Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 13 ψήφοι

BYE BYE TO INSTALLOUS

• Please log in to reply
458 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#361   paliotomaro

paliotomaro

iPH Addict

• 601 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:48

Ειναι τοσος μεγαλος ο ερασιτεχνισμος στο πεδιο τουλαχιστον των εφαρμογων που τα 0.89 φανταζουν μεγαλο ποσο να το δωσει κανεις..

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#362   boogieman

boogieman

iPH Enthousiast

• 389 μηνύματα

Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:50

AE

Πόσοι dj's πληρώνουν δικαιώματα; Ή πόσα μαγαζιά που δουλεύουν πληρώνουν; Σε όλες τις εταιρίες που παίζουν τραγούδια τους;

ΑΕΠΙ φιλε μου. Και οποιος δε πληρωνει ειναι παρανομος, δε το κανει γιατι προωθει τα τραγουδια οπως νομιζει ο φιλος παραπανω.

Με πολυ και λιγο παρανομο που σου απαντησα συμφωνεις;

Φιλε μου νιωθω τοσο καλα οσο αυτοι που για πολλα χρονια ειχαν τα cd's 25 ευρω στα μαγαζια και τωρα χαιρονται που τα πουλανε στις εφημεριδες με υποδιπλασια τιμη και βαλε...Δεν ειναι το θεμα η μουσικη...Το θεμα ειναι η πειρατεια...Ναι ειμαι πειρατης εκει που δεν με παιρνει η τσεπη μου...Οταν για να εχω εναν υπολογιστη με "υποχρεωνεις" να πληρωσω 150 ευρω για αγορα windows(δεν σου λεω να παρεις καποιο προγραμμα για να κανεις καποια δουλεια...Ισως αυτο ειναι πολυτελεια) και το μηνα την βγαζω με 450 ευρω οχι δεν θα το αγορασω...Θα το βρω πειρατικο...Την εφαρμογη στο iphone με τα 90 λεπτα να την στηριξω...Γιατι εκει φτανει η τσεπη μου... :) Ειμαι κατα της πειρατειας...δεν λεω οτι μ αρεσει αλλα οταν ειναι να καλυψεις καποιες σου αναγκες βρισκεις τροπους...Μακαρι να μπορουσα στην παρουσα φαση να τα χα ολα αγορασμενα..

Αρα ενας ανεργος διακαιολογειται να τα κατεβαζει ολα παρανομα; Αυτο μου λες;

Ειπαμε βαζοντας κριτηρια χαθηκε το παιχνιδι.

#363   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16,726 μηνύματα
  • Twitter:@Fmiggas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:markknopfler

Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:50

AE

ΑΕΠΙ φιλε μου. Και οποιος δε πληρωνει ειναι παρανομος, δε το κανει γιατι προωθει τα τραγουδια οπως νομιζει ο φιλος παραπανω.

Συμφωνώ με το πολύ και λίγο παράνομο, το είπα και μόνος μου παραπάνω ότι οτιδήποτε είναι για της πλαγίας είναι παράνομο..

Αναρτημένη εικόνα

#364   paliotomaro

paliotomaro

iPH Addict

• 601 μηνύματα

Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:51

Ολα τα νυχτερινα και μη μαγαζια με μουσικη πληρωνουν δικαιωματα..τους κηνυγανε καλα

#365   darklordvader77

darklordvader77

iPH Contributor

• 1,117 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:darklordvader77

Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:51

Σωστός... Δηλαδή τι πάει να πει αυτό; Και τα δύο είναι το ΙΔΙΟ παράνομα δεν υπάρχει θέμα κοστολόγησης. ή παρανομείς ή όχι δεν υπάρχει λίγο παρανομώ.

Ωραια, αφου ειναι το ιδιο παρανομα, με αυτή την λογική τότε να ξεκινησουν να μπουκάρουν στα σπίτια όπως κάποιας γυναίκας στο εξωτερικό (νομιζω αγγλια) που της ζητησαν ενα υπέρογκο ποσο (κάπου 2.000.000) λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Η γυναίκα δε διακινουσε, απλα..ειχε τραγουδια στον σκληρο της! Να μπει στο 97% των Ελληνων, τι λες; Δε θα χες προβλημα φαντάζομαι...

#366   Magneto

Magneto

iPH Contributor

• 1,111 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 2G
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:52

Για να δουμε μηπως εχω περισσοτερη τυχη με αυτο το παράδειγμα: Κλέβεις μια εφαρμογη που χρειάζεσαι για την δουλεια σου. Και εκει που την χρησιμοποιείς σε ενα σημαντικο project πεφτεις σε ενα φοβερό bug που δεν σου επιτρεπει να προχωρήσεις. Περιμενεις ενα update απο την εταιρεια. Και περιμένεις ... Και περιμένεις.. Τελικα αποφασιζεις να τους γραψεις για το πρόβλημα. Και διαπιστώνεις οτι πολλοί σαν έσενα δεν την πληρωσαν και τελικα η εταιρεια δεν υπάρχει πια.. Ποιος φταίει ?

Καταρχάς, τις εφαρμογές που αξίζουν τις πληρώνω. Πάμε παρακάτω. Να σου πω, όταν κάποιος ή μια εταιρία αποφασίζει να βγάλει μια εφαρμογή για να επιτύχει καταπολεμάει τη πειρατεία όπως βλέπεις εξάλλου με τις γνωστές εφαρμογές. Αν από το 10% των jb συσκευών που το 7% κατεβάζει τζάμπα εφαρμογές που ακόμα και το 5% αυτών(που είναι υπερβολικά μεγάλο νούμερο) χρειάζονται την εφαρμογή και δε τη πληρώνουν και λόγω αυτού η εταιρία φαλλυρήσει, αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν άξιζε η εφαρμογή. (τα λέω μπερδεμένα λίγο και δικαιολογημένα μπορεί να μη κατάλαβες πλήρως).

#367   boogieman

boogieman

iPH Enthousiast

• 389 μηνύματα

Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:54

Συμφωνώ με το πολύ και λίγο παράνομο, το είπα και μόνος μου παραπάνω ότι οτιδήποτε είναι για της πλαγίας είναι παράνομο..

Οκ, εγω αγορασα αυθεντικα windows, ποσες εφαρμογες για iphone δικαιουμαι να κατεβασω τζαμπα; :P

Ρητορικη ερωτηση, δε χρειαζεται να απαντησεις.

#368   Magneto

Magneto

iPH Contributor

• 1,111 μηνύματα

Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:55

Ωραια, αφου ειναι το ιδιο παρανομα, με αυτή την λογική τότε να ξεκινησουν να μπουκάρουν στα σπίτια όπως κάποιας γυναίκας στο εξωτερικό (νομιζω αγγλια) που της ζητησαν ενα υπέρογκο ποσο (κάπου 2.000.000) λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Η γυναίκα δε διακινουσε, απλα..ειχε τραγουδια στον σκληρο της! Να μπει στο 97% των Ελληνων, τι λες; Δε θα χες προβλημα φαντάζομαι...

Δε παίζει αυτό που λες για να μπουκάρει η αστυνομία στο σπίτι σου πρέπει να χει αποδείξεις για παράνομο υλικό.

#369   Magneto

Magneto

iPH Contributor

• 1,111 μηνύματα

Δημοσίευση 05/01/2013 - 13:57

Οκ, εγω αγορασα αυθεντικα windows, ποσες εφαρμογες για iphone δικαιουμαι να κατεβασω τζαμπα; :P

Ρητορικη ερωτηση, δε χρειαζεται να απαντησεις.

Και εγώ το ίδιο! Επίσης έχω αγορασμένο το ASC 6 και την ταινία Expendables 2 σε blu ray. Οπότε μπορώ να κατεβάζω τζάμπα άμα το πάμε αναλογικά έτσι; :)

#370   darklordvader77

darklordvader77

iPH Contributor

• 1,117 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:darklordvader77

Δημοσίευση 05/01/2013 - 14:00

Δε παίζει αυτό που λες για να μπουκάρει η αστυνομία στο σπίτι σου πρέπει να χει αποδείξεις για παράνομο υλικό.

Δες τι πήγαν να κανουν με νομοσχέδια τύπου ACTA/PIPA (που ψήφισαν υπερ ελληνες ευρωβουλευτες μαλιστα) και θα δεις πως σε μερικα χρόνια δε θα φαντάζει τόσο extreme σενάριο.. Δε μου πες όμως, θα σου άρεσε αυτό αν γινοταν; Να πιαναν το 97% των ελληνων που παρανομουν με πολυ χοντρους τροπους αλλα κυριως με χοντρη ιδεολογια; ;)

Τελευταία επεξεργασία από: darklordvader77, 05/01/2013 - 14:01.

#371   gpaliatsos

gpaliatsos

iPH newbie

• 16 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 05/01/2013 - 14:01

Παρακολουθώ μια διαφωνία-διαμάχη χωρίς να υπάρχει ουσία κατά την άποψη μου... Όποιος θέλει πληρώνει και όποιος θέλει τις έχει τσάμπα. Απλά βλέπω πολλούς να παρουσιάζονται ως ηθικολόγοι και σωστοί και από τις δύο πλευρές έτσι. Δηλαδή όλοι εδώ μέσα πληρώνουμε τα πάντα;;; Δεν έχουμε κατεβάσει ποτέ τσάμπα έτσι;;; Ωρέ μπράβο Έλληνες.... Μένω εντυπωσιασμένος!!!! Γι' αυτό πάμε τόσο καλά ως χώρα στα οικονομικά μας.... Προσωπικά και πληρώνω και κατεβάζω τσάμπα ανάλογα ποιο με βολεύει. Και οι δύο απόψεις είναι σωστές και λανθασμένες ταυτόχρονα.

#372   jimvouts

jimvouts

iPH Member

• 295 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 05/01/2013 - 14:03

AE

Αρα ενας ανεργος διακαιολογειται να τα κατεβαζει ολα παρανομα; Αυτο μου λες;

Ειπαμε βαζοντας κριτηρια χαθηκε το παιχνιδι.

Ενας ανεργος συμφωνα με την δικη μου αντιληψη εχει αλλες προτεραιοτητες...Με την δικη μου αντιληψη δεν θα κοιταξει να εχει προτεραιτοτητα το iphone η το Internet γενικα, αλλα το να βρει μια δουλεια και να εξασφαλισει στεγη και φαι....Τις πρωτες αναγκες δηλαδη....Απο κει και περα θα μου πεις...Μπορει τον υπολογιστη και το Iphone να τα χε πριν μεινει ανεργος...Κι εγω μαζι σου...Το θεμα δεν εχει σωστο και λαθος...Ο καθενας το βλεπει διαφορετικα...Αλλες αντιληψεις εχω εγω αλλες εσυ και ολος ο κοσμος...Αλλίως θα ειμασταν ολοι ιδιοι....Εγω ειμαι της αποψης οτι οπου μπορεις αγοραζε....Δεν υπαρχει πιστευω ανθρωπος που να μην εχει εστω και κατι πειρατικο στο pc του τουλαχιστον...ok δεχομαι μερικα πραγματα ειναι για λιγους....Ομως οπου μπορεις βοηθα...Ανεφερα πριν οτι κι εγω ημουν απο αυτους που ελεγα..."Τελεια,παιχνιδαρα αυτο...Ας μπω στο installous να το κατεβασω..." τωρα δεν θα το πω...Διαβασα 5-10 αποψεις και αλλαξα την "θεση" μου σε καποια θεματα...Αγοραζω οτι μπορω,προσφερω στον developer οτι μπορω και απο κει και περα αν μπορεσω αργοτερα για παραπανω γιατι οχι...??

#373   paliotomaro

paliotomaro

iPH Addict

• 601 μηνύματα

Φανταζομαι ενας απο τους βασικοτερους λογους που "ςπρωχνει" καποιον να κατεβασει πειρατικα μια εφαρμογη ειναι η απυθμενη σαβουρα που υπαρχει στο store..τα 0.89 που ακουω απο πολλους να λενε δεν ειναι μεγαλο ποσο θα ειχε υποσταση εαν αυτο που κατεβαζες τα αξιζε..στις περισσοτερες των περιπτωσεων δεν αξιζει ουτε σεντ

#374   fkd

fkd

iPH User

• 134 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2

εχω μπερδευτει :huh: ....το ολιγον εγκυος ισχυει ή οχι ?

#375   Boupas

Boupas

iPH newbie

• 88 μηνύματα

Δημοσίευση 05/01/2013 - 14:08

Αγοράζουμε μια συσκευή ~700€, πληρώνουμε ένα καφέ 3€, ενα ποτό 7€ , ενα πακέτο τσιγάρα 5€, κι ενα ζευγάρι παπούτσια 80€, αλλα παρόλα αυτά γκρινιάζουμε που έκλεισε το Installous και δεν μπορούμε να κατεβάσουμε εφαρμογές που, κατα μέσο όρο, έχουν 1€.

Δεν προσπαθώ να το παίξω ούτε ηθικολόγος, ούτε έξυπνος. Είμαστε σαν λαός ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι. Όλοι έχουμε υπάρξει "πειρατές", ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Για παράδειγμα έχω κατεβάσει μουσική γιατί θεωρούσα απαράδεκτο να μου ζητάνε 20€ για ένα cd, έχω κατεβάσει ταινία γιατί βαριέμαι να τρέχω στο video club να βρω την ταινία που θέλω, να την δω σε 2 μέρες και μετά να την ξαναγυρίσω. Έχω κατεβάσει σπασμένο Photoshop γιατί δεν είμαι επαγγελματίας και ήθελα απλά να κάνω την πλάκα μου με μια φωτογραφία φίλου μου.

Ο καθένας το κάνει για διαφορετικούς λόγους και για μένα στο κινητό δεν έχει υπάρξει η ανάγκη ακόμα να το κάνω. Ο developer παίρνει το 60% από την τιμή της εφαρμογής, μου προσφέρει αναβαθμίσεις, εύκολο τρόπο να αποκτήσω την εφαρμογή και σίγουρα η τιμή, τις περισσότερες φορές αξίζει, γι'αυτό που μου προσφέρει.

Χάνει ο developer από όσους κατεβάζουν σπασμένη την εφαρμογή; Η απάντηση είναι όχι, γιατί πολύ απλά αυτός που την κατέβασε σπασμένη, αν δεν μπορούσε να την βρει, κατα 90% δε θα την αγόραζε αυθεντική. Ξέρει ο developer πόσοι την έχουν κατεβάσει σπασμένη; Προφανώς ναι και αν θέλει μπορεί να εξασφαλίσει με In-app purchase να μην μπορεί να την πάρει κανείς.

Το θέμα της πειρατείας δεν είναι μονοδιάστατο και έχει πολλές παραμέτρους που αγνοούμε όλοι. H Microsoft έχει το μερίδιο που έχει στα dektop λειτουργικά, επειδή άφησε ελεύθερη την πειρατική διακίνηση των Windows, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μάθουν όλοι τη χρήση τους και να γίνει μονοπώλιο.

Θεωρώ ότι η Apple σύντομα θα δώσει ένα περισσότερο ανοιχτό API στους developers, ώστε να μπορούν να φτιαχτούν εφαρμογές τύπου Cydia, με την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει η Apple. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή θα είναι η επόμενη επανάσταση του iOS.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4

0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες