Για μένα ο υπουργός δεν έχει και τόσο άδικο γιατί για την υψηλή τιμή του Iphone το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι πάροχοι και εμείς οι καταναλωτές που στηνόμαστε στην ουρά σαν τα πρόβατα και περιμένουμε το καινούριο μοντέλο. Για να τους κάναμε ένα καλό χουνέρι να βλέπαμε τη μαγκιά τους για παράδειγμα ας αποφασίζαμε όλοι ανεξαιρέτως σε ποια εταιρία είμαστε να αλλάξουμε πάροχο έτσι να ανακατέχουμε λίγο τη σούπα τους που μεταξύ τους τα έχουν συμφωνήσει όλα και μας γδέρνουν κανονικά ας μπαίναμε όλοι στη διαδικασία να αλλάξουμε πάροχο έτσι για ένα χρόνο και μετά να βλέπαμε αν θα ξαναγύριζαν στις επιδοτήσεις συσκευών και αν θα σφαζόντουσαν μεταξύ τους - οι λύκοι που μας έχουν βρει πρόβατα και μας αρμέγουν κανονικότατα!
Έχω γράψει και εγώ αυτή την άποψη για "μποϊκοτάζ" στο iPhone 5 λόγω της υψηλής τιμής του. Αλλά δεν θα μας πει τώρα και ο υπουργός ότι φταίνε μόνο οι καταναλωτές και οι προτεραιότητές τους, είναι τουλάχιστον προκλητικός που λέει κάτι τέτοιο. Οι καταναλωτές είναι οι τελευταίοι που φταίνε, μετά από τα ΦΠΑ, τις μεγάλες φορολογίες, αλλά και οι "μεσάζοντες" και τα έξοδα εκτελωνισμού, όπως αναφέρει παραπάνω ο Vasilis. Και είναι δικαίωμά μας να θέλουμε να πάρουμε είτε iPhone 5 είτε ότι άλλο γουστάρουμε, όπως γενικότερα είναι δικαίωμά μας να ζήσουμε και όχι μόνο να ζούμε για να πληρώνουμε ολοένα μεγαλύτερους λογαριασμούς στις ΔΕΚΟ, χαράτσια και επιπλέον φόρους!!
Δεν κοιτάνε να τιθασεύσουν τις τιμές στα βασικά αγαθά για την ζωή μας, που ενώ σε άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία έχουν πέσει αντίστοιχα με τους μισθούς που έχουν οι Πορτογάλοι, ενώ εδώ αντίθετα συνεχίζουν να είναι όπως ήταν και, σαν να μη φτάνει αυτό, πολλές φορές γίνονται και αυξήσεις των τιμών!!!
ΝΤΡΟΠΗ και ΘΡΑΣΟΣ λέω εγώ να βγαίνουν κάποιοι σαν τον "κύριο" Σκορδά να λένε αυτά τα πράγματα στην τηλεόραση!! Όταν έχουν λερωμένη την "γούνα" τους καλά θα κάνουν να το βουλ..ουν τουλάχιστον και να μην προκαλούν το λαϊκό αίσθημα, ιδίως των αρκετών άδικα ταλαιπωρημένων πολιτών που πληρώνουν χωρίς να φταίνε σε τίποτα (ιδιωτικοί υπάλληλοι και όλοι οι μη δημόσιοι και μη βολεμένοι γενικότερα, που πάλι εμείς, οι ίδιοι και οι ίδιοι(!), κυρίως πληρώνουμε τα σπασμένα)!!