http://9to5mac.com/2...s-macs-in-2013/Αυτο πάλι που το ειδες ;;; Ειμαι σίγουρος οτι θα συνοδευεται απο την περιφημη φραση σφραγίδα-αυθεντικότητας 'sources familiar with the matter' !!!
Τα τελευταια 4 χρονια η Apple ηταν πανω σε ενα κύμα. Ηταν το FOTM, πως να το κάνουμε. Αυτο εφερε ανεβασμένα οικονομικα αποτελέσματα (Sic) οπως λεει ενας φίλος ποιο πάνω. Εφερε ομως και άλλα ...
Για μενα η μεγάλη πρόκληση ειναι πως θα ανταποκριθει στο θέμα services. Αυτη ειναι η προκληση που πρέπει οπωσδηποτε να αντιμετωπίσει. και εκει περιμένω να δω τι θα κάνει . Αυτα τα περι ακατάπαυστου innovation που απο όλες τις εταιρείες αυτη μόνο πρέπει να επιδυκνεύει κάθε χρόνο τα ακουω βερεσέ.
Ομως δεν θελω να χαλάσω το συγκεκριμένο apple-is-doomed playground σας... Συνεχίστε ..
Δε νομίζω να αμφισβητείς τόσο το 9to5mac, το έγραψαν και άλλες σελίδες που έχουν αντικείμενο τα Apple products πάντως.
Δε με ενδιαφέρει αν το "Apple is doomed" ισχύει, δε δίνω δεκάρα. Αν εμένα με βολεύει η Apple θα συνεχίσω μαζί της, αν όχι δεν θα λυπηθώ κιόλας να πάρω κάτι άλλο. Δεν είμαι μέτοχος ούτε κολλημένος είμαι.
Είμαι κοντά στην τεχνολογία πολλά χρόνια και η δουλειά μου έχει σχέση με hardware και δεν τρέφω αυταπάτες, κι ας μην είχα ποτέ τη Rosetta. Δεν θα ήμουν όμως με μια εταιρία επειδή είχε βγάλει
κάποτε ένα μηχάνημα που ήταν καλό. Οι εταιρίες αλλάζουν κι εξελίσσονται.
Δηλαδή θα πρέπει να μείνει για πάντα στην Intel;
Και από που συμπεραίνεις πως επειδή θα βγάλει δικό της ARM θα κάνει τους χρήστες πειραματώζωα;
Δε λέω να μείνει πάντα στην Intel, προφανώς θα πάει εκεί που τη συμφέρει. Η Apple με τα macbooks μας έχει συνηθίσει στο καλύτερο hardware τα τελευταία χρόνια.
Καλύτερο δε σημαίνει πάντα καλύτερα specs αλλά και μεγαλύτερη αξιοπιστία.
Η ARM ειδικεύεται κυρίως σε embedded microprocessors, και λιγότερο σε processors για άλλες χρήσεις.
Η Intel στο χώρο αυτό είναι πάνω από 40 χρόνια και τα τελευταία 20 χρόνια χοντρικά είναι στις πιο high επιλογές. Έχει δοκιμάσει 100άδες επεξεργαστές και έχει βγάλει πάρα πολλούς.
Πιστεύεις δηλαδή εσύ ότι η επιλογή να μη βάλεις Intel ή έστω AMD αν θέλεις να αλλάξεις στρατόπεδο( δεν είναι εξίσου δοκιμασμένοι επεξεργαστές αλλά είναι αξιόπιστοι σίγουρα μετά από τόσα χρόνια)
και να φτιάξεις κάτι νέο από μηδενική σχεδόν βάση με μικρή τεχνογνωσία (σε σχέση με Intel-AMD πάντα) δεν είναι ρίσκο;
Δε ρισκάρεις στις πλάτες των πελατών σου; Γίνεται να ξεπεράσεις τώρα μια εταιρία σαν την Intel που έχει ρίξει δισεκατομμύρια δολλάρια σε έρευνα μόνο για επεξεργαστές;
Η Intel γιατί δεν έβγαλε τόσα χρόνια embedded microprocessors σε εκτεταμένη κλίμακα;
Η διαφορά στην αρχιτεκτονική μιας embedded CPU και μιας συμβατικής είναι τόσο μεγάλη(και το ξέρουν) που το ρίσκο θα είναι μεγάλο.
Εγώ πάντως δεν θα το δοκίμαζα.
Στο iPhone μπορεί να έφτιαξαν κάτι δικό τους αλλά οι απαιτήσεις μιας κανονικής CPU είναι πολλαπλάσιες.
Edit: To ίδιο με περισσότερες πληροφορίες και το CultOfMac: http://www.cultofmac...ocessors-rumor/
Τελευταία επεξεργασία από: MarkKnopfler, 07/11/2012 - 15:11