Να χαιρετίσω με το πρώτο μου post. Για την ιστορία είχα το 4 και πήρα το 5 (κανένα απο τα 2 jailbreaked). Το μόνο μου παράπονο είναι το γνωστό θέμα της μπαταρίας. Εβαλα το 6.1 με cosmote και μπαταρία παει πλέον μια μέρα (από 2 σχεδόν με το 6.0), γιατί αποφάσισαν να βγάλουν τη δυνατότητα να κλεινω το 3G, δε λέω, με το lte παει σφαίρα (το speedtest με μετράει στα σχεδόν 30 Mbps up/down) και ειλικρινά η απορία μου ήταν αν απο το Cydia θα έβρισκα tweak για να κλεινω το 3G και να το άνοιγα όποτε γουσταρα για να κρατούσε λίγο παραπάνω, γιατί σπίτι που είμαι ξέρω ότι δεν έχω καλό σήμα και αυτό κοστίζει πααααααρα πολύ σε κατανάλωση. Μετά απο 7 σελίδες δεν πειράζω τπτ απολύτως αφού η μπαταρία θα είναι τα ίδια σκ@τ@.
Για τέλος μια ρητορική ερώτηση: αν με jailbreak ΔΕΝ υπήρχαν οι ακριβές εφαρμογές του AppStore τζάμπα θα είχε την ίδια αποδοχή και υποστήριξη;;;
Επίσης τι μου προσφαίρει το να έχω εικόνα των αρχείων του κινητού μου ( νομίζω αναφέρθηκε παραπάνω σαν ifile) και αρκετοί είπαν ότι είναι σημαντικό, και απλά δεν βρίσκω τη λογική σε αυτό!
1ον στο cydia εχει πολλα θεματα με διακοπτακια, οποτε ανετα θα βρεις αυτο που θελεις, οχι μονο για το 3g, αλλα και για πολλα αλλα.... sbsettings λεγεται η εφαρμογη και εχει πολλα θεματα για το sbsettings με διαφορες επιλογες εμφανισης
2ον αυτο με τις σπασμενες εφαρμογες γινεται απο το installous, το cydia εχει επι το πλειστον tweaks.... και υπαρχουν ατομα που ουτε καν περνανε το installous στο iphone τους, τους ενδιαφερει η ελευθερια του λογισμικου που προσφερει το jb περισσοτερο απο τις σπασμενες εφαρμογες....
3ον με το ifile μπορεις να παραμετροποιησεις τα παντα μεσα στο κινητο σου, μεχρι ολοκληρο κωδικα μπορεις να επεξεργαστεις και να δημιουργησεις δικο σου θεμα αν εχεις εγκατεστημενη μια βαση θεματος μεσα.... αλλαγη γραμματοσειρας, μεγεθους, χρωματος, μεταφερεις τα θεματα οπου θελεις στην οθονη και παρα πολλα αλλα.... εσενα μπορει να μην σου φαινεται χρησιμο αλλα για καποιους αλλους που ασχολουνται με αυτα που διατυπωσα παραπανω, ειναι εκπληκτικο εργαλειο.....