Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 3 ψήφοι

Πόσες οι συσκευές με Jailbreak παγκοσμίως...;

• Please log in to reply
81 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#31   omilitis1987

omilitis1987

iPH Hero

• 4,524 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 23/01/2013 - 13:45

NSXBASS δεν είσαι κλεπταποδόχος,τα έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου.
Δεν μπορεί κανένας να σε κατηγορήσει και αν θες ρώτα δικηγόρο.Σε προκαλώ.
Ανάλυση : μπορείς να αποδείξεις ότι γνωρίζει ο τρίτος πως είναι κλεμμένο;ΌΧΙ.
Θα τον βασανίσεις;

Σχετικα με το εαν γνωριζεις οτι ειναι πειρατικα αυτα που κατεβαζεις μεσω instalous, insanelyi, κ.α. , να ξερεις οτι πριν την εγκατασταση των sources βγαινει μπανερ στην οθονη που σε ενημερωνει οτι προκειται για παρανομες πηγες και οτι προχωρας με δικη σου ευθυνη...
Οποτε, ναι το ξερεις οτι ειναι πειρατικα αρα εισαι εν γνωσει σου κλεπταποδοχος.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#32   PanosMouz

PanosMouz

iPH Master

• 7,098 μηνύματα
  • Twitter:@PanosMouz
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:PanosMouz

Δημοσίευση 23/01/2013 - 13:51

Είναι νόμιμο το Jailbreak;Άρα είναι νόμιμο και το cydia που έχει δωρεάν πληρωτέες εφαρμογές,άρα και το installus νόμιμο που κατέβαζες δωρεάν εφαρμογές μόνο με Jailbreak.
Συμπέρασμα : Σπασμένες εφαρμογές=Jailbreak αλλά το jailbreak είναι νόμιμο.Αυτό μου γράφεις.

Δεν σου γράφει αυτο... σου γράφει ότι αυτο που έχεις στο μυαλό σου σαν JB είναι το : " YEEEEE! Δωρεάν εφαρμογές για όλους , γιατί να πληρώνω τους "βλάκες" που σπάνε τα κεφάλια τους να γράφουν κώδικες" ...
Το JB - απόκτηση πρόσβασης στο root της συσκευής είναι νόμιμο. Και γ'αυτό και η apple δεν "κυνηγάει" να κλείσει τη βιομηχανία του JB (αφου΄δεν μπορεί). Τώρα το installous είναι (κατα την άποψή μου) μια παραφωνία στην όλη υπόθεση , όπως υπάρχουν και παντου. Το εργαλείο είναι το JB το πως θα το χρησιμοποιήσεις είναι θέμα ηθικής. Δες το γνωστό παράδειγμα με την πυρηνική ενέργεια - ραδιενέργεια. Δεν είναι η ίδια κακή αλλά αυτος που τη χρησιμοποιεί με κακο σκοπό (Μην ξεχνάμε ότι χρησιμοποιείται και στην Ιατρική).

Για μετέφρασε για εμένα:

WASHINGTON – Owners of the iPhone will be able to break electronic locks on their devices in order to download applications that have not been approved by Apple. The government is making that legal under new rules announced Monday.

The decision to allow the practice commonly known as “jailbreaking” is one of a handful of new exemptions from a federal law that prohibits the circumvention of technical measures that control access to copyrighted works. Every three years, the Library of Congress authorizes such exemptions to ensure that existing law does not prevent non-infringing use of copyrighted material.
Another exemption will allow owners of used cell phones to break access controls on their phones in order to switch wireless carriers.

• Αμερικάνικος νόμος,μόνο
  • Υφίσταται το "CONTROL ACCESS TO COPYRIGHTED WORKS";
  • Γιατί είναι νόμιμο εφόσον λέει ότι θα ελέγχεται κάθε 3 χρόνια και κυκλοφορούν είδη σπασμένες εφαρμογές.
Αναμένω απάντηση.

