Διαθέσιμο το iOS 6.1 στο κοινό!
Δημοσίευση 31/01/2013 - 12:34
Ad
Δημοσίευση 31/01/2013 - 12:47
στο ιδιο συμπερασμα καταληγουμε λοιπον. Σε ποιο σημειο διαφωνεις μαζι μου;Τελικά πρέπει όντως να είναι πυρηνική φυσική, δεν εξηγείται αλλιώς. Πάμε πάλι λοιπόν, αυτή τη φορά πιο απλά: όπως και το 2G, έτσι και το 3G είναι τεχνολογία μετάδοσης data + voice. Η διαφορά είναι πως το 3G παρέχει μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων, αλλά έχει μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας για την εκπομπή του σήματος του. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι, τώρα με την 6.1, ακόμα κι αν έχεις κλειστό τον διακόπτη Δεδομένων απο τις Ρυθμίσεις, το τηλέφωνο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το σήμα του 3G για το voice τμήμα της επικοινωνίας, ΑΣΧΕΤΑ απο το οτι δεν μεταδίδονται πλέον data. Και ακριβώς επειδή δουλεύει ακόμα το σήμα του 3G, το τηλέφωνο καταναλώνει αναλογικά περισσότερη ενέργεια (ακόμα και σε αναμονή) απ'ότι πριν την 6.1, γιατί πριν την 6.1 κλείναμε τον διακόπτη του 3G και ΑΝΑΓΚΑΖΑΜΕ το τηλέφωνο να χρησιμοποιείσει το σήμα του 2G, το οποίο καταναλώνει σαν τεχνολογία λιγότερη ενέργεια για την εκπομπή σήματος.
Με την 6.1 (και εφόσον είναι κλειστό το LTE) το τηλέφωνο λειτουργεί όπως ακριβώς θα λειτουργούσε και πριν την 6.1 με τον διακόπτη 3G συνέχεια ανοικτό. Με την 6.1 όμως, το να κλείσεις τον διακόπτη του LTE και των Δεδομένων ΔΕΝ είναι το ίδιο όπως όταν πριν την 6.1 έκλεινες τον διακόπτη του 3G και των Δεδομένων: στην πρώτη περίπτωση εξακολουθείς να εκπέμπεις σήμα 3G (άρα μεγαλύτερη κατανάλωση ακόμα και σε αναμονή), στην δεύτερη όχι. Και ειλικρινά, δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ που είναι κλειστά τα δεδομένα, γιατί (το ξαναλέω μπάς και εμπεδωθεί) το 3G σήμα καταναλώνει αναλογικά περισσότερη ενέργεια απο το 2G απλά και μόνο επειδή εκπέμπει. Και όσο πιο αμυδρό είναι (1-2 γραμμές ένδειξη πχ), τόση περισσότερη ενέργεια καταναλώνει, ακόμα και σε αναμονή (έχω βαρεθεί να το λέω αυτό).
Ο μόνος τρόπος για να έχει κανείς ακριβώς την ίδια απόδοση μπαταρίας όπως και πριν την 6.1, είναι να βρεθεί ένας τρόπος να προστεθεί ένας διακόπτης που να κλείνει κατ'επιλογή το 3G (όπως και πριν δηλαδή). Ακόμα και με φούλ 3G σήμα παντού, η κατανάλωση ενέργειας είναι μεγαλύτερη. Πως να το κάνουμε, το 3G είναι ενεργοβόρο. το LTE έχει λιγότερη κατανάλωση, αλλά είναι μονο για data, δεν υποστηρίζει voice, οπότε απο πίσω θα "τρέχει" μονίμως και εκπομπή δεύτερου σήματος, οπότε συνολική η κατανάλωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη...
Δημοσίευση 31/01/2013 - 12:48
Δημοσίευση 31/01/2013 - 14:19
Εμενα γιατι συνεχιζει να υπαρχει το ιδιο προβλημα??Οταν μπαινει αναμονη και παταω να ανοιξει η οθονη το σηματακι του wifi εμφανιζεται μετα απο λιγο.....
Το ίδιο ακριβώς!!
Δημοσίευση 31/01/2013 - 14:23
Μέσα στο σπίτι, πράγματι δεν μου βγάζει καθόλου σήμα (συντεταγμένες) με κλειστό το data. Δεν ξέρω βέβαια αν και παλαιότερα έπιανε ή όχι. Θα το δοκιμάσω και εκτός σπιτιού και θα επανέλθω.δεν εχει κανεις αλλος θεμα με το GPS while data services in off? και γω τυχαια το διαπιστωσα σημερα , μια κ εχω μονιμα τα δεδομενα ανοικτα...περιεργο...σαν να μην δουλευει το gps σκετο...
Το sbsettings λογικά θα κάνει αυτό που θέλεις. Θα στο πούμε με βεβαιότητα την Κυριακή.αν υπαρχει κατι τετοιο στο jailbreak ας μου στειλει καποιοσμενα πμ με την ονομασια της εφαρμογης γιαντην κατεβασω οταν το σπασω και να μ πειτε αν οντως δουλευει και κλεινει τελειως τo 3g...οποτε να μην στειλω πισω για να δουν τι φταιει με το σημα...ειναι αυτο οτι και με κλειστα τα δεδομενα το 3g παραμενει απο πισω για αυτο και υπαρχουν παρεμβολες στο σημα γιατι παιζει με 2g και 3g...οποτε να μην ανησυχω αλλο γιατι το σημα παιζει..και το ξανα τονιζω το σημα παιζει με κλειστα τα δεδομενα και lte.
Αυτό ακριβώς προσπαθώ να καταλάβω και εγώ. Έγραψα το ίδιο πράγμα χτες (με αρκετά χειρότερη διατύπωση αλλά ήταν κατανοητό το τι υποστήριζα) και έπεσαν όλοι να με φάνε. Και σήμερα μπαίνω και βλέπω γραμμένο το ίδιο πράγμα.στο ιδιο συμπερασμα καταληγουμε λοιπον. Σε ποιο σημειο διαφωνεις μαζι μου;
Τελευταία επεξεργασία από: cgkr, 31/01/2013 - 14:25
Δημοσίευση 31/01/2013 - 14:32
Δημοσίευση 31/01/2013 - 14:53
εχουν σχεση με την ενδειξη 3G κλπ και μαλιστα μεγαλη. Αν εισαι σε περιοχη με μια γραμμη LTE πχ, ισως μετα απο λιγο να "πεσεις" σε 3G και αν παλι δεν εχεις καλο 3G πας σε gprs/edge.
Συμφωνουμε, κ γω το ιδιο πραγμα λεω. Ο φιλος μας ομως λεει οτι το σημα αριστερα ειναι το σημα του 3G. Μαλιστα αναφερε σε ενα ποστ του για "γραμμουλες του 3G κ γραμμουλες του 2G". Δεν ισχυει αυτο. Αυτη ειναι η διαφωνια μας.
Ισχυει πως οσο καλυτερο σημα εχεις, τοσο "ανεβαινεις" απο edge, σε 3G, σε LTE κλπ.
Τεσπα, δεν νομιζω οτι εχει κ τοση μεγαλη σημασια πια
Δημοσίευση 31/01/2013 - 14:54
Ναι, στα Notifications θα τις βρεις.το μην ενοχλειτε στην 6.1 εκτος οτι το ανοιγεις εχει ρυθμισεις ?
Δημοσίευση 31/01/2013 - 15:00
Δημοσίευση 31/01/2013 - 15:14
Δημοσίευση 31/01/2013 - 15:15
New iOS 6.1 iPhone3,1_6.1_10B144_Restore.ipsw (iPhone 4)
New iOS 6.1 iPhone3,2_6.1_10B144_Restore.ipsw (iPhone 4 – 3.2)
για να ξέρω τι να κατεβάσω στο δικό μου 4άρι. Το δικό μου είναι [GSM].
Δημοσίευση 31/01/2013 - 15:17
Τη 1η κατεβάζεις. Όχι τη 3.2.
Ευχαριστώ..
Δημοσίευση 31/01/2013 - 15:22
Δημοσίευση 31/01/2013 - 15:24
Το πρόβλημά μου με το wifi συνεχίζεται. Έκανα επαναφορά δικτύου αλλά τίποτα.....
εμενα εστρωσε παντως, εκει που το ανοιγες απο οθονη κλειδωματος κ εβλεπες 1-2 δευτ. καθυστερηση μεχρι να δωσει σημα τωρα δινει αμεσως...καποιος αλλος να πει..
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 6
0 μέλη, 6 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες