Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 17 ψήφοι

Εγγύηση Apple στην Ελλάδα. Τι ισχύει τελικά ;

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2269 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1816   AlG

AlG

iPH Contributor

• 1.292 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 19/03/2018 - 12:51

Κατάστημα αγοράς όχι κατάστημα apple.
Η απορία μου είναι άλλη εγώ αγόρασα από μεγάλη αλυσίδα αλλά στην απόδειξη δεν αναγράφεται imei εκεί τι γίνεται;

Κατάστημα αγοράς θεωρείται και το apple store που υποκειται στους ευρωπαικούς νόμους για την διετία.

Αν δεν αναγράφεται το IMEI είναι ύποπτο, εδώ και λεμόνια να αγοράσεις σε λίγο θα έχουν bar code πάνω στο καθένα Δεν ξερω αν θα είσαι καλυμμένος ή θα αρχισουν να βρισκουν παραθυράκια του νόμου

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1817   xxxxxx

xxxxxx

iPH Guru

• 9.340 μηνύματα

Δημοσίευση 19/03/2018 - 13:09

Κατάστημα αγοράς θεωρείται και το apple store που υποκειται στους ευρωπαικούς νόμους για την διετία.
Αν δεν αναγράφεται το IMEI είναι ύποπτο, εδώ και λεμόνια να αγοράσεις σε λίγο θα έχουν bar code πάνω στο καθένα Δεν ξερω αν θα είσαι καλυμμένος ή θα αρχισουν να βρισκουν παραθυράκια του νόμου

Υποψιάζομαι τα παραθυράκια. Θα κάνω σκιπ στο επόμενο στο τέλος :/

#1818   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113.590 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 19/03/2018 - 13:22

Για να καταλάβω τι εννοείς, στην περίπτωση αγοράς από Ευρωπαικό apple store έχεις δυνατότητα απαίτησης 2τούς εγγύησης στην Ελλάδα?

Διότι κατα την Apple δεν ισχύει, λόγω μη ύπαρξης επίσημου apple store, και δεν ισχύει o consumer law.

Το τι λέει η Apple και η κάθε Apple όταν υπάρχει νομός δεν έχει καμία σημασία.

Πας σε κάποιο εξουσιοδοτημένο, κάνουν το περίφημο πλέον "αίτημα" στη καλή Apple και τέλος.

Άσε τα τηλ στο Support γι' αυτό το θέμα.

| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#1819   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1.823 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 19/03/2018 - 13:31

Η απορία μου είναι άλλη εγώ αγόρασα από μεγάλη αλυσίδα αλλά στην απόδειξη δεν αναγράφεται imei εκεί τι γίνεται;

Κουφό μου ακούγεται...δεν έχω δει ποτέ απόδειξη για κινητό που να μην γράφει το imei (βασικά έχω δει αλλά μάλλον ήταν μαϊμού...μηχανογραφημένη χωρίς φορολογικό μηχανισμό)!
Να πας και να ζητήσεις επανεκτύπωση με το imei ή εναλλακτικά βεβαίωση που να αναφέρει οτι αγόρασες τη τάδε συσκευή, με το τάδε imei από το συγκεκριμένο κατάστημα,την τάδε ημερομηνία και με τον τάδε αριθμό απόδειξης. Αν σου πουν ιστορίες του στύλ: "δεν χρειάζεται, αν πάθει κάτι το φέρνεις εδώ και στο φτιάχνουμε εμείς που ξέρουμε ποιός είναι ο κωδικός της συσκευής" μην τσιμπήσεις.
Πες τους αν μου το κλέψουν πως θα αποδείξω οτι είναι δικό μου...θα έρθετε εσείς για μάρτυρες στην αστυνομία;

Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 19/03/2018 - 13:33

#1820   AlG

AlG

iPH Contributor

• 1.292 μηνύματα

Δημοσίευση 19/03/2018 - 14:18

Το τι λέει η Apple και η κάθε Apple όταν υπάρχει νομός δεν έχει καμία σημασία.

Πας σε κάποιο εξουσιοδοτημένο, κάνουν το περίφημο πλέον "αίτημα" στη καλή Apple και τέλος.

Άσε τα τηλ στο Support γι' αυτό το θέμα.

Συγγνώμη που επιμένω . Αλλά η Apple διατείνεται ότι εφόσον στην Ελλάδα δεν έχει φυσική παρουσία Apple store έχει τη νομική κάλυψη να μην αποδέχεται τη διετή εγγύηση . Σε Apple store οπουδήποτε στην Ευρώπη μπορείς να το απαιτήσεις.

Η info quest νίπτει τας χείρας ... βρέστα με το νομικό τμήμα της Apple

#1821   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113.590 μηνύματα

Δημοσίευση 19/03/2018 - 14:21

FYI. Τον Ιούλιο κάναμε με φίλο αντ/σταση στο 2ο χρόνο για συσκευή αγορασμένη απο Αγγλία.

Αν επιμένεις να μη βγάζεις άκρη, μιλάς με ΣτΚ ή ΙΝ.ΚΑ.

LG8ISzO.gif

#1822   AlG

AlG

iPH Contributor

• 1.292 μηνύματα

Δημοσίευση 19/03/2018 - 14:49

FYI. Τον Ιούλιο κάναμε με φίλο αντ/σταση στο 2ο χρόνο για συσκευή αγορασμένη απο Αγγλία.

Αν επιμένεις να μη βγάζεις άκρη, μιλάς με ΣτΚ ή ΙΝ.ΚΑ.

Εδώ και 2-3 βδομάδες τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ. Το έχουν μελετήσει το θέμα και έχουν τη νομική κάλυψη να αρνούνται . Γενικά έχει γίνει πιο τυπική η διαδικασία σε σημείο που τελικά να βρίσκονται κενά .

Με ενδιαφέρει όμως αυτό πως τελικά πείστηκαν και το κάλυψαν από Αγγλία και με ποιον ακριβώς τρόπο ;

Τελευταία επεξεργασία από: AlG, 19/03/2018 - 14:50

#1823   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113.590 μηνύματα

Δημοσίευση 19/03/2018 - 15:41

Ποιά ακριβώς είναι η νομική κάλυψη τους?

Δεν υπήρξε ιδιαίτερος ή διαφορετικός τρόπος.. Η συσκευή πήγε Document, διαπιστώθηκε το πρόβλημα και έγινε αντ/σταση.

Τελευταία επεξεργασία από: nikosgnr, 19/03/2018 - 15:43

LG8ISzO.gif

#1824   AlG

AlG

iPH Contributor

• 1.292 μηνύματα

Δημοσίευση 19/03/2018 - 15:56

Country mismatch
Αγορά από Apple store Γερμανίας.
Αυτά τα λες για πέρσυ.
Φαίνεται ότι τώρα τα πράγματα άλλαξαν . Εξού και για αυτά που λέω.
Για χώρες όπως Ελλάδα Γιβραλταρ Μάλια και μία ακόμη δεν αναγνωρίζουν την αγορά από Apple store και ακυρώνουν το αίτημα το 2ο χρόνο

#1825   FAY259

FAY259

iPH User

• 112 μηνύματα

Δημοσίευση 19/03/2018 - 16:48

Διαβαζοντας πτοηγουμενο ποστ μελους που πηρε απαντηση εντος 3 ημερων από ΓΕΡΜΑΝΟ και δωρεαν αντικατασταση,μαλλον εγιναν πιο αυστηρα...Αναμενω μια βδομαδα απαντηση για αναγνωριση του δευτερου χρονου...Παίρνω τηλ,στελνω μειλ τιποτα...καλεσα πριν λιγο και μου ειπαν οτι για να μην με εχουν παρει,αναμενουν απαντηση από την εταιρια ακομα..

#1826   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113.590 μηνύματα

Δημοσίευση 19/03/2018 - 16:54

Country mismatch
Αγορά από Apple store Γερμανίας.
Αυτά τα λες για πέρσυ.
Φαίνεται ότι τώρα τα πράγματα άλλαξαν . Εξού και για αυτά που λέω.
Για χώρες όπως Ελλάδα Γιβραλταρ Μάλια και μία ακόμη δεν αναγνωρίζουν την αγορά από Apple store και ακυρώνουν το αίτημα το 2ο χρόνο

Μιλάμε για νόμο. Και ο νόμος δεν αλλάζει.

Καμία εταιρεία πουθενά δε πράττει κατά το δοκούν και πάνω απο οποιονδήποτε νόμο.

Θα στο ξαναγράψω άλλη μια φορά.. Υπάρχει ο ΣτΚ, υπάρχει και το ΙΝ.ΚΑ.

Διαβαζοντας πτοηγουμενο ποστ μελους που πηρε απαντηση εντος 3 ημερων από ΓΕΡΜΑΝΟ και δωρεαν αντικατασταση,μαλλον εγιναν πιο αυστηρα...Αναμενω μια βδομαδα απαντηση για αναγνωριση του δευτερου χρονου...Παίρνω τηλ,στελνω μειλ τιποτα...καλεσα πριν λιγο και μου ειπαν οτι για να μην με εχουν παρει,αναμενουν απαντηση από την εταιρια ακομα..

Καταγγελιά στον ΣτΚ.

LG8ISzO.gif

#1827   AlG

AlG

iPH Contributor

• 1.292 μηνύματα

Δημοσίευση 19/03/2018 - 17:23

Μιλάμε για νόμο. Και ο νόμος δεν αλλάζει.

Καμία εταιρεία πουθενά δε πράττει κατά το δοκούν και πάνω απο οποιονδήποτε νόμο.

Θα στο ξαναγράψω άλλη μια φορά.. Υπάρχει ο ΣτΚ, υπάρχει και το ΙΝ.ΚΑ.

Καταγγελιά στον ΣτΚ.

Μα σε ποιον ΙΝΚΑ θα κάνω καταγγελία; Αφού το κατάστημα υπάγεται στη Γερμανική ένωση καταναλωτών . Και θα σου πει ότι εκεί κανένα πρόβλημα . Έλα εδώ γνωστοποίησέ μας το πρόβλημα και θα σε καλύψουμε . Ο ΙΝΚΑ τι ακριβώς θα κάνει στο Apple store Γερμανίας;

Υπάρχει παραθυράκι το έχουν ψάξει και λειτουργούν με νομιμότητα.

Εκτός και αν εγώ κάνω λάθος.

Και ρωτώ κάποιος άλλος που είχε ανάλογο πρόβλημα και τελικά δικαιώθηκε .

Ή τελικά ΑΛΛΑΞΑΝ τα πράγματα για ΕΛΛΑΔΑ ( πιθανώς Μάλτα Γιβραλταρ κτλ)

#1828   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1.823 μηνύματα

Δημοσίευση 19/03/2018 - 17:28

Από ότι είδα μόλις στο site της Apple πλέον προσφέρει την δυνατότητα για Apple Care και για iPhone/iPad στην Ελλάδα! Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά...
Επίσημα πετάει το μπαλάκι στον πωλητή για το πως θα καλυφθεί η εγγύηση του 2ου έτους της ΕΕ και σου λέει να επικοινωνήσεις μαζί του για επισκευή-αντικατάσταση στο εξωτερικό (διαφορετική χώρα από την χώρα αγοράς). Το πόσο είναι σύνομο αυτό πρέπει να το δούμε στην ευρωπαική οδηγία. Δεν ξέρω αν το IN.KΑ. και ο ΣτΚ μπορεί να επέμβει εφόσον ο πωλητής είναι σε άλλη χώρα από την Ελλάδα.
Μάλλον πάνε να μας σπρώξουν άλλη μια φορά (στα) Apple Care...

Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 19/03/2018 - 17:29

#1829   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1.823 μηνύματα

Δημοσίευση 19/03/2018 - 17:34

Μα σε ποιον ΙΝΚΑ θα κάνω καταγγελία; Αφού το κατάστημα υπάγεται στη Γερμανική ένωση καταναλωτών . Και θα σου πει ότι εκεί κανένα πρόβλημα . Έλα εδώ γνωστοποίησέ μας το πρόβλημα και θα σε καλύψουμε . Ο ΙΝΚΑ τι ακριβώς θα κάνει στο Apple store Γερμανίας;

Υπάρχει παραθυράκι το έχουν ψάξει και λειτουργούν με νομιμότητα.

Εκτός και αν εγώ κάνω λάθος.

Και ρωτώ κάποιος άλλος που είχε ανάλογο πρόβλημα και τελικά δικαιώθηκε .

Ή τελικά ΑΛΛΑΞΑΝ τα πράγματα για ΕΛΛΑΔΑ ( πιθανώς Μάλτα Γιβραλταρ κτλ)

Μπορείς να δοκιμάσεις να μιλήσεις με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή μήπως βρείς άκρη...

#1830   johntrou7

johntrou7

iPH User

• 154 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 19/03/2018 - 19:06

Καλησπέρα.7 plus από 6/3 στην infoquest, το τηλέφωνο έχει φύγει, λένε για apple,και 13 μέρες μετά κανένα νέο ούτε ξέρουν την πορεία του service.τι μπορώ να κάνω να τους πιέσω δεδομένου ότι δεν έχω τηλέφωνο?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 37

0 μέλη, 37 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες