Με τη λογική αυτή και το iPhone είναι παράνομο γιατί είναι το μέσο να κάνει JB και να κατεβάσεις cracked apps+tweaks.Την στιγμή που πρώτα κάνουμε jb στην συνέχεια έχουμε πρόσβαση σε όλα τα τμήματα του λογισμικού και τέλος μια απ τις δυνατότητες είναι να βάζει κάποιος Και σπασμένες εφαρμογές καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι θέμα σύγχυσης αλλά η λογική αλληλουχία στην σκέψη πολλών.
Αρα μου φαίνεται λίγο περιττό να γίνεται συνέχεια αναφορά απο κάποιους ότι υπάρχει σύγχυση στο ότι μέσω του jb μπορείς να κατεβασεις cracked apps αφού όντως δίνεται αυτη η δυνατότητα (μια απ τις πολλές).
Ούτε πιστεύω πως όσοι ασχολούνται με την τεχνολογία και συμμετέχουν εδώ είναι μπετοβλ@κες και χρειάζονται ειδικό οδηγό για να καταλάβουν τι είναι jb και τι cracked apps. Ολοι ξέρουν πολύ καλά και πράττουν ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Στην κοινότητα του jb δεν είναι άγιοι...
Αν τους ενοχλεί τόσο η χρήση του για διαμοιρασμο παράνομου υλικού θα μπορούσαν με πολλούς τρόπους να το κάνουν πιο δύσκολο.
Πόσες οι συσκευές με Jailbreak παγκοσμίως...;
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:03
Ad
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:08
Δεν έπρεπε εξ' αρχής να αφήνει η Apple το Jailbreak αλλά παίζονται συμφέροντα.
Αν είναι νόμιμο και χρησιμοποιεί 100% τη συσκευή,γιατί δεν το βγάζει η ίδια η Apple ώστε να μην έχει τόσα πολλά bugs και να είναι ευχαριστημένοι οι πελάτες,εξ' αρχής;
Δεν θέλει να πουλάει;Υπάρχουν συμφέροντα!
Εννοείστε λίγο αυτό που γράφω.
Τελευταία επεξεργασία από: kotsoscrete, 23/01/2013 - 15:08
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:13
Όχι. Αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορώ να λέω το σωστό.Δεν μου απάντησες και ρωτάω για 3 φορά.
Δεν έχεις κάνει ποτέ τίποτα δωρεάν;Ότι έβλεπες,άκουγες,ακουμπούσες,το πλήρωνες;
Για να ανακαλέσω πρέπει να μου αποδείξεις ότι δεν είναι έτσι.Απάντησε μου ώστε να σε κατηγορώ κ' εγώ για μια παρανομία που έχεις κάνει,λοιπόν.
Εφόσον είναι παράνομο έχω το δικαίωμα να κατηγορώ,σωστά;
Αυτό είναι το σκεπτικό σου.
Κ' εγώ λέω ότι νομικά είναι συκοφαντική δυσφήμιση γιατί δεν με ξέρεις προσωπικά αν λέω αλήθεια ή ψέματα.Δικαίωμα μου.
Αν σου γράψω ότι λέω ψέματα θα είσαι υποχρεωμένος να ανακαλέσεις.
Να παίξουμε νομικά παιχνίδια;
Είσαι ελεύθερος να μου κάνεις μήνυση ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεσή σου.
Άρα προτείνεις να κάνει μήνυση η Apple στην...APPLE (!) γιατί φταίει που κάποιοι hackαραν το σύστημά της.Δεν έγραψα ότι είσαι νόμιμος,μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι γράφω.
Αυτό γίνεται με την ενοχή της Apple,παράνομος είναι αυτός που διανέμει όχι αυτός που κατεβάζει,αν και μπορεί να κατηγορηθεί γιατί έχει συγκατάθεση παρ' όλα ταύτα φυλακή πάει ο κλέφτης,ο ΗΘΙΚΌΣ ΑΥΤΟΥΡΓΌΣ δηλαδή.
Θα μπορούσε να το είχε τελειώσει η Apple και δεν το κάνει για να πουλάει.Αυτή είναι η αλήθεια.
Επειδή το έχεις κάνει καραμέλα, καμία εφαρμογή δεν κάνει κάτι τέτοιο.Δηλαδή εσύ μου γράφεις ότι είναι νόμιμη η εφαρμογή να "σπας" ακόμα και εργοστασιακούς κωδικούς router.
Εξήγησε μου με ποιο δικαίωμα.Επειδή το έχει το Appstore;
Απλά χρησιμοποιούν τις ήδη υπάρχουσες βιβλιοθήκες/αλγορίθμους των κατασκευαστών router.
Είναι κάτι που ούτως ή άλλως είναι διαθέσιμο στο κοινό.
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:13
Καταρχην δεν αφηνει η Apple to jailbreak. Η Apple αν εχεις καταλαβει, κλεινει οποια τρυπα της γινεται γνωστη οσο πιο γρηγορα μπορει. Μια αμερικανικη επιτροπη δικαιωματων εκρινε οτι το jailbreak ειναι νομιμο δικαιωμα του χρηστη iphone εντασσοντας το σε μια κατηγορια εξαιρεσεων που εχει ισχυ τριων χρονων. Καθε τρια χρονια η αποφαση αυτη επανεξεταζεται. Η επομενη κριση ειναι για φετος, νομιζω. Τωρα αν θες να δουμε αλλα πραγματα, πιο συνωμοσιολογικα, δεν μπορω τωρα γιατι με ψεκαζουν με chemtrails.ΗΘΙΚΌΣ ΑΥΤΟΥΡΓΌΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΈΜΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΌ ΥΛΙΚΌ.
Δευτερον, ο hacker στον βαθμο που κανει μονο reverse engineering δεν ειναι παρανομος. Αν διακινει το σπασμενο ειναι παρανομος. Αν το δεχτεις (το σπασμενο) γνωριζοντας την (μη νομιμη) προελευση του τοτε εισαι παρανομος και συ.
Δεν μου λες, για να καταλαβω, οταν εσυ κανεις μια λαλακια φταινε οι γονεις σου και το συστημα γενικοτερα ??
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:14
Δεν είμαι developer, κανένας χρήστης ή hacker δεν κάνει σε εμένα προσωπικά ζημιά.Γιατί ασχολείσαι με το χρήστη αντράκι μου;
Άλλος είναι ο Hacker που σου κάνει τη ζημιά,εσύ με το χρήστη τα βάζεις;
Αλλά αν δεν υπήρχαν οι χρήστες να κατεβάζουν το πειρατικό υλικό, δεν θα υπήρχαν και οι hacker να το κυκλοφορούν.
Είναι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, αν έχεις ακουστά...
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:16
Δηλαδή εσύ μου γράφεις ότι είναι νόμιμη η εφαρμογή να "σπας" ακόμα και εργοστασιακούς κωδικούς router.
Εξήγησε μου με ποιο δικαίωμα.Επειδή το έχει το Appstore;
Αν βγάλουν εφαρμογή να "σπας" κωδικούς μηχανήματος τράπεζας θα θεωρηθεί νόμιμη η εφαρμογή δηλαδή.
Δεν σου γράφω οτι είναι νομιμη. Σου εξηγώ ό΄τι πιάνεσαι από κάτι που υπάρχει και στο app store.
Το οτι μεταφέρθηκε και στο cydia δεν μ λεει κάτι. Δεν βλέπω όμως στο app store να υπάρχει εφαρμογη :
Κατεβάστε Δωρεάν Εφαρμογές ακόμα και αν ΄κανουν μερικές 10άδες - 100άδες ευρώ.
Θελω να καταλήξω στο εξής απλό: Προσπαθείς με τον οποιδήποτε τροπο να καταλήξεις στο ότι επειδή το Jailbreak είναι νόμιμο , τότε και το installous είναι το ίδιο.
Δυστυχώς γνωρίζεις καλά όπως και όλοι μας ότι αυτό δεν ισχύει.
Ναι δέχομαι ότι είναι δικό σου θέμα το πως χρησιμοποιείς ένα μέσο που σου δίνεται (Jailbreak) αλλά το να λές ότι ο λόγος ύπαρξής του κλπ κλπ είναι οι σπασμένες εφαρμογές είναι λάθος (και πιστεύω σε ένα βαθμό όλοι το γνωρίζουν) .
Δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω για κάτι γιατί έχεις την άποψή σου και εγώ τη δικιά μου.
Ελπίζω όπως είπε και ο φιλος Νίκος πιο πάνω τέτοια "καρκινώματα" όπως το installous να εξαλειφθούν κάποια στιγμή από το cydia ώστε να σταματήσει η κακή του χρήση και δυσφήμησή του .
Αν για σένα το θέμα είναι τα crackes apps πιστεύω ότι έκανες δυστυχώς λάθος επιλογή κινητού και πέταξες και τσάμπα τα λεφτά σου.
ΗΘΙΚΌΣ ΑΥΤΟΥΡΓΌΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΈΜΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΌ ΥΛΙΚΌ.
Αν είναι νόμιμο και χρησιμοποιεί 100% τη συσκευή,γιατί δεν το βγάζει η ίδια η Apple ώστε να μην έχει τόσα πολλά bugs και να είναι ευχαριστημένοι οι πελάτες,εξ' αρχής;
Δεν θέλει να πουλάει;Υπάρχουν συμφέροντα!
Εννοείστε λίγο αυτό που γράφω.
Για τον ηθικό αυτουργό θα συμφωνήσω , αλλά αν δείς σε περιτπώσει κλεπταποδοχής , επίσης κυνηγάνε τον δέκτη. Δεν είναι λίγα τα γεγονότα που ο αστυνομικός έχει το ρόλο του κλέφτη και σου πλασάρει κλεμμέ΄να για να δει την αντίδρασή σου , με αποτέλεσμα η αποδοχή τους να οδηγεί σε συλλήψεις κλπ κλπ.
Η ίδια η Apple τώρα δεν το περνάει στις συσκευές της γιατί όπως έχουμε πει 1000000 φορές σε αυτό το Forum , το να δώσεις σε ένα χρήση αυτη τη δυνατότητα σε μια συσκευή του κουτιού , τότε για οποιδήποτε πρόβλημα (και τα πολλά restore που γίνονται κατα καιρούς και τα βλέπουμε καθημερινά στο forum) , θα λέει οτι ευθύνεται η apple και θα ζητάει καινούρια συσκευή. Φτάνεις σε σημείο να παίζεις με το root της συσκευής. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά. πόσο μάλλον για έναν απλό χρήστη.
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:21
Με τη λογική σου, θα ήταν λογικά/νόμιμα και άλλα πράγματα.
Για παράδειγμα στις ΗΠΑ όπου υπό -χαλαρούς- όρους επιτρέπεται η οπλοκατοχή, ήταν λογικό να μπει ο άλλος στο σχολείο και να κάνει ότι έκανε αφού αυτή ήταν μία από τις δυνατότητες που του έδινε το όπλο.
Δεν είναι έτσι.
Το ότι το jailbreak είναι νόμιμο δε σημαίνει ότι ότι κάνει μετά ο χρήστης με αυτό είναι νόμιμο.
Αν δηλαδή αύριο κάποιος κυκλοφορήσει ένα deb αρχείο (όχι στο cydia, οπουδήποτε) το οποίο αν το κάνεις εγκατάσταση θα μπορεί να σπάει κωδικούς ΑΤΜ, θα γυρίσετε να πείτε ότι έφταιγε το JB? Ή ότι ήταν ΟΚ επειδή το jb είναι νόμιμο?
Δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε όλα μεταξύ τους. Είναι ξεκάθαρο πως μιλάω για κάτι συγκεκριμένο. Οπότε το να μου συγκρίνεις cracked apps με δια ταραγμένες προσωπικότητες και αφαίρεση ζωής δεν σχετίζονται καθόλου για μένα. Αλλες μεταβλητες εδώ άλλες εκεί.
Με την ίδια λογική θα μπορούσα να αρχίσω και γω τα περί ηθικής σε άλλον moderator που στο ίδιο θέμα αναφέρει πως "άλλα τα μεγέθη στην μουσική βιομηχανία" στο ερώτημα μου: δεν έχετε κατεβάσει ποτέ τίποτα τσάμπα;;
Αυτό το δέχεσαι δλδ;
Οτι ψάχνεις βρίσκεις...όσοι ασχοληθούν με το συγκεκριμένο κομμάτι τα ερωτήματα που έχουν να θέσουν σίγουρα δεν είναι ηθικά. Εκεί μπαίνει ο φόβος της τιμωρίας κάτι που δεν υπάρχει στο θέμα μας.
Ο καθένας κρίνει τι θα πληρώσει και τι όχι. Αν πχ έγω θέλω να πληρώνω παιχνίδια και όχι navigators δεν έχω δικαίωμα να αρχίσω να κραζω όσους δεν πληρώνουν παιχνίδια.
Τελευταία επεξεργασία από: afanoulis, 23/01/2013 - 15:23
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:24
Πιάνεστε από το διάταγμα ΜΙΑΣ χώρας και το πιπιλίζετε.
Στην ΕΛΛΆΔΑ ζείτε όπου δεν διώκεται το παράνομο downloading ούτε υπάρχει νόμος για έννομο jailbreak.
Επειδή σε πολιτείες της ΑΜΕΡΙΚΑ χρησιμοποιούν ηλεκτρική καρέκλα,σημαίνει ότι είναι νόμιμη κ' εδώ;
Θα με τρελάνετε;
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:28
Γίνεται.Ούτε ο ίδιος δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις.
Πρώτα υπάρχει προσφορά και μετά υπάρχει ζήτηση.Ζήτηση σε κάτι που δεν γνωρίζεις,δεν γίνεται.
Άρα;
Ζητάς κάτι που μπορεί να γίνει αλλά δεν υπάρχει και μετά κάποιος το φτιάχνει.
Από το ΠΡΩΤΟ λεπτό που άνοιξε το AppStore υπήρχαν άτομα που ήθελαν να μπορούν να έχουν τις εφαρμογές τζάμπα...
Στην Αμερική, για να μαθαίνεις, έχει γίνει το ακριβώς αντίθετο.Η Αμερική το έκρινε νόμιμο,ποιος σου είπε ότι είναι νόμιμο;
Πιάνεστε από το διάταγμα ΜΙΑΣ χώρας και το πιπιλίζετε.
Στην ΕΛΛΆΔΑ ζείτε όπου δεν διώκεται το παράνομο downloading ούτε υπάρχει νόμος για έννομο jailbreak.
Πολλές ηλεκτρονικέ διαδικασίες -συμπεριλαμβανομένου του jb- είχαν κριθεί παράνομες.
Μετά η ίδια επιτροπή ενέκρινε μία λίστα εξαιρέσεων με τριετή ισχύ μέσα στην οποία είναι και το jb.
Έτσι σαν εξαίρεση είναι νόμιμο.
Στην Ευρώπη δεν κρίθηκε ποτέ παράνομο, οπότε δεν υπάρχει και καμία χρησιμότητα στο να ανακυρηχθεί νόμιμο.
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:28
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:29
...
Ο καθένας κρίνει τι θα πληρώσει και τι όχι. Αν πχ έγω θέλω να πληρώνω παιχνίδια και όχι navigators δεν έχω δικαίωμα να αρχίσω να κραζω όσους δεν πληρώνουν παιχνίδια.
Την επομενη φορα που θα πας στον μαναβη να του πεις : 'Αδερφε ωραια τα μηλα σου, θα στα πληρωσω. Τις μπανανες ομως θα τις παρω ετσι. ' Και μετα τρεξε πιο γρηγορα απο τα καφάσια που θα σου πετάξει ...
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:32
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:36
Γίνεται.
Ζητάς κάτι που μπορεί να γίνει αλλά δεν υπάρχει και μετά κάποιος το φτιάχνει.
Από το ΠΡΩΤΟ λεπτό που άνοιξε το AppStore υπήρχαν άτομα που ήθελαν να μπορούν να έχουν τις εφαρμογές τζάμπα...
Γίνεται να καθορίσεις την ζήτηση χωρίς να υπάρχει προσφορά;Με ποιό τρόπο.Πες μου να μάθω κ' εγώ.
Ο όρος ζήτηση εκφράζει ορισμένη ποσότητα,μάθαινα εγώ στο λύκειο.
Δεν υπάρχει ζήτηση χωρίς προσφορά.ΤΕΛΟΣ.
Μην αναλύουμε αυτονόητα πράγματα.
Αν δεν σου φτιάχνανε τηλεόραση 3D θα ήξερες τι θα πει 3D;
Θα ζητούσες 3D πριν φτιαχτεί;
Καταρρίπτεται.
Στην Αμερική, για να μαθαίνεις, έχει γίνει το ακριβώς αντίθετο.
Πολλές ηλεκτρονικέ διαδικασίες -συμπεριλαμβανομένου του jb- είχαν κριθεί παράνομες.
Μετά η ίδια επιτροπή ενέκρινε μία λίστα εξαιρέσεων με τριετή ισχύ μέσα στην οποία είναι και το jb.
Έτσι σαν εξαίρεση είναι νόμιμο.
Στην Ευρώπη δεν κρίθηκε ποτέ παράνομο, οπότε δεν υπάρχει και καμία χρησιμότητα στο να ανακυρηχθεί νόμιμο.
Τα επιχειρήματά σου,χωλαίνουν.Με συγχίζεις.
"Αφού δεν κρίθηκε παράνομο,δεν κρίνεται και νόμιμο".ΚΑΛΌ.
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:45
Εάν ο κόσμος δεν ζήταγε φθηνότερες τιμές, θα έπεφτε ποτέ η τιμή σε τίποτα? ΌΧΙ.
Εάν ο κόσμος δε ζήταγε καλύτερα προϊόντα, θα βελτιωνόταν ποτέ τίποτα? ΌΧΙ.
Δημοσίευση 23/01/2013 - 15:57
Ειναι σαν τις διαφημισεις (που κατα καιρους ολοι εχουμε δει ) με περιεχομενο κατι μικροσκοπικες καμερες και μικροφωνα και κατι σουπερ ντουπερ ακουστικα κατασκοπευτικου χαρακτηρα που ολως τυχαιως στο τελος τελος με μικρα γραμματα αναφερουν οτι απαγορευεται η χρηση για παρανομους σκοπους
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 5
0 μέλη, 5 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες