Τελικα τι να κανουμε? Να αγορασουμε κι αλλο ή να περιμενουμε?
Αν ειχανε 200 ευρω το καθενα ας εβγαζαν και καθε 3 μηνες νεο κινητο μοντελο ,δεν με ενδιαφερε.. αλλα τωρα να δωσω 700 ευρω και μετα μετα να χασω ποσο επειδη θα το πουλησω για να παρω το νεο μοντελο.. το εχω χαμενο.
Τελικά να κάνεις αυτό που θες σύμφωνα με τις ανάγκες σου και τον τρόπο ζωής σου (και τη φιλοσοφία σου).
Τι σημαίνει όμως να "χάσω"? Τι παίρνεις? Συσκευή τεχνολογίας και επενδύεις πάνω της? Εάν κάνεις αυτό, τότε πάω πάσο και δεν θέλω να συνεχίσω τη συζήτηση γιατί είναι θέμα υποκειμενικό και δεν επιδέχεται περαιτέρω ανάλυσης.
Αλλά είναι δυνατόν να "επενδύεις" σε κινητή αξία. όπως είναι το κινητό και το αυτοκίνητο και να περιμένεις ότι δε θα χάσεις? Για μένα είναι λάθος το αρχικό σκεπτικό "επενδύω".
Αγοράζεις μια συσκευή γιατί σε καλύπτει τώρα, κάνεις απόσβεση με τη χρήση της και αγοράζεις άλλη.
Θες ένα παράδειγμα? Εγώ έχω ένα iphone 3g ακόμα και το έχω περίπου 4 χρόνια. Τα έχει βγάλει τα λεφτά του Χ 100. Τώρα που πάλιωσε και πλέον μου δυσκολεύει τη ζωή, θα πάρω το 5. Το οποίο θα κρατήσω άλλα 3 χρόνια μέχρι να γίνει και αυτό δυσλειτουργικό. Έτσι είμαι χαρούμενος κάθε 3 χρόνια που έχω κάτι πραγματικά καινούργιο, κάτι που είναι σημαντικά τεχνολογικά ανώτερο και σε τελική ανάλυση δεν τρέχω πίσω από την τεχνολογία της apple και της κάθε apple την οποία εξ' ορισμού δε μπορώ να προλάβω.
Τώρα εάν είσαι τόσο απαιτητικός χρήστης, που η διαφορά από 4s σε 5 σου φαίνεται κολοσσιαία, τότε δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω να κάνεις.