έτσι είμαι και εγώ της άποψης πολλών γνωστών ατόμων του ότι δηλαδή όλα έπρεπε να ταν δωρεάν στο διαδίκτυο.
Θα μπορούσες να μου στοιχειοθετήσεις αυτήν την άποψη?
Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:34
έτσι είμαι και εγώ της άποψης πολλών γνωστών ατόμων του ότι δηλαδή όλα έπρεπε να ταν δωρεάν στο διαδίκτυο.
Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:34
Κήρυγμα δεν κάνει κανείς, και σε κανέναν.
Απλή συζήτηση κάνουμε και δε χρειάζεται να ανεβαίνουν οι τόνοι. Το τόπικ είναι ανοιχτό γιατί διατηρείται προς το παρόν η συζήτηση σε λογικά πλαίσια.
Είναι δύσκολο το θέμα αυτό της πειρατείας και έχει πολλές προεκτάσεις. Σαφώς δεν είναι σωστό/νόμιμο να κλέψεις και σαφώς όλοι το έχουμε κάνει με κάποιο τρόπο. Ακόμα και με το Youtube που αναφέρθηκε είναι παραβίαση
πνευματικών δικαιωμάτων στο 99%.
Αλλά υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά στη μουσική και στις ταινίες. Τη μουσική την εκδίδει ένας κολοσσός σε τιμή πολλαπλάσια από μια εφαρμογή που μπορεί να κάνει 0,89. Το ίδιο και την ταινία.
Είναι άλλα τα μεγέθη κοινώς. Μην μου πει κανείς πάλι ότι κι εσύ δεν έχεις κατεβάσει και το παίζεις ηθικός κτλ. Δεν το παίζω και ούτε είμαι αλλά μια εφαρμογή που κάνει 0,89 θα την πληρώσω για να δώσω
κίνητρο στον developer να ξαναασχοληθεί και να φτιάξει κάποια άλλη. Και πιο ακριβές θα πληρώσω αν τα αξίζουν. Δεν υποτιμώ την παραγωγή μουσικής αλλά η παραγωγή κώδικα είναι επίπονη διαδικασία,
όταν κάποιος παλεύει 3 μήνες σε έναν υπολογιστή(και παραπάνω) ώστε να βγάλει κάτι αξιόλογο είναι λίγο ασέβεια να το κατεβάσεις τσάμπα.
Τον καλλιτέχνη που θα βγάλει το CD μπορείς να τον ενισχύσεις πηγαίνοντας σε συναυλία ή και αγοράζοντας ένα υπερκοστολογημένο CD(αν και το μεγαλύτερο μέρος θα πάει στην εταιρία παραγωγής).
Και ξαναλέω μη μου πείτε ότι το παίζω ηθικός, απλά είναι άλλα τα μεγέθη.
Τελευταία επεξεργασία από: darklordvader77, 05/01/2013 - 13:37
Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:35
ntnskrds επειδή σαν και εσένα έχει γεμίσει ο τόπος δηλαδή από δήθεν, νομοταγείς πολίτες που σκάνε ένα τσουβάλι λεφτά κάθε μήνα για προγράμματα κλπ θα σου πω άμα δε γουστάρεις αγορίνα να σου κλέβουν όπως λες τις εφαρμογές ως developer απλά μη φτιάχνεις δε σε βάζει κανείς με το ζόρι. Και όπως είσαι εσύ της άποψης του ¨πλήρωνε μ....κα¨ έτσι είμαι και εγώ της άποψης πολλών γνωστών ατόμων του ότι δηλαδή όλα έπρεπε να ταν δωρεάν στο διαδίκτυο. Οπότε αν δε σου αρέσει αυτή η κατάσταση απλά σταματάς να μιλάς και μην επιτίθεσαι στους άλλους.
Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:37
Απλά μη φτιάχνεις και δεν θα έχει να κατεβάζει κανείς, και αυτοί που αγοράζουν και οι υπόλοιποι που κατεβάζουν σπασμένα. Όλα free να ήταν αλλά ποιος θα ασχολιόταν αν δεν είχε από πίσω μια διαφημιστική ή κάτι να έχει έσοδα;ntnskrds επειδή σαν και εσένα έχει γεμίσει ο τόπος δηλαδή από δήθεν, νομοταγείς πολίτες που σκάνε ένα τσουβάλι λεφτά κάθε μήνα για προγράμματα κλπ θα σου πω άμα δε γουστάρεις αγορίνα να σου κλέβουν όπως λες τις εφαρμογές ως developer απλά μη φτιάχνεις δε σε βάζει κανείς με το ζόρι. Και όπως είσαι εσύ της άποψης του ¨πλήρωνε μ....κα¨ έτσι είμαι και εγώ της άποψης πολλών γνωστών ατόμων του ότι δηλαδή όλα έπρεπε να ταν δωρεάν στο διαδίκτυο. Οπότε αν δε σου αρέσει αυτή η κατάσταση απλά σταματάς να μιλάς και μην επιτίθεσαι στους άλλους.
Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:38
Φυσικά έχω προσφέρει δωρεάν στο διαδίκτυο, όχι προγράμματα και τέτοια αλλά τις γνώσεις μου σε διάφορα θέματα που εσένα δεν σε αφοράνε. Μπορούσα άνετα να ζητήσω λεφτά για αυτά αλλά δε το έκανα. Και φυσικά κατεβάζω τις πιο πολλές φορές πειρατικά πράγματα και σπάνια πληρώνω και δεν το έχω μετανιώσει.(όταν λέω τα πάντα να ήταν δωρεάν εννοώ ταινίες και τραγούδια όχι προγράμματα στυλ φωτοσοπ).Οχι καμαρι μου, εδω γυρω εχουμε γεμίσει απο τύπους σαν εσενα οχι σαν εμένα... Πες μου τωρα εσυ τι εχεις προσφέρει δωρεάν στο διαδίκτυο ?? Εχεις βάλει ποτε προσωπικη δουλεια χρόνο και χρήμα για να φτιάξεις κάτι και να το δώσεις δωρεαν στο διαδίκτυο ; Η μόνο κατεβάζεις δωρεάν τα αποτελέσματα της δουλειάς των άλλων.
Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:40
Και προφανώς όπως είπε και ο Markknopfler μιλάμε για μη συγκρίσιμα μεγέθη πολλές φορές.
Δεν είναι το ίδιο η εφαρμογή των 0.89 με το πρόγραμμα των 5000...
Οι dj's στα κλαμπ παιζουν νομιμη μουσικη; Όχι, αλλα την προωθούν. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοι; οχι επισης, αλλα την προωθουν.. To youtube; οχι, κ.ο.κ.
Τελευταία επεξεργασία από: boogieman, 05/01/2013 - 13:42
Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:41
Σωστός... Δηλαδή τι πάει να πει αυτό; Και τα δύο είναι το ΙΔΙΟ παράνομα δεν υπάρχει θέμα κοστολόγησης. ή παρανομείς ή όχι δεν υπάρχει λίγο παρανομώ.Ειπαμε αν βαλουμε κριτηρια χαθηκε το παιχνιδι!
Ποσοι κατεβαζουν την εφαρμογη και ποσοι το προγραμμα. Για συγκρινε λιγο τα μεγεθη.
Η ειναι παρανομο η οχι, δεν υπαρχει λιγο παρανομο. Μη προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τους εαυτους μας.
Καλα μου φαινεται εσυ δεν εχεις ακουσει ποτε για δικαιωματα....
Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:42
Αυτοι που το αγοράζουν ειναι επαγγελματίες. Αν υπάρχει ενα πρόβλημα με το εργαλείο (photoshop) θα πρέπει ο κατασκευαστης να τους βοηθησει, να παρεχει support. Για να το κάνει αυτο θα πρέπει να πληρωθει. Ειναι πολύ απλά τα πράγματα. Φώναξε ενα υδραυλικο στο σπίτι και οταν τελειώσει μην τον πληρώσεις. Εκτος που θα φας τον καβουρα στο κεφάλι, δεν θα ξανάρθει κιόλας. Αργα η γρήγορα δεν θα εχεις υδραυλικό.. Τι διάολο, 8-μπιτο εγκέφαλο έχεις ? Τι δεν καταλαβαίνεις ...Φυσικά έχω προσφέρει δωρεάν στο διαδίκτυο, όχι προγράμματα και τέτοια αλλά τις γνώσεις μου σε διάφορα θέματα που εσένα δεν σε αφοράνε. Μπορούσα άνετα να ζητήσω λεφτά για αυτά αλλά δε το έκανα. Και φυσικά κατεβάζω τις πιο πολλές φορές πειρατικά πράγματα και σπάνια πληρώνω και δεν το έχω μετανιώσει.(όταν λέω τα πάντα να ήταν δωρεάν εννοώ ταινίες και τραγούδια όχι προγράμματα στυλ φωτοσοπ).
Επίσης να σου αναφέρω ότι νομίζεις π.χ το photoshop αλήθεια το κοστολογούν 700 €; 250-300 € το κοστολογούν απλά ξέρουν ότι οι πιο πολλοί θα το κατεβάσουν τσάμπα και τα αρπάζουν από αυτούς που μπορούν(φωτογράφους, επαγγελματίες κλπ.)
Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:44
Εσύ φαίνεται έχεις 8-μπιτο εγκέφαλο όπως λες μιας και λέω άλλα και καταλαβαίνεις άλλα. Δε φταίω εγώ αν εσύ δε μπορείς να καταλάβεις μια παράγραφο μετρίου δυσκολίας λόγω της έλλειψης πνευματικού υπόβαθρου. Έλα σταμάτα τις εξυπνάδες και μη προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από το δάχτυλο σου λέγοντας ατυχή παραδείγματα.Αυτοι που το αγοράζουν ειναι επαγγελματίες. Αν υπάρχει ενα πρόβλημα με το εργαλείο (photoshop) θα πρέπει ο κατασκευαστης να τους βοηθησει, να παρεχει support. Για να το κάνει αυτο θα πρέπει να πληρωθει. Ειναι πολύ απλά τα πράγματα. Φώναξε ενα υδραυλικο στο σπίτι και οταν τελειώσει μην τον πληρώσεις. Εκτος που θα φας τον καβουρα στο κεφάλι, δεν θα ξανάρθει κιόλας. Αργα η γρήγορα δεν θα εχεις υδραυλικό.. Τι διάολο, 8-μπιτο εγκέφαλο έχεις ? Τι δεν καταλαβαίνεις ...
Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:46
Φυσικά έχω προσφέρει δωρεάν στο διαδίκτυο, όχι προγράμματα και τέτοια αλλά τις γνώσεις μου σε διάφορα θέματα που εσένα δεν σε αφοράνε. Μπορούσα άνετα να ζητήσω λεφτά για αυτά αλλά δε το έκανα. Και φυσικά κατεβάζω τις πιο πολλές φορές πειρατικά πράγματα και σπάνια πληρώνω και δεν το έχω μετανιώσει.(όταν λέω τα πάντα να ήταν δωρεάν εννοώ ταινίες και τραγούδια όχι προγράμματα στυλ φωτοσοπ).
Επίσης να σου αναφέρω ότι νομίζεις π.χ το photoshop αλήθεια το κοστολογούν 700 €; 250-300 € το κοστολογούν απλά ξέρουν ότι οι πιο πολλοί θα το κατεβάσουν τσάμπα και τα αρπάζουν από αυτούς που μπορούν(φωτογράφους, επαγγελματίες κλπ.)
Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:47
Εδω εισαι λαθος. Η ειναι παρανομο η οχι. Αν βαλεις κριτηρια τοχασες το παιχνιδι.
Πχ δε μπορεις να διαχωριζεις πλουσιους και φτωχους developers γιατι μετα θα πρεπει να διαχωρισεις και πλουσιους με φτωχους αγοραστες και παει λεγοντας.
Οπως λαθος ειναι και ο φιλος που λεει οτι το παρανομο κατεβασμα μουσικης προωθει καλλιτεχνες. Απλα μαλλον το κανει για να νιωθει καλυτερα που κατεβαζει πειρατικο υλικο.
Και για να μη παραξηγηθω κατεβαζω ταινιες, μουσικη, προγραμματα κτλ
Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:48
Ειπαμε αν βαλουμε κριτηρια χαθηκε το παιχνιδι!
Ποσοι κατεβαζουν την εφαρμογη και ποσοι το προγραμμα. Για συγκρινε λιγο τα μεγεθη.
Η ειναι παρανομο η οχι, δεν υπαρχει λιγο παρανομο. Μη προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τους εαυτους μας.
Καλα μου φαινεται εσυ δεν εχεις ακουσει ποτε για δικαιωματα....
Φίλε να ξαναπώ ότι όταν λέω όλα εννοώ τραγούδια και ταινίες. Οι Παραγωγοί ταινιών και τραγουδιών έχουν πάψει να υπολογίζουν τα κέρδη από τις πωλήσεις δίσκων είτε αυτά είναι DVD είτε CD είτε οτιδήποτε. Τα λεφτά τους τα βγάζουν από διαφημίσεις, από συναυλίες(οι τραγουδιστές) κλπ.Σε τι ακριβως εργαζεσαι; Τι αποψη ειναι " ολα στο διαδικτυο πρεπει να ναι δωρεαν;" Με ποιο δικαιωμα απαιτεις να εργαστει καποιος σαν τον μ...α για να το παρεις εσυ τζαμπα; Εαν δεν εχεις λεφτα για κατι , πολυ απλα μην την αγοραζεις...Και εγω θελω μια ferrari...Να παω να την κλεψω;
Εσύ φαίνεται έχεις 8-μπιτο εγκέφαλο όπως λες μιας και λέω άλλα και καταλαβαίνεις άλλα. Δε φταίω εγώ αν εσύ δε μπορείς να καταλάβεις μια παράγραφο μετρίου δυσκολίας λόγω της έλλειψης πνευματικού υπόβαθρου. Έλα σταμάτα τις εξυπνάδες και μη προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από το δάχτυλο σου λέγοντας ατυχή παραδείγματα.
0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες