Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 39 ψήφοι

Μετάβαση από iOS σε Android

• Please log in to reply
14208 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#13216   puzzle

puzzle

iPH Addict

• 701 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 01/01/2015 - 22:42

Μέσα στη τριάδα στο myphone είναι και το plus one μιας και αποτελεί μια καταπληκτικη vfm πρόταση..

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#13217   jig

jig

iPH Elite Poster

• 2,015 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 01/01/2015 - 23:18

Noμίζω ότι όταν έχεις iPhone η οποιαδήποτε android συσκευή είναι vfm

ⓜⓘⓚⓔ   ✈︎  Everything you can imagine is real [P²]

#13218   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • GameCenter:stefano_d23

Δημοσίευση 02/01/2015 - 09:16

Εγω θα ελεγα οτι στο android κομματι το note4 ειναι αρχηγος.. Εχει το καλυτερο hardware απο ολα. Μπορει να μην ρολαρει σαν Μ8 ή nexus αλλα και παλι οι τυποι κατι κανουν σωστα, γιατι αυτα που προανεφερα τα εχει για πρωινο οταν ειναι για browsing, ανοιγμα απαιτητικων εφαρμογων και gaming.. Η sammy εχει παρα πολυ καλα apk για καμερα και browser και η θερμοαγωγιμοτητα των υλικων της ειναι ενα κλικ πιο πανω απο τους αλλους.. Το μονο μειονεκτημα της συσκευης ειναι οτι ειναι υπερφορτωμενο το ui, αν μπορουσε να ρολαρει σαν nexus και ελειπε αυτο το ρημαδι το knox δεν νομιζω να υπηρχε ανθρωπος που να σκεφτει αλλη συσκευη περαν του Note4

Τελευταία επεξεργασία από: stefano23, 02/01/2015 - 09:17.

#13219   bouss

bouss

iPH newbie

• 0 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 02/01/2015 - 11:53

Εγω θα ελεγα οτι στο android κομματι το note4 ειναι αρχηγος.. Εχει το καλυτερο hardware απο ολα. Μπορει να μην ρολαρει σαν Μ8 ή nexus αλλα και παλι οι τυποι κατι κανουν σωστα, γιατι αυτα που προανεφερα τα εχει για πρωινο οταν ειναι για browsing, ανοιγμα απαιτητικων εφαρμογων και gaming.. Η sammy εχει παρα πολυ καλα apk για καμερα και browser και η θερμοαγωγιμοτητα των υλικων της ειναι ενα κλικ πιο πανω απο τους αλλους.. Το μονο μειονεκτημα της συσκευης ειναι οτι ειναι υπερφορτωμενο το ui, αν μπορουσε να ρολαρει σαν nexus και ελειπε αυτο το ρημαδι το knox δεν νομιζω να υπηρχε ανθρωπος που να σκεφτει αλλη συσκευη περαν του Note4

Το κάνουν τόσο σωστά που μόνος σου λες ότι κινητό με καλύτερο επεξεργαστή πηγαίνει χειρότερα από παλιότερες συσκευές. Φαντάσου δηλαδή να πήγαινε χειρότερα και στις εφαρμογές τρίτων σε σχέση με παλιότερες συσκευές. Αυτό θα σήμαινε ότι το σκουπιδαριό της Samsung θα έβαζε χέρι ακόμα και στον dalvik.

#13220   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2015 - 11:58

Το κάνουν τόσο σωστά που μόνος σου λες ότι κινητό με καλύτερο επεξεργαστή πηγαίνει χειρότερα από παλιότερες συσκευές. Φαντάσου δηλαδή να πήγαινε χειρότερα και στις εφαρμογές τρίτων σε σχέση με παλιότερες συσκευές. Αυτό θα σήμαινε ότι το σκουπιδαριό της Samsung θα έβαζε χέρι ακόμα και στον dalvik.

Τι πηγαινει; Χειροτερα; Αυτο καταλαβες; Εχεις δοκιμασει note4 με exynos? απο τον sd801 του Μ8 ειναι ετη φωτος μπροστα, arm v8 με cortex A57 και α53, 20nm αν γνωριζεις τι σημαινουν αυτα.. Τουλαχιστον παει αξιοπρεπεστατα με αυτα που εχει πανω η συσκευη.. Ξερω οτι σου θιξαμε την αγαπημενη σου εταιρια αλλα ξεπερασε το, παντα η σειρα note θα ειναι πιο πανω απο τους αλλους... Ενα ρολαρισμα εχεις μονο στο Μ8 και ενα ωραιο design με ποιοτικα υλικα (μερος της δεκαετης συμφωνιας με την Apple αλλιως ακομα σπιρτοκουτα θα εβγαζαν για κινητα)τιποτα αλλο.. Κι οπως ειπα κ πριν, σε browsing και gaming δεν το πιανεις το note ουτε στα ονειρα σου..

Τελευταία επεξεργασία από: stefano23, 02/01/2015 - 12:00.

#13221   bouss

bouss

iPH newbie

• 0 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2015 - 12:18

Τι πηγαινει; Χειροτερα; Αυτο καταλαβες; Εχεις δοκιμασει note4 με exynos? απο τον sd801 του Μ8 ειναι ετη φωτος μπροστα, arm v8 με cortex A57 και α53, 20nm αν γνωριζεις τι σημαινουν αυτα.. Τουλαχιστον παει αξιοπρεπεστατα με αυτα που εχει πανω η συσκευη.. Ξερω οτι σου θιξαμε την αγαπημενη σου εταιρια αλλα ξεπερασε το, παντα η σειρα note θα ειναι πιο πανω απο τους αλλους... Ενα ρολαρισμα εχεις μονο στο Μ8 και ενα ωραιο design με ποιοτικα υλικα (μερος της δεκαετης συμφωνιας με την Apple αλλιως ακομα σπιρτοκουτα θα εβγαζαν για κινητα)τιποτα αλλο.. Κι οπως ειπα κ πριν, σε browsing και gaming δεν το πιανεις το note ουτε στα ονειρα σου..

Όχι δεν ξέρω τι σημαίνουν. Καλά που είστε κι εσείς και μαθαίνουμε πράγματα.
Το ρολάρισμα που τόσο στην πλάκα παίρνεις, η καθυστέρηση στις εφαρμογές που φτιάχνει η ίδια η εταιρία για τον εαυτό της (κάτι dialer, κάτι γκαλερί φωτογραφιών...), το "άμα την ανοίξεις μια φορά μετά ανοίγει αμέσως", η ανάγκη για greenify τουλάχιστον έως και το S4, τα redraw που ακόμα υπάρχουν και η πάντα χειρότερη λειτουργία σε ίδιο hardware είναι δείγματα της ανωτερότητας της Samsung.
Και είναι αστείο να αδιαφορεί για το software και να αραδιάζει κωδικούς και ονόματα πυρήνων κάποιος που πρόσφατα το γύρισε σε iPhone.
Και στο τέλος τέλος... Τι με νοιάζει αν έχει a53 η a8000 όταν το τελικό αποτέλεσμα είναι κατώτερο;

Τελευταία επεξεργασία από: bouss, 02/01/2015 - 12:26.

#13222   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2015 - 12:24

Όχι δεν ξέρω τι σημαίνουν. Καλά που είστε κι εσείς και μαθαίνουμε πράγματα.
Το ρολάρισμα που τόσο στην πλάκα παίρνεις, η καθυστέρηση στις εφαρμογές που φτιάχνει η ίδια η εταιρία για τον εαυτό της (κάτι dialer, κάτι γκαλερί φωτογραφιών...), η ανάγκη για greenify τουλάχιστον έως και το S4, τα redraw που ακόμα υπάρχουν και η πάντα χειρότερη λειτουργία σε ίδιο hardware είναι δείγματα της ανωτερότητας της Samsung.
Και είναι αστείο να αδιαφορεί για το software και να αραδιάζει κωδικούς και ονόματα πυρήνων κάποιος που πρόσφατα το γύρισε σε iPhone.
Και στο τέλος τέλος... Τι με νοιάζει αν έχει a53 η a8000 όταν το τελικό αποτέλεσμα είναι κατώτερο;

Στο note3 φιλε μου δεν ηξερα τι σημαινει greenify και εβγαζα 7ωρα οθονη για πλακα.. Ειχα 12 βαρια games με obb μεσα και το ελιωνα και εκεινο δεν γονατιζε ποτε.. Αν εσυ διαλεγεις συσκευη για να ανοιξεις 2δεκατα πιο γρηγορα τον dialer καπου το χανεις.. Δεν προσπαθω να μειωσω το Μ8, εννοειται οτι ειναι σφαιρα η συσκευη, αλλα μεχρι εκει.. Δεν θα με κοροιδεψει εμενα η htc με τον μαρκετινιστικο ορο ultrapixel στην καμερα, οι φωτογραφιες που τραβαει ειναι πολυ πισω σε σχεση με τον ανταγωνισμο.. Επισης για να κανεις root πληρωνεις το sunshine για να μπορεις να το επαναφερεις μετα.. Αυτα ειναι τραγικα πραγματα, οπως και ο knox φυσικα, δεν αντιλεγω.. Ωραιο ειναι να εχεις μια συσκευη με ελαφρυ λειτουργικο και να πηγαινει σφαιρα, αρκει να μπορεις να την υποστηριξεις και σε αλλους παραγοντες ομως, αλλιως παιρνουμε ολοι ενα nexus 5 και ειμαστε ευτυχισμενοι.. Εγω το γυρισα σε iphone γιατι 3η συνεχομενη χρονια δεν ειχα σκοπο να τα κουμπησω παλι σε σειρα note και δεν με καλυψε φετος καμια android συσκευη. Και οι ονομασιες που σου ανεφερα παιζουν μπαλα στην Apple απο περυσι

#13223   magnet

magnet

iPH User

• 108 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2015 - 12:32

Δεν μπορει να γινει συγκριση αναμεσα σε i phone 6+ και note 4 μια και ειναι εντελως διαφορετικα..παρολα ταυτα εγώ θα παρομοιαζα το note 4 και το 6+ σαν δύο αθλήματα. .. το ένα είναι το ποδόσφαιρο (note 4) ο βασιλιάς των σπορ και το άλλο είναι το tennis (6+) με όλη την χλιδή και συγκίνηση που περιλαμβάνει αυτό το άθλημα της ελιτ .. (όσοι ξέρουν και από τα 2 τα αθλήματα μπορούν να καταλάβουν τις διαφορές και το που κατατάσσεται το καθενα,όπως και ότι δεν μπορούν τα συγκριθούν αυτά τα 2 κορυφαία αθληματα)

Επίσης καλύτερο κινητό είναι αυτό που την συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου έχει κάποιος ένα κινητό καλύπτει όλες τις ανάγκες του στο έπακρο ανεξάρτητου τιμής και μεγέθους. ..

Εγώ πλέον κάτοχος i phone για 7 χρόνια σερί. .. περίμενα πως και πως τα νέα i phone τα οποία με απογοήτευσαν. . (Και δεν μιλάω για σχεδιασμό γιατί εκεί είναι κορυφη) οπότε το γύρισα λίγο στο ποδόσφαιρο έτσι για αλλαγή μέχρι να ξανάρθω κάποια στιγμή στο tennis Club. ..😎😎😎

Edit

Ήθελα επίσης να ρωτήσω όλους αυτούς (ανεξαρτήτου μάρκας κινητου) που μας έχουν τρελάνει με το θέμα lag , τι κάνουν με το lag που έχει το ανσασερ... περιμένουν να πάει σε αυτους ή ανεβαίνουν με τα πόδια μια που βιάζονται τόσο πολύ σε όλα. ..

Σαφώς και δεν περιμένω απάντηση. .😂😂😂

Τελευταία επεξεργασία από: magnet, 02/01/2015 - 12:39.

#13224   gesvts

gesvts

iPH Contributor

• 1,046 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 02/01/2015 - 12:33

Για πείτε ρε παιδιά. Note 4 vs 6 plus. Αξίζουν τα 250 ευρώ, σε τιμές σκρουτζ, για το 64ρι plus?σκέφτομαι για αλλαγή και δεν ξέρω τι να πάρω. Για την μπαταρία ξέρω πως υπερτερεί πολύ το plus. Αλλά πράγματα που έχουν δει οι χρήστες και δεν μπορώ να ξέρω εγώ, που δεν έχω καμία από τις δύο συσκευές, θέλω να μάθω.

#13225   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2015 - 12:46

Για πείτε ρε παιδιά. Note 4 vs 6 plus. Αξίζουν τα 250 ευρώ, σε τιμές σκρουτζ, για το 64ρι plus?σκέφτομαι για αλλαγή και δεν ξέρω τι να πάρω. Για την μπαταρία ξέρω πως υπερτερεί πολύ το plus. Αλλά πράγματα που έχουν δει οι χρήστες και δεν μπορώ να ξέρω εγώ, που δεν έχω καμία από τις δύο συσκευές, θέλω να μάθω.

Αναλογως τι θελεις.. Διαφορετικα λειτουργικα... Αν αποφασισεις για το note4 να επιλεξεις την εκδοση με τον exynos.. Κανει πολυ καλυτερη διαχειριση μπαταριας λογω αρχιτεκτονικης chipset... Το plus οντως σε αυτονομια δεν παιζεται, με εχει αφησει αφωνο... Και τα 2 ειναι πολυ καλες συσκευες, το θεμα ειναι τι καλυπτει εσενα σαν χρηστη το καθε λειτουργικο.. Περισσοτερη ελευθερια στο android, πολυ καλο hardware το note4, σταθεροτητα και ταχυτητα το ios, επισης καλο hardware και premium κατασκευη στο plus.. Να πω πως η καμερα παρ'ολο που ειναι 8mpx ειναι τελεια, και το λειτουργικο τρεχει αψογα ακομα και με 1gb ram... Φυσικα με το note4 θα εχεις καλυτερο multitasking και πενακι αν το χρειαζεσαι..

#13226   bouss

bouss

iPH newbie

• 0 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2015 - 12:48

Στο note3 φιλε μου δεν ηξερα τι σημαινει greenify και εβγαζα 7ωρα οθονη για πλακα.. Ειχα 12 βαρια games με obb μεσα και το ελιωνα και εκεινο δεν γονατιζε ποτε.. Αν εσυ διαλεγεις συσκευη για να ανοιξεις 2δεκατα πιο γρηγορα τον dialer καπου το χανεις.. Δεν προσπαθω να μειωσω το Μ8, εννοειται οτι ειναι σφαιρα η συσκευη, αλλα μεχρι εκει.. Δεν θα με κοροιδεψει εμενα η htc με τον μαρκετινιστικο ορο ultrapixel στην καμερα, οι φωτογραφιες που τραβαει ειναι πολυ πισω σε σχεση με τον ανταγωνισμο.. Επισης για να κανεις root πληρωνεις το sunshine για να μπορεις να το επαναφερεις μετα.. Αυτα ειναι τραγικα πραγματα, οπως και ο knox φυσικα, δεν αντιλεγω.. Ωραιο ειναι να εχεις μια συσκευη με ελαφρυ λειτουργικο και να πηγαινει σφαιρα, αρκει να μπορεις να την υποστηριξεις και σε αλλους παραγοντες ομως, αλλιως παιρνουμε ολοι ενα nexus 5 και ειμαστε ευτυχισμενοι.. Εγω το γυρισα σε iphone γιατι 3η συνεχομενη χρονια δεν ειχα σκοπο να τα κουμπησω παλι σε σειρα note και δεν με καλυψε φετος καμια android συσκευη. Και οι ονομασιες που σου ανεφερα παιζουν μπαλα στην Apple απο περυσι

Δε διαφωνούμε σε αυτό. Το τι κάνει καλύτερα το iPhone το ξέρουμε όλοι και φυσικά δε θα σου πω γιατί το προτίμησες. Είμαι ο τελευταίος που θα κρίνει επιλογές που στηρίζονται σε κάποια λογική. Απλά είναι γεγονός ότι το software της Samsung είναι για τα μπάζα και μαζί του παίρνει και την συνολική εμπειρία. Μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω (που τις περισσότερες φορές είναι και ελάχιστα εώς καθόλου χρήσιμο) αλλά πάσχει σε κάτι που στο iPhone αλλά και στα one είναι κανόνας. Την έννοια του απροβλημάτιστου. Όταν οι 9 στους 10 χρήστες (άνω του μέσου όρου - δηλαδή αυτοί που το ψάχνουν έστω και λίγο) πχ. του G3 ψάχνουν τρόπο για root, αλλαγή rom, σβήσιμο εφαρμογών, greenify, αλλαγή launcher και άλλα τέτοια δεν μπορούμε ούτε για ανωτερότητα να μιλάμε ούτε για απροβλημάτιστη λειτουργία. Και κακά τα ψέματα. Αν δεν χρειαστεί δεν ασχολείσαι με τίποτε από αυτά. Κι εγώ root και αλλαγές rom έκανα στα παλιότερα Android γιατί απλά δεν λειτουργούσαν σωστά.
Θέλεις να μιλήσουμε για τα αρνητικά της HTC; Να σου πω για την μπαταρία που δεν αλλάζει. Να σου πω για τον κάκιστο ποιοτικό έλεγχο του Μ7. Αλλά η φωτογραφική του δεν είναι μέσα σε αυτά. Όσο κακή μπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή του αλουμινίου έναντι του πλαστικού για τα πιθανά μειονεκτήματα σε σχέση με τα πλεονεκτήματα τόσο κακή είναι και η επιλογή της ultrapixel. Ήταν θέμα επιλογής και παραδοχών που κάνει ο κάθε κατασκευαστής στην προσπάθεια του να δώσει ένα προϊόν. Για περισσότερα θα πρέπει να δοκιμάσεις και τις δύο υλοποιήσεις και να δεις που κερδίζει και που χάνει η καθεμία σε ένα θέμα που δεν υπάρχει η σωστή απάντηση.
Εν κατακλείδι θα σου πω ότι μια είναι η μαγική λέξη. Απροβλημάτιστο. Να ασχολείσαι με μια συσκευή για αυτά που κάνει κι όχι για το πως τα κάνει και πως θα γίνει αυτό που έπρεπε να είναι.

#13227   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2015 - 12:54

Δε διαφωνούμε σε αυτό. Το τι κάνει καλύτερα το iPhone το ξέρουμε όλοι και φυσικά δε θα σου πω γιατί το προτίμησες. Είμαι ο τελευταίος που θα κρίνει επιλογές που στηρίζονται σε κάποια λογική. Απλά είναι γεγονός ότι το software της Samsung είναι για τα μπάζα και μαζί του παίρνει και την συνολική εμπειρία. Μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω (που τις περισσότερες φορές είναι και ελάχιστα εώς καθόλου χρήσιμο) αλλά πάσχει σε κάτι που στο iPhone αλλά και στα one είναι κανόνας. Την έννοια του απροβλημάτιστου. Όταν οι 9 στους 10 χρήστες (άνω του μέσου όρου - δηλαδή αυτοί που το ψάχνουν έστω και λίγο) πχ. του G3 ψάχνουν τρόπο για root, αλλαγή rom, σβήσιμο εφαρμογών, greenify, αλλαγή launcher και άλλα τέτοια δεν μπορούμε ούτε για ανωτερότητα να μιλάμε ούτε για απροβλημάτιστη λειτουργία. Και κακά τα ψέματα. Αν δεν χρειαστεί δεν ασχολείσαι με τίποτε από αυτά. Κι εγώ root και αλλαγές rom έκανα στα παλιότερα Android γιατί απλά δεν λειτουργούσαν σωστά.
Θέλεις να μιλήσουμε για τα αρνητικά της HTC; Να σου πω για την μπαταρία που δεν αλλάζει. Να σου πω για τον κάκιστο ποιοτικό έλεγχο του Μ7. Αλλά η φωτογραφική του δεν είναι μέσα σε αυτά. Όσο κακή μπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή του αλουμινίου έναντι του πλαστικού για τα πιθανά μειονεκτήματα σε σχέση με τα πλεονεκτήματα τόσο κακή είναι και η επιλογή της ultrapixel. Ήταν θέμα επιλογής και παραδοχών που κάνει ο κάθε κατασκευαστής στην προσπάθεια του να δώσει ένα προϊόν. Για περισσότερα θα πρέπει να δοκιμάσεις και τις δύο υλοποιήσεις και να δεις που κερδίζει και που χάνει η καθεμία σε ένα θέμα που δεν υπάρχει η σωστή απάντηση.
Εν κατακλείδι θα σου πω ότι μια είναι η μαγική λέξη. Απροβλημάτιστο. Να ασχολείσαι με μια συσκευή για αυτά που κάνει κι όχι για το πως τα κάνει και πως θα γίνει αυτό που έπρεπε να είναι.

Θα δεις οτι εχω δικιο για την καμερα οταν παρουσιαστει το καινουριο το lima αν δεν κανω λαθος, που θα φοραει συμβατικη καμερα.. Το ui της samsung εχει τα θεματακια του, δεν αντιλεγω, γι αυτο ειπα οτι αν μπορουσε να ρολαρει σαν Μ8 και nexus θα ηταν ευτυχια... Αλλα εχει αλλα καλα, οπως φανταστικο multitasking και διαφορες λειτουργιες.. Η αλλαγη launcher δεν αποτελει λυση αναγκης για μενα, εγω το βλεπω σαν μια διαδικασια αλλαγης, επειδη στο android μπορεις να εχεις πολλες επιλογες παντου... Για το g3 δεν θα αναφερθω καν, μονο η LG θα μπορουσε να κανει το τελευταιο μοντελο τους πιο αργο με μεγαλυτερη καταναλωση και πιο σκοτεινη οθονη απο τον προκατοχο του..

#13228   valsamis

valsamis

iPH Elite Poster

• 2,579 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 02/01/2015 - 13:21

Στέφανε πήρες iPhone και πέσαν οι ανδροιδακιδες να σε φάνε. Ρε πάρτε και εσείς Iphone να ξαναγίνεται φιλοι!

IOS Developer & Instructor    www.valsamis.me

#13229   bouss

bouss

iPH newbie

• 0 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2015 - 13:21

Θα δεις οτι εχω δικιο για την καμερα οταν παρουσιαστει το καινουριο το lima αν δεν κανω λαθος, που θα φοραει συμβατικη καμερα.. Το ui της samsung εχει τα θεματακια του, δεν αντιλεγω, γι αυτο ειπα οτι αν μπορουσε να ρολαρει σαν Μ8 και nexus θα ηταν ευτυχια... Αλλα εχει αλλα καλα, οπως φανταστικο multitasking και διαφορες λειτουργιες.. Η αλλαγη launcher δεν αποτελει λυση αναγκης για μενα, εγω το βλεπω σαν μια διαδικασια αλλαγης, επειδη στο android μπορεις να εχεις πολλες επιλογες παντου... Για το g3 δεν θα αναφερθω καν, μονο η LG θα μπορουσε να κανει το τελευταιο μοντελο τους πιο αργο με μεγαλυτερη καταναλωση και πιο σκοτεινη οθονη απο τον προκατοχο του..

Η αλλαγή της κάμερας που είναι σίγουρη δεν θα γίνει επειδή η ultrapixel είναι κατώτερη μιας συμβατικής. Το κατά πόσο είναι λάθος το αποδεικνύει η προτίμηση της Apple να επενδύσει σε μεγαλύτερα pixel στις καινούριες της συσκευές έναντι των περισσότερων. Και εξηγούμε. Σε φωτογραφικές χωρίς σοβαρούς φακούς, όπως των κινητών, όπου οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές (άμεση απόκριση, μικρό μέγεθος, όσο γίνεται καλύτερο αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις με ελάχιστο hardware λόγω μεγέθους, χρήση των φωτογραφιών από κινητό που 90% είναι είτε στη συσκευή ή σε κάποιο social media που θα καταστραφεί στην συμπίεση) η εμπειρία δείχνει ότι καλύτερα να έχεις μεγαλύτερα pixel παρά περισσότερα ώστε να καλύπτεις τις ελλείψεις που προκύπτουν σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο εκτός του τέλειου (καλός φωτισμός, σταθερό θέμα). Τα πλεονεκτήματα των μεγαλύτερων pixel είναι η ευκολία στα πιο σκοτεινά θέματα και η σωστότερη απεικόνιση παντού. Από την άλλη ειδικά τα μόλις 4 ΜΡ έδιναν την άνεση να παίξεις πιο εύκολα με τα μικρότερα αρχεία και να δώσεις κάποιες έξτρα λειτουργίες (πχ τα Zoe που επιτρέπουν να έχεις φωτογραφίες ακόμα κι αν δεν πρόλαβες να πατήσεις το κουμπί αφού η κάμερα τραβάει συνεχώς ακόμα και 1 δευτερόλεπτο πριν πατήσεις το κουμπί). Φυσικά έχει και τα μειονεκτήματα της όπως όλες οι υλοποιήσεις (λεπτομέρεια την ημέρα, κάψιμο φωτογραφιών στο πολύ φως).
Το θέμα είναι ότι τελικά θα φύγει από αυτό. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που θα γίνει αυτό. Το φάγαμε στη μάπα ήδη με την αλλαγή του υπέροχου launcher του sense 5 που ήταν δύσκολος για τον απλό κόσμο αφού δεν ήταν σαν όλους τους άλλους. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που μια καλή ιδέα θα πάει στα σκουπίδια για το κέρδος. Η Apple έχει τη δυναμική (και το κοινό που δε ρωτάει) να επενδύσει στην ιδέα των ultrapixel. Στο Android όμως αυτό δεν γίνεται. Bigger number is always better in Android.
Υ.Γ. Δε θα μπω καν στο θέμα του βίντεο και των HDR μικροφόνων που έχουν τα one. Είμαστε και σε ένα φόρουμ που δεν ξέρουν ακόμα τι είναι το στερεοφωνικό βίντεο...

Τελευταία επεξεργασία από: bouss, 02/01/2015 - 13:27.

#13230   valsamis

valsamis

iPH Elite Poster

• 2,579 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 02/01/2015 - 13:30

Η Apple έχει τη δυναμική (και το κοινό που δε ρωτάει) να επενδύσει στην ιδέα των ultrapixel. ...

ο χρήστης θέλει καλές φωτό. Όσο τις εχει δεν χρειάζεται να ρωτάει. Αν το iPhone δεν έβγαζε καλές φωτό τότε μπορεί να ρώταγε

Τελευταία επεξεργασία από: valsamis, 02/01/2015 - 13:31.

IOS Developer & Instructor    www.valsamis.me

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 30