Nαι οσον αφορα την εξέλιξη της τους πρεπει να βλέπεις μπροστα και στις δυο περιπτωσεις. Οταν ξεκινησε η Intel δεν υπηρχε επεξεργαστης που να χωρουσε πανω σε ενα γραφείο ..
Εγώ απλά λέω ότι δεν πρέπει να είναι η κατεύθυνση των εταιριών και το μέλημά τους τα benchmarks. Αυτό είναι κυρίως και γι αυτό λένε 2x faster CPU. Αλλά όταν αυτό το 2xfaster CPU συνεπάγεται 2x κατανάλωση , μεγαλύτερη θερμοκρασία, μικρότερη διάρκεια ζωής και πολλοί άλλοι αστάθμητοι παράγοντες τότε εμένα δεν με καλύπτει.
Το software που βγαίνει δεν εκμεταλλεύεται 100% τη CPU γιατί πολύ απλά κάποιες λειτουργίες είναι κλειδωμένες τελείως από την Apple(και όχι μόνο από αυτή).
Θα ξέρεις καλύτερα αν ασχολείσαι με software (το οποίο δεν είναι το φόρτε μου) κάποιες ειδικές λειτουργίες είναι πιο καλό να υλοποιούνται σε γλώσσα χαμηλού επιπέδου. Όταν αυτή η δυνατότητα δεν παρέχεται καν και ο κώδικας γράφεται υποτυπωδώς και τη δουλειά την εξειδικευμένη την κάνει το OS πιο γενικά και άρα χάνοντας resources τότε καταλαβαίνεις και που αλλού υπάρχει το πρόβλημα. Θα μου πεις βέβαια ότι αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα θα ήταν πιο ασταθές το σύστημα κτλ κτλ .
Αληθές αυτό αλλά πάντα κάπου χάνεις και κάπου κερδίζεις στα ηλεκτρονικά. Θα μπορούσε να υπήρχε καλύτερος έλεγχος πριν βγαίνει κάτι,ώστε να εξακριβώνεται ότι είναι ακίνδυνο.
Τεσπα το μάρκετινγκ των εταιριών επιτάσσει επιδόσεις για τις επιδόσεις. Αυτή είναι η ένστασή μου.
Επιδόσεις όπου χρειάζονται πρέπει να υπάρχουν. Τα ipad και τα iPhone δεν τα χρησιμοποιούν στη NASA για μακροσκοπικές αναλύσεις ούτε τρέχουν βρόχους σε Matlab.