Επειδή τώρα διάβασα τον jastonas που είπε αν υπάρχει ένας χρήστης που το γύρισε από android σε iOS έχω να του πω κι εγώ την εμπειρία μου.
Πριν το 5 είχα το 4S και τον τελευταίο καιρό είχα παράλληλα και ένα SG3 (όχι δικό μου αλλά το δούλεψα αρκετά κυρίως για δουλειά όμως και κάποιες μετρήσεις όχι για καθημερινότητα).
Όσο καιρό δούλευα επάνω του ήμουνα ικανοποιημένος από την ποιότητα της οθόνης(αν και τα χρώματα όντως είναι υπερκορεσμένα αλλά αυτό συνηθίζεται με τον καιρό), τα πλαστικά κι αυτά δεν τα λέω εγώ σαν επιχείρημα γιατί και στο 5 τώρα πλαστικό πιάνω με τη θήκη που έχω, δεν ασχολήθηκα να βάλω ROMs κτλ γιατί έπρεπε το κινητό να είναι clean γιατί έπρεπε να φτιάξω κάτι πάνω σ αυτό.
Η γενική μου εντύπωση λοιπόν μετά από κανά μήνα ψαξίματος ήταν η εξής συνοψισμένη στα παρακάτω σημεία:
- Δύσχρηστα μενού για καθημερινή χρήση αρκετά, δε μιλάω για τα δικά μου δεδομένα γιατί δεν είμαι μέσος χρήστης. Οι συσκευές android σε επίπεδα human-computer interaction είναι λίγο πίσω ακόμα. Προσοχή η δυσχρηστία δεν είναι κάτι υποκειμενικό, υπάρχει ολόκληρος κλάδος έρευνας γι αυτό.
- Πολύ μεγάλο μέγεθος για τα δικά μου δεδομένα.
- Μ άρεσαν τα διάφορα widgets και τα toggles που βρίσκω μόνο με Jailbreak στο iPhone αλλά δεν μ άρεσε το σχετικό lag που έβλεπες όταν ενεργοποιούσες 2-3 widget σε κάποια οθόνη.
- 3 φορές προσπάθησα να στείλω κάτι με bluetooth από ένα HTC One και στο τέλος κοβόταν η σύνδεση για κάποιο λόγο. Το ίδιο και με επανεκκινήσεις. Αυτό το λέω για να καταλάβετε ότι η bluetooth δικτύωση δεν είναι ότι πιο αξιόπιστο για μεταφορά δεδομένων.
- Καλή διάρκεια μπαταρίας, καλύτερη από του iPhone.
- Πολύ χειρότερα υλοποιημένες και με lags εφαρμογές. Δε θα μιλήσω για έλλειμμα εφαρμογών πλέον στο Play Store γιατί είναι αρκετές αλλά και αυτές που βρίσκονται εκεί δεν είναι τόσο καλά τεσταρισμένες και υλοποιημένες όσο του iOS. Πολλές εφαρμογές κόλλαγαν ξαφνικά μετά από λίγο. Αυτό βέβαια οφείλεται στο γεγονός ότι το android είναι λειτουργικό Ν συσκευών και δε γίνεται ένας developer να τις έχει όλες οπότε λογικά και τα κρασαρίσματα και τα lags κτλ.
Για όλα αυτά λοιπόν ενώ θα μπορούσα να αγοράσω ένα SG3 με 2GB ram όπως ήταν κι αυτό που είχα, πήρα iPhone 5 και δεν το μετάνιωσα.
1) δυσχρηστο μενου το gs3! λιγο ντροπη δεν βλαπτει...
2) το πολυ μεγαλο μεγεθος ειναι και παλι σχετικο. σε ολους τους τομεις. επισης το μεγαλο μεγεθος σημαινει ομως και καλυτερη ορατοτητα στα παντα.
3) lag στο gs3!! και παλι λιγο ντροπη....δεν βλαπτει
4) αληθεια ολοι εμεις που ειχαμε και εχουμε την ιδια συσκευη, γιατι δεν ειχαμε ποτε ομως προβλημα με το bluetooth.! ισως τα προβληματα ως δια μαγειας τα εχουν μονο οι αντικειμενικοι χρηστες των iphones!
5) σωστος, αλλα θα ελεγα οχι απλως ενα καλυτερη μπαταρια, αλλα η μερα με την νυχτα! οπως το λες ο αλλος καταλαβαινει οτι ειναι μονο λιγο καλυτερη. οταν μεταξυ τους σε αποδοση δεν εχουν σχεση!
6) κρασαρισματα και κολληματα σε εφαρμογες και play store, ρε τι αλλο θα ακουσουμε.!! επισης δεν ειπες οτι ενω εσεις του ιος, που σας πιανει τον κ@λο η apple και πληρωνεται σχεδον ολες τις εφαρμογες, εμεις τις εχουμε δωρεαν και με πολυ καλυτερο interface! οπως ας πουμε το whatsapp!