιες, αφου δεν τρεχει κατι.. τωρα που ανεβασα ενα αρχειο επανω, εισαι ενταξει? Αν εκτελουσε κ διεργασιες απο μονο του τοτε στανταρ θα ηταν αυτο το λειτουργικο που θες να πιστευεις οτι ειναι....

Συνημμένο αρχείο  uploadfromtaptalk1404219621940.jpg   142,45KB   29 λήψεις

#12094   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 01/07/2014 - 15:02

Οταν βλεπω εσενα και τον Στεφανο να τρωγεσται μια φραση μου ερχεται στο μυαλο. Απο μια δαιφημιση που ελεγε 'Προσοχη ! Μια σπιθα αρκει να φερει την καταστροφη' :)

Μου αρεσει να τον πειραζω.. αφου δεν εχει ιδεα απο android ο ανθρωπος.. φαινεται ξεκαθαρα.. μου εκανε την ερωτηση που εχουν κανει πριν 3 χρονια ολοι οι ασχετοι του φορουμ.. και δεν τον εχω για ασχετο, τουλαχιστον δεν μου εχει δειξει κατι τετοιο.. απλα δεν ειναι κακο να λεμε οτι δεν γνωριζουμε μια συγκεκριμενη πλατφορμα.. ουτε εγω γνωριζω απο ios under the hood.. με το ζορι να στο παιξω εξυπνος? Δεν γινεται ρε ανθρωπε...

#12095   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 01/07/2014 - 15:05

χμμμ οκ, εγω ειμαι ο ασχετος! οταν φτιαξεις μια εφαρμογη και στην κανει kill τρεχα μετα στα forum και γραψε αυτο που μου λες

οsο για τον launcher..
http://android.stack...om-being-killed
http://forum.xda-dev...d.php?t=1635392
http://stackoverflow...eing-kill-by-os

I am working on a project of 3rd-party Android Launcher. I find it being killed often by OS when running in background, even it is the default Launcher.

Δηλαδη δεν φταιει ο προγραμματιστης εδω, αλλα το android.. εμενα ο nova launcher γιατι δεν μου εχει κρασαρει ποτε ουτε στο ταπεινο s3 με το 1gb ram που οντως ειναι λιγο για το android? Εχω αλλο λειτουργικο εγω μαλλον...

#12096   atari4

atari4

iPH Hero

• 5.327 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:YNWA

Δημοσίευση 01/07/2014 - 15:30

Μου αρεσει να τον πειραζω.. αφου δεν εχει ιδεα απο android ο ανθρωπος.. φαινεται ξεκαθαρα.. μου εκανε την ερωτηση που εχουν κανει πριν 3 χρονια ολοι οι ασχετοι του φορουμ.. και δεν τον εχω για ασχετο, τουλαχιστον δεν μου εχει δειξει κατι τετοιο.. απλα δεν ειναι κακο να λεμε οτι δεν γνωριζουμε μια συγκεκριμενη πλατφορμα.. ουτε εγω γνωριζω απο ios under the hood.. με το ζορι να στο παιξω εξυπνος? Δεν γινεται ρε ανθρωπε...

Δε ξερει οτι ταβαλε με τον ανθρωπο που φλασαρει στα φαναρια, με τον ανθρωπο που θα βγει για καφε και αν γουσταρει ενα ringtone ενος φιλου του θα το τσιμπήσει επιτόπου ! :P :P

You'll Never Walk Alone

#12097   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 01/07/2014 - 15:30

Δε ξερει οτι ταβαλε με τον ανθρωπο που φλασαρει στα φαναρια, με τον ανθρωπο που θα βγει για καφε και αν γουσταρει ενα ringtone ενος φιλου του θα το τσιμπήσει επιτόπου ! :P :P

Ε μα, πες τα εσυ να μην τα λεω εγω

#12098   valsamis

valsamis

iPH Elite Poster

• 2.579 μηνύματα

Δημοσίευση 01/07/2014 - 16:10

επιδη δεν εχω ιδεα... ας μας πει η ιδια η γοογλε που εχει ιδεα? εχει ετσι? πιστευω μην μας πεις οτι ξερεις καλυτερα...

https://developer.an...nd-threads.html

το documentation της google

Process lifecycle

The Android system tries to maintain an application process for as long as possible, but eventually needs to remove old processes to reclaim memory for new or more important processes. To determine which processes to keep and which to kill, the system places each process into an "importance hierarchy" based on the components running in the process and the state of those components. Processes with the lowest importance are eliminated first, then those with the next lowest importance, and so on, as necessary to recover system resources.

1. Background process

A process holding an activity that's not currently visible to the user (the activity's onStop() method has been called). These processes have no direct impact on the user experience, and the system can kill them at any time to reclaim memory for a foreground, visible, or service process. Usually there are many background processes running, so they are kept in an LRU (least recently used) list to ensure that the process with the activity that was most recently seen by the user is the last to be killed. If an activity implements its lifecycle methods correctly, and saves its current state, killing its process will not have a visible effect on the user experience, because when the user navigates back to the activity, the activity restores all of its visible state. See the Activities document for information about saving and restoring state.

το ανδροιδ kανει kill τις εφαρμογες απο μονο του.... αναλογα με το πως ειναι φτιαγμενο να τα κανει!

ειτε γιατι δεν εχει μεινει μνημη στο συστημα ειτε επιδη θελει να δεσμευσει μνημη για μια νεα foreground εφαρμογη!

#12099   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 01/07/2014 - 16:20

επιδη δεν εχω ιδεα... ας μας πει η ιδια η γοογλε που εχει ιδεα? εχει ετσι? πιστευω μην μας πεις οτι ξερεις καλυτερα...

https://developer.an...nd-threads.html

το documentation της google
Process lifecycle
The Android system tries to maintain an application process for as long as possible, but eventually needs to remove old processes to reclaim memory for new or more important processes. To determine which processes to keep and which to kill, the system places each process into an "importance hierarchy" based on the components running in the process and the state of those components. Processes with the lowest importance are eliminated first, then those with the next lowest importance, and so on, as necessary to recover system resources.

• Background process
    A process holding an activity that's not currently visible to the user (the activity's onStop() method has been called). These processes have no direct impact on the user experience, and the system can kill them at any time to reclaim memory for a foreground, visible, or service process. Usually there are many background processes running, so they are kept in an LRU (least recently used) list to ensure that the process with the activity that was most recently seen by the user is the last to be killed. If an activity implements its lifecycle methods correctly, and saves its current state, killing its process will not have a visible effect on the user experience, because when the user navigates back to the activity, the activity restores all of its visible state. See the Activities document for information about saving and restoring state.
το ανδροιδ kανει kill τις εφαρμογες απο μονο του.... αναλογα με το πως ειναι φτιαγμενο να τα κανει!
ειτε γιατι δεν εχει μεινει μνημη στο συστημα ειτε επιδη θελει να δεσμευσει μνημη για μια νεα foreground εφαρμογη!

Τι διαφορα εχει αυτο που μου δειχνεις με αυτο που σου ειπα? Κανει kill ΟΤΑΝ δεν υπαρχει επαρκης χωρος μνημης για νεες foreground εφαρμογες που εχει ανοιξει ο χρηστης... και παλι τις εφαρμογες τις χωριζει σε κατηγοριες.. το παραδειγμα που σου εδωσα με τον launcher που ειναι visible app ανα πασα στιγμη ας πουμε... ναι, αν ξεμεινει απο μνημη θα μου κλεισει καποια background services, σε μεγιστη πλειοψηφια services που εχει ανοιξει μονο του το συστημα, γιατι οπως ξερεις αυτη ειναι η αρχη λειτουργιας του android, προσπαθει να καταναλωσει οσο περισσοτερη μνημη μπορει επειδη free ram is wasted ram για την λογικη του συστηματος.. αλλα οταν σου δειχνω στο screenshot οτι εχω 1.1gb free ram, υπαρχει περιπτωση να μου πειραξει καποια εφαρμογη? Σε καμια περιπτωση.. διαφορα services του λειτουργικου που ανοιγει μονο του μπορει να τα κλεισει ανα πασα στιγμη, αλλα δεν εχουν αντικτυπο στην δικη μου χρηση, γιατι οι εφαρμογες που εχω να τρεχουν απο πισω θα παραμεινουν οπως ειναι και θα εκτελουν background services... ειδες να ειπα κατι διαφορετικο? Τοτε ισως το αντιληφθηκες λαθος εσυ ή δεν το εξηγησα εγω σωστα..

Τελευταία επεξεργασία από: stefano23, 01/07/2014 - 16:21

#12100   valsamis

valsamis

iPH Elite Poster

• 2.579 μηνύματα

Δημοσίευση 01/07/2014 - 16:27

Τι διαφορα εχει αυτο που μου δειχνεις με αυτο που σου ειπα? Κανει kill ΟΤΑΝ δεν υπαρχει επαρκης χωρος μνημης για νεες foreground εφαρμογες που εχει ανοιξει ο χρηστης... και παλι τις εφαρμογες τις χωριζει σε κατηγοριες.. το παραδειγμα που σου εδωσα με τον launcher που ειναι visible app ανα πασα στιγμη ας πουμε... ναι, αν ξεμεινει απο μνημη θα μου κλεισει καποια background services, σε μεγιστη πλειοψηφια services που εχει ανοιξει μονο του το συστημα, γιατι οπως ξερεις αυτη ειναι η αρχη λειτουργιας του android, προσπαθει να καταναλωσει οσο περισσοτερη μνημη μπορει επειδη free ram is wasted ram για την λογικη του συστηματος.. αλλα οταν σου δειχνω στο screenshot οτι εχω 1.1gb free ram, υπαρχει περιπτωση να μου πειραξει καποια εφαρμογη? Σε καμια περιπτωση.. διαφορα services του λειτουργικου που ανοιγει μονο του μπορει να τα κλεισει ανα πασα στιγμη, αλλα δεν εχουν αντικτυπο στην δικη μου χρηση, γιατι οι εφαρμογες που εχω να τρεχουν απο πισω θα παραμεινουν οπως ειναι και θα εκτελουν background services... ειδες να ειπα κατι διαφορετικο? Τοτε ισως το αντιληφθηκες λαθος εσυ ή δεν το εξηγησα εγω σωστα..

το ξερω το ανδροιδ, μπορει να μην εχω προγραμματισει αλλα εχω διαβασει αρκετα πραγματα, ενοειτε πως αν εχεις μνημη δεν θα στα κλεισει, δεν υπαρχει λογος αλλωστε ετσι οπως δουλευει το ανδροιδ.

βεβαια μετα απο πολυ ωρα (καπου το ειχα διαβασει) κλεινει τις εφαρμογες που εχουν τοποθετηθει ως πιο απλες! γιαυτο σου ειπα οτι μετα απο πολυ ωρα θα στην κλεισε, εσυ μαλιστα μπορει να μην το καταλαβεις καν! δεν σημαινει οτι θα στην κλεισει απο το multitasking window αλλα θα σταματησει ολλα τα thread processes που στελνει, μπορει να την κρατησει σε freeze mode ωστε αργοτερα αν δεν χρειαστει να την κλεισει τελειος να την ενεργοποιηση ξανα! εσυ οταν την ανοιξεις δεν θα καταλαβεις κατι!

και τωρα για να σε πειραξω λιγο πριν απο την 4 (αν θυμαμαι καλα) το ανδροιδ δεν ειχε τους παραπανω τροποθς και απλα εκανε kill οτι εφαρμογη εβρισκε!!!! και εκλεψε το συστημα της κακια αππλε και το ενσοματωσε!

γιατι τα περισσοτερα απο αυτα τα κανει το ios απο την αρχη! χεχε

#12101   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 01/07/2014 - 16:28

το ξερω το ανδροιδ, μπορει να μην εχω προγραμματισει αλλα εχω διαβασει αρκετα πραγματα, ενοειτε πως αν εχεις μνημη δεν θα στα κλεισει, δεν υπαρχει λογος αλλωστε ετσι οπως δουλευει το ανδροιδ.
βεβαια μετα απο πολυ ωρα (καπου το ειχα διαβασει) κλεινει τις εφαρμογες που εχουν τοποθετηθει ως πιο απλες! γιαυτο σου ειπα οτι μετα απο πολυ ωρα θα στην κλεισε, εσυ μαλιστα μπορει να μην το καταλαβεις καν! δεν σημαινει οτι θα στην κλεισει απο το multitasking window αλλα θα σταματησει ολλα τα thread processes που στελνει, μπορει να την κρατησει σε freeze mode ωστε αργοτερα αν δεν χρειαστει να την κλεισει τελειος να την ενεργοποιηση ξανα! εσυ οταν την ανοιξεις δεν θα καταλαβεις κατι!

και τωρα για να σε πειραξω λιγο πριν απο την 4 (αν θυμαμαι καλα) το ανδροιδ δεν ειχε τους παραπανω τροποθς και απλα εκανε kill οτι εφαρμογη εβρισκε!!!! και εκλεψε το συστημα της κακια αππλε και το ενσοματωσε!

γιατι τα περισσοτερα απο αυτα τα κανει το ios απο την αρχη! χεχε

Εγω ξεκινησα το android απο την ice cream (4) αρα δεν μπορω να σου απαντησω... χαχααχαχααχαχαχαα

Αυτο με το freeze παιζει οντως, απλα εγω τι σου λεω.. η δικη μου εμπειρια χρησης θα παραμεινει ανεπαφη.. θα εναλασσω εφαρμογες πιο γρηγορα απο οτι στο ios που θα τρως reload τις εφαρμογες.. αυτο λεω.. τωρα το τι κανει under the hood ας μεινει πονοκεφαλος για τους developers, δεν με αφορα προσωπικα

Τελευταία επεξεργασία από: stefano23, 01/07/2014 - 16:30

#12102   iAthanasios

iAthanasios

iPH Addict

• 835 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini Retina
  • GameCenter:AthanasiosPap

Δημοσίευση 01/07/2014 - 17:15

Εγω ξεκινησα το android απο την ice cream (4) αρα δεν μπορω να σου απαντησω... χαχααχαχααχαχαχαα
Αυτο με το freeze παιζει οντως, απλα εγω τι σου λεω.. η δικη μου εμπειρια χρησης θα παραμεινει ανεπαφη.. θα εναλασσω εφαρμογες πιο γρηγορα απο οτι στο ios που θα τρως reload τις εφαρμογες.. αυτο λεω.. τωρα το τι κανει under the hood ας μεινει πονοκεφαλος για τους developers, δεν με αφορα προσωπικα

Απ´όσο ξέρω, στο iOS τα background services είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να μαθαίνει μετά από καιρό ποτέ και που χρησιμοποιείς ποια εφαρμογή. Αρκεί να μην είσαι ψυχαναγκαστικός και να αφήνεις location services, data, Bluetooth (για την εξέλιξη της iBeacon πλατφόρμας) ΑΝΟΙΧΤΑ, όπως επίσης και να μην κλείνεις τις εφαρμογές. Αφήνεις το σύστημα να τις παγώνει, να τις κλείνει, να τρέχουν στο παρασκήνιο συγκεκριμένες λειτρουγίες σύμφωνα με το προσωπικό προφίλ της καθημερινότητάς σου. Εμένα αυτό μου δείχνει ότι ένα λειτουργικό είμαι Smart!

#12103   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 01/07/2014 - 17:29

Απ´όσο ξέρω, στο iOS τα background services είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να μαθαίνει μετά από καιρό ποτέ και που χρησιμοποιείς ποια εφαρμογή. Αρκεί να μην είσαι ψυχαναγκαστικός και να αφήνεις location services, data, Bluetooth (για την εξέλιξη της iBeacon πλατφόρμας) ΑΝΟΙΧΤΑ, όπως επίσης και να μην κλείνεις τις εφαρμογές. Αφήνεις το σύστημα να τις παγώνει, να τις κλείνει, να τρέχουν στο παρασκήνιο συγκεκριμένες λειτρουγίες σύμφωνα με το προσωπικό προφίλ της καθημερινότητάς σου. Εμένα αυτό μου δείχνει ότι ένα λειτουργικό είμαι Smart!

Η τεχνολογια ibeacon μπορει να εφαρμοστει και στο android.. οσων αφορα το αλλο που λες, απο την στιγμη που αφηνεις τις εφαρμογες ανοιχτες και δεν τις κλεινεις, μου φαινεται φυσιολογικο.. οταν εκτελουνται πολλα background services απο διαφορες εφαρμογες στο παρασκηνιο που σημαινει οτι τις χρησιμοποιεις συχνα, δεν προκειται να στις διακοψει το συστημα.. θα διακοψει less used apps, δηλαδη εφαρμογες που ειναι πιο πολλες ωρες στο παρασκηνιο και δεν εχουν εκτελεσθει διεργασιες απο τον χρηστη.. αρα λεμε το ιδιο πραγμα, ασχετα το πως το παρουσιαζει η apple στο κοινο

#12104   giorgos_rou

giorgos_rou

iPH Contributor

• 1.402 μηνύματα

Δημοσίευση 01/07/2014 - 17:52

Θα εκφράσω τη γνώμη μου έχοντας κάνει μετάβαση.

Είχα για περίπου 5 χρόνια iPhone, ενίοτε έκανα μικρές αλλαγές σε άλλες πλατφόρμες οι οποίες στην καλύτερη διήρκεσαν 5 μήνες και αυτό πάντα με iPod touch στο χέρι. Και δε σκεφτόμουν να αλλάξω γιατί είναι πάρα πολύ βολικό να έχεις όλο σου το κινητό οργανωμένο για πολλά χρόνια με τον ίδιο τρόπο. Φέτος βαρέθηκα αισχρά μετά το 5C και αφού έφαγα και απογοήτευση με τέτοια ποιότητα πήγα στο S4.

Δε το πιστεύω αλλά με έχει ικανοποιήσει πλήρως και η επόμενή μου συσκευή μπορεί κι αυτή να μην είναι iOS. Στην αρχή ξενίστηκα λίγο είναι η αλήθεια, αλλά πλέον επειδή το ζω καθημερινά το έχω λατρέψει και με διευκολύνει απίστευτα. Πίστευα θα μου λείψει το iOS αλλά αυτή τη στιγμή δε μου λείπει καθόλου. Χωρίς να λέω ότι είναι χάλια λειτουργικό, το κάθε άλλο... Το εκτιμάς μόνο αν αλλάξεις πλατφόρμα, όπως και το Android θα το εκτιμήσεις χρησιμοποιώντας iOS.

Στην παρούση το Android με καλύπτει πλήρως και όπως προείπα, μάλλον και η επόμενή μου συσκευή θα είναι του είδους. Δεν αποκλείω να μεταπηδήσω πάλι στο iOS πλοίο, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμένα προσωπικά σαν λειτουργικό το ανδροειδές είναι κάτι όμορφο, γρήγορο και καινοτόμο.

#12105   nickolaou

nickolaou

iPH Contributor

• 1.100 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 01/07/2014 - 17:55

Αντι να αναλύετε υπερβολικά κάποια θεματα μπορείτε να αναφέρετε συγκριτικά πράγματα που εχουν μεγαλυτερη σημασία. Το android υποστηριζει external memory, flash player, live streaming,αναφορα παράδοσης κτλπ. Το ios υποστηρίζει σταθερότητα, ασφάλεια, σταθερότητα κτλπ. Αναφερετε θέματα που θα βοηθήσουν μελλοντικούς αγοράστες γιατι είναι ενα τεχνολογικο φόρουμ που το διαβάζουν διάφοροι χρήστες..

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 63

0 μέλη, 62 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες