Ολίγα ερωτήματα, "πρωτάρη Apple-άκια".
Δημοσίευση 17/02/2013 - 13:50
Ad
Δημοσίευση 17/02/2013 - 14:41
Ωραία, τί πρέπει να τσεκάρω/δω/προετοιμάσω, πριν κάνω τελικά το JB;
Έχω είπαμε 6.1 έκδοση δίχως (τώρα) JB και μου δόθηκε μετά από Restore & Setup as New.
Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, εγώ τί πρέπει να τσεκάρω/κοιτάξω/να 'χω υπόψιν, μη κάνω καμιά "πατάτα";
Επίσης, τα προγράμματα που 'χω κατεβάσει (free & αγορασμένα) και προφανώς είναι στο iTunes (δεν τα 'χω στον υπολογιστή), πως θα τα επαναφέρω;
(Για φωτογραφίες/επαφές κτλ. δεν με νοιάζει, έχω κάνει ήδη - πριν το iPhone - backup για τα πάντα. Πέρασα πλήρες ελληνικό/ξένο "εορτολόγιο" στο default calendar μέσα σε 2 λεπτά.)
Τελευταία επεξεργασία από: lupushegemonia, 17/02/2013 - 14:44
Δημοσίευση 17/02/2013 - 15:04
Κανε και ενα sync τις εφαρμογες/προγραμματα που εχεις στο itunes για να τα εχεις και αυτα εκει αν και νομιζω οτι δεν χανοντε αλλα κανε για καλο και για κακο!
http://www.iphonehel...-για-jailbreak/ δες και αυτον τον οδηγο που θα σε βοηθησει πολυ
Δημοσίευση 17/02/2013 - 21:46
Τώρα, όταν πάω να συνδεθώ στο iTunes ("για πρώτη φορά", αφού έκανα Reset όλα πριν το JB), μου λέει "As New" και "Επαναφορά από αντίγραφα".
ΕΑΝ ΠΑΤΗΣΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ (επαναφορά από αντίγραφα), λόγο του ότι τα αντίγραφα ήταν ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ JB - και θέλω να κάνω επαναφορά για να φέρω τα προγράμματα κτλ. πίσω...
...θα γίνει "κώλος" το κινητό ή είναι απόλυτα λογικό και safe;
Δημοσίευση 17/02/2013 - 21:52
Αν πριν δεν είχες Jailbreak κάντο από αντίγραφο που είχες, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Άρα, κάνω επαναφορά από το αντίγραφο που 'χα πριν (ΔΙΧΩΣ JB). Ωραία.
Και εάν είχα JB κάνει, υπάρχει άλλη διαδικασία (πχ. να επαναφέρω εφαρμογές από JB κατάσταση σε KANONIKO μετά από Reset & SetUp as new);
Και εάν έχω κάνει 4-6 αντίγραφα, ΠΩΣ διαλέγω ΠΟΙΟ να βάλω - αν θέλω ένα πιο παλιό;
Τελευταία επεξεργασία από: lupushegemonia, 17/02/2013 - 21:56
Δημοσίευση 17/02/2013 - 21:57
Μπορείς να μεταφέρεις τα δεδομένα των εφαρμογών μέσω κάποιοι προγράμματος που κάνει backup-datadeposit-pkgbackup κτλ.
Εφαρμογές επαναφέρεις με itunes.
Και εάν έχω κάνει 4-6 αντίγραφα, ΠΩΣ διαλέγω ΠΟΙΟ να βάλω - αν θέλω ένα πιο παλιό;
Δημοσίευση 17/02/2013 - 22:08
Δημοσίευση 18/02/2013 - 01:36
ΓΙΑΤΙ... ΓΙΑΤΙ... ΓΙΑΤΙ, κάποια απ' αυτά τα ΠΑΡΑ πολύ ενδιαφέρονται και ΣΠΟΥΔΑΙΑ πραγματάκια/τροποποιήσεις, ΔΕΝ τα ενσωματώνει και η Apple στην κανονική έκδοση του λειτουργικού;
Πχ. οι Apple Developers στην δουλειά, μου λένε πως για παράδειγμα ο Νο1 λόγος που "σουτάρει" (δεν δέχεται) η Apple μια app, είναι η ύπαρξη "Χ" (Exit) button στην εφαρμογή! Θέλουν με το Ηοme button (hard button κάτω) να κλείνουν, αποκλειστικά!
ΜΑ ΓΙΑΤΙ; Είναι ΗΛΙΘΙΟ, όταν έχεις touch screen smartphone! Γιατί να μην έχεις "μαμίσιο" έναν TaskManager & KillApp Manager;;; Ή, ειδικά στον iFile Explorer ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ (προφανώς) στα Mac! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ υπάρχει και στο iPhone; Γιατί "πρέπει" πχ. τις φωτό να τις κάνω επεξεργασία/σβήσω/"κάνω-ράνω" ΜΟΝΟ από την εφαρμογή "Alboum";;;
Και τόοοοοοσα πολλά άλλα...
Τώρα καταλαβαίνω τί έλεγε ένας φίλος εδώ - σε μένα, που αναρωτιόταν ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ θα μου πάρει δίχως το JB!
Ε, μου πήρε... μια βδομάδα!!!!!!!!!
Μα το κινητό τώρα, με αυτά τα ΑΠΛΑ FREE πραγματάκια που πέρασα από Cydia, είναι "έτη φωτός" πιο εύχρηστο! Φαντάζομαι πως θα γίνει αφού αγοράσω και μερικές must app!
Κρίμα, με την αλαζονία/εγωισμό και ξεροκεφαλιά της Apple.
Θα μπορούσε αυτό το κινητό να 'ναι όντως το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΟΛΩΝ. Μ' αυτά και μ' αυτά, είναι όντως φοβερό τηλέφωνο αλλά μοιάζει σαν... άλογο κούρσας που το 'χουν να... κουβαλά το κάρο με τα γάλατα (το "συγκρατούν", δεν το αφήνουν να "πετάξει").
Τεςπα... Με JB, "κομπλέ"! Και εμφανισιακά είναι "ουάου" το κινητό, πια.
Ευχαριστώ, παίδες.
Για ό,τι χρειαστώ, επανέρχομαι.
Δημοσίευση 19/02/2013 - 22:55
Το ίδιο ισχύει και στο γραφείο. Άμα βγω απ' την εταιρεία (με το ρούτερ ΔΙΠΛΑ στην εξώπορτα) προς το ασανσέρ για κάπνισμα, "πάπαλα".
Πως διορθώνω το ζήτημα αυτό; (Σήμα/WiFi)
Δημοσίευση 19/02/2013 - 23:39
Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.
Στο σπίτι τι Router έχεις?
Το γνωστό (μαπέ) Λευκό ΖΤΕ της Tellas. Αλλά στο γραφείο έχουμε COSMOTE.
Και πως κάνω το παραπάνω;
Αρχικά ευχαριστώ για την πάντοτε δυναμική σου βοήθεια.
Κατά δεύτερον, το μόνο πρόβλημα (που κι άλλοι έχουν δει) με την 6.1 που έχω, είναι ότι και το σήμα (λίγο) αλλά κυρίως το WiFi (πάρα πολύ), έχουν προβλήματα.
Οπότε... τί κάνω;
Πάω σε downgrade (5.1.1) που μου 'χες πει;
Πάω σε upgrade νέας καινούργιας έκδοσης;
Κι αν ναι (είτε το ένα είτε το άλλο), τώρα έχω κάνει JB. Ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να κάνω για να κάνω είτε αναβάθμιση είτε downgrade στην 5.1.1 και ΠΩΣ ΣΩΖΩ και της Cydia τα προγράμματα; Με ένα απλό/κοινό αντίγραφο ασφαλείας (και μετά αφού ΞΑΝΑ-κάνω JB σε "SetUp as New" συσκευή ΤΟΤΕ θα καλέσω το backup αρχείο);
Μπορείς να με βοηθήσεις;
Θα 'θελα step-by-step βοήθεια και στις δύο περιπτώσεις (down/upgrade).
Σ' ευχαριστώ θερμά,
Υ.Γ.: Καλά... οι LS σου, "ΜΑΜΟΥΝ"!!!!!!!! Μετά, αφού λύσω τα θεματάκια με το σήμα/WiFi, θα σε ρωτήσω πως μπορώ να κάνω customizing παρόμοια κι εγώ.
Δημοσίευση 19/02/2013 - 23:39
Δημοσίευση 19/02/2013 - 23:41
Ρυθμίσεις - Γενικά - Επαναφορά.
Α, κατάλαβα. Εννοείτε ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ (του κινητού)!!!
Μα το θέμα είναι ότι και πριν, όταν το πήρα και ήταν Restore & "SetUp as New", ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ προβλήματα είχα (μου το 'δωσε απ' ευθείας με 6.1άρα έκδοση).
Τελευταία επεξεργασία από: lupushegemonia, 19/02/2013 - 23:42
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 10
0 μέλη, 10 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες