Παίδες δεν είναι για όλους το jb. Πρώτα απ'όλους εμένα, δεν μ'αρέσει κ ανέφερα τους λόγους παραπάνω. Όπως επίσης δεν είναι για όλους τους ανθρώπους τα κ@#0φτιαγμένα αυτοκίνητα. Σε κάποιους αρέσει να το πειράζουν το αυτοκίνητό τους κ σε κάποιους άλλους αρέσει να είναι "μαμά". Είναι θέμα γούστου κ εαν κ κατά πόσο σ'αρέσει να τρέχεις στο έπακρο το μηχάνημα. Τώρα, έχοντας κάποιες γνώσεις προγραμματισμού, έχω άποψη για το τί είναι κ τί κάνει το jb.
Πρώτον δεν είναι πρόγραμμα!!! Είναι ένα hacking δηλαδή μια επέμβαση στο λογισμικό που ξεκλειδώνει κάποια πράγματα κυρίως στο gui. Ταυτόχρονα αποτρέπει να γίνονται καποιοι έλεγχοι από την apple όπως για πχ. η ψηφιακή υπογραφή κ έτσι κάποιος μπορεί να περάσει πειρατικές εφαρμογές. Όλα αυτα ΔΕΝ σημαίνει ότι χαλάνε το κινητό ή ότι ΚΟΛΛΑΝΕ το λογισμικό. Όμως επειδή προέρχονται απο ερασιτέχνες σίγουρα κάποια πράγματα μπορεί να μην έχουν γραφτεί σωστά κ να δημιουργούν προβλήματα. Επίσης κάποια tweaks κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με το gui (βλ. springtomize2) μπορεί να μειώσουν την ταχύτητα ή τη σταθερότητα της συσκευής. Γι αυτόν τον λόγο κ η Apple δεν τα έχει περάσει στο ios ως επιλογές γιατί πιστεύει ότι δεν θα είναι τόσο σταθερο όσο θέλει κ το ίδιο σε όλους όσους έχουν την συγκεκριμένη συσκευή. Απλά, πρέπει όποιος πάει να κάνει jb να δεί γιατί πράγμα πρόκειται πρώτα κ να ρωτήσει κάποιον που ξέρει πώς να το κάνει. Τέλος, να σημειωθεί ότι προσωπικά δεν είμαι πεπεισμένος ότι με το jb δεν έχουν ανοίξει κ άλλες τρύπες στην ασφάλεια των δεδομένων του χρήστη (ιδίως για όσα sources κυκλοφορούν χακαρισμένες εφαρμογές κ tweaks).
Θα απαντησω στα λεγομενα σου φιλε μου,γιατι πιστευω οτι,το οτι μιλησες για αυτοκινητα μαλλον αναφερεσαι στα λεγομενα μου κ στις αποψεις μου...
Φυσικα ειναι στην κριση του καθενος να κανει το κινητο του οτι θελει...Στην ουσια αυτη η ομαδα που εκανε αυτο το προγραμμα(hacking με τα λεγομενα σου,εγω σε γενικες γραμμες θεωρω προγραμμα οτι εχει να κανει εγκατασταση σε ενα software,τεσπα)το εκανε για πολλους σκοπους,σκοπους που δεν γνωριζουν πολυ,το θεμα ειναι οτι καποιοι εκαναν jb στις συσκευες τους για θεμα αισθητικης,αλλοι οικονομικης κ αλλοι κ για τα 2...
Εγω απλα πιστευω οτι ολα ειναι θεματα συμφεροντων εταιριων,παρ'ολα αυτα αν κανεις σωστη χρηση στην συσκευη σου με jb δεν προκειται να εχεις απωλεια,εγω τα τελευται 4 χρονια ασχολουμαι με ios συσκευες κ jb εννοειται κ προβληματα δεν αντιμετωπιζα.Οσο για την αυτονομια της μπαταριας,εχεις δεν εχεις jb συσκευη με τον καιρο η αυτονομια μειωνεται,οπως ισχυει για ολες τις ηλεκτρονικες συσκευες...
Παρ'ολα αυτα,εγω ειπα την αποψη μου κ ουτε εξυπνος το παιζω...Εσεις αμα θελετε(οι χρηστες που διαφωνουν με το jb)να πληρωνετε 700 κ 800€ σε μια κλειδωμενη συσκευη,τοτε καλα κανετε...Εμεις εχουμε αλλη αποψη...
Παντα φιλικα μιλαω...
Τελευταία επεξεργασία από: LJockey, 06/02/2013 - 17:29