Γι'αυτό που λες εδώ. Διάβα΄σε το και μόνος σου. λέει : That have NOT been approve by apple . Κοινώς εφαρμογές που η apple θεωρεί ακόμα επικίνδυνες να εντάξει στο οικοσύστημά της , ή θεωρεί πως περιέχουν τεράστια κενά ασφαλείας και δεν θέλει να το ρισκάρει. Τέτοιες εφαρμογές είνα το SBSettings , Springtomize , My3g , OpenSSH κλπ κλπ. Όχι το installous δεν αποτελεί μια από αυτές. Το installous αφορά τη διακίνηση πειρατικού υλικού που υπόκειται στη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων. Τέλος να σου πω ότι ο έλεγχος κάθε 3 χρόνια ισχύει σχεδόν για όλους και όχι μονο για το Jailbreak , μια και οι νομοθεσίες περί πνευματικών δικαιωμάτων αλλάζουν συνεχώς και έτσι η εναρμόνισή τους με αυτές είναι κάτι που πρέπει να ελέγχετα :)
Φιλικά .
| Jailbreak your iDevice - make it Unique |

#33   108

108

iPH Contributor

• 1,260 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 23/01/2013 - 14:00

και εγώ είμαι τις άποψης JB= free apps
και καταλαβαίνω ότι κάποιος χάνει και ότι θεωρείτε κλεψιά.
το θέμα είναι ότι αφού είναι νόμιμο το jb γιατί να μην δεν το κάνω.
το να κατεβάσω όμως την σπασμένη εφαρμογή αυτό είναι το κακό.
(!)αν η apple ήθελε δεν θα υπήρχε JB αλλά πουλάει παραπάνω γιαυτό το κρατάει.
το ότι θεωρείτε κλεψιά ναι ισχύει, άπλα δεν θεωρώ ότι ο προγραμματιστής ζει από τις εφαρμογές που βγάζει για κινητά.
εξαιρούνται όσοι είναι σε εταιρίες.και κανένας επιχειρηματίας δεν θα μπει σε λογική να κάνω JB για free apps.
και αυτό είναι που μας διαχωρίζει από την λογική αγόρασα ακριβή συσκευή αρα μπορω αγοράσω και όλες τις εφαρμογές
επίσης και η μεταπώληση της συσκευής δεν είναι καλό, και έτσι χάνει η apple.
επίσης είναι χαζό να βλέπει την ίδια εφαρμογή στο play store δωρεάν και στο app store επί πληρωμή
και μόνο αυτό σε κάνει αντιδραστικό.
κάτι άλλο που σκέφτομαι είναι ότι πιο ωφέλιμο είναι να υπάρχουν στα κινητά εφαρμογή (σπασμένη) και να την διαφημίζεις στους γνωστούς σου
παρα να την έχουν 5-6 άτομα και να κάνουν το ίδιο, πιο δημοφιλή θα γίνει με τον πρώτο τρόπο.
για την παραμετροποίησή όσοι έχουν δουλέψει σε android/iphone μετά από ένα σημείο και τη βαριέσαι, σε εμένα τουλάχιστον αυτό ισχύει.

@kotsoscrete
ναι έχεις δίκαιο σε ορισμένα σημεία και εγώ είμαι τις ίδιας άποψης αλλά δεν χρειάζεται και τόσο πολύ.
άλλοι μπορεί να έχουν αλλη αποψη σεβαστο. το να λεμε την αποψη μας ειναι οφελιμο και πολυ καλο
αλλα τα περιττά που λέμε δεν αφορούν κανένα.ειναι σαν να προσπαθείς να πείσεις τον nsxbass ότι αυτό που κάνουμε ειναι νομιμο.
το πρωτο σταδιο ειναι νομιμο το δευτερο δεν ειναι.
το να αγοράσεις οπλο ειναι νομιμο το να σκοτώσεις στα καλα καθούμενα δεν ειναι νομιμο.

#34   paliotomaro

paliotomaro

iPH Addict

• 601 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 23/01/2013 - 14:01

Το θεμα ειναι το εξης..βαραμε το σαμαρι ενω μας φταει ο γαιδαρος..αυτη η αισθηση μου δινεται διαβαζοντας ολα τα παραπανω.η apple ειναι η μοναδικη υπευθυνη για το διαμοιρασμο πειρατικου υλικου πανω στη πλατφορμα της.
Μαθηματα ηθικης δεν αρμοζουν σε κανεναν και απο κανεναν

#35   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9,378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 23/01/2013 - 14:15

Εγώ χαίρομαι που -από ότι φαίνεται- δεν είμαι ο μοναδικός με αυτές τις απόψεις.

@kotsoscrete νομίζω πήρες τις απαντήσεις σου από άλλους όσο ήμουν offline...

Διάβασε περί του τι εστι jailbreak και θα τα ξεδιαλυνεις όλα.

#36   kotsoscrete

kotsoscrete

iPH Enthousiast

• 414 μηνύματα

Δημοσίευση 23/01/2013 - 14:29

Τα έχεις μπερδέψει πολύ στο μυαλό σου όλα..

Ξεκινάμε απο το οτι Jailbreak δε σημαίνει Cracked Apps. Άλλος ο σκοπός τους και επειδή δεν τον γνωρίζεις, καλό είναι να κάτσεις και να διαβάσεις 2-3 πραγματάκια.

Για το Installous που αναφέρεις και το οποίο έχει κλείσει πλέον, είναι προσθετικό, σαν Source. Όπως όλα αυτα τα Torrent Sites που έχεις στο PC σου.

Αν θες το βάζεις, δεν έρχεται μαζί με το Cydia.

Εσύ τα έχεις μπερδέψει niko στην προσπάθειά σου να υπερασπιστείς κάτι που δεν πιστεύεις ούτε ο ίδιος,γιατί σε θεωρώ σοβαρό παλικάρι.
Αν το πιστεύεις ας το αναλύσουμε περαιτέρω:

Όταν ανοίγεις το cydia και έχει κάποια συγκεκριμένα source,γιατί έχει εφαρμογές που "σπάνε" κωδικούς δικτύων.Νόμιμο;Άρα το cydia που έρχεται χέρι-χέρι με το jailbreak,είναι νόμιμο;Καταρρίπτεται κατευθείαν αυτό που γράφεις,χωρίς να αναφερθώ καν,στο Installus.
Για τα πνευματικά δικαιώματα και το Installus μου λες ότι είναι προεκτάσεις παράνομες μεν,άσχετες με το Jailbreak,δε.

Να στο αναλύσω σε παράδειγμα.
Η ιστοσελίδα που έχει links για πειρατικές εφαρμογές ανεβασμένες σε upload site,είναι νόμιμη;
Με το σκεπτικό σου,είναι γιατί ΑΝ ΘΕΣ πατάς το link μπαίνεις στο άλλο site και ΑΝ ΘΕΣ,κατεβάζεις.

Σχετικα με το εαν γνωριζεις οτι ειναι πειρατικα αυτα που κατεβαζεις μεσω instalous, insanelyi, κ.α. , να ξερεις οτι πριν την εγκατασταση των sources βγαινει μπανερ στην οθονη που σε ενημερωνει οτι προκειται για παρανομες πηγες και οτι προχωρας με δικη σου ευθυνη...
Οποτε, ναι το ξερεις οτι ειναι πειρατικα αρα εισαι εν γνωσει σου κλεπταποδοχος.

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι με συγκατάθεση,σε άλλες όμως,όχι.

Δεν σου γράφει αυτο... σου γράφει ότι αυτο που έχεις στο μυαλό σου σαν JB είναι το : " YEEEEE! Δωρεάν εφαρμογές για όλους , γιατί να πληρώνω τους "βλάκες" που σπάνε τα κεφάλια τους να γράφουν κώδικες" ...
Το JB - απόκτηση πρόσβασης στο root της συσκευής είναι νόμιμο. Και γ'αυτό και η apple δεν "κυνηγάει" να κλείσει τη βιομηχανία του JB (αφου΄δεν μπορεί). Τώρα το installous είναι (κατα την άποψή μου) μια παραφωνία στην όλη υπόθεση , όπως υπάρχουν και παντου. Το εργαλείο είναι το JB το πως θα το χρησιμοποιήσεις είναι θέμα ηθικής. Δες το γνωστό παράδειγμα με την πυρηνική ενέργεια - ραδιενέργεια. Δεν είναι η ίδια κακή αλλά αυτος που τη χρησιμοποιεί με κακο σκοπό (Μην ξεχνάμε ότι χρησιμοποιείται και στην Ιατρική).

Γι'αυτό που λες εδώ. Διάβα΄σε το και μόνος σου. λέει : That have NOT been approve by apple . Κοινώς εφαρμογές που η apple θεωρεί ακόμα επικίνδυνες να εντάξει στο οικοσύστημά της , ή θεωρεί πως περιέχουν τεράστια κενά ασφαλείας και δεν θέλει να το ρισκάρει. Τέτοιες εφαρμογές είνα το SBSettings , Springtomize , My3g , OpenSSH κλπ κλπ. Όχι το installous δεν αποτελεί μια από αυτές. Το installous αφορά τη διακίνηση πειρατικού υλικού που υπόκειται στη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων. Τέλος να σου πω ότι ο έλεγχος κάθε 3 χρόνια ισχύει σχεδόν για όλους και όχι μονο για το Jailbreak , μια και οι νομοθεσίες περί πνευματικών δικαιωμάτων αλλάζουν συνεχώς και έτσι η εναρμόνισή τους με αυτές είναι κάτι που πρέπει να ελέγχετα :)
Φιλικά .

Διάβασε αυτό που γράφω στο nikognr.Η εφαρμογή που είναι ενταγμένη στο cydia για κωδικούς σπασίματος router μπορεί να μην υπόκεινται σε παραβίαση του άρθρου περί πνευματικών δικαιωμάτων αλλά είναι σαφώς,παράνομη.
Τη συγκεκριμένη εφαρμογή θυμάμαι και γράφω ως αντεπιχείρημα ότι το Jailbreak δεν είναι παράνομο.(Με αμερικάνικο διάταγμα μόνο).

και εγώ είμαι τις άποψης JB= free apps
και καταλαβαίνω ότι κάποιος χάνει και ότι θεωρείτε κλεψιά.
το θέμα είναι ότι αφού είναι νόμιμο το jb γιατί να μην δεν το κάνω.
το να κατεβάσω όμως την σπασμένη εφαρμογή αυτό είναι το κακό.
(!)αν η apple ήθελε δεν θα υπήρχε JB αλλά πουλάει παραπάνω γιαυτό το κρατάει.
το ότι θεωρείτε κλεψιά ναι ισχύει, άπλα δεν θεωρώ ότι ο προγραμματιστής ζει από τις εφαρμογές που βγάζει για κινητά.
εξαιρούνται όσοι είναι σε εταιρίες.και κανένας επιχειρηματίας δεν θα μπει σε λογική να κάνω JB για free apps.
και αυτό είναι που μας διαχωρίζει από την λογική αγόρασα ακριβή συσκευή αρα μπορω αγοράσω και όλες τις εφαρμογές
επίσης και η μεταπώληση της συσκευής δεν είναι καλό, και έτσι χάνει η apple.
επίσης είναι χαζό να βλέπει την ίδια εφαρμογή στο play store δωρεάν και στο app store επί πληρωμή
και μόνο αυτό σε κάνει αντιδραστικό.
κάτι άλλο που σκέφτομαι είναι ότι πιο ωφέλιμο είναι να υπάρχουν στα κινητά εφαρμογή (σπασμένη) και να την διαφημίζεις στους γνωστούς σου
παρα να την έχουν 5-6 άτομα και να κάνουν το ίδιο, πιο δημοφιλή θα γίνει με τον πρώτο τρόπο.
για την παραμετροποίησή όσοι έχουν δουλέψει σε android/iphone μετά από ένα σημείο και τη βαριέσαι, σε εμένα τουλάχιστον αυτό ισχύει.

@kotsoscrete
ναι έχεις δίκαιο σε ορισμένα σημεία και εγώ είμαι τις ίδιας άποψης αλλά δεν χρειάζεται και τόσο πολύ.
άλλοι μπορεί να έχουν αλλη αποψη σεβαστο. το να λεμε την αποψη μας ειναι οφελιμο και πολυ καλο
αλλα τα περιττά που λέμε δεν αφορούν κανένα.ειναι σαν να προσπαθείς να πείσεις τον nsxbass ότι αυτό που κάνουμε ειναι νομιμο.
το πρωτο σταδιο ειναι νομιμο το δευτερο δεν ειναι.
το να αγοράσεις οπλο ειναι νομιμο το να σκοτώσεις στα καλα καθούμενα δεν ειναι νομιμο.

Δεν προσπαθώ να πείσω τον NSXBASS ότι αυτό που κάνουμε είναι νόμιμο.Προσπαθώ να του αναλύσω πως το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι δηλαδή απ' την apple που αφήνει το jailbreak,για να πουλάει.

Το θεμα ειναι το εξης..βαραμε το σαμαρι ενω μας φταει ο γαιδαρος..αυτη η αισθηση μου δινεται διαβαζοντας ολα τα παραπανω.η apple ειναι η μοναδικη υπευθυνη για το διαμοιρασμο πειρατικου υλικου πανω στη πλατφορμα της.

Αυτό ακριβώς γράφω κ' εγώ.
Δεν μου αρέσει να κατηγορείτε αυτούς που κατεβάζουν εφαρμογές δωρεάν ενώ είναι επιλογή τους/μας.Αν κατηγορείτε επειδή προφανώς,έχετε συμφέρον τότε να κατηγορώ με μακρόστενα κείμενα την πειρατεία στους τομείς που έχω εγώ συμφέρον.
Εκεί θέλω να καταλήξω.Το τι άποψη έχει ο καθένας για το Jailbreak και τις σπασμένες εφαρμογές,δεν με πειράζει να τη γράφει.

Mods και να κατηγορείται/προσβάλλετε αυτούς που έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη δίοδο,δεν είναι αποδεκτό και με προσβάλλει εμένα προσωπικά.

Τελευταία επεξεργασία από: kotsoscrete, 23/01/2013 - 14:32.

#37   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9,378 μηνύματα

Δημοσίευση 23/01/2013 - 14:37

Mods και να κατηγορείται/προσβάλλετε αυτούς που έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη δίοδο,δεν είναι αποδεκτό και με προσβάλλει εμένα προσωπικά.

Η συγκεκριμένη δίοδος που αναφέρεις είναι παράνομη.

Ακόμα και εσυ το παραδεχτηκες άσχετα αν με τη λογικη σου επιχειρείς να το στρεβλώσεις.

Οπότε το να λέμε σε κάποιον που γνωρίζει ότι παρανομεί πως είναι παράνομος δε θεωρώ ότι είναι προσβολή.

Από κει και πέρα, μπορείς ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσεις με τους διαχειριστές και να κανείς τα παράπονά σου.

#38   PanosMouz

PanosMouz

iPH Master

• 7,098 μηνύματα
  • Twitter:@PanosMouz
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:PanosMouz

Δημοσίευση 23/01/2013 - 14:38

Εσύ τα έχεις μπερδέψει niko στην προσπάθειά σου να υπερασπιστείς κάτι που δεν πιστεύεις ούτε ο ίδιος,γιατί σε θεωρώ σοβαρό παλικάρι.

Όταν ανοίγεις το cydia και έχει κάποια συγκεκριμένα source,γιατί έχει εφαρμογές που "σπάνε" κωδικούς δικτύων.Νόμιμο;Άρα το cydia που έρχεται χέρι-χέρι με το jailbreak,είναι νόμιμο;Καταρρίπτεται κατευθείαν αυτό που γράφεις,χωρίς να αναφερθώ καν,στο Installus.
Για τα πνευματικά δικαιώματα και το Installus μου λες ότι είναι προεκτάσεις παράνομες μεν,άσχετες με το Jailbreak,δε.

Η ιστοσελίδα που έχει links για πειρατικές εφαρμογές ανεβασμένες σε upload site,είναι νόμιμη;
Με το σκεπτικό σου,είναι γιατί ΑΝ ΘΕΣ πατάς το link μπαίνεις στο άλλο site και ΑΝ ΘΕΣ,κατεβάζεις.

Διάβασε αυτό που γράφω στο nikognr.Η εφαρμογή που είναι ενταγμένη στο cydia για κωδικούς σπασίματος router μπορεί να μην υπόκεινται σε παραβίαση του άρθρου περί πνευματικών δικαιωμάτων αλλά είναι σαφώς,παράνομη.
Τη συγκεκριμένη εφαρμογή θυμάμαι και γράφω ως αντεπιχείρημα ότι το Jailbreak δεν είναι παράνομο.(Με αμερικάνικο διάταγμα μόνο).

Αντίστοιχες εφαρμογές μπορείς να βρεις και στο app store. Θα μου πεις αυτές έχουν τους εργοστασιακούς κωδικούς ενώ άλλες (όπως αυτή που λες) μπορεί να σπάσουν και άλλους κωδικούς. Οπότε είναι κάτι νομιμο και αυτό. Αλλιώς δεν θα υπήρχε στο app store. Δεν φαντάζομαι να διαφωνείς σ'αυτό . Εδώ όμως και πάλι μπαίνει το θέμα της ηθικής όπως παντου. Επειδή υπάρχει , θα το χρησιμοποιήσω;
Τέλος σου προτίνω να διαβάσεις τι γράφει ο ίδιος ο δημιουργός του Cydia
http://cydia.saurik.com
Cydia is an alternative to Apple's App Store for "jailbroken" Devices specializing in the distribution of all that is NOT an "app"
Πιο ξεκάθαρα δεν μπορεί να στο πει
| Jailbreak your iDevice - make it Unique |

#39   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2,334 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:ntnskrds

Δημοσίευση 23/01/2013 - 14:43

Ρε παλιοτομαρο θες και τα γραφεις αυτα η εχεις και 'συ νεροφαγώματα στο κεφαλι σαν τον κοτσο τον κρητικο ?

H Apple ειναι η μονη απο τους μεγαλους παιχτες που κανει οτι μπορει στα θεματα ασφαλειας και εχει κατηγορηθει οτι θυσιαζει ελευθεριες του χρηστη στον βωμο της ασφαλειας (βλ. Gatekeeper στο mac, sandbox στο ios, curated app store και για το OSX και για το IOS κλπ.)

Τελευταία επεξεργασία από: ntnskrds, 23/01/2013 - 14:44.

#40   afanoulis

afanoulis

iPH User

• 184 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • GameCenter:nikiforosvin

Δημοσίευση 23/01/2013 - 14:45

Την στιγμή που πρώτα κάνουμε jb στην συνέχεια έχουμε πρόσβαση σε όλα τα τμήματα του λογισμικού και τέλος μια απ τις δυνατότητες είναι να βάζει κάποιος Και σπασμένες εφαρμογές καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι θέμα σύγχυσης αλλά η λογική αλληλουχία στην σκέψη πολλών.

Αρα μου φαίνεται λίγο περιττό να γίνεται συνέχεια αναφορά απο κάποιους ότι υπάρχει σύγχυση στο ότι μέσω του jb μπορείς να κατεβασεις cracked apps αφού όντως δίνεται αυτη η δυνατότητα (μια απ τις πολλές).
Ούτε πιστεύω πως όσοι ασχολούνται με την τεχνολογία και συμμετέχουν εδώ είναι μπετοβλ@κες και χρειάζονται ειδικό οδηγό για να καταλάβουν τι είναι jb και τι cracked apps. Ολοι ξέρουν πολύ καλά και πράττουν ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Στην κοινότητα του jb δεν είναι άγιοι...
Αν τους ενοχλεί τόσο η χρήση του για διαμοιρασμο παράνομου υλικού θα μπορούσαν με πολλούς τρόπους να το κάνουν πιο δύσκολο.

#41   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113,590 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 23/01/2013 - 14:55

Αν δε τα πίστευα, δε θα ήμουν εδώ.

To Jailbreak είναι νόμιμο. Με τη σωστή έννοια του όρου βέβαια. Και όχι με αυτή που έχεις εσύ στο μυαλό σου. Αυτή που σε βολεύει φυσικά.

Μου γράφεις για τα Tweaks που "σπάνε" όπως λες κωδικούς. Παρόμοια υπάρχουν και στο AppStore.. Δε μου γράφεις όμως για τα υπόλοιπα.. Που πραγματικά προσφέρουν παραμετροποίηση.

