Lupus με όλη την καλή διάθεση όμως θα σου πω ότι αν θες να κάνεις αυτά που λες τότε μάλλον λάθος συσκευή έχεις διαλέξει..Ναι, δεν διαφωνώ.
Είναι απλό και αυτοματοποιημένο. Πχ. ο μικρός πιτσιρικάς ο ανιψιός μου, έμαθε το iPad να "το παίζει στα δάκτυλα" απ' τα 4 του - σε αντίθεση μ' ένα αντίστοιχο "tablet-PC" HP που 'χε αρχικά η αδερφή μου.
Όμως...! Όταν θες να κάνεις customize ή απλά να διαχειριστείς ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΘΕΣ (κι όχι όπως "ορίζει" η Apple/iOS), τότε αναγκαστικά πρέπει να "ενταχθείς" στη "φιλοσοφία" της και όχι να ψαχουλέψεις να το κάνεις όπως πραγματικά θες.
Πράγμα που για άλλους είναι λογικό ή αποδεκτό, για μένα είναι απαράδεκτο - όσο αφορά ότι ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ-ΔΙΚΟ ΣΟΥ και άμα γουστάρεις να κάνεις μια διαδικασία έτσι όπως θες, θα έπρεπε να σε αφήνει να το κάνεις.
Δεν αντιλέγω ότι ΛΟΓΙΚΑ έχω (ακόμα!) μείνει στην νοοτροπία των Windows, αφού (δυστυχώς) αυτά χρησιμοποιώ.
Όμως αυτό που λέγω, είναι εύλογο και λογικό - άσχετα "Windows vs Apple". Δηλαδή, δεν θέλω βρε αδερφέ να τα βάλω όλα σ' ένα φάκελο και ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ να συγχρονιστούν όλα τα αρχεία μου. Δεν θέλω ΜΟΝΟ στην "default library" να πάνε, θέλω να τα βάλω όπου μ' αρέσει. Δεν θέλω να 'χει ΜΟΝΟ 5-6 SMS notification sounds και να πρέπει να ...κάνεις rename τα δικά σου και να τα αντικαταστήσεις! Μ' αρέσουν της Apple αλλά θέλω ΚΑΙ τα δικά μου ΜΑΖΙ, ΟΛΑ μαζί! Κακό είναι;;;
Αυτά τα issues εννοώ, φίλε μου.
Με ενοχλεί που η Apple "καθοδηγεί" τους users. Δεν τους δίνει ένα (ΦΟΒΕΡΟ!) προϊόν και να τους πει "παίδες, πάρτε το κορυφαίο λειτουργικό/υπολογιστή/κινητό και παίξτε, διασκεδάστε, κάντε ό,τι σας αρέσει"... Όχι, Αντιθέτως, τους τα παρέχει αυτά τα (φοβερά) προϊόντα αλλά τους λέει "ναι μεν, αλλά θα το λειτουργείς ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΓΩ σου λέω". Είναι σαν να παίρνεις πχ. ένα Honda Sivic και να σου λέει "ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ το ζαντολάστιχο θα βάλεις πάνω"!
Και στο λέω και από προσωπική εμπειρία πλέον αφού μετά από χρόνια, τους τελευταίους μήνες κάνω παρέα & με ένα galaxy S3.
Η apple καλώς ή κακώς έχει θέσει αυτούς τους "κανόνες" και δύσκολα μπορείς να μην τους ακολουθήσεις. Μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα μέσω jailbreak, αλλά χωρίς αυτό σχεδόν τίποτα παραπάνω.
Όπως σου έγραψα όμως παραπάνω αλλά σου έγραψε και ο nsxbass από πάνω, όλα μια συνήθεια είναι και αν το καλοσκεφτείς το iTunes είναι μια φοβερή ιδέα που ναι μεν πρέπει να εξελιχτεί και να αλλάξει σε κάποια πράγματα, αλλά μέσα εκεί μπορείς να έχεις σχεδόν τα πάντα τα οποία συγχρονίζοντας περνάς στις συσκευές σου πολύ απλά & γρήγορα.