Η Apple καλείται να πληρώσει για μια ακόμη φορά πρόστιμο 200.000€ στην Ιταλία σχετικά με τις εγγυήσεις
Ad
Δημοσίευση 23/12/2012 - 11:20
Δημοσίευση 23/12/2012 - 11:24
Εγώ το ξέρω και το έχω απαιτήσει και στο παρελθόν από άλλη εταιρία ΑΛΛΑ το θέμα είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να λέει πάνω σε καθετί που παίρνεις 2 χρόνια εγγύηση χωρίς περιστροφές και ιστορίες.
Ακριβως αυτη ειναι η υποθεση της Ιταλιας. Η Αpple υποχρεωθηκε να αναγραψει παντου στα σημεια πωλησης (online και apple stores) οτι παρεχει 2 χρονια συμφωνα με τους νομους της EU. Δεν το εχει κανει ακομη παντου για αυτο και εφαγε το προστιμο. Οσο δεν συμμορφωνεται αδαεις καταναλωτες οδηγουνται στην αγορα του Apple Care (με extra κοστος φυσικα).
Δημοσίευση 23/12/2012 - 11:27
Το θέμα είναι ακριβώς αυτό που λες πάνω εν τέλει.
Σε κάθε σημείο πώλησης πρέπει να αναγράφεται ότι δίνει 2 χρόνια εγγύηση. Να φανταστώ ότι πρέπει να φάει και στις άλλες χώρες πρόστιμο για να το κάνει;
Δημοσίευση 23/12/2012 - 11:29
Κι εγώ το πήρα το Apple Care όχι επειδή είμαι αδαής αλλά επειδή το rmbp έχει Αμερικανικό serial οπότε σε περίπτωση προβλήματος θα έτρωγα καλά..
Το θέμα είναι ακριβώς αυτό που λες πάνω εν τέλει.
Σε κάθε σημείο πώλησης πρέπει να αναγράφεται ότι δίνει 2 χρόνια εγγύηση. Να φανταστώ ότι πρέπει να φάει και στις άλλες χώρες πρόστιμο για να το κάνει;
Αυτο βέβαι εξαρταται απο την νομοθεσια της κάθε χώρας.
Στο Αμστερνταμ δεν πας μεσα εαν εχεις μαριχουανα στην τσεπη του μπουφαν, εδω πας ...
Δημοσίευση 23/12/2012 - 11:31
Το ότι δεν το αναφέρει παντού εφόσον έγινε ιστορία στην Ιταλία, μόνο εκ του πονηρού μπορώ να εκλάβω ότι το κάνει..
Από την αρχή που δεν έδινε 2 χρόνια βασικά, εκ του πονηρού το έκανε. Όποιος ξέρει το νόμο και δε βαριέται να φάει 1 μήνα να απαιτεί τα αυτονόητα θα πάρει αυτό που πρέπει, αλλιώς καινούριο και νέα λεφτά στα ταμεία.
Δημοσίευση 23/12/2012 - 11:34
Δεν γνωριζω αν ο νομος ο οποίος βρέθηκε να παραβαίνει στην Ιταλια (που αφορα στην παραπλάνηση των καταναλωτων) ειναι ευρωπαικος η ιταλικος ...Η νομοθεσία της EU προηγείται της κάθε χώρας ξεχωριστά απ όσα μπορώ να γνωρίζω.
Το ότι δεν το αναφέρει παντού εφόσον έγινε ιστορία στην Ιταλία, μόνο εκ του πονηρού μπορώ να εκλάβω ότι το κάνει..
Από την αρχή που δεν έδινε 2 χρόνια βασικά, εκ του πονηρού το έκανε. Όποιος ξέρει το νόμο και δε βαριέται να φάει 1 μήνα να απαιτεί τα αυτονόητα θα πάρει αυτό που πρέπει, αλλιώς καινούριο και νέα λεφτά στα ταμεία.
Δημοσίευση 23/12/2012 - 11:37
Δεν το αναγράφει ρητά πουθενά όπου έχει Apple Store και είναι υπεύθυνη αυτή για την πώληση, άρα είναι παράνομη παντού.
Δεν είναι το ζητούμενο κάποιος να είναι γνώστης όλου του κώδικα για να απαιτεί πράγματα αλλά να σε διευκολύνει η εταιρία που χρυσοπληρώνεις δίνοντάς σου αυτό που απαιτεί ο νόμος.
Δημοσίευση 23/12/2012 - 11:59
Το οτι δεν έχουμε Appe Store. Βέβαια καλό είναι να γίνουν οι όποιες κινήσεις και να προχωρήσει.. Έχει καθυστερήσει (και αυτό) πολύ..
Για να πάψουν επιτέλους να κοιμούνται οι περισσότεροι.. Και να συμβιβάζονται με τον 1 χρόνο λέγοντας και ευχαριστώ..
Δημοσίευση 27/12/2012 - 03:33
Αυτο το πινακακι υπήρχε απο παλια η μήπως είναι φρέσκο;
Δημοσίευση 27/12/2012 - 11:14
Δημοσίευση 27/12/2012 - 11:16
Δημοσίευση 27/12/2012 - 13:31
Χονδρικά, 2 έτη εγγύηση για κάθε κινητό της apple -iphone, ipad, mac κλπ κλπ κλπ.
Επίσης συνεχίζει να παρανομεί διότι τις προάλλες που αγόρασα το νέο αντάπτορα (lightning και καλά, 33 ευρώ για την αστραπή ), η εγγύηση στο βιβλιαράκι δεν είναι γραμμένη στα ελληνικά, ενώ ΟΦΕΙΛΕΙ για την εγγύηση να αναγράφει στη γλώσσα της χώρας που πουλάει.
Γελοίοι είναι.
Δημοσίευση 30/12/2012 - 07:20
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4
0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες