γραψε μια εταιρια που θα μπορουσαμε να στραφουμε ολοι μας και να κανει αυτο που λες....δηλ να μας "συμφερει"
Αυτή τη στιγμή εξετάζω τη Samsung στο θέμα του smartphone. Αν τελικά συμφέρει overall δεν ξέρω να σου απαντήσω, το ψάχνω, αλλά είμαι λίγο προκατειλημμένος υπέρ της γιατί τα τελευταία χρόνια η apple μου την έχει δώσει λίγο στα νεύρα για διάφορους λόγους οι οποίοι έχουν συζητηθεί πολλάκις στο forum.
Το θέμα είναι ότι ακόμα και μετά από μία τέτοια κίνηση, ακόμα και να μειωθούν οι τιμές μεταπώλησης των συσευών λόγω μεγαλύτερης πληθώρας στην αγορά, και πάλι οι συσκευές της Apple θα είναι στην ίδια ή και σε καλύτερη κατάσταση από τις άλλες.
Όσο και να μην αρέσει, μεταπωλητικά είναι από τις λίγες αν όχι οι μοναδικές που χάνουν με πολύ αργό ρυθμό την αξία τους.
Ακόμα και αν αυτός ο ρυθμός αυξηθεί λίγο, αποκλείεται να πιάσει τις άλλες εταιρείες όπου ο ρυθμός μείωσης της μεταπωλητικής τιμής είναι τραγικός....
Αυτό ακριβώς λέω.
Ότι ακόμα και αν από αυτή την άποψη η Apple δεν συμφέρει ΤΟΣΟ όσο τώρα, πάλι θα συμφέρει μεταπωλητικά περισσότερο από τις άλλες.
Μπορεί να έχεις δίκιο φίλε μου. Δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου γιατί δεν έχω βάλει τα νούμερα κατω. Αν εσύ τα έχεις βάλει και το έχεις υπολογίσει πάω πασο...
Αυτό που νιώθεις εσύ δηλαδή πως δεν σε συμφέρει αυτή η εταιρία το έχω γράψει και γω στο προηγούμενο ποστ αλλά κάπως διαφορετικά. Μίλησα πως την δουλειά σου μπορείς να την κανείς το ίδιο καλά πλέον με ένα προϊόν που στοιχίζει 600 € αλλά και με ένα που κάνει 250€. Εγώ πάντως έχω στραφεί στην κατηγορία ποιο φθηνών λύσεων. Αν ο λόγος που δυσανασχετεις δεν είναι αυτός που είπα τότε ποιος είναι. Ειλικρινά δεν μπορω να καταλάβω κάποιους που μιλάνε για μεταπωλητικη αξία. Αν την αγορά του iPad δεν την έκανες απόσβεση με την δουλειά που σου έχει βγάλει τότε τι σημασια έχει η μεταπωλητικη του αξία. Ένα προϊόν με 600 € πιστεύω πως πρέπει να το δουλέψεις τουλάχιστον 2 με 3 χρονια κι όχι να το αλλάζεις κάθε χρόνο. Όσοι αγόρασαν πέρσι το iPad 2 και φέτος το νέο iPad τι περισσότερο μπορούν να κανουν με αυτο που δεν μπορούσαν με το iPad 2. Να παίξουν κάνα παιχνίδι και καλα αποκλειστικά για iPad 3 μάλλον και απλά να λενΕ πως έχουν το τελευταίο μοντελο. Ανούσιες αναβάθμισης για μένα. Εγώ δεν έχω βρει ακόμα λόγο να αναβαθμίσω το iPhone 4 που έχω με iPhone 5.
Τέλος πάντων ΣΥΓΝΩΜΗ για τα οποία άσχετα.
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πως δεν πρέπει να αναβαθμίζεις κάθε χρόνο. Και εγώ με iphone 4 είμαι και λογικά δεν θα αναβαθμίσω. Η μεταπωλητική αξία δεν αφορά όμως μόνο την επόμενη χρονιά. Αφορα το οποτεδήποτε θα θελήσεις να πουλήσεις μία συσκευή. Επομένως είναι τελείως διαφορετικο για τη μεταπωλητική αξία ενός προιόντος το να έχουν βγει σε 2 χρόνια(τυχαίο) 2 αναβαθμίσεις από το να έχουν βγει στα ίδια χρόνια 4 (2+2) αναβαθμίσεις. Και φυσικά εννοείται πως κάνεις "απόσβεση" με τη δουλειά που σου βγάζει μία συσκευή (για αυτό την αγοράζεις) αλλά κατα τη γνώμη μου σε ακριβές αγορές όπως είναι ένα ipad δεν είναι σημαντική μόνο η "αποσβεση" μέσω της ικανοποίησης από τη χρήση αλλά και η μεταπωλητική αξία..
Πάντως όπως λέει ο Βασίλης ας δούμε τι θα δούμε απόψε, σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον...
Τελευταία επεξεργασία από: NoDi, 23/10/2012 - 14:55