Δημοσίευση 21/04/2015 - 12:41
Εγώ έχω ασχοληθεί χοντρά με τις συσκευές iOS από το 2G ως το 5, και με τζειλμπρεικ και τις έχω κάνει φύλλο και φτερό. Πριν ενάμιση χρόνο αποφάσισα να δοκιμάσω το αντροιντ για να μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος. Ξεκίνησα από ένα Galaxy S4 το οποίο ήταν εκνευριστικό γιατί το touchwiz έτρωγε σκαλώματα και στη συνέχεια δοκίμασα ένα NOTE3 μετά από δύο βδομάδες. Επειδή είμαι χρήστης που δεν μπορούσε ποτέ χωρίς τζειλμπρεικ και tweaks, θα σου πω τα εξής. Το iOS είναι, ένα λογισμικό το οποίο είναι ως επί το πλείστον εξαιρετικό, απλό στη χρήση, χωρίς βαβουρες και ειδικά επειδή είναι σχεδιασμένο μόνο για συγκεκριμένη συσκευή /συσκευές δένει με το hardware υπέροχα. Από την άλλη, είναι πολύ κρίμα για χρήστες που θέλουν τις δυνατότητες τις οποίες ΕΧΕΙ το λογισμικό, να μη μπορούν να έχουν πρόσβαση παρά μόνο με τζειλμπρεικ. Το αντροιντ το ερωτεύτηκα γιατί μου κάνει ακριβώς αυτά που θέλω, έχω ότι πρόγραμμα γουστάρω, εγκατάσταση απευθείας, από τορρεντς μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς, (quick compose/reply για μηνύματα, caller ID, ΘΕΙΚΑ πληκτρολόγια κλπ κλπ, από θέματα χρηστικοτητα και γρηγοράδα), και τρέχει απροβληματιστα χωρίς σκαλώματα (λόγω της Ραμ και του επεξεργαστή). Έχει πολλές σαβούρες από τη Σαμσουνγκ αλλά βρήκα τρόπους μαζεματος, είτε απεγκατασταση είτε με το να τις κλείσω να μη λειτουργούν η να μην τρέχουν και είναι μια χαρά. Από κει και πέρα, προσωπικά δεν το αλλάζω (σε κινητό γιατί το ιπαντ το αγαπάω και έχει αυτά που χρειάζομαι για τη δουλειά μου). Και δε θα το αλλάξω ποτέ αν δεν ελευθερωθουν κάποια πράγματα στο iOS τα οποία να μη θέλουν τζειλμπρεικ. Δε μου αρέσει το να δίνουν σε κάθε έκδοση με το σταγονόμετρο δυο τρία πράγματα τα οποία υπάρχουν με τζειλμπρεικ εδώ και, χρόνια και να κάνουμε Γουαου. Αυτά από εμένα.
Whatsapp doc?