[Οδηγός] Backup και "καθάρισμα" για πώληση του iDevice μας
Δημοσίευση 16/10/2015 - 09:05
Ad
Δημοσίευση 16/10/2015 - 09:08
απο το πασχα ειναι το μπακ απ...
Άντεξες τόσο πολύ με Android; Είσαι ηρωίδα!!!!
Εξακολουθώ να είμαι υπέρ του setup as new. Δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους...... είναι θέμα άποψης. Εσύ επιλέγεις!
Δημοσίευση 16/10/2015 - 09:43
μια ερώτηση και εγώ. είχα jb iphone 5, είχα πάει για 1 χρόνο στα android και τώρα γύρναω πίσω στο ios. τα προβλήματά μου/ απορίες μου είναι:
1) πως θα περάσω τις photos που έχω από το note στο νέο iphone (λογικά σκέφτομαι iphotos ή icloud synq αφού το ενεργοποιήσω) (λογικά αυτή είναι η λύση)
2) έκανα συχνά backups το 5άρι μου μιας και το είχα να streamarei στο apple tv αλλά στο note έχω τις ενημερωμένες επαφές (του παλιού iphone + 50 καινούργιες). περνάω το παλιό backup στο νέο iphone και τις περνάω μία μία? περνάω τις google contacts στο iphone και σβήνω όλες τις επαφές από το cloud μου?
3) όταν θα πάρω το νέο iphone, είναι καλύτερα να κάνω setup as new και να πάω στο icloud μετά, να βάλω τα στοιχεία μου (settings -> icloud) και να κατεβάσει ότι έχει στο σύνεφο ή να κάνω ένα backup το iphone 5 μέσω itunes στο pc και να κάνω restore από εκείνο το backup?
ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και για οιαδήποτε βοήθεια μου δώσετε
Δημοσίευση 16/10/2015 - 10:09
μια ερώτηση και εγώ. είχα jb iphone 5, είχα πάει για 1 χρόνο στα android και τώρα γύρναω πίσω στο ios. τα προβλήματά μου/ απορίες μου είναι:
1) πως θα περάσω τις photos που έχω από το note στο νέο iphone (λογικά σκέφτομαι iphotos ή icloud synq αφού το ενεργοποιήσω) (λογικά αυτή είναι η λύση)
2) έκανα συχνά backups το 5άρι μου μιας και το είχα να streamarei στο apple tv αλλά στο note έχω τις ενημερωμένες επαφές (του παλιού iphone + 50 καινούργιες). περνάω το παλιό backup στο νέο iphone και τις περνάω μία μία? περνάω τις google contacts στο iphone και σβήνω όλες τις επαφές από το cloud μου?
3) όταν θα πάρω το νέο iphone, είναι καλύτερα να κάνω setup as new και να πάω στο icloud μετά, να βάλω τα στοιχεία μου (settings -> icloud) και να κατεβάσει ότι έχει στο σύνεφο ή να κάνω ένα backup το iphone 5 μέσω itunes στο pc και να κάνω restore από εκείνο το backup?
ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και για οιαδήποτε βοήθεια μου δώσετε
Καλημέρα.
Τις φωτό σου θα τις εισάγεις στην βιβλιοθήκη του iTunes στο PC και θα τις συγχρονίσεις με το τηλ σου. Μπορείς να τις περάσεις και σε ένα cloud service συμπεριλαμβανομένου και του iCloud Drive, αλλά θα χάσεις την αμεσότητα της πρόσβασης εφόσον οι φωτό θα βρίσκονται σε σύννεφο.
Υπάρχει πάντα και η επιλογή να τις περάσεις (ή κατεβάσεις) και σε μια 3rd party εφαρμογή, αλλά δεν θα βρίσκονται στο camera roll.
Το restore από backup επαναφέρει πρωτίστως ρυθμίσεις, εφαρμογές και δεδομένα τους. Τις επαφές σου (στο status που τις άφησες) θα τις έχεις αυτομάτως όταν θα κάνεις login με το AppleID σου. Σου προτείνω το setup as new. Μην ξεχνάς είσαι και ένα χρόνο πίσω....
Μπορείς πάντα να μεταφέρεις επιλεκτικά στοιχεία του backup σου ακολουθώντας τον οδηγό του 1ου post
Για τις επαφές στο note υπάρχουν πολλοί τρόποι , ένας από τους οποίους αναφέρεται εδώ
Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 16/10/2015 - 10:11
Δημοσίευση 16/10/2015 - 10:19
Δημοσίευση 16/10/2015 - 11:10
εγω που εχω android συσκευη και θα παω σε iphone τώρα, ειχα κανει back up πριν στο 5 που ειχα...οποτε θα συνδεσω το καινουργιο και θα κανω restore back up? αλλα εχω προσθεσει επαφες εγω στο android που δε θα εχουν περαστει στο icloud στις επαφες...πως θα μπουνε?
Το Backup σου απο τη στιγμή που είναι χωρίς JB μπορείς να το επαναφέρεις.
Με itools δεν πανε πλεον στο cameraroll?
Λειτουργεί.
Δημοσίευση 16/10/2015 - 12:19
επειδή το διάβασα κανά 2-3 φορές. πείτε ότι πχ έχω ένα iphone 5 @ ios 7 jailbroken, και το πουλάω και παίρνω ένα 6s στην 9.0.2 non jailbroken και θέλω να μεταφέρω το backup που έχω κάνει στο pc μου αυτούσιο στο 6άρι μέσω itunes (restore from backup). δεν μπορεί να γίνει? πρέπει να κάνω μήπως πρώτα jb το 6s στην 9.0.2 και μετά να περάσω κάτι?
ps1: nikosgnr + vrachamis είστε γενικά θεοί με το πόσο βοηθάτε. 2 thumbs up για ότι κάνετε
Δημοσίευση 16/10/2015 - 12:23
επειδή το διάβασα κανά 2-3 φορές. πείτε ότι πχ έχω ένα iphone 5 @ ios 7 jailbroken, και το πουλάω και παίρνω ένα 6s στην 9.0.2 non jailbroken και θέλω να μεταφέρω το backup που έχω κάνει στο pc μου αυτούσιο στο 6άρι μέσω itunes (restore from backup). δεν μπορεί να γίνει? πρέπει να κάνω μήπως πρώτα jb το 6s στην 9.0.2 και μετά να περάσω κάτι?
Δεν επαναφέρεις ποτέ Backup με JB, ασχέτως αν η συσκευή που είναι ήδη με JB.
Μεμονωμένα αυτά που θες βάσει του 1ου Post.
Δημοσίευση 16/10/2015 - 12:34
άρα setup as new στην έναρξη, update σε 9.0.2 και μετά να βάλω τα details μου στις settings -> icloud , κατεβάζει επαφές και φωτογραφίες που έχει επάνω και περνάω τις υπόλοιπες μέσω synq photos του itunes εάν το κατάλαβα καλά (μιας και με καίνε επαφές περισσότερο και μετά οι photos)
Δημοσίευση 16/10/2015 - 15:18
νίκο μήπως γνωρίζεις εάν μπορεί κάπως η εφαρμογή "move to ios" που είναι στα android να δουλέψει μαζί με παλιό icloud account? δηλαδή να μεταφέρω επαφές / φωτογραφίες στο iphone από το android και να τα κρατήσω / κάνω overwrite στο apple id account μου που έχω τις αγορές. ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σου
Δημοσίευση 16/10/2015 - 23:20
και οι duplicates? νομίζω ότι εαν δεν αλλάζει το όνομα κρατάει του icloud την επαφή και προσθέτει μόνον όσες δεν υπήρχαν / έχουν διαφορετικά ονόματα εάν δεν κάνω λάθος (σκέψου ότι σήμερα έχω κάνει μεταφορά 2x iphone 5 -> iphone 6 , iphone 5s -> iphone 6s plus και μου μένει το note 4 σε 6plus). γι αυτό και τόσο spam. έστω έως τώρα όλα πάνε καλά. ευχαριστώ και πάλι για όλα
Δημοσίευση 19/10/2015 - 14:44
καλησπερα ,εκανα ρεστορ ενα κινητο απο την 7 στην 9,ηταν αδειο πριν και αφου τελειωσε η διαδικασια πατησα να κανει επαναφορα απο icloud και μου περαστηκαν τα sms,ρυθμισεις και ολες οι εφαρμογες που ειχα εγκατεστημενες(γινονται download 1-1)...(εκτος μουσικης και φωτογραφιων)
ειχα jailbreak το κινητο που ειχε γινει το μπακαπ,παιζει να χω θεμα τωρα που εγινε ετσι?
Τελευταία επεξεργασία από: kostakiss, 19/10/2015 - 14:50
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 12
0 μέλη, 12 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες