Δημοσίευση 18/11/2012 - 18:19
Αγορασμένο χτες, 5άρι 41ης εβδομάδος, 16άρι black. Παρατήρησα κι εγώ το ίδιο "κουδούνισμα" όταν το χτυπάω ελαφρά στο πάνω μέρος, και ακούγεται και όταν πληκτρολογώ ενώ αυτό βρίσκεται πάνω στο κρεβάτι, ας πούμε. Το σύγκρινα με το 4άρι, και ακούγεται και σε εκείνο, αλλά λιγότερο. Μάλλον δεν είναι ελαττωματικό δηλαδή, αλλά οφείλεται σε κάποιο μηχανικό κομμάτι. Ίσως η κάμερα που είπε κάποιος φίλος. Και στα 2 κινητά πάντως, ακούγεται να προέρχεται ο ήχος από το πάνω μέρος μόνο.
Σύγκρινα και τις 2 οθόνες και το 5άρι έχει σαφή πιο κιτρινισμένη οθόνη. Και εμένα με ξενέρωσε στην αρχή, αλλα μπήκα στις ίδιες εφαρμογές, είδα ίδιες φωτογραφίες και άνοιξα την κάμερα side-by-side και κατάλαβα πόσο πιο πιστά και πιο όμορφα χρώματα έχει η οθόνη του 5, που την προτιμώ.
Τέλος έβαλα στη σειρά το 4άρι και το 5αρι για να κάνω τεστ χρόνου συνδεσης στο ιντερνετ, μπαίνοντας στην ίδια σελίδα με το ίδιο wifi. Η διαφορά είναι εμφανής. Μπήκα σε sites κυρίως ενημερωτικά portals και η διαφορά ήταν 2-3 δευτερόλεπτα. Επίσης σύγκρινα τη διαφορά στο χρόνο λήψης φωτογραφιών και εκει πέρα το 5άρι πετούσε.
Δεν λέω αν αξίζει ή όχι η αγορά του. Αυτό είναι στην κρίση του καθενός. Εμένα μού αρέσει πολύ πάντως.