Αν και 15+ χρόνια Graphic Designer, εντούτοις δεν έτυχε (σε επαγγελματικό χώρο ή για home use) να 'μαι Apple user. Κακά τα ψέμματα, τα Apple προϊόντα είναι ουσιαστικά "luxury products", κοστίζουν ένα τσουβάλι λεφτά και προορίζονται για συγκεκριμένο "κλειστό" κοινό, που αντέχει το πορτοφόλι του.
Εν πάσει περιπτώσει, μέχρι τώρα ΑΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ δεν είχα κάποιο Apple προϊόν, έως πρόσφατα που αποφάσισα να αγοράσω μεταχειρισμένο το Apple iPhone 4 (16άρι) του φίλου μου - που το 'χει ως "κόρη οφθαλμού", διότι δουλεύω πλέον σε μια εταιρεία Game Developing (για iOS & Android) και εγώ έχω (ΑΚΟΜΑ!)... HTC HD2 Leo με... WinMo 6.5 (!!!) και φυσικά ΔΕΝ μπορώ να δω κανένα από τα παιχνίδια μας, που φτιάχνω τα γραφικά τους. (Ούτε μπορώ να δείξω κάπου την δουλειά μου, πχ. σ' έναν μελλοντικό πιθανό συνεργάτη/εργοδότη κτλ.)
Οπότε, αν και ουσιαστικά δεν το πολυχρειαζόμουν το "Μηλαράκι" (πιο πολύ χρειάζομαι έναν... "τούμπανο" PowerMac, αλλά που λεφτά για τέτοιο πράγμα!), αποφάσισα και πήρα του φίλου μου το iPhone 4 - που θέλει να αναβαθμιστεί σε iPhone 5 (κακώς, γιατί σε λίγους μήνες έρχεται το 5s).
Τέλος πάντων, έχω μερικά θεματάκια που θέλω να λύσω - και γνωρίζω (διαβάζοντας και ρωτώντας) ότι δεν είναι και τόσο "απλά" στα iPhone, αν δεν έχεις "handy" PC & Internet:
- Καταρχάς, θέλω να περάσω (το πρώτο πράγμα!) τις επαφές μου στο iPhone, από το HTC HD2 Leo μου. Υποθέτω ΔΕΝ υπάρχει το PimBackup (εφαρμογή) για iPhone - διότι είναι υπόθεση 10 δευτερολέπτων να περάσω ξανά τις επαφές μου (στο WinMo6.5) με το PimBackup. ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ να συγχρονίσω με Google account, γίνεται διαφορετικά;
- Επίσης, θέλω ένα πλήρες "Εορτολόγιο", γιατί δεν θυμάμαι "γρι" από γιορτές, ονομαστικές και γενέθλια. Θα 'θελα να ήταν και editable εφαρμογή, δηλαδή να ΓΡΑΨΩ ΚΙ ΕΓΩ σε κάποιες μέρες κάτι, πχ. "επέτειο τάδε" κτλ.
- Μια BlackList Call εφαρμογή, για να περάσω εκεί ένα σορό ανεπιθύμητους αριθμούς που με "πρήζουν".
- Εφαρμογή "Scanner", για να χρησιμοποιώ ως σκάνερ την κάμερα του iPhone.
- Εφαρμογή "Yποδεκάμετρο", για να 'χω... χάρακα (calibrated!) στην οθόνη του κινητού - μου 'χει φανεί πολύ χρήσιμο.
- Υπάρχει iGo-Primo έκδοση για iPhone; Και γενικά πλοηγοί, που να ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ με το κινητό, συνέχεια;
- Video Player που να παίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ (φορμάτ) των βίντεο, ακόμα και σύχρονα φορμάτ flash video; (Ξέρω ότι δεν υποστηρίζει στο ίντερνετ το Flash, λέω για video player).
- Συγκεκριμένα παιχνίδια (Τάβλι - και γενικά board-game, Τέτρις).