Μάθε και κάτι άλλο, αν δε το γνωρίζεις. Όλα αυτά τα Tweaks που βλέπεις, είναι εφαρμογές που έχει απόρρίψει η ίδια η Apple. Αυτό είναι το Cydia. Ένα "εναλλακτικό μαγαζί" παραμετροποίησης της συσκευής.

Προσωπικά χάρηκα που έκλεισε το Installous. Κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο "καρκίνωμα" στο Cydia. Mακάρι να τελιώναμε με αυτό μια και καλή.

Μου αναφέρεις για Tweaks που "σπάνε" κωδικούς (Default, που παρόμοια υπάρχουν και στο AppStore).

Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ο,τι θέλει. Και ο,τι πιστεύει πως είναι σωστό.

Όταν γράφεις/λες την αλήθεια, δε νομίζω πως προσβάλεις κανέναν.

Αλλά ξέρεις τι λένε.. Όποιος έχει τη μύγα..

Τελευταία επεξεργασία από: nikosgnr, 23/01/2013 - 14:57.

| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#42   kotsoscrete

kotsoscrete

iPH Enthousiast

• 414 μηνύματα

Δημοσίευση 23/01/2013 - 14:57

Η συγκεκριμένη δίοδος που αναφέρεις είναι παράνομη.

Ακόμα και εσυ το παραδεχτηκες άσχετα αν με τη λογικη σου επιχειρείς να το στρεβλώσεις.

Οπότε το να λέμε σε κάποιον που γνωρίζει ότι παρανομεί πως είναι παράνομος δε θεωρώ ότι είναι προσβολή.

Από κει και πέρα, μπορείς ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσεις με τους διαχειριστές και να κανείς τα παράπονά σου.

Δεν μου απάντησες και ρωτάω για 3 φορά.
Δεν έχεις κάνει ποτέ τίποτα δωρεάν;Ότι έβλεπες,άκουγες,ακουμπούσες,το πλήρωνες;

Απάντησε μου ώστε να σε κατηγορώ κ' εγώ για μια παρανομία που έχεις κάνει,λοιπόν.
Εφόσον είναι παράνομο έχω το δικαίωμα να κατηγορώ,σωστά;
Αυτό είναι το σκεπτικό σου.
Κ' εγώ λέω ότι νομικά είναι συκοφαντική δυσφήμιση γιατί δεν με ξέρεις προσωπικά αν λέω αλήθεια ή ψέματα.Δικαίωμα μου.
Αν σου γράψω ότι λέω ψέματα θα είσαι υποχρεωμένος να ανακαλέσεις.
Να παίξουμε νομικά παιχνίδια;

Δεν έγραψα ότι είσαι νόμιμος,μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι γράφω.
Αυτό γίνεται με την ενοχή της Apple,παράνομος είναι αυτός που διανέμει όχι αυτός που κατεβάζει,αν και μπορεί να κατηγορηθεί γιατί έχει συγκατάθεση παρ' όλα ταύτα φυλακή πάει ο κλέφτης,ο ΗΘΙΚΌΣ ΑΥΤΟΥΡΓΌΣ δηλαδή.
Θα μπορούσε να το είχε τελειώσει η Apple και δεν το κάνει για να πουλάει.Αυτή είναι η αλήθεια.

Αντίστοιχες εφαρμογές μπορείς να βρεις και στο app store. Θα μου πεις αυτές έχουν τους εργοστασιακούς κωδικούς ενώ άλλες (όπως αυτή που λες) μπορεί να σπάσουν και άλλους κωδικούς. Οπότε είναι κάτι νομιμο και αυτό. Αλλιώς δεν θα υπήρχε στο app store. Δεν φαντάζομαι να διαφωνείς σ'αυτό . Εδώ όμως και πάλι μπαίνει το θέμα της ηθικής όπως παντου. Επειδή υπάρχει , θα το χρησιμοποιήσω;
Τέλος σου προτίνω να διαβάσεις τι γράφει ο ίδιος ο δημιουργός του Cydia
http://cydia.saurik.com
Cydia is an alternative to Apple's App Store for "jailbroken" Devices specializing in the distribution of all that is NOT an "app"
Πιο ξεκάθαρα δεν μπορεί να στο πει

Δηλαδή εσύ μου γράφεις ότι είναι νόμιμη η εφαρμογή να "σπας" ακόμα και εργοστασιακούς κωδικούς router.
Εξήγησε μου με ποιο δικαίωμα.Επειδή το έχει το Appstore;

Αν βγάλουν εφαρμογή να "σπας" κωδικούς μηχανήματος τράπεζας θα θεωρηθεί νόμιμη η εφαρμογή δηλαδή.

#43   paliotomaro

paliotomaro

iPH Addict

• 601 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:00

Ρε καθηστε καλα...εδω η apple μηνυει μεχρι και τα μαναβικα που τολμουν να χρησιμοποιουν το μηλο ως σημα κατατεθεν..ειναι αστειο να κατηγορειται ο καθε ενΑς ατομικα ως "πειρατης" και ανηθικος και να προσπαθουμε σωνει και καλα να τον βαλουμε στιν ισιο δρομο..οσοι εχουν εννομο συμφερον και θιγονται απο το διαμοιρασμο πειρατικου υλικου ειναι απο αστειο εως αφελες να επενδυουν σε μαθηματα ηθικης προς αλλους και πρεπει να αναζητησουν ευθυνες αλλου..
Και μην ξεχναμε ολοι παροικουντες την ιερουσαλημ ειμαστε..ολοι λιγο πολυ εχουμε στη κατοχη μας πειρατικο υλικο

#44   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9,378 μηνύματα

Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:00

Αρα μου φαίνεται λίγο περιττό να γίνεται συνέχεια αναφορά απο κάποιους ότι υπάρχει σύγχυση στο ότι μέσω του jb μπορείς να κατεβασεις cracked apps αφού όντως δίνεται αυτη η δυνατότητα (μια απ τις πολλές).

Με τη λογική σου, θα ήταν λογικά/νόμιμα και άλλα πράγματα.

Για παράδειγμα στις ΗΠΑ όπου υπό -χαλαρούς- όρους επιτρέπεται η οπλοκατοχή, ήταν λογικό να μπει ο άλλος στο σχολείο και να κάνει ότι έκανε αφού αυτή ήταν μία από τις δυνατότητες που του έδινε το όπλο.

Δεν είναι έτσι.

Το ότι το jailbreak είναι νόμιμο δε σημαίνει ότι ότι κάνει μετά ο χρήστης με αυτό είναι νόμιμο.

Αν δηλαδή αύριο κάποιος κυκλοφορήσει ένα deb αρχείο (όχι στο cydia, οπουδήποτε) το οποίο αν το κάνεις εγκατάσταση θα μπορεί να σπάει κωδικούς ΑΤΜ, θα γυρίσετε να πείτε ότι έφταιγε το JB? Ή ότι ήταν ΟΚ επειδή το jb είναι νόμιμο?

#45   kotsoscrete

kotsoscrete

iPH Enthousiast

• 414 μηνύματα

Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:03

Με τη λογική σου, θα ήταν λογικά/νόμιμα και άλλα πράγματα.

Για παράδειγμα στις ΗΠΑ όπου υπό -χαλαρούς- όρους επιτρέπεται η οπλοκατοχή, ήταν λογικό να μπει ο άλλος στο σχολείο και να κάνει ότι έκανε αφού αυτή ήταν μία από τις δυνατότητες που του έδινε το όπλο.

Δεν είναι έτσι.

Το ότι το jailbreak είναι νόμιμο δε σημαίνει ότι ότι κάνει μετά ο χρήστης με αυτό είναι νόμιμο.

Αν δηλαδή αύριο κάποιος κυκλοφορήσει ένα deb αρχείο (όχι στο cydia, οπουδήποτε) το οποίο αν το κάνεις εγκατάσταση θα μπορεί να σπάει κωδικούς ΑΤΜ, θα γυρίσετε να πείτε ότι έφταιγε το JB? Ή ότι ήταν ΟΚ επειδή το jb είναι νόμιμο?

Γιατί ασχολείσαι με το χρήστη αντράκι μου;
Άλλος είναι ο Hacker που σου κάνει τη ζημιά,εσύ με το χρήστη τα βάζεις;

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;