Οδηγος [Tutorial] για την απελευθερωση του χωρου ´Other´ που φαινεται στο iTunes χωρις JB!
Από
Altus
, 01/01/2013 20:19
54 μηνύματα σε αυτό το θέμα
Δημοσίευση 23/01/2013 - 12:02
Αν αυξηθεί αρκετά το other και έχεις 3-4-5-10GB τότε η σχετικά πιο εύκολη λύση είναι restore και set up as new.
Αλλά 1-2GB αναλόγως και τον χρήστη και το πόσο καιρό έχεις να κάνεις restore, είναι μάλλον φυσιολογικό.. Σκέψου μόνο τι υπάρχει εκεί μέσα.. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν μπορεί να τα κατηγοριοποιήσει το itunes και για αυτό τα βάζει όλα στην κατηγορία other.
Πέρα από τα δεδομένα των stock εφαρμογών (music, safari, messages, mail, notes κτλ) βρίσκονται και τα δεδομένα των εφαρμογών που έχεις περάσει εσύ.
Αν πας ρυθμίσεις-γενικά-χρήση θα δεις τις εφαρμογές (με σειρά από αυτή που καταλαμβάνει τον μεγαλύτερο χώρο σε αυτήν με τον μικρότερο) και αν πατήσεις πάνω στην καθεμιά θα δεις που γράφει "έγγραφα & δεδομένα". Σε εφαρμογές σαν το facebook, rss readers, αποθήκευσης (στυλ phone drive και dropbox) και άλλες θα δεις μπόλικα MB δεσμευμένα..
Μπορείς να τα καθαρίσεις με αυτόν τον τρόπο που αναφέρεται εδώ αλλά και το phoneclean, όπως και με χειροκίνητο τρόπο χωρίς την βοήθεια καμιάς εφαρμογής απλά διαγράφοντας την εφαρμογή από την συσκευή και εγκατάσταση ξανά από appstore.
Αλλά 1-2GB αναλόγως και τον χρήστη και το πόσο καιρό έχεις να κάνεις restore, είναι μάλλον φυσιολογικό.. Σκέψου μόνο τι υπάρχει εκεί μέσα.. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν μπορεί να τα κατηγοριοποιήσει το itunes και για αυτό τα βάζει όλα στην κατηγορία other.
Πέρα από τα δεδομένα των stock εφαρμογών (music, safari, messages, mail, notes κτλ) βρίσκονται και τα δεδομένα των εφαρμογών που έχεις περάσει εσύ.
Αν πας ρυθμίσεις-γενικά-χρήση θα δεις τις εφαρμογές (με σειρά από αυτή που καταλαμβάνει τον μεγαλύτερο χώρο σε αυτήν με τον μικρότερο) και αν πατήσεις πάνω στην καθεμιά θα δεις που γράφει "έγγραφα & δεδομένα". Σε εφαρμογές σαν το facebook, rss readers, αποθήκευσης (στυλ phone drive και dropbox) και άλλες θα δεις μπόλικα MB δεσμευμένα..
Μπορείς να τα καθαρίσεις με αυτόν τον τρόπο που αναφέρεται εδώ αλλά και το phoneclean, όπως και με χειροκίνητο τρόπο χωρίς την βοήθεια καμιάς εφαρμογής απλά διαγράφοντας την εφαρμογή από την συσκευή και εγκατάσταση ξανά από appstore.
Ad
Δημοσίευση 23/01/2013 - 12:42
Ή όπως είπες restore και set up as new και τελείωσες!
Δημοσίευση 23/01/2013 - 13:20
Έκανα scan με το PhoneClean, μου καθάρισε 650 MB αλλά το other στο itunes δεν κατέβηκε κάτω από το 1,07 GB...
Δημοσίευση 23/01/2013 - 13:28
Και πόσο είχες πριν;
Κάνε και μια αποσύνδεση-σύνδεση ξανά στο itunes.
Κάνε και μια αποσύνδεση-σύνδεση ξανά στο itunes.
Δημοσίευση 23/01/2013 - 13:30
1.07 GB είχα και πρίν. Έκανα και σύνδεση-αποσύνδεση, έκανα και restart το iPhone... Δεν ξέρω τι παίζει.. Είμαι χωρίς jb.
Δημοσίευση 23/01/2013 - 18:36
Αφότου έκανα clean με το προγραμμα cleanphone μου έσβησε όλα τα φορουμς που είχα αποθηκευμένα στο tapatalk 2. Επίσης πήγα να ανοίξω 2 παιχνιδια(tample run 2 και Asphalt 7) και στην αρχή κρασαραν....
Ελπίζω να μην έχει διαγράψει τίποτα άλλο...
Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε το cleanphone...
Ελπίζω να μην έχει διαγράψει τίποτα άλλο...
Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε το cleanphone...
Δημοσίευση 23/01/2013 - 19:07
Ρε συ αυτό προσπαθώ να σου πω και εγώ απ'το πρωί.. Αυτό σου έγραψα και στο άλλο θέμα που έχω κάνει για καθαρισμό και ελευθέρωση χώρου..
Είναι παρεξηγημένο το other μόνο και μόνο γιατί δεν ξέρουμε τι υπάρχει εκεί.. Απλά είναι τα δεδομένα μας που δεν μπορεί το itunes να κατηγοριοποιήσει στις κατηγορίες που έχει (music, apps, books, movies κτλ)
Σίγουρα κάποιες φορές είναι σημαντικά αυξημένος και έχει μέσα διάφορα σκουπίδια που μπορεί και να μην μας είναι χρήσιμα, αλλά τα υπόλοιπα τα χρειαζόμαστε..
Ρυθμίσεις-γενικά-χρήση λοιπόν, ανοίγεις μια μια όσες βλέπεις που πιάνουν πολλά MB και δες στα έγγραφα και δεδομένα πόσα ΜΒ γράφει.. Αν είναι πολλά και δεις ότι απ'την συγκεκριμένη εφαρμογή δεν τα χρειάζεσαι, την σβήνεις και την περνάς ξανά από το appstore. Εφαρμογές τύπου facebook, τύπου phone drive και dropbox, rss readers κτλ (pocket, readibility κτλ) εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφίας, είναι πρώτες υποψήφιες για καθαρισμό.
Είναι παρεξηγημένο το other μόνο και μόνο γιατί δεν ξέρουμε τι υπάρχει εκεί.. Απλά είναι τα δεδομένα μας που δεν μπορεί το itunes να κατηγοριοποιήσει στις κατηγορίες που έχει (music, apps, books, movies κτλ)
Σίγουρα κάποιες φορές είναι σημαντικά αυξημένος και έχει μέσα διάφορα σκουπίδια που μπορεί και να μην μας είναι χρήσιμα, αλλά τα υπόλοιπα τα χρειαζόμαστε..
Ρυθμίσεις-γενικά-χρήση λοιπόν, ανοίγεις μια μια όσες βλέπεις που πιάνουν πολλά MB και δες στα έγγραφα και δεδομένα πόσα ΜΒ γράφει.. Αν είναι πολλά και δεις ότι απ'την συγκεκριμένη εφαρμογή δεν τα χρειάζεσαι, την σβήνεις και την περνάς ξανά από το appstore. Εφαρμογές τύπου facebook, τύπου phone drive και dropbox, rss readers κτλ (pocket, readibility κτλ) εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφίας, είναι πρώτες υποψήφιες για καθαρισμό.
Δημοσίευση 23/01/2013 - 19:12
ok! Τοπιασα!!
Ευχαριστώ!
Ευχαριστώ!
Δημοσίευση 24/01/2013 - 17:19
σε λιγοτερο απο μια εβδομαδα ειναι στο 977mb
και καθε φορα που κανω συγχρονισμο με itunes μπαινουν αλλα 600kb
και καθε φορα που κανω συγχρονισμο με itunes μπαινουν αλλα 600kb
Δημοσίευση 07/02/2013 - 05:27
Εγώ παιδιά μετά από σχετικό ψάξιμο κατέληξα ότι
1. δεν καθαρίζουμε ποτέ αυτοματοποιημένα το τηλέφωνο με κάποιο πρόγραμμα
2. για να δεις που ακριβώς είναι το πρόβλημα συνδέεσαι μέσω terminal σαν root και ξεκινώντας από το directory / δίνεις
την εντολή "du -h --max-depth=1".
Βλέποντας τα μεγέθη των φακέλων (αν είναι λογικά ή όχι) μετακινούμαστε στο προβληματικό directory με
την εντολή "cd OnomaDirectory" και ξανά την εντολή "du -h --max-depth=1".
Έτσι σε 5 λεπτά max ΒΡΙΣΚΕΙΣ που ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα ...
Βέβαια η ερώτηση κλειδί είναι .... "ΑΜΑ ΤΑ ΣΒΗΣΩ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ iphone ή ΟΧΙ"
Δέστε και εδώ => http://www.iphonehel...ι/#entry1291642
1. δεν καθαρίζουμε ποτέ αυτοματοποιημένα το τηλέφωνο με κάποιο πρόγραμμα
2. για να δεις που ακριβώς είναι το πρόβλημα συνδέεσαι μέσω terminal σαν root και ξεκινώντας από το directory / δίνεις
την εντολή "du -h --max-depth=1".
Βλέποντας τα μεγέθη των φακέλων (αν είναι λογικά ή όχι) μετακινούμαστε στο προβληματικό directory με
την εντολή "cd OnomaDirectory" και ξανά την εντολή "du -h --max-depth=1".
Έτσι σε 5 λεπτά max ΒΡΙΣΚΕΙΣ που ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα ...
Βέβαια η ερώτηση κλειδί είναι .... "ΑΜΑ ΤΑ ΣΒΗΣΩ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ iphone ή ΟΧΙ"
Δέστε και εδώ => http://www.iphonehel...ι/#entry1291642
Τελευταία επεξεργασία από: gvp, 07/02/2013 - 05:29
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4
0